Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 780
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi::multi::multi:
I ja tez bardzo się cieszę
Rodzice Maciusia - dziekuję:loveu:
Wiedzialam wzcesniej, ale czekałam na relacje z pierwszej ręki:cool3:

Posted

Muminek jest śmiszny okropnie. Pokwakuje tak fajnie gdy się cieszy (bo już się cieszy bardzo gdy do niego wychodzimy), od czasu do czasu mu się nawet chce zareagować na imię. Na spacerku zrobił kupkę i siusnął. Skacze obiema łapkami do góry, a jak się go złapie to obejmuje mocno człowieka i słodko kładzie główkę przyciskając ją do ręki.
Strasznie spragniony kontaktu.. A ja nie umiem się do końca cieszyć, bo wiem ile ich tam biednych zostało :(

Posted

Fajno, że jesteś :)!!! Im więcej kibiców tym lepiej! :)
Muminisko obszczekuje już świat widziany z poziomu jego małych kaprawych oczek he he
Tylko oczywiście ciągle robimy znowu szarady psie - jedne psy na dwór, drugie do zamknięcia i tak w kółko :)
Ale noc należy do Muminiska.
Jutro puszczam ogłoszenia. Jakby ktoś miał ochotę jakieś zrobić to pewnie Muminisko by się nie pogniewało.

Czy jutro nie będzie za wcześnie na jego kąpiel? Jak mówicie? Nie chcę żeby się stresował, ale z II str. śmierdzi jak diabeł fuuu :)

Posted

Kąp natychmiast śmierdziela !!!
I tak jest zestresowany - jutro jak odetchnie znowu stres w postaci kąpieli ?
Ja tam od razu wrzucam do wanny śmierdziuchy albo pod prysznic, zależy gdzie jestem, i tak są zestresowane, a po kąpieli już ich nic goszego nie czeka i mogą spokojnie dochodzić do siebie.
Kąp!
Ewa

Posted

E-S napisał(a):
Kąp natychmiast śmierdziela !!!
I tak jest zestresowany - jutro jak odetchnie znowu stres w postaci kąpieli ?
Ja tam od razu wrzucam do wanny śmierdziuchy albo pod prysznic, zależy gdzie jestem, i tak są zestresowane, a po kąpieli już ich nic goszego nie czeka i mogą spokojnie dochodzić do siebie.
Kąp!
Ewa

ja tez tak "działam" pierwszy dzień, jeden wielki stres, załatwiamy wszystkie okropne rzeczy a potem jest tylko lepiej i już bez stresów, kolejne to dopiero sterylki i kastracje czyli doktor ZŁOOOOOOO, ale to później, biała strona buziaka muminkowego rozczulająca z tymi bielutkimi rzęsami:loveu::loveu::loveu:

Posted

funia napisał(a):
Ale jak po kąpieli wróci do Kojczyka ? Ja bym poczekała jeszzce ,chyba ze w domu troche posiedzi tak ?

a ja myślałam że taki malutek to w domku, w ciepełku, ja nie mam kojca bo w bloku mieszkam to mi się wydaje,że wszystkie od razu pod kołdrą śpią, jakoś tak nie pomyśłałam:oops:

Posted

Pewnie, że po kąpieli nie wyrzucę go w mróz :)
Posiedzi w domu aż nie wyciepli się.
Muminisko jest na dworze generalnie, a pewnie, że lepiej mu tu niż w schronie. Niestety, jestem zapsiona, jak pewnie każdy i nie mogę go wziąć na salony :)
Ale to i tak pewnie (miejmy nadzieję) nie ważne, jeśli wypali sprawa :)

Posted

Breaking news na godzinę 12:50 - Muminisko padło ofiarą prysznica! Teraz siedzi przy mnie i baaaardzo energicznie się wylizuje. Cały pokój jest oczywiście jak po powodzi :)
Strasznie mi go żal było - popiskiwał maleńki, biedny strasznie był podczas kąpieli. Potem, już pod koniec, zrobił to co pewnie pieski po długim pobycie w schronie bez nadziei robią - popadł w całkowite odrętwienie. Stał jak prawdziwy muminek osiołek, nie poruszył się, jak posąg, główka w dół..
Nie miałam serca go dalej męczyć - umyłam go dwukrotnie szamponem - najpierw bezzapachowy przeciwpchelny DrLucy czy coś takiego, potem zapachowym truskawkowym dla psiaków. Pachnie już dość ładnie, ale niestety, żeby dokładnie się pozbyć obozu koncentracyjnego to jego nowa mamusia będzie musiała go dokładnie jeszcze raz wykąpać. Ale dobrze gdyby to już za jakiś czas, bo teraz naprawdę jest bardzo znośnie.
Muminek ma futerko śliczne, teraz jest bielutkie z różoiwymi i żółtymi przebłyskami.
Mam jego fotki po kąpieli, ale nie mam na razie kabla, więc dopiero wieczorem

Zapomniałam dodać - oczywiście pchła na pchle :angryy: