Jump to content
Dogomania

Zdążyć na czas...! Pseudoschronisko, Umieralnia w Dobrocinie! Ponad 40 psów czeka..!

Recommended Posts

Posted

jeszcze psy 109 , 110 , 111 moim zdaniem są pilne , bardzo się boja ludzi , one są w rozwalonych chlewniach we trzy , sunia ma 9 szczeniakó∑
za granicę -w Niemczech szczeniaki są sprzedawane jako rodowodowe ....

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U mnie nie ma mozliwosci do przechowania szczeniaczkow, bo mam tylko kojce z budkami.
Ale jesli bede mogla pomoc, to srednie sunie ( najlepiej ) beda mogly u mnie poczekac na nowe domki.
Suczki po krotkim okresie aklimatyzacji sa caly czas na wolnosci. Zamykam je w kojcach tylko na noc.
Psiaki chodza z nami na spacerki. Jedzonko smaczne, mamy tu spokoj .... dom w polach kolo lasu.
Niestety nie za bardzo moge przyjac na swoj koszt ( mam swoje 4 suki, w tym dwie wymagajace lekow i specjalistycznej karmy i jedna sunie z Dobrocina ), ale beda to naprawde niskie oplaty.
Przemyslcie i napiszcie w razie czego.

Posted

tak , na twoim zdjęciu wyglądaja dużo leppiej jak teraz Boże , one umrą , dzwoniłam do mojej mamy i zgodzi się je wziąć , potem będziemy myśleć co dalej , czy ma ktoś inny pomysł?

Posted

To jest zdjecie Adki z piatku, kiedy byla kontrol, pamietasz? Juz wtedy wetka mowila, ze one nie przezyja...Nie wierze, ze one sa dostawiane do suki, to trzeba co 2 godz dostawiac. kto ma to zrobic?!
Pani S mowila, ze on bierze mleko od niej - czyli pija krowie i jeszcze bral chyba mieso dla nich...

Posted

[URL]http://picasaweb.google.pl/114458148858424320557/NowyFolder3#[/URL] zdjęcia psiaków z dzisiaj. Jutro będę robić opisy dokładne co i jak, który.

Czy te maluchy to suczki czy pieski? i w jakim wieku? Będą duże czy małe?

Możecie mi coś wytłumczyć? Dobrocin. Dążymy do likwidacji tego miejsca czy tak właściwie to do czego?

Posted

Dobrocin-wszystkie zwierzęta muszą stamtąd być zabrane!!!
szczeniaczki mają ok. miesiąca i będą małe , nie znam płci , jeden czarny podpalany , drugi brązowy , są słabe i chore, w misce miały jedzenie z pleśnią

Posted

Pytam się z tego względu, że tworzy się błędne koło. Chcemy zabrać do DS wszystkie psy, które dzisiaj widzieliśmy. A jednak właściciel trzyma w jednym boksie sukę niewysterylizowaną i psa, żeby mieć szczeniaki. Przy zdjęciach juz było widać minimum dwie szczenne suki. Jest dużo niewysterylizowanych suczek, które mają kontakt z psami.... My będziemy zabierać te starsze, a on będzie sobie przy okazji rozmnażał zwierzynę i wysyłał zagranicę? Nie rozumiem...

Nie chce się kłócić, nie o to mi chodzi. Chcę tylko wiedzieć co się tak właściwie dzieje

Posted

dlatego musi nie być tam żadnych zwierząt - już o tym kiedyś pisałam - jak ktoś ma zarzut że jest pedofilem a prowadził przedszkole to czy może nadal je prowadzić?\

to , że on chce to nie znaczy , że tak będzie , musimy się tylko o to postarać

on zajmuje się tym od kilkunastu lat , rutyna

Posted

a jak już będą wszystkie zabrane, to on dalej bedzie zbierał psy ( rutyna) , czy dostanie w końcu jakiś zakaz na teraz? Czy wy zabieracie, o on przynosi nastepne..

Posted

on ma zakaz wydany w styczniu przez prokuratora , zakaz prowadzenia działalności gospodarczej i przyjmowania psów
a , że czasem się ---przybłąkają , to nie jego wina < sory za sarkazm>
ale nie przyjmuje psów od gmin

Posted

A nic nie mozna poradzić na to, że sprzedaje psy do niewiadomych celów zagranicę?
Czyli jednym słowem tak wygląda sprawa :) Widziałam, że facet miał kiedyś hodowlę psów rasowych. Nie chce myslec co tam się będzie działo jeżeli faktycznie zabierzemy wszystkie zwierzaki. Co wtedy on wymyśli? Dzisiaj ta kobieta co opisywała nam psy mówiła, że w przybytku jest ich około 60. Czy to prawda?

Posted

jestem zupełnie załamana , to chyba przestaje mieć sens , w takiej sytuacjii na dzień dzisiejszy nie zmienimy niczego
nawet zarządzenie o natychmiastowym zabraniu psów nic nie da -bo kto i gdzie miałby je zabrać?

Posted

on ma sprawy, musimy czekać na rozstrzygnięcie... niestety w Polsce naszej kochanej jest takie prawo że każdy może sobie rozmnażać ile chce i sprzedawać gdzie chce chyba, chyba że... musi mieć działalność żeby sprzedawać.. ale kto mu udowodni... trzeba pomyśleć

chyba musimy skupić się na sukach... zabierać suki

Posted

Widziałam co się tam dzieje. Widzę, że Ci ludzie są prości, podchodzą w przedmiotowy sposób do tych zwierząt. Nie znam sprsawy, dlatego mogę patrzeć na nią obiektywnie, rozumiecie?
Jestem jak najbardziej za tym żeby szukać psiakom nowego domu - tylko jeden z nich był agresywny (tylko i wyłącznie w stosunku do psów!), a reszta to kochane psiaki które tylko proszą żeby je głaskać. Tak, warto takim psom szukać nowego domu.
Dwie suki były szczenne. Pokazali je nam. Jest czas żeby je wyciągnąć stamtąd i albo przeprowadzić aborcję i pozniej suki wysterylizować albo pozwolić urodzić i znaleźć im domy.

Jutro opiszę psiaki. Może dałoby radę coś zrobić ze szczennymi sukami? Postarać się aby psów tam ubywało, a nie przybywało :(

Posted

Pirania zadzwoń do Ekostraży z Wrocławia, będą wiedzieć, jesteś może na tym drugim wątku? tam jest opisane co i jak
pan s i pani s czytają to forum więc jak coś to na pw piszemy wtedy jakie mamy plany... prawnie..
dziękujemy za zaangażowanie, już tyle osób stara się coś zrobić ale.. nie da się przeskoczyć polskiego bardzo zacofanego prawa... mam jednak nadzieję że się uda,..

Posted

zapraszam na watek Sharpka ,zuzlikowa nadala mu piekne imie Negro ,zapraszam:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/184737-Shar-pei-NEGRO_JAKI-los-JEGO-_Dziś-tragedia-w-DOBRO-CI-NIE_Umieralnia_a-JUTRO-_Pomocy/page3?p=14605442[/URL]

Posted

[quote name='Dogo07']Tam są jeszcze ze dwa kudłaczki niewielkie :(.[/QUOTE]

dogo powiedz ktore ta watki im sie porobi i moze jakis dt bedzie.

DZiewczyny rozmawialam z Dorothy ona moz ewziac do siebie niekonfliktowego psa (nie moze byc agresywny do zwierzat -psow, kotow i o iel sie nie myle ma tez konie- i nie moze zwiewac. najlepiej ajkis staruszek. Mi chodzi po glowie ten starszy pies co kilka postow wczesniej jego fotke dalam. Wiecie ajki on am charakter?

Posted

[quote name='kizimizi']dogo powiedz ktore ta watki im sie porobi i moze jakis dt bedzie.

DZiewczyny rozmawialam z Dorothy ona moz ewziac do siebie niekonfliktowego psa (nie moze byc agresywny do zwierzat -psow, kotow i o iel sie nie myle ma tez konie- i nie moze zwiewac. najlepiej ajkis staruszek. Mi chodzi po glowie ten starszy pies co kilka postow wczesniej jego fotke dalam. Wiecie ajki on am charakter?[/QUOTE]

Tutaj na tych zdjeciach wypatrzyłam:
[URL]http://picasaweb.google.pl/114458148858424320557/NowyFolder3#[/URL].

Takie malutkie kudłate.
[IMG]http://lh3.ggpht.com/_UxZMVKHaH6g/S97gciV6ZZI/AAAAAAAAAHY/wsRNJUIjTDM/s640/DSC06511.JPG[/IMG]

I taki mini PONik.
[IMG]http://lh4.ggpht.com/_UxZMVKHaH6g/S97ejRt0VYI/AAAAAAAAAEE/rzbfC23MXjA/s640/DSC06454.JPG[/IMG]

Posted

ten piesek -sunia , owczarek nizinny
jest dość nieufna , my,sl,e , ,ze ona nie jest sprawdzona do innych psó∑ i kotów , a z człowiekiem musiałaby sie oswajać
ale jest tam sunia mała bojażliwa , niekonfliktowa , odnajdę zdjęcie a także sunia onkowata bardzo przyjazna do wszystkich i mały kundelek nieco bojażliwy -może z tych 3 któryś , zaraz poszukam wAtków