czerda Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 jeśli znajdą psy miejsca w schroniskach nie pozwolimy zabrać ich gdziekolwiek , musi spełniać wymogi , mieć nadzór wet, i opinie organizacjii Quote
fiorsteinbock Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Zrobil sie kogiel mogiel. Napisalam na watku, ze w poniedzialek gminy maja podjac dezycje ktora i ile zabiera psow. Moga podjac dezycje, ze zadna. Zrozumiano mnie, ze psy sa zabierane w poniedzialek z Dobrocina i posypaly sie telefony, ze gdzie i ktore. Nie mam sily odpisywac na sms. Wg mojej wiedzy, w poniedzialek maja byc podejmowane decyzje...dopiero. Musimy czekac. Quote
adkaaaaa5 Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 ciekawe co tym razem urzedasy wymysla... az strach sie bac... Quote
monika083 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Sonia moze jechac do DT ,potrzebna kasa na sterylke,szczepiania i na jedzenie ,Pomozcie: http://www.dogomania.pl/threads/184171-Kolejne-psie-ofiary-dobrocińskiej-umieralni...-Musimy-je-stamtąd-wyciągnąć...-POMOCY!/page6 Quote
fiorsteinbock Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 W Dobrocinie jest miejsce, gdzie zakopano 80 psow... Jutro bedzie prokurator na miejscu, dzisiaj nie mieli firmy utylizacyjnej, jutro beda oodkopywac...Pracownik wskaze, badz juz wskazal miejsce. Grazynka napisze wiecej, ja musze z dzieciem isc na dwor. Jedno jest pewne, teraz Pan Skurwiel sie nie wywinie! Quote
Madallena Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Rany, tylko co z tymi psami, ktore tam zostaly :( Cholera jasna, co robic:( Quote
czerda Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 za likwidację padłego na terenie gmin psa pan s...też dostawał od gmin 800zł -osobiście widziałam taką umowę dal mnie jednak są pewne granice < normalności> tymbardziej , że jestem psychiatrą i zawsze wydaje mi się , że nic mnie już nie zaskoczy , ale bestialstwo jest ponad moją wyobrażnią Quote
kizimizi Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 [FONT=Arial]Poproszę o info, które z psiaków jeszcze tam są? 11. Suka, owczarkowata, długowłosa, ZENTA, 3 lata (pan S.) CZy ten pies tam jeszcze jest? [/FONT] Quote
kizimizi Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 albo ten? [FONT=Arial]38. Pies, czarny, nakrapiany, bojaźliwy [/FONT] Quote
kizimizi Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 [FONT=Arial]Albo, którys z tych? 22. Pies, owczarek niemiecki długowłosy, jasny odebrany przez właścicieli (info od p.S.) [/FONT][FONT=Arial] 23. [/FONT][FONT=Arial]Suka, owczarek niemiecki długowłosy, ciemny [/FONT] Quote
kizimizi Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 albo ta sunia? [FONT=Arial]39. Suka, owczarkowata, bojaźliwa [/FONT] Quote
kizimizi Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 albo ten psiak? [FONT=Arial]66. Suka, ruda, okropnie się boi [/FONT] Quote
czerda Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 pamiętajcie , proszę , wszyscy ktokolwiek miałby jakieś obiekcje czy zabrać stamtąd psa-TEN CZŁOWIEK JEST BANDYTĄ może pojedziemy w sobotę zrobić ewidencję psów , sprawdzić które z tych co były w styczniu tam są Quote
fiorsteinbock Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Kizimizi, ZENTA jest suka Pani S? Jest wlasnie DONka z papierami, do adopcji. Wychowana z kotami ale dom bez psow. Ja bym chetnie pomogla, jesli ktoras dziewczyna zdecyduje sie przyjechac. Pozniej wstawie na ImageShack zdjecia kilku psow, ale to tylko namiastka... Quote
kizimizi Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 ale czy te psy, które tu dodałam jeszcze sa? Bo to z pierwszych stron fotki mam. Zwłaszcza nr. 66 i 38. Quote
czerda Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 pan s.....n nie ma prawa mieć żadnego psa , nie ma żadnego psa --jak nie chce oddać -policja nie ma psa , kota nawet motylka będą 3 dni wolne -musimy sprwdzić które z psów są te ze stycznia Quote
malagos Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 było to okopywanie, czy przełożone? nie mam słów na taką zbrodnię. Czy będą sekcje? Quote
fiorsteinbock Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Odkopywanie dopiero w maju, nie maja firmy utylizacyjnej a burmistrz funduszy. Znalazlam na doba.pl Oświadczenie Urzędu Miasta Świdnica W związku z ostatnimi niepokojącymi doniesieniami dotyczącymi sytuacji zwierząt w Dobrocinie informujemy, że jeszcze w czwartek, 29 kwietnia wszystkie 9 psów bezpańskich odłowionych na terenie Świdnicy, które jeszcze pozostają w hotelu, chcemy przekazać do schroniska, w którym będą miały pełną opiekę. Miasto posiadało umowę na tymczasowe hotelowanie zwierząt w Dobrocinie. Zapłaciło za należytą opiekę nad psami, do czasu przekazanie ich do adopcji. W styczniu okazało się, że właściciel pensjonatu nie wywiązuje się ze swoich obowiązków. Nam podobnie jak gminie Dzierżoniów, straży dla zwierząt, inspekcji weterynaryjnej, policji i wielu innym instytucjom nie udało się poprawić sytuacji czworonogów. Nie przyniosło rezultatu także nasze dodatkowe wsparcie – dowiezienie w sumie blisko 5 ton pokarmu. W związku z tym zapadła decyzja o przewiezieniu do schroniska w Uciechowie dziewięciu psów, które pochodzą z terenu Świdnicy (na ok. 70 przebywających w Dobrocinie z różnych miejscowości). Zrealizowanie akcji zaplanowano na czwartek, 29 kwietnia. Jarosław Kozłowski Departament Infrastruktury Miasta Urzędu Miejskiego w Świdnicy Quote
pirania15_15 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Hej :) Przydałaby się Wam pomoc? W pojechaniu, zrobieniu zdjęć psiakom, opisaniu ich. Później w dalszym ogłaszaniu :) Mam auto na gaz, można się zrzucić żeby podjechać. Zawsze taniej niż na paliwo :-) Tylko pytanie czy chcecie kogoś "z zewnątrz" do pomocy ;-) I w jakich dniach jesteście wolne :) Quote
fiorsteinbock Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Kazda pomoc potrzebna, a do zdjec, opisów i jeszcze oglaszaniu to juz wogole :) Ja i adkaaa5 jestesmy prawie na miejscu, ale jakby sie udalo skrzyknac ekipe z Wroclawia to jeden es i sie spotykamy! Kto chetny? :) Quote
pirania15_15 Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Ja jestem całkowicie chętna od środy :-) We wtorek mam ważne zaliczenie na studiach, tak więc niestety długi weekend odpada. Ale już w następny to jak najbardziej (nie wiem w jakim wieku jesteście - czy studiujecie, czy pracujecie - zapewne różnie ;) ) Tak więc zapewne szło by się jakoś dogadać :) Na trasie Wrocław-Dobrocin obliczyłam , że koszt podróży w dwie strony to koszt 30zł :) niewiele :D jak piszecie o trasie Wrocław- Lubiel to mówicie o Lubielu koło Żmigrodu? Quote
czerda Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 gmina Świdnica twierdzi że ma tylko 9 psów reszta ich psów , których posiadają zdjęcia i -zdjęcia te można od nich uzyskać i sprawdzić które są w Dobrocinie -oszło do ADOPCJII na co mają kwitek od pana s... -jeden zbiorczy kwitek , tak jak zbiorczy jest grób oprostu normalny człowiek nie może życ w tym kraju gdzie wszyscy oszukują Quote
fiorsteinbock Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Sunia nr3, bardzo przestraszona, ona musi jak najszybciej byc zabrana! Nie umie sobie poradzic: Uploaded with ImageShack.us Quote
fiorsteinbock Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Nr 68, staruszek. Bardzo spokojny, zachowuje czystosc. Wychudzony, potrzebuje DT/DS Quote
Recommended Posts