kama210 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Ciotki zapraszam serdecznie na bazarek - kolejne bidy czekają na szansę na wyciągnięcie z ulicy ... http://www.dogomania.pl/threads/186957-na-szans%C4%99-dla-2-bezdomnych-ps%C3%B3w-z-Szyd%C5%82owca-CIUSZKOWY-KRAMIK-do-15.06 Quote
shirrrapeira Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Przepiękne zdjęcia, pięknego psa. Trzymam kciuki, by pies się dobrze chował. Quote
m0niska Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 elinka napisał(a):m0nisko, ja tu już nie mogę się doczekać na Ciebie z Gapulką i całą Twoją rodzinkę. Niebawem rozpoczynają się Dni Inowrocławia, w Solankach i pod tężniami będzie naprawdę ciekawie. Do Inowrocławia planuje również przyjechać Szarotka z Kanady i Natalie1988 z Kruszwicy razem z zaadoptowaną ode mnie tymczasowiczką Lilką. Fajnie by było, gdybyśmy mogli się wszyscy razem spotkać. Byłby to prawdziwy "mini zjazd" Dogomaniaków. ;) Elinko wybieramy się w sobotę do Inowrocławia tj 12.06. w godzinach popołudniowych tak myślę ze wyjedziemy z Włocławka ok 15 bo ma być w sobotę strasznie ciepło. Jeśli być była w sobotę to może byśmy się mogły umówić w jakimś miejscu. Kochani wczoraj nie pisałam bo robiliśmy małe zamieszanie z przemeblowaniem mieszkania...Gapola ma się dobrze tak jak Kacper mnie uprzedził to jest pochłaniacz kostek, kosteczek taki mały śmietnik wciąga wszystko co się zwie jedzeniem i najlepiej na trawce hehe. dzisiaj spała na balkonie bo tak duszko w domu było i wybrała balkon zresztą bardzo polubiła to miejsce i jak tylko może tam spędza większość czasu. Błażej też się podłączył i robią wspólne posiadówki. Pozdrawiam w ten upalny dzień. Gapa też Wam zamerdała ogonkiem :D Quote
elinka Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ojej, jaka szkoda, że to będzie ta sobota.:placz: Loula od piątku jest u moich rodziców na wakacjach nad jeziorem, po Miki pewnie w tym tygodniu przyjedzie nowy domek, a ponieważ mój mąż jedzie na sesję egzaminacyjną, na ten weekend już zaplanowałam z córką wyjazd do rodziców. Jednym słowem cała nasza rodzinka będzie w rozjazdach. A czy w późniejszym terminie też będziecie może w Inowrocławiu? Quote
m0niska Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 elinka napisał(a):Ojej, jaka szkoda, że to będzie ta sobota.:placz: Loula od piątku jest u moich rodziców na wakacjach nad jeziorem, po Miki pewnie w tym tygodniu przyjedzie nowy domek, a ponieważ mój mąż jedzie na sesję egzaminacyjną, na ten weekend już zaplanowałam z córką wyjazd do rodziców. Jednym słowem cała nasza rodzinka będzie w rozjazdach. A czy w późniejszym terminie też będziecie może w Inowrocławiu? Tak pewnie że będziemy, teściowie moi mieszkają niedaleko Radziejowa więc dość często u nich bywamy. a z okolic Radziejowa do Inowrocławia to już "rzut beretem" Życzę zatem wspaniałego wypoczynku, i mężowi pomyślnie zdanej sesji... Quote
Aimez_moi Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Szybko Gapula doszla do wniosku, ze to jej miejsce.....:):) Quote
m0niska Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 O tak a jeszcze jak miska z jedzeniem na balkonie stoi to brakuje tylko Psów/panów z wachlarzami haha Gapa już jest nasza po całości , przekupiła nas wszystkich włącznie z częścią osiedla :) Ma już swoje ulubione miejsca wkomponowała się w klimat kujawski hihi :D Quote
anita_happy Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 GAPA to taka kujawianka....stoj ludowy szyjemy :) Quote
Aimez_moi Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ale popatrz na szczesliwa Gapcie....:):) Widok bezcenny...:):) Pudzianowi na pewno serce rosnie i Jego Mamci takze.....:):) Quote
anita_happy Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 MAJECZKA - sunia z cieczka na szydłowieckiej ulicy http://www.dogomania.pl/threads/1869...laracje-POMOCY Quote
m0niska Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Hej kochani, mamy się dobrze. Upały nas dobijają Gapalot właśnie pałaszuje już 3 kolacje. kanapki z pasztetem i ogórkiem kiszonym.Jutro miala Gapcia odbyć jedną z pierwszych Naszych wspólnych wypadów ale niestety dzieciaczki się rozchorowały. Ale to nic straonego nadrobimy:) Jak bazarios się sprzedaje? Quote
anita_happy Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 kama bazarowa szykuje sie na kolejny bazaros dla babys :P informuję, ze ASTONA - kolega GAPY - MA DOM i swojego faceta :P Quote
Magnesiatko Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='m0niska'] Łapka wszystkim :D Suuuuper :) Quote
papryka Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 co za kolejna superowa wiadomosc:)))))))) Gapulko w koncu masz kochajacy domek kochaniutka:))))))))))) POWODZENIA!!!!!!!!!!! Quote
m0niska Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Hej :) Kochani niestety jestem zmuszona podjąć taką a nie inną decyzję :(. Żabcia będzie wychodziła na spacery w kagańcu. Rzuca się na dzieci. na moje maluchy ani słowem z Kubą się ganiają po boisku ale inne dzieci bardzo ją drażnią nawet takie malusie jak mamy mają je na rękach. Nie wiem co jej się w głowie poprzestawiało.;( wielka szkoda ale nie mogę ryzykować. A tak po za tą kwestią to sprawy u nas mają się dobrze aczkolwiek zaczęła Gapula dobierać się do zabawek chłopaków i je pożera... Quote
kama210 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 o kurcze... gapa nie lubi "obcych" dzieci ? a może spróbujcie jakieś pozytywne metody szkolenia - typu obce dzieci = smakołyki - w obecności takich dzieci odwracajcie jej uwagę żeby zajęta była tylko Wami i dawajcie jej smakołyki... lub jak zaczyna szczekać na takie dzieci to ją na smyczy wyraźnie odwracacie i idziecie w przeciwną stronę i potem próbujcie jeszcze raz podejść i jak to nic nie daje to znowu od nowa tak samo ... ... takie metody oglądałam w programie http://vod.onet.pl/ja-albo-moj-pies,1591,serial.html tylko wiadomo tu się liczy cierpliwość i konsekwencja i zależy od charakterku psa... Quote
m0niska Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Spróbować nie zaszkodzi. Ale ona jak widzi te dzieciaczki to aż "cała chodzi". cała najeżona i furia szczekania z takim podejściem na zasadzie zaraz cię ugryzę. Jeden z rodziców już mi zwrócił uwagę mimo tego że Gapa była na smyczy. I tak to wygląda :( Quote
malami Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Dasz rade. Moj Maksik z furią szczekał na psa siąsiada za siatką. Innej drogi nie ma codziennie okob przechodzimy. Maksik jak się rozkręcił to aż fruwał w powietrzu na szeleczkach tak się rwał ze szczekaniem. Po 2 tygodniach skarmiania Maksika gdy przechodzimy wzdłuż ogrodzenia, tylko czasem sobie przypomina, że trzeba obszczekać sąsiada, ale już nie tak intensywnie. Pracujemy dalej, mam nadzieje, że bedzie tylko lepiej. Tak więc, można, trzeba byc cierpliwym i konsekwentynym i uprzedzam na początku może byc trudno. Quote
Aimez_moi Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Ooooo. Gapa... no co Ty? Gapa jest bardzo mlodym psiakiem i trzeba na pewno troszke z nia popracowac...... Mam nadzieje, ze cofnie jej sie takie zachowanie.... Quote
Vlk Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 na pewno dasz radę! :) trzeba tylko trochę cierpliwości a Gapulcia się odwdzięczy. Polecam też blog Zofii Mrzewińskiej, myślę, że w razie czego chętnie odpowie na pytanie i pomoże, na ile się da na odległość. Bardzo dobra psia behawiorystka. http://zofia-mrzewinska.blog.onet.pl/ Quote
Aimez_moi Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 A co tam nowego u Gapuli?..... jak tam dziewczynka?..... Quote
Recommended Posts