tanitka Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 Przed chwila gadałam ze schroniskiem i sprawa Żanetki wygląda tak - ona jest w schronisku od małego szczeniaka. Zostałą zabrana z opuszczonej masarni. Dobra osoba trzymała ją w domu przez 3 miesiące, ale później juz nie mogła i Zanetka trafiła do schroniska. Jest tam od 1,5 roku. A wieć 3/4 swego życia. Jest bardzo skoczna " jak patnera" i pokonuje ogrodzenia z siatki 1,60 w mgnieniu oka, dlatego została przypięta na łańcuch. Jest młodym psem sragmnionym ruchu, ale nie wie co to dom...:shake: ma 2 lata. Quote
bea100 Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Dziekuję za info. Szkoda, że tak póżno sprawa tej suczki ,,wypłynęła" :-( Sprawa trudna jak widzę :-( . Ogary są mądre i bardzo inteligentne i wierzę, że w odpowiedzialnych rękach i sercem da się uczynić z tej suni cywilizowanego towarzysza swojego pana. W takim razie szukamy domu z ogrodem i zamykanym kojcem (do ,,oswojenia" na początek). Dałam ogłoszenie o Żanecie do tradera oraz na aport na 30 dni (pozwoliłam sobie podać telefon do schroniska który mi napisałyście powyżej) Quote
bea100 Posted March 20, 2006 Posted March 20, 2006 Mam istotne pytanie. Czy suczka jest wysterylizowana? Quote
tanitka Posted March 20, 2006 Author Posted March 20, 2006 Czy suczka jest wysterylizowana? Nie sądzę:shake: Quote
puz Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 Słuchajcie sprawa mnie poruszyła ona cos z ogara ma przynajmniej smutne czy mojej Hasty i Puzona jak cos chca, teraz jestem w pracy ale wieczorem aktualizuje strone rozmieszcze wszedzie info w internecie badzmy dobrej mysli za pozno o niej dostałam wiesci ale bede walczyc tylko zeby mogla tam zostac...... niech dadza nam chwile czasu ponad to z dnai na dzien nie da sie tak domu znaleźć ale zadzwonie do Wegrowa po rzomieszczeniu info moze jakas aukcja na allegro dzis zadziałam i zamieszcze wieczorem efekty mojej pracy. Ne damy jej tam zostac, marwti mnie jedno ze jak moja strona byla pusta teraz sie zapełnia jak wiosna przychodzi.... Quote
puz Posted March 21, 2006 Posted March 21, 2006 enia napisał(a):W niedzielę Żanetka siedziała elegancko na budzie i była bardzo zainteresowana co to się dzieje w schronisku... ani razu nie zaszczekała chociaż zamęt był niesamowity a ona tylko obserwowała, chyba jej lęk do ludzi mija pomału , ona jest taka piękna zdjęcia nie oddaja jej urody...... to jest ogar polski jak sie patrzy.....tylko te oczy takie smutne.... ogary maja smutne oczy-nie martwcie sie postaram sie zrobic wszystko, choc ja w krakowie ona daleko ale dziewczyny podtrzymujcie ja na duchu ode mnie i podrapcie za uchem Quote
tanitka Posted March 21, 2006 Author Posted March 21, 2006 podtrzymujcie ja na duchu ode mnie i podrapcie za uchem to zawsze!!! ona tak długo czeka na swoją szansę, że poczeka na efekty twoich starań puz:lol: Quote
bea100 Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 puz napisał(a):...-nie martwcie sie postaram sie zrobic wszystko, choc ja w krakowie ona daleko... Jak to dobrze Puz, że jesteś...:loveu: Suczka nie miała prawidłowej relacji z człowiekiem ( co mnie bardzo martwi :-( ), czy ona chociaż jest czasem odpinana z tego łańcucha i jest brana na spacer (jakikolwiek by on nie był)? Quote
tanitka Posted March 22, 2006 Author Posted March 22, 2006 czy ona chociaż jest czasem odpinana z tego łańcucha i jest brana na spacer (jakikolwiek by on nie był)? - ...........nie....................:shake: Quote
bea100 Posted March 22, 2006 Posted March 22, 2006 Łomatko, to jakaś tragedia :-( To tym bardziej trzeba pracować by tą sukę odkuć od tej budy jak najszybciej... Quote
tanitka Posted March 22, 2006 Author Posted March 22, 2006 To tym bardziej trzeba pracować by tą sukę odkuć od tej budy jak najszybciej TAK, TAK, koniecznie!!!:lol: Quote
bea100 Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 tanitka napisał(a):TAK, TAK, koniecznie!!!:lol: Tylko na to trzeba czasu i nie ma co się gorączkować, ta sunia nie może trafić w przypadkowe ręce (jako dzika i nie zsocjalizowana i z zaburzonymi relacjami z człowiekiem). Ona powinna się dostać tam, dzie ktoś mógłby być cały czas przy niej i pokazywać jej świat i cierpliwością zdobywać jej zaufanie krok po kroku i uczyć psich podstaw jak szczeniaka się uczy no i ten ktoś musi z nią powoli i cierpliwie pracować (tylko na nagrody np na lince itd itd) i ten ktoś powinien mieć w dodatku psie doświadczenie...to nie takie proste znależć dom dla tej ogarki i trzeba mieć tego świadomość. Nie po to szukamy dla niej domu by zwiała przy pierwszej lepszej okazji np przeskakując przez ogrodzenie i powiekszyła los wałęsajacych się zwierząt (to już lepiej by miała choć miskę w schronie). Tutaj nie wystarczy czyjaś litość i dobre serce, tutaj trzeba jeszcze świadomości! Ja wiem, serce się kraje :-( ale...ta sunia musi poczekać na swoją szansę... Czekam na fotki (obiecane) Quote
tanitka Posted March 24, 2006 Author Posted March 24, 2006 w niedzielę z enią postaramy się zrobić jej lepsze zdjęcia.:lol: Quote
bea100 Posted March 24, 2006 Posted March 24, 2006 Postarajcie się o taką fotkę z boku.No i pyszczek w zbliżeniu poproszę. Poobserwujcie też (i opiszcie dokładnie) jak ta sunia się zachowuje ( ja czekam na wszelkie relacje z niedzieli...:p ) no i spytajcie o tą sterylkę (tak czy nie?), pogłaszczcie ją ode mnie i może jakiś smakołyczek też się znajdzie? Quote
enia Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Tanitko a czy przypadkiem nie masz ode mnie jednego zdjęcia Zaneci na budce jak sobie siedzi? Quote
tanitka Posted March 27, 2006 Author Posted March 27, 2006 a oto zdjęcia Żanetki z wczoraj: " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> czyż nie piękna!!:loveu: Quote
bea100 Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Tak, bardzo ładna suńka :p Oby wkrótce znalazła dobrych ludzi i kochający dom...!!! Quote
enia Posted March 28, 2006 Posted March 28, 2006 Czy nikt nie pokocha cudnej Żanetki? nikt nie ma kawałka ogródka i ciepłej budy dla tej cudnej suni która od dziecka jest w schronie?:placz: :placz: :placz: Quote
enia Posted March 29, 2006 Posted March 29, 2006 No to podniose naszą ogarkę! może dobrzy ludzie wypatrzą......:roll: Quote
Recommended Posts