Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglądam nawet kilka razy dziennie - pomysłów brak, wytłumaczenia dla braku odzewu na ogłoszenia brak - kciuki zaciśnięte oraz głębokie przeświadczenie, że ten DOM już jest, to tylko kwestia wskazania palcem - ten dom, dla tego psa.

Posted

moze zamało dramatu jest u Majki i u Amigo?
kurde takie ładne psiaki

nie wiem czym sie ludzie kierują wybierajac psiaka ale jesli tez oceniaja psa wzrokowo to nie mam pojecia co sie dzieje ze Majka i Amigo nie mają jeszcze domu

Posted

3 x napisał(a):
moze zamało dramatu jest u Majki i u Amigo?
kurde takie ładne psiaki

nie wiem czym sie ludzie kierują wybierajac psiaka ale jesli tez oceniaja psa wzrokowo to nie mam pojecia co sie dzieje ze Majka i Amigo nie mają jeszcze domu

Widać na oczy ludziskom padło :( I na inne zmysły musowo też, bo z opisu też aniołki dwa to są...

Posted

Dziewczyny, przestańcie taki nastrój wprowadzać. Domki były, tylko nie takie, jakie chciałybyście dla Majeczki. Nie było totalnej ciszy i jak rozumiem, Majka mogłaby mieć juz swój domek, ale na jej miejsce pojechała Saba. Rozumiem, że tak jest lepiej dla obu suniek. Myślę jednak, że Majeczka jest szczęśliwa w DT i może tam czekać na dom taki, który zaakceptujecie.

Niestety tych domków z górnej półki nie jest tak dużo, jak psów do adopcji i chcąc wybrać jej ten najidealniejszy z idealnych, musicie liczyć się z tym, że to trochę potrwa. Poznałam Maję, wiem, że jest wyjątkowa i rozumiem Wasze obawy. Jednak nie mogę się zgodzić że nikt się po nią nie zgłasza.

Posted

Pół godziny robiłam ogłoszenie Mai na gumtree, mało mnie krew nie zalała, nie wiem o co chodzi, ze tak wolno szło.
W każdym razie ma na pierwszej stronie jako pilne, skopiować też nie mogę, dzisiaj jakiś bunt kompa.

Posted

Ewa Marta napisał(a):
Dziewczyny, przestańcie taki nastrój wprowadzać. Domki były, tylko nie takie, jakie chciałybyście dla Majeczki. Nie było totalnej ciszy i jak rozumiem, Majka mogłaby mieć juz swój domek, ale na jej miejsce pojechała Saba. Rozumiem, że tak jest lepiej dla obu suniek. Myślę jednak, że Majeczka jest szczęśliwa w DT i może tam czekać na dom taki, który zaakceptujecie.

Niestety tych domków z górnej półki nie jest tak dużo, jak psów do adopcji i chcąc wybrać jej ten najidealniejszy z idealnych, musicie liczyć się z tym, że to trochę potrwa. Poznałam Maję, wiem, że jest wyjątkowa i rozumiem Wasze obawy. Jednak nie mogę się zgodzić że nikt się po nią nie zgłasza.

To prawda, Maję też nie od początku ogłaszamy, bo chorowała. Ale, wg mnie, brak telefonów w przypadku ładnych psów jakimi są Amigo i Maja jest trochę dziwny. Nie z każdego telefonu musi być dom ale mógłby ktoś dzwonić.

Posted

Poza tym chodzi o to, że dzwoniły te właściwe, a nie żeby tracić czas i nerwy na telefony "w ogóle" :) Domek dla Majusi jest zapisany w górze i tego się trzymajmy! :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Majuśka, jesteś tak fajna, że brak zainteresowania to zupełne nieporozumienie.

Z tego co przeczytałam, to zainteresowanie adopcją jest, ale brak zainteresowania ze strony opiekunów, by DS znależć Mai. W takiej sytuacji zbieranie pieniędzy na Maję jest z Waszej strony niemoralne. Jeśli chcecie psa zatrzymać to jest chwalebne, ale proszę róbcie to na własny koszt. Z całym szacunkiem dla ofiarnych Dogomaniaków.

Posted

maruda99 napisał(a):
Z tego co przeczytałam, to zainteresowanie adopcją jest, ale brak zainteresowania ze strony opiekunów, by DS znależć Mai. W takiej sytuacji zbieranie pieniędzy na Maję jest z Waszej strony niemoralne. Jeśli chcecie psa zatrzymać to jest chwalebne, ale proszę róbcie to na własny koszt. Z całym szacunkiem dla ofiarnych Dogomaniaków.

Witam serdecznie, jak rozumiem Pani z okolic Krakowa?
Utwierdza mnie to tylko w przekonaniu, że nasza decyzja była słuszna.

A my jesteśmy dosyć znaną bandą naciągaczek, nawet mamy jachty w portach za tą kasę uzbieraną. Po dwa.

Posted

Maja szuka domu, ale nie takiego, w którym ma być tanim dzwonkiem przy furtce. Niektórym się wydaje, że pies nic nie kosztuje. A Maja oprócz swojej wyjątkowości, ma delikatny żołądek, o czym informuję wszystkich zainteresowanych. Ostatnio przy zmianie karmy z Hillsa na Brita Maja miała mega rozwolnienie - nie wszystko może jeść i trzeba jej ustawić dietę, by jej nie zaszkodzić. Tu już robi się problem dla potencjalnych adoptujących.

Posted

ronja napisał(a):
Maja szuka domu, ale nie takiego, w którym ma być tanim dzwonkiem przy furtce. Niektórym się wydaje, że pies nic nie kosztuje. A Maja oprócz swojej wyjątkowości, ma delikatny żołądek, o czym informuję wszystkich zainteresowanych. Ostatnio przy zmianie karmy z Hillsa na Brita Maja miała mega rozwolnienie - nie wszystko może jeść i trzeba jej ustawić dietę, by jej nie zaszkodzić. Tu już robi się problem dla potencjalnych adoptujących.

Proponuję więc, podajcie Panie na tym wątku w punktach wszystkie wymagania dotyczące pielęgnacji Mai. Kryteria będą jasno sprecyzowane, co pozwoli ewentualnym chętnym ocenić prawidłowo sytuację. Jeśli je spełnią, to odrzucenie przez Was kolejnego DS powie wszystko. "Jasne sytuacje czynią przyjaciól" czyż nie?

Posted

Wymagania dotyczące Mai są były wielokrotnie opisywane na wątku, to wrażliwy pies.
Wystarczy uważnie czytać.

Mamy prawo wyboru dla niej najlepszego, naszym zdaniem domu, natomiast jak na razie my nie zrezygnowałyśmy a to ludzie nie chcieli Mai. (były 3 takie domy)