Jump to content
Dogomania

Zdążyć na czas...! Pseudoschronisko, Umieralnia w Dobrocinie! Ponad 40 psów czeka..!

Recommended Posts

Posted

ja wiem , że psy te są zdrowe , ok 2 lat 3 , spokojne , przyjazne wobec ludzi i innych psów , adaaaka może wie więcej , widziałam jak biegały w tłumie ludzi -spokojnie , same wracały na miejsce

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pies nr 1- Zenta, tak jak wczesniej pisano suczka Pani S [ ma 3 lata, do ludzi jest ok, nie za bardzo nadaje sie do innych psów- tzn. kiedys doszlo do jakiegos spiecia z innym psem stad Pani S powiedziala, ze Zenta nie za bardzo sie nadaje do innych jednak nie jest to w 100 %- byc moze z innym psem by się dogadała. ]

Pies nr 2- samiec ONka- z tego co wiem nie ma go już w Dobrocinie-odebrał go i 2 inne psy, ktore pojawiły się z nim wlasciciel.

Posted

[quote name='monika083']allegro zuzlikowej dla Negra-rozsylajcie znajomym ,bo to jest takie adopcyjno-cegielkowe-a zbieramy na hotel dla niego.
http://www.allegro.pl/item1029814328_negro_shar_pei_labrador_czy_uda_sie_go_uratowac.html

Bardzo proszę...POKAŻCIE komu się da...gdzie się da...niech pomoże Negrusiowi!!!Każda cegiełka się liczy!
A NEGRUŚ MA SZANSĘ JUŻ W NIEDZIELĘ ZOSTAĆ ZABRANY Z DOBROCINA DO HOTELIKU w Obornikach...

POMÓŻCIE...deklaracje...bazarki...rozesłanie wątku do cioteczek szarpikowych i innych...pokazanie allegro dla Negrusia...

KAŻDA ZŁOTÓWKA POMOŻE CZARNEMU LUDOWI!
http://www.dogomania.pl/threads/184737-Shar-pei-NEGRO_JAKI-los-JEGO-_Dzi%C5%9B-tragedia-w-DOBRO-CI-NIE_Umieralnia_a-JUTRO-_Pomocy?p=14622101#post14622101

Posted

[quote name='xmartix'][CENTER] [FONT=Arial]41. Pies, rudy, krótkowłosy
nie ma go w Dobrocinie

psiak jest w uciechowie, dostał imię INTER

[quote name='xmartix'][CENTER] [FONT=Arial][/FONT][FONT=Arial][B]
[/FONT]
[FONT=Arial] także w uciechowie, dostał imię ZAMBER

83. Misia- do kolan około 5-6 lat, grzeczna, spokojna, na pewno domowa, bardzo potrzebuje domu, bo tutaj marnieje.
[/FONT][FONT=Arial]

[B][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]
[/FONT]

[quote name='xmartix'][CENTER] [FONT=Arial][B]
[COLOR=DarkGreen]96. Suka, MAXI, szorstkowłosa
w Uciechowie
szuka DT/DS

[SIZE=3]

Misia była w uciechowie, już znalazła nowy dom, na karku miała dość duży guz-po badaniach okazało się że to krawiaki powstałe w wyniku uderzenia. Zobowiązaliśmy się nowym włascicielom pokryć koszt operacji

Maksia/Mona była w uciechowie znalazła nowy dom

Posted

misia jest już w nowym domu, ale ze względu na to że przebywała u nas kilka dni i nie zdąrzyliśmy jej dokładnie przebadać właściciele są zwolnieni z opłat u weta-wszystko pokrywa schronisko.
Myślę że z opinią nie będzie problemu
tylko z tego co wiem że nie da się dokładnie stwierdzić czym została uderzona sunia..równie dobrze mogła zostać uderzona zębami innego psa ale jak próbowała się gdzieś przecisnąć

Posted

przypomniała mi sie sytuacja -pan <opiekun> zaprowadził mnie do psa który nie chciał wyść na dwór , to czarny piesek nieduży , starszawy , jutro odnajdę jego zdjęcie
piesek tak bardzo bał sie tego... p. uciekał przed nim , przyszedł do mnie , tulił się i drżał jak facet przechodził , to mi siiię przypomniało jak przeczytałam o tym krwiaku

Posted

czerda napisał(a):

piesek tak bardzo bał sie tego... p. uciekał przed nim , przyszedł do mnie , tulił się i drżał jak facet przechodził , to mi siiię przypomniało jak przeczytałam o tym krwiaku

no niestety ale musimy sie z tym liczyc, przecież te psiaki sa zdane na ich łaskę i niełaskę ..... a skoro pies dostaje metkę "jednego właściciela" :(

Posted

WAŻNE!!!! Zerknijcie i przemyślcie...może to okazja dla któregoś psa z Dobrocina?...pomyślcie!

Napisała do mnie Paja...może dać domek tymczasowy płatny 2 małym psom lub 1 dużemu!!!

wklejam posta,którego dostałam w odp.na pytanie o warunki dt...

Nie bedziesz mnie raczej kojarzyc bo od niedawna jestem na dogo...Warunki takie :http://www.dogomania.pl/threads/1848...ice-Wrocławia!!

dokładniej mieszkam jakies 5km od granic wrocławia w kierunku na jelcz -laskowice/oława ale dołem nie przez siechnice

D
la dobrocinskich psiaków jestem w stanie zejsc o 50 zł na duzym i małym czyli duzy 300zł/miesiac a mały 200zł miesiac szczenie do roku 150 zł miesiac najlepiej po sterylce ale jak sie nie uda to trudni .Moge im tez na własna reke w swoich miejscowosciach jak beda u mnie szukac domków.Mieszkam na wiosce przy 3 nowych sporych osiedlach domków jednorodzinnych z ogrodami...Obecnie koncze remot wiec po niedzieli moge zaprosic na wizyte do siebie

Paja też,w odpowiedzi na pytanie czy mogłaby zorganizować sterylke psiaków oddanych pod jej pieczę,odpowiedziała pozytywnie...ona organizuje,my płacimy(mój dodatek).
Podesłałam jej fotki psiaków z Dobrocina,by ew. zerknęła,jaakie były i może są jeszcze w potrzebie...
dostałam takiego posta...PRZEMYŚLCIE...myślę,że warto...
mój typ,to oczywiście byłby giga Leoś,ale on nie za bardzo z psiakami jeszcze się dogaduje(a własciwie nie wiemy,czy się dogaduje!),a silna bestia...więc wrzucam pomysł strachulca 66,ale ty pamiętać musimy,by ew. zabezpieczyć się przed ucieczką...w panice psy różnie reagują szczególnie na nowych miejscach!Mamy nie jeden przypadek już taki,ale Strachulcowi przydałby się właśnie taki domek z psiakami,które pomogą mu nauczyć się zaufania do człowieka...przydałby się szybko człowiek,który cierpliwie poświęci mu czas...pamiętajcie jednak o tym by zabezpieczyć się przed paniczną ucieczka.
Tyle moje typy...PRZEANALIZUJCIE...i bądźcie w kontakcie z Pają...ja niestety dziś mogę być bardzo ograniczona czaso-przyjeżdża mamulda i muszę jej u nas zorganizować życie i opiekę...

No i cazs na drugi post Paja...pomóżcie...

własnie przejrzałam watek:

szczeniaki:60,118,288- moga byc tez inne szczeniaki 2-3 szt tak jak Ci pisałam 150 zł miesiac i w kontakcie z wami szukam im ds razem z wami
duze:324(to ostatnie czarne to lablador?mix lab ? jesli tak ilo letni? i czy po przyjezdzie ew.odrazu była by mozliwa kastracja bo moje to panny i nie chciała bym niespodzienek...Heksa bedzie w tym miesiacu juz najprawdopodobniej sterylizowana a z młoda poczekam do 1 cieczki i tez ja ciachne bo psy sa do kochania a nie do pokazywania przynajmiej takie jest moje zdanie )
294,254 (ilo letni ?)

Pozdrawiam Was...i oby jakieś psiaki miały szansę znaleźć bezpieczne schronienie u Paju...trzymam kciuki!

Posted

to bardzo fajnie , musimy być jednak zabezpieczeni finansowo, nadmieniam że w Obornikach jest 6 psiaków z Dobrocina które są utrzymywane przez Stefa i troszkę przeze mnie , musimy te pieski ogłasać , szukać im domów , jedna sunia z nich -Misza jest bardzo kontaktowa i wesoła , mimo to nie znalazła jeszcze domu , one są tam od lutego , a teraz Ljion i 2 szczeniaki , które umierały w Dobrocinie z głodu
podeślę tu wątki , jestem w stanie pomagać finansowo w dużej mierze , ale chcemy przecież wspólnie szukać domów i brać następne psiaki

Posted

Dzieki zuzlikowa za info, juz odpowiadam:
szczeniaki nr 60 mieszkaja w gruzowisku...doslownie. Chcialysmy je z Czerda zabrac, Pan S ich nie odda, poniewaz wie, ze moze je zahandlowac...
szczeniaki nr 118 - pojechaly do Oborniki, zostaly nam wydane, poniewaz byly w bardzo zlej kondycji i nie nadawaly sie na handel
szczeniaki nr 288 - od rudej suczki i wystraszonego samca, ktory w glownym spisie ma nr66. Te mlodziaki sa zadbane przez mamusie zatem tez nie oddadza nam...beda na handel :(
pies czarny 324 - sredniej wielkosci, nie jest wielkosci labradora. Na dodatkowy opis musimy zaczekac, adka robi.
pies 294 - nie ma zadnych informacji
suka DONka - Zenta, chyba 3 letnia, ale sie dowiem. Ma wade serca, prawdopodobnie zastawka sie nie zamyka. Nie jest juz leczona, ale mysle, ze wizyta u weta to podstawa.

Czerda, jak myslisz - oddalby szczeniaki za kase? ciekawe ile wycenia!

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/185119-3-szorstkow%C5%82ose-dziewczynki-w-mordowni.-Prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach!

Rudzia i Króciak w nocy zniklnely z boksu!
Trolinka siedzi w kąciku i sie trzesie ze starchu!
Jeden z pracownikow, ten co jest na zdjeciach z benkiem Franiem wykrzyczal Pani S, ze zabil psy po zlości.
Pani S szuka po okolicy tych 2 psiakow...
Jestem zalamana tym wszystkim!

Jesli dobrze kojarze to jest Krociak:

http://picasaweb.google.pl/110372356...50059149584370

Posted

[quote name='fiorsteinbock']http://www.dogomania.pl/threads/185119-3-szorstkow%C5%82ose-dziewczynki-w-mordowni.-Prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach!

Rudzia i Króciak w nocy zniklnely z boksu!
Trolinka siedzi w kąciku i sie trzesie ze starchu!
Jeden z pracownikow, ten co jest na zdjeciach z benkiem Franiem wykrzyczal Pani S, ze zabil psy po zlości.
Pani S szuka po okolicy tych 2 psiakow...
Jestem zalamana tym wszystkim!

Jesli dobrze kojarze to jest Krociak:

http://picasaweb.google.pl/110372356...50059149584370

:placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz::placz: