tanitka Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 W schronisku w Węgrowie jest suczka- ciekawa świata, ale chowa sie do budy za kazdym razem gdy ktos do niej podchodzi. To bardzo ładny pies i widać, że młody. Ktoś bardzo ją skrzywdził, bo tak reaguje na człowieka. Jest bardzo zaciekawiona, więc jest szansa, że jej zaufanie zostanie odbudowane. Moim zdaniem to prawie gończy polski, co o niej myślicie?? " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
rybon36 Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 r5azcej bardziej ogar polski bo u gonczego są odwrotne relacje barwne, w górę sunieczko! Quote
Marka Posted February 23, 2006 Posted February 23, 2006 tak, Rybon ma rację - ona bardzo przypomina ogara polskiego! Widziałam ją na żywo - jest w niej wdzięk i szlachetność - musi mieć w sobie błękitną krew... Quote
tanitka Posted February 27, 2006 Author Posted February 27, 2006 Komu, komu, taki piękny ogar;) !!! Quote
tanitka Posted February 28, 2006 Author Posted February 28, 2006 Nikomu się nie podoba:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: Quote
enia Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 żANETKA jest cudna i naprwadę ładna sunia, tylko ten śnieg w budzie przydałoby sie budeczkę wyżej na czymś postawić....:shake: Quote
enia Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 W niedzielę Żanetka siedziała elegancko na budzie i była bardzo zainteresowana co to się dzieje w schronisku... ani razu nie zaszczekała chociaż zamęt był niesamowity a ona tylko obserwowała, chyba jej lęk do ludzi mija pomału , ona jest taka piękna zdjęcia nie oddaja jej urody...... to jest ogar polski jak sie patrzy.....tylko te oczy takie smutne.... Quote
pajunia Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 Piekna sunia, czy bylaby mozliwosc lepszych zdjec, te sa raczej troche zamazane, jakies z przodu z pysia, oraz z boku, ale blizej? Istniala by szansa na takie zdjecia.? Quote
enia Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 zdjęcie jest ale bladego pojęcia nie mam jak je tu wstawić.....:oops: Quote
azzie5 Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 ja mam jeszcze takie zdjęcie również widzialam tą sunię na żywo, jest bardzo zagubiona, w schronisku nie potrafi się totalnie odnaleźć, jej bardzo potrzebny jest własny dom i troskliwi właściciele. W normalnym domu napewno wyszłaby ze swojej skorupy nieufności wobec świata i poznała radość życia. Quote
pajunia Posted March 15, 2006 Posted March 15, 2006 enia napisał(a):zdjęcie jest ale bladego pojęcia nie mam jak je tu wstawić.....:oops: wyslij do mnie na [email protected] wstawie Quote
tanitka Posted March 18, 2006 Author Posted March 18, 2006 enia- fajnie że trafiłas do węgrowa!! musimy się jakoś zgadać Co do Żanetki to poszperam i ja, bo mam inne jej zdjęcia:PROXY5: Quote
enia Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 no jak pisałam u kumpelka i Zanetka ma swoje zdjęcie..... słuchajcie ta sunia jest cudna, oaza spokoju siedziała na swojej budzie taka dostojna i patrzyła.......lepiej teraz wygląda ma śliczny ciemnobrązowy kolor i jest podpalana cudnie........to jest jakaś rasa na pewno...... ale ten jej spokój jest zniewalający, podchodzisz do każdego psa to jest dziki taniec radości skakanie szczekanie głasianie, a Zanetka jak podejdziesz to tylko patrzy i wzrokiem pyta zabierzesz mnie?:roll: Quote
Marka Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Tak, Żanetka to piękny pies - wymaga oswojenia, bo widać, że jest wrażliwa a dużo przeszła, więc straciła zaufanie do ludzi, ale warto spróbować - żeby zyskać taką niezwykłą przyjaciółkę! :D Quote
enia Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 Marka doskonale ją okresliłaś Zaneta jest bardzo wrażliwa sunią! i jakże piękną! Quote
bea100 Posted March 19, 2006 Posted March 19, 2006 hop do góry śliczna biedna suniu. Ja myslę, że to jednak jest mieszanka ogara polskiego. Popytam tu i ówdzie o dom dla niej. Poproszę o info: od kiedy jest w schronisku? Czy coś o niej więcej wiadomo? Poprosze o zdjęcia suńki bokiem ( o ile to wykonalne) i o zbliżenie mordki też. Quote
enia Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 No to w górę, dokładne zdjecia może po weekendzie? jeśli sie uda.....:roll: ale jest cudna ta ogarka nasza...;) Quote
bea100 Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Zamieściłam na łowieckim info o tej suni. Może zapodziała się właścielowi-myśliwemu (jest w typie ogarków z tzw drugiego obiegu czyli takich jakie widywałam w rękach mysliwych i z tego co piszecie to ma spolegliwy/ogarzy charakter), no a może się jakiś dobry człek nią zainteresuje. Rozesłałam też wici do zaprzyjażnionych ogaromaniaków i nagłośniłam ten temat jak tylko mogłam. Nasza nieoceniona Puz prowadzi stronę adopcyjną Ogarów i Gończych Polskich, jak ją znam to zaraz się pojawi na tym temacie...! Quote
tanitka Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 bea100, jesteś super babka- oby domek dla Żanetki szybko się znalazł!!! Quote
bea100 Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Nie jestem ,,super babka" natomiast jestem baba-uparciuch :razz: popatrzcie na jej oczy...szkoda słów... tą sunię trzeba jak najszybciej wyciagnąc ze schronu i tyle! Poproszę o adres i tel do schroniska w Węgrowie. Quote
tanitka Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 Prosze bardzo: Węgrów ul. Przemysłowa 4/23 tel do Pani prezes 0 695 512 250 jak będziesz jechać to postaram Ci się wytłumaczyc jak dojechać:lol: - bo ten adres to chyba adres rejestracji Toz a nie schroniska- ono jest w szczerym polu i chyba nie ma adresu....:shake: Quote
bea100 Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Rozumiem, dziekuję :p Na tym etapie szukania dla suni domu to mi wystarczy. Quote
Recommended Posts