Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sytuacja się zmieniła.

Od tej chwili szukamy pomocy już tylko dla pani Basi i kotów z portu (ok 25 kotów).
W wolnej chwili zmienię 1. post i tytuł :)

Dziękuję, że jesteście :loveu:

Posted

Długa historia.

Powiem tak - koty z portu i panią Basię znam osobiście. Nie mam wątpliwości, że ta pomoc jest im potrzebna i będę się starała się w miarę możliwości jakoś zdobywać dla niej karmę, by mogła je chociaż dokarmiać.
To dla nich i dla Niej powstał ten wątek, kiedy ich regularny Opiekun stracił posadę w porcie i z dnia na dzień zostały bez niczego. Dosłownie - bez jedzenia i bez dachu nad głową w wyjątkowo srogą i długą zeszłoroczną zimę.
Dzięki forumowiczom dogo i miau otrzymały bardzo dużo pomocy - karmę, szafki, które dzięki A.R.S. zostały przerobione na budki i przywiezione do portu.
W zeszłą wiosnę wyłapałam (z pomocą pracowników) wszystkie koty z portu na sterylizacje i kastracje.
9 kotów znalazło DS (w tym kocica z maluchami była u mnie na DT, cała 5 znalazła nowe domy, a kotka po sterylce została wypuszczona do portu. Byłam wtedy w wysokiej ciąży i codziennie babrałam się ze sprzątaniem kuwety i klatki, dzikiej, agresywnej kocicy, która broniła przede mną swoich maluchów).

Pozostałe koty znam tylko z opowiadań i ze zdjęć. Nie miałam okazji i czasu poznać ich osobiście, ale wierzyłam Osobom, które prosiły mnie o pomoc dla nich. Z czasem zaczęły docierać do mnie sprzeczne informacje. Zamiast "dziękuję" były pretensje i żądania, dziwne oskarżenia, że to co piszę nie jest prawdą, że moje zaangażowanie w pomoc kotom jest tylko wirtualna (choć karma którą im przekazywałam była jak najbardziej realna). Tamte koty też potrzebują pomocy, ale ja już w tym pośredniczyć nie będę.

Od początku wątku było jasne, że nie ja te koty karmię, tylko staram się zapewnić środki na karmę dla nich, którą przekazywałam Karmicielom (ostatnie zamówienia szły na adres właścicielki działki, na której mieszkają koty - ale czy one są bezdomne, czy prywatne to już nie mnie oceniać).

Karma z kolejnego zamówienia przyjdzie już na mój adres i zostanie równo podzielona między Karmicielami, bo pieniądze były zbierane dla nich wszystkich.
Później zaczynamy od zera, ale już tylko dla portowych kotów.

Jeśli ktoś chce wiedzieć więcej, proszę o PW, podam link gdzie można poczytać trochę na mój temat ;)

Posted

Niestety często tak jest, że za pomoc nie tylko nie usłyszysz zwykłego "dziękuję" ale często są jakieś pretensje... Ludzie teraz nie zawsze potrafią docenić pomoc za to żądać to niestety bardzo potrafią.......

Jednak może nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Może teraz skorzystają na tym koty portowe? A te co miały jechać na tymczas do truskawy to tam dojechały? Może weźmie następne? Kurcze - gdyby jeszcze nawet kilka znalazło dom to byłoby ekstra a i obciążenie dla Was mniejsze.......

Posted

Do truskawy kociaki nie dojechały :( Zmieniła jej się sytuacja życiowa i nie mogła ich przyjąć. Zostały w połowie drogi, we Wrocławiu, gdzie na szczęście znalazły DT i szukają DS.

Posted

[quote name='Kamila Proc']o to bardzo niedobrze....[/QUOTE]
No, szkoda, ale i tak byłyby problemy z transportem.

Nadal prosimy o wsparcie dla portowych kotów i pani Basi, która je dokarmia...

Posted

Doszły wpłaty:
07.03.11 Damian C., Mysłowice 10
07.03.11 Jadwiga Ż., Chełmek 10
07.03.11 Christine G., KIRCHLENGERN 38,66

Bardzo dziękujemy

Zaraz złożę zamówienie.

Każda kolejna wpłata na konto Fundacji Kocia Dolina z dopiskiem "dla kotów ze Stepnicy" lub "dla kotów z portu w Stepnicy" będzie przeznaczana na zakup karmy tylko dla kotów z portu i przekazywana pani Basia, która je dokarmia.

W wolnej chwili zmienię 1. post , tak żeby wątek dotyczył znów już tylko pomocy pani Basi dla kotów z portu.

Posted

Bardzo prosimy o wpłaty i deklaracje na jedzenie dla kotów.

Jeśli uda nam się uzbierać ok 300 zł miesięcznych deklaracji, pani Basia będzie mogła regularnie dokarmiać koty z portu...

Posted

[quote name='Javena']Deklaruję 5 zł wiecej nie da rady. Nie znaczy to jednak ,ze jak będzie tłuŚciejszy miesiac ,to nie dam wiecej.:):)
Javena bardzo Ci dziękuję :loveu: (podaj mi swój adres na PW, dostaniesz pocztówkę obiecaną dla 3 pierwszych deklarujących wpłaty)

Czyli mamy już 2 deklaracje:
Szarotka 10 zł od połowy kwietnia
Javena 5 zł
:multi: