Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Przed chwila gadałam ze schroniskiem i sprawa Żanetki wygląda tak -
ona jest w schronisku od małego szczeniaka. Zostałą zabrana z opuszczonej masarni. Dobra osoba trzymała ją w domu przez 3 miesiące, ale później juz nie mogła i Zanetka trafiła do schroniska. Jest tam od 1,5 roku. A wieć 3/4 swego życia. Jest bardzo skoczna " jak patnera" i pokonuje ogrodzenia z siatki 1,60 w mgnieniu oka, dlatego została przypięta na łańcuch. Jest młodym psem sragmnionym ruchu, ale nie wie co to dom...:shake: ma 2 lata.

• Replies 698
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuję za info.
Szkoda, że tak póżno sprawa tej suczki ,,wypłynęła" :-(
Sprawa trudna jak widzę :-( .
Ogary są mądre i bardzo inteligentne i wierzę, że w odpowiedzialnych rękach i sercem da się uczynić z tej suni cywilizowanego towarzysza swojego pana.
W takim razie szukamy domu z ogrodem i zamykanym kojcem (do ,,oswojenia" na początek).
Dałam ogłoszenie o Żanecie do tradera oraz na aport na 30 dni (pozwoliłam sobie podać telefon do schroniska który mi napisałyście powyżej)

Posted

Słuchajcie sprawa mnie poruszyła ona cos z ogara ma przynajmniej smutne czy mojej Hasty i Puzona jak cos chca, teraz jestem w pracy ale wieczorem aktualizuje strone rozmieszcze wszedzie info w internecie badzmy dobrej mysli za pozno o niej dostałam wiesci ale bede walczyc tylko zeby mogla tam zostac...... niech dadza nam chwile czasu ponad to z dnai na dzien nie da sie tak domu znaleźć ale zadzwonie do Wegrowa po rzomieszczeniu info moze jakas aukcja na allegro dzis zadziałam i zamieszcze wieczorem efekty mojej pracy. Ne damy jej tam zostac, marwti mnie jedno ze jak moja strona byla pusta teraz sie zapełnia jak wiosna przychodzi....

Posted

enia napisał(a):
W niedzielę Żanetka siedziała elegancko na budzie i była bardzo zainteresowana co to się dzieje w schronisku... ani razu nie zaszczekała chociaż zamęt był niesamowity a ona tylko obserwowała, chyba jej lęk do ludzi mija pomału , ona jest taka piękna zdjęcia nie oddaja jej urody......
to jest ogar polski jak sie patrzy.....tylko te oczy takie smutne....

ogary maja smutne oczy-nie martwcie sie postaram sie zrobic wszystko, choc ja w krakowie ona daleko ale dziewczyny podtrzymujcie ja na duchu ode mnie i podrapcie za uchem

Posted

puz napisał(a):
...-nie martwcie sie postaram sie zrobic wszystko, choc ja w krakowie ona daleko...

Jak to dobrze Puz, że jesteś...:loveu:

Suczka nie miała prawidłowej relacji z człowiekiem ( co mnie bardzo martwi :-( ), czy ona chociaż jest czasem odpinana z tego łańcucha i jest brana na spacer (jakikolwiek by on nie był)?

Posted

tanitka napisał(a):
TAK, TAK, koniecznie!!!:lol:

Tylko na to trzeba czasu i nie ma co się gorączkować, ta sunia nie może trafić w przypadkowe ręce (jako dzika i nie zsocjalizowana i z zaburzonymi relacjami z człowiekiem). Ona powinna się dostać tam, dzie ktoś mógłby być cały czas przy niej i pokazywać jej świat i cierpliwością zdobywać jej zaufanie krok po kroku i uczyć psich podstaw jak szczeniaka się uczy no i ten ktoś musi z nią powoli i cierpliwie pracować (tylko na nagrody np na lince itd itd) i ten ktoś powinien mieć w dodatku psie doświadczenie...to nie takie proste znależć dom dla tej ogarki i trzeba mieć tego świadomość. Nie po to szukamy dla niej domu by zwiała przy pierwszej lepszej okazji np przeskakując przez ogrodzenie i powiekszyła los wałęsajacych się zwierząt (to już lepiej by miała choć miskę w schronie). Tutaj nie wystarczy czyjaś litość i dobre serce, tutaj trzeba jeszcze świadomości!

Ja wiem, serce się kraje :-( ale...ta sunia musi poczekać na swoją szansę...

Czekam na fotki (obiecane)

Posted

Postarajcie się o taką fotkę z boku.No i pyszczek w zbliżeniu poproszę.

Poobserwujcie też (i opiszcie dokładnie) jak ta sunia się zachowuje ( ja czekam na wszelkie relacje z niedzieli...:p ) no i spytajcie o tą sterylkę (tak czy nie?), pogłaszczcie ją ode mnie i może jakiś smakołyczek też się znajdzie?

Posted

a oto zdjęcia Żanetki z wczoraj:
" class="ipsImage" alt="">
czyż nie piękna!!:loveu:

Posted

Czy nikt nie pokocha cudnej Żanetki?
nikt nie ma kawałka ogródka i ciepłej budy dla tej cudnej suni która od dziecka jest w schronie?:placz: :placz: :placz: