Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Barni cały czas utrzymuje tę samą wagę:)
17.11.2013 - 34,0 kg
14.01.2014 - 34,7 kg
16.04.2014 - 34,8 kg
Z tego co widzę to dzisiejsza waga jest rekordowa:)

Zaczyna się czas pcheł i kleszczy. Jeśli chcecie dosłać jakieś zabezpieczenie to proszę dać znać. W przeciwnym razie zakropimy Fiprexem:)

Posted

wpadam w odwiedziny do Barnisia ,oraz przepraszam za zaśmiecanie wątku ale szukam pomocy, może ktoś ma doświadczenie w żywieniu psa z niewydolnością nerek. Jadł tylko gotowane i zawsze był niejadkiem. Suchego Renala oczywiście omija szerokim łukiem:shake: .niewydolność nerek jest u niego spowodowana wiekiem ma już prawie 13 lat.Bedę wdzięczna za wszelkie rady

Posted

[quote name='Dorot131']wpadam w odwiedziny do Barnisia ,oraz przepraszam za zaśmiecanie wątku ale szukam pomocy, może ktoś ma doświadczenie w żywieniu psa z niewydolnością nerek. Jadł tylko gotowane i zawsze był niejadkiem. Suchego Renala oczywiście omija szerokim łukiem:shake: .niewydolność nerek jest u niego spowodowana wiekiem ma już prawie 13 lat.Bedę wdzięczna za wszelkie rady
Dorotko, moze na tym forum znajdziesz pomoc ?
http://www.dogomania.pl/forum/forums/1089-Urologia

A ja zycze Wam wszystkim zdrowych i spokojnych świąt :lol:

Posted

Maćku, Barniś przytył o 0,8 kg :eviltong:

Fiprexy dobre nie są.. to już nie ten sam preparat co kiedyś.. nasz wet wycofał juz w zeszlym roku. .
Moze zdecydujcie sie na jakis inny ?

Posted

[quote name='Dorot131']wpadam w odwiedziny do Barnisia ,oraz przepraszam za zaśmiecanie wątku ale szukam pomocy, może ktoś ma doświadczenie w żywieniu psa z niewydolnością nerek. Jadł tylko gotowane i zawsze był niejadkiem. Suchego Renala oczywiście omija szerokim łukiem:shake: .niewydolność nerek jest u niego spowodowana wiekiem ma już prawie 13 lat.Bedę wdzięczna za wszelkie rady
U mojego tydzień temu zdiagnozowano to samo:( Na razie jestem na etapie codziennych kroplówek.
Teraz zakaz mięsa i wbrew temu co radzą niektórzy - twarogu też nie może. Bardzo dobrą opinię ma lek Impakitine na spadek mocznika i keratyniny. Możesz spróbować jeszcze karm na lerki z Hill's'a lub Trovetu. Bosch Special Light ma 13% białka i tylko o 0,25% więcej fosforu od Hill's'a i też zalecany jest przy niewydolności nerek, ale chyba nie jest to karma typowo weterynaryjna. Skonsultuj to lepiej z wetem.

[quote name='Doda_']Maćku, Barniś przytył o 0,8 kg :eviltong:
Przy jego problemach z łapami to dobrze, że nie o 8 kg;)

[quote name='Doda_']Fiprexy dobre nie są.. to już nie ten sam preparat co kiedyś.. nasz wet wycofał juz w zeszlym roku. .
Moze zdecydujcie sie na jakis inny ?
Na takie okoliczności to u mnie w banerku "psanatorium" jest nr telefonu:evil_lol:
Nie mam zdania o Fiprexie bo nigdy go nie używałem. Do domu z pchłami też nie wracam więc chyba aż tak zły nie może być:)

Posted

[quote name='Maciek777']U mojego tydzień temu zdiagnozowano to samo:( Na razie jestem na etapie codziennych kroplówek.
Teraz zakaz mięsa i wbrew temu co radzą niektórzy - twarogu też nie może. Bardzo dobrą opinię ma lek Impakitine na spadek mocznika i keratyniny. Możesz spróbować jeszcze karm na lerki z Hill's'a lub Trovetu. Bosch Special Light ma 13% białka i tylko o 0,25% więcej fosforu od Hill's'a i też zalecany jest przy niewydolności nerek, ale chyba nie jest to karma typowo weterynaryjna. Skonsultuj to lepiej z wetem.

Przy jego problemach z łapami to dobrze, że nie o 8 kg;)

Na takie okoliczności to u mnie w banerku "psanatorium" jest nr telefonu:evil_lol:
Nie mam zdania o Fiprexie bo nigdy go nie używałem. Do domu z pchłami też nie wracam więc chyba aż tak zły nie może być:)[/QUOTE]

zalecenia od weta mamy drastycznie ograniczyc mięso i leki (które nie wiadomo jak przemycać). Karmimy gotowanym ,udało sie kilka kulek renala wczoraj przemycić - pewnie z rozpędu zjadł:lol:. wszędzie szukam co bym mu mogła podawać z gotowanego żeby nie szkodziło , miało wartość odzywczą i jeszcze żeby chciał to jeść. po tygodniu ograniczenia mięsa .widzę że samopoczucie ma lepsze. na apetyt dostaje peritol. przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi :oops:

Posted

[quote name='Dorot131']zalecenia od weta mamy drastycznie ograniczyc mięso i leki (które nie wiadomo jak przemycać). Karmimy gotowanym ,udało sie kilka kulek renala wczoraj przemycić - pewnie z rozpędu zjadł:lol:. wszędzie szukam co bym mu mogła podawać z gotowanego żeby nie szkodziło , miało wartość odzywczą i jeszcze żeby chciał to jeść. po tygodniu ograniczenia mięsa .widzę że samopoczucie ma lepsze. na apetyt dostaje peritol. przepraszam za chaos w mojej wypowiedzi :oops:[/QUOTE]
A może razem z ryżem / makaronem / kaszą gotowałabyś np żeberka, które po wszystkim wyciągniesz, a smak zostanie?:) Chociaż nie wiem czy tak można, czy część białka też nie zostanie:hmmmm:
Jeśli nie to może kupuj Renal w puszkach i mieszaj trochę dla smaku np z ryżem i warzywami.

Barni, chyba się nie obraziłeś, że trochę wątku Ci "skradziono":evil_lol:

Posted

[quote name='Maciek777']A może razem z ryżem / makaronem / kaszą gotowałabyś np żeberka, które po wszystkim wyciągniesz, a smak zostanie?:) Chociaż nie wiem czy tak można, czy część białka też nie zostanie:hmmmm:
Jeśli nie to może kupuj Renal w puszkach i mieszaj trochę dla smaku np z ryżem i warzywami.

Barni, chyba się nie obraziłeś, że trochę wątku Ci "skradziono":evil_lol:[/QUOTE]

dziękuję za rady ,a barniś mam nadzieję nie obrazi się po starej znajomości:razz:

Posted

[quote name='Dorot131']dziękuję za rady ,a barniś mam nadzieję nie obrazi się po starej znajomości:razz:[/QUOTE]
Nie ma za co. Dosłownie:)

U Barniego wszystko dobrze. Miał dostać koleżankę, ale ostatecznie trafiła do innego psa bo jest młoda i znowu Barni by się przeciążył:roll: Czekamy na jakąś spokojną:roll:

Posted

Podaje wykaz wszystkich kwietniowych wpłat;
31.03. - Dorot131 - 40 zl
1.04. - gosiaczek1984 - 20 zł
7.04. - malibo57 - 25 zł
9.04. - ala123 - 100 zł za IV i V
9.04. - Doda_ - 10 zł
10.04. - J_ulia - 20 zł
10.04. - agat21 - 10 zł + 151 zł bazarek agat21 i Dody
14.04. - Livka - 10 zł
23.04. - agat21 - 15 zł ( bazarek II cz.)
28.04. - mdk8 - 5 zł
28.04. - bela51 - 10 zł

Wszystkim bardzo dziękujemy:lol:

Posted

[quote name='Doda_']No widze jak ciezko znalezc mu kandydatkę :evil_lol:[/QUOTE]
Nietsety:roll:
Teraz nam ich trochę przybyło i nawet jedna jest całkiem całkiem dla niego, ale musi troszkę wyzdrowieć, czyli za kilka dni można by sprawdzić:)

Posted

[quote name='Maciek777']Nietsety:roll:
Teraz nam ich trochę przybyło i nawet jedna jest całkiem całkiem dla niego, ale musi troszkę wyzdrowieć, czyli za kilka dni można by sprawdzić:)

minęły juz kilka dni :eviltong:

zajrzyjcie proszę na bazarek dla dziadków: bartłomiej i poldus
http://www.dogomania.pl/forum/threads/252920-MINI-bazarek!!-ODZIE%C5%BBE-od-2-z%C5%82-smycze-ksi%C4%85zki-od-1-z%C5%82!!!!!!-ZAPRASZAMY-!!!!!?p=22122852#post22122852

Posted

[quote name='arim']A jak u Barnisia sprawy kreonowe?[/QUOTE]

Maciek chyba pisał wczesniej, ze kreonu starczy do czerwca. Jesli ktos ma mozliwosc załatwic recepte ( teraz ten lek jest bezpłatny, refundowany w 100% ) tylko trzeba miec dojscie ...

Posted

Podaje wykaz majowych wpłat dla Barnisia
2.05. - gosiaczek1984 - 20 zł
2.05. - bazarek fony ( zaliczkowo ) - 100 zł
5.05. - Dorot131 - 40 zł
7.05. - agat21 - 10 zl
Bardzo serdecznie dzekujemy:loveu:

Posted

[quote name='Doda_']minęły juz kilka dni :eviltong:
Tak:p Propozycja padła, ale jest mały problem. Barni zwykle gdy mieszkał z suczkami to chyba się przed nimi popisywał i później miał problemy ze zdrowiem. Przez to jest ryzyko i to chyba jedyny powód dlaczego nie mieszka z kimś. Wiadomo, że sam też nie może. Trochę trudna sytuacja.
Gapa (bo tak jej na imię) jest raczej spokojna, choć nie wiadomo jak może się rozbrykać przy Barnim, a on przy niej;)
W końcu trzeba będzie je połączyć i zobaczyć co będzie się działo:roll:

[quote name='bela51']Maciek chyba pisał wczesniej, ze kreonu starczy do czerwca. Jesli ktos ma mozliwosc załatwic recepte ( teraz ten lek jest bezpłatny, refundowany w 100% ) tylko trzeba miec dojscie ...
No właśnie. Jest do czerwca lub do końca czerwca. Nie pamiętam:roll: Wiem, że jeszcze mamy ponad jedno lub ponad dwa opakowania, ale zanim to sprawdzę to mogę zapomnieć już tu napisać:oops: Chyba łatwiej byłoby odnaleźć tamtego posta:D

Barni otrzymał 6 kg Royala od pewnych darczyńców:p Ma go dosypywanego do hotelowej karmy pół na pół od 7 maja:) Warto zapamiętać:D

A tu najnowsze fotki: