Jump to content
Dogomania

Zdążyć na czas...! Pseudoschronisko, Umieralnia w Dobrocinie! Ponad 40 psów czeka..!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zrobil sie kogiel mogiel. Napisalam na watku, ze w poniedzialek gminy maja podjac dezycje ktora i ile zabiera psow. Moga podjac dezycje, ze zadna.
Zrozumiano mnie, ze psy sa zabierane w poniedzialek z Dobrocina i posypaly sie telefony, ze gdzie i ktore.
Nie mam sily odpisywac na sms.
Wg mojej wiedzy, w poniedzialek maja byc podejmowane decyzje...dopiero. Musimy czekac.

Posted

W Dobrocinie jest miejsce, gdzie zakopano 80 psow...
Jutro bedzie prokurator na miejscu, dzisiaj nie mieli firmy utylizacyjnej, jutro beda oodkopywac...Pracownik wskaze, badz juz wskazal miejsce.

Grazynka napisze wiecej, ja musze z dzieciem isc na dwor.

Jedno jest pewne, teraz Pan Skurwiel sie nie wywinie!

Posted

za likwidację padłego na terenie gmin psa pan s...też dostawał od gmin 800zł -osobiście widziałam taką umowę
dal mnie jednak są pewne granice < normalności> tymbardziej , że jestem psychiatrą i zawsze wydaje mi się , że nic mnie już nie zaskoczy , ale bestialstwo jest ponad moją wyobrażnią

Posted

[FONT=Arial]Albo, którys z tych?

22. Pies, owczarek niemiecki długowłosy, jasny
odebrany przez właścicieli (info od p.S.)

[/FONT][FONT=Arial]

23.
[/FONT][FONT=Arial]Suka, owczarek niemiecki długowłosy, ciemny

[/FONT]

Posted

pamiętajcie , proszę , wszyscy ktokolwiek miałby jakieś obiekcje czy zabrać stamtąd psa-TEN CZŁOWIEK JEST BANDYTĄ
może pojedziemy w sobotę zrobić ewidencję psów , sprawdzić które z tych co były w styczniu tam są

Posted

Kizimizi, ZENTA jest suka Pani S?
Jest wlasnie DONka z papierami, do adopcji. Wychowana z kotami ale dom bez psow.
Ja bym chetnie pomogla, jesli ktoras dziewczyna zdecyduje sie przyjechac.
Pozniej wstawie na ImageShack zdjecia kilku psow, ale to tylko namiastka...

Posted

pan s.....n nie ma prawa mieć żadnego psa , nie ma żadnego psa --jak nie chce oddać -policja
nie ma psa , kota nawet motylka
będą 3 dni wolne -musimy sprwdzić które z psów są te ze stycznia

Posted

Odkopywanie dopiero w maju, nie maja firmy utylizacyjnej a burmistrz funduszy.
Znalazlam na doba.pl

Oświadczenie Urzędu Miasta Świdnica W związku z ostatnimi niepokojącymi doniesieniami dotyczącymi sytuacji zwierząt w Dobrocinie informujemy, że jeszcze w czwartek, 29 kwietnia wszystkie 9 psów bezpańskich odłowionych na terenie Świdnicy, które jeszcze pozostają w hotelu, chcemy przekazać do schroniska, w którym będą miały pełną opiekę.

Miasto posiadało umowę na tymczasowe hotelowanie zwierząt w Dobrocinie. Zapłaciło za należytą opiekę nad psami, do czasu przekazanie ich do adopcji. W styczniu okazało się, że właściciel pensjonatu nie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Nam podobnie jak gminie Dzierżoniów, straży dla zwierząt, inspekcji weterynaryjnej, policji i wielu innym instytucjom nie udało się poprawić sytuacji czworonogów. Nie przyniosło rezultatu także nasze dodatkowe wsparcie – dowiezienie w sumie blisko 5 ton pokarmu.

W związku z tym zapadła decyzja o przewiezieniu do schroniska w Uciechowie dziewięciu psów, które pochodzą z terenu Świdnicy (na ok. 70 przebywających w Dobrocinie z różnych miejscowości). Zrealizowanie akcji zaplanowano na czwartek, 29 kwietnia.

Jarosław Kozłowski

Departament Infrastruktury Miasta
Urzędu Miejskiego w Świdnicy

Posted

Hej :)
Przydałaby się Wam pomoc? W pojechaniu, zrobieniu zdjęć psiakom, opisaniu ich. Później w dalszym ogłaszaniu :) Mam auto na gaz, można się zrzucić żeby podjechać. Zawsze taniej niż na paliwo :-) Tylko pytanie czy chcecie kogoś "z zewnątrz" do pomocy ;-) I w jakich dniach jesteście wolne :)

Posted

Ja jestem całkowicie chętna od środy :-) We wtorek mam ważne zaliczenie na studiach, tak więc niestety długi weekend odpada. Ale już w następny to jak najbardziej (nie wiem w jakim wieku jesteście - czy studiujecie, czy pracujecie - zapewne różnie ;) ) Tak więc zapewne szło by się jakoś dogadać :) Na trasie Wrocław-Dobrocin obliczyłam , że koszt podróży w dwie strony to koszt 30zł :) niewiele :D
jak piszecie o trasie Wrocław- Lubiel to mówicie o Lubielu koło Żmigrodu?

Posted

gmina Świdnica twierdzi że ma tylko 9 psów
reszta ich psów , których posiadają zdjęcia i -zdjęcia te można od nich uzyskać i sprawdzić które są w Dobrocinie -oszło do ADOPCJII na co mają kwitek od pana s... -jeden zbiorczy kwitek , tak jak zbiorczy jest grób
oprostu normalny człowiek nie może życ w tym kraju gdzie wszyscy oszukują