Tola Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 __Lara napisał(a)::o to tych, których skreśliliśmy? pies na łańcuchu jeden? Tak, to ten dom. Quote
__Lara Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 Tola napisał(a):Tak, to ten dom. Toż oni są zawzięci.... Quote
jogi Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 nie moja decyzja, ale ja bym im zaufała. Zadko się zdarza, żeby ktoś się tak starał. Prawda jest taka, Lady jest starszym psem, domki nie stoją w kolejce. A Tak naprawdę kontrole poadopcyjne można zrobić, nawet kilka, w tamtych okolicach sa dogomaniacy, więc to nie odludzie Quote
bico Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 a ja jednak nie ufam ludziom, którzy swoje psy na łańcuchach trzymają:shake: losu "łańcuchowca" nie chcę dla żadnego psa... Quote
agusiazet Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Właśnie, jak jeden może być na łańcuchu, a drugi ma być rozpieszczany? Przecież to dwa takie same stworzenia. A może drugi też po zrobieniu ogrodzenia otrzyma wolność? Quote
AnnaA Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 A ja bym proponowała jeszcze raz zastanowic się nad p.Krzysztofem. Skoro tak cierpliwie ponawia propozycję adopcji to znaczy, że się w Lusi "zakochał" a to bardzo ważne. Inni się zastanawiali, rezygnowali a p.Krzysztof tak bardzo zabiega o zmianę stanowiska w sprawie adopcji. Przecież można dopilnowac żeby nie trafiła na łańcuch. Nie przeczytałam całego wątku ale na wizycie poadopcyjnej /gdyby doszło do adopcji/ od razu będzie widac jak się pies z panem Krzysztofem dogadują. Ona ma już 9 lat. Jest piękna ale szanse na dom ma mini. Może warto zaryzykowac skoro pan Krzysztof tak o nią zabiega. Przemyślcie to jeszcze raz. Wydaje mi się poza tym, że Lady miałaby wpływ na zmianę losu "łańuchowca". Quote
sacred PIRANHA Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 a czy pan krzysztof robi ogrodzenie z mysla o tym ze psina z łancucha będzie miał luz/kojec? hmm przyznam szczerze, że ten jego upór jest niebywały...zwykle jak ludziom się odmawia ze wzgledu na warunki jakie mogą psom zapewnić to się obrażają oburzają i albo kłap słuchawką albo najpierw krzyk a potem kłap słuchawką...a pan materiał na ogrodzenie kupił i dzwoni dzwoni dzwoni...nietypowe trzeba przyznać... suka jest po streylizacji więc na rozmnożenie nie pójdzie, zaczipować ją na kogoś z Was i kontrolować sytuacje ...jakby co odebrać suke...może się myle, ale ja bym chyba spróbowała tylko zabezpieczyłąbym się o strony prawnej żeby mieć prawo w najmniejszych wątpliwościach sunie odebrać... Quote
__Lara Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Ciężka decyzja. Bo mimo wszystko nie jesteśmy w stanie ich kontrolować cały czas. Świadomość, że to już niemłody pies sprawia, że widzi się w tym jakąś nadzieję. Ale z drugiej strony ciężko zaufać, strach o psa... u mnie wygrywa chyba strach o psa. Quote
robkowa Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Ja bym mu też zaufała. Po pierwsze mało kto po odmowie tak stara się o psa, nie jedna osoba machnełaby ręką i poszła na giełdę i bez żadnych umów, za parę groszy kupiła psa, a on dalej dzwoni i dopytuje się, po drugie, proponuje Lady miejsce w domu, ja jestem skłonna uwierzyć w to że pomimo że jeden pies jest na podwórku, to drugi będzie w domu, u moich Dziadków jak pisałam przez wiele lat tak było, możemy zrobić kontrolę poadopcyjną po trzecie wiek Lady a po czwarte ten materiał na ogrodzenie mnie rozbroił:cool3: -w sumie to był jeden z powodów odmownych także ja jestem na TAK:p Quote
zadra Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Decyzja jest trudna.Nie chodzi tylko o miłość,ważna jest też świadomość.Jeśli ta ostatnia pod wpływem naszych sugestii uległa zmianie i pies łańcuchowy zostanie uwolniony z uwięzi warto się zastanowić. Quote
__Lara Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 To chyba musicie jeszcze rozważyć tą adopcję - Tolu ;) Quote
Szarotka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 zadra napisał(a):Decyzja jest trudna.Nie chodzi tylko o miłość,ważna jest też świadomość.Jeśli ta ostatnia pod wpływem naszych sugestii uległa zmianie i pies łańcuchowy zostanie uwolniony z uwięzi warto się zastanowić. Mysle, ze jezeli ten drugi pies tez skorzysta z wolnosci dzieki Lady to jemu tez ta sytuacja wyjdzie na zdrowie. Nie tylko Lady bedzie miala dom ale tamten pies zyska wolnosc :):) Quote
Tola Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 Dzękuję wszystkim za dyskusję; decyzja jak na razie nie zapadła. Innych domów brak; mialam 2 tel ze Szczecina, ale ludzie zrezygnowali, jak uslyszeli, ze sunia jest Zamosciu. Dla mnie będzie to na pewno najtrudniejsza adopcja:roll: A to zdjęcia Lady pare dmi po sterylce Quote
pumcia02 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Witajcie. Na opuszczonej działce są dwie sunieczki. Na lańcuchach. Matka i córka. Dokarmiane przez sąsiadkę. Trzeba je z tamtąd zabrać. Potrzebujemy DEKLARACJI i wpłat jednorazowych :( POMÓŻCIE! PROSZĘ http://www.dogomania.pl/threads/182437-WywiozAE-je-lub-zabijAE-PILNIE-POTRZEBNE-PIENIAE-DZE-NA-DT-dla-dwA-ch-suniek Quote
magdola Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Tola napisał(a): Innych domów brak; mialam 2 tel ze Szczecina, ale ludzie zrezygnowali, jak uslyszeli, ze sunia jest Zamosciu. shit !!!!!!..... Quote
agada Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Lady jak zawsze piekna:loveu:, tylko co u licha z tymi domkami:mad:? Quote
bico Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 to, że facet mówi przez telefon, że kupił już materiał na ogrodzenie, to jeszcze nie oznacza, że zrobił to na prawdę:roll: ten dom trzeba po prostu porządnie sprawdzić w realu... Quote
zadra Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Lady już się u mnie zadomowiła na dobre.Chodzi za mna "krok w krok",uwielbia smakołyki tz. troszeczkę kiełbaski,wiejskiej kaszanki,ciasteczko.jest bardzo czysta i spokojna.Pomimo swojego wzrostu zupełnie niekłopotliwa.Dzisiaj po porannym spacerku dziwnie się zachowywała.Chdziła za mną,zaczepiala nosem i podchodzila do drzwi.Wyprowadzilam ja na dwór i okazało się,że chciała kupę.Jaka inteligentna bestyjka. Quote
agada Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 zadra napisał(a):Lady już się u mnie zadomowiła na dobre.Chodzi za mna "krok w krok",uwielbia smakołyki tz. troszeczkę kiełbaski,wiejskiej kaszanki,ciasteczko.jest bardzo czysta i spokojna.Pomimo swojego wzrostu zupełnie niekłopotliwa.Dzisiaj po porannym spacerku dziwnie się zachowywała.Chdziła za mną,zaczepiala nosem i podchodzila do drzwi.Wyprowadzilam ja na dwór i okazało się,że chciała kupę.Jaka inteligentna bestyjka. Normalnie jak o niej czytam to łza się w oku kręci, ona naprawdę ma ludzką duszę i tak pragnie tego swojego człowieka, gdzie miał oczy ten poprzedni?:shake: Quote
Szarotka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Lady znajdzie dobry domek, bo jest super pieskiem :):) Quote
zadra Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Lady niestety nadal nie dogaduje się z moją suczką.Wczoraj wystartowała do niej z zębami.Myślę,że w przyszłym domku nasza dama powinna być jedynym psiakiem.Lady jest zazdrosna i okazuje to w sposób niewybredny. Quote
magdola Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 zadra napisał(a):Lady niestety nadal nie dogaduje się z moją suczką.Wczoraj wystartowała do niej z zębami.Myślę,że w przyszłym domku nasza dama powinna być jedynym psiakiem.Lady jest zazdrosna i okazuje to w sposób niewybredny. oooool......piekna, ale "bestia"......humorzasta dama :) Quote
agada Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Tak, tak bywa zmanierowana:diabloti: w różnych sytuacjach:lol: Quote
zadra Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 Niestety mam niedobre wieści.Dzisiaj Lady gorzej się poczuła.Na południowym spacerku była dziwnie osowiała.Wczoraj zrobila siku w domu,co nigdy wczesniej nie mialo miejsca.Po analizie badań okazało się,że ma anemię(takie zjawisko może występować po sterylce aborcyjnej)podwyzszony poziom mocznika i zminay w płucach.Istnieje podejrzenie przewlekłej babesziozy,a nawet nowotwora płuc.Lady dostała porcję zastrzyków.Czekamy na efekty leczenia.Mam nadzieję,że wkrótce sytuacja się wyklaruje.Ta sytuacja zupelnie wytrąciła mnie z równowagi. Quote
Recommended Posts