Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:shake: Mam nadzieję, że szybko znajdzie dobry domek... Długo nie powinna czekać, bo jest malutka i urocza :loveu:

Kociaki na szczęście są leczone w TDT we Wrocławiu. Kotka nazwana Kiwią ma
w jednym oku zrośnięte spojówki i trzeba je rozciąć pod narkozą :-(

Piąty (ostatni!) z sierpniowych, działkowych kociaków pojechał do DT w Szczecinie :) Zostały więc tylko dwa rudzielce z maja, które niestety wymagają oswojenia, więc mogłyby iść tylko do doświadczonego DS/DT...

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]W weekend planujemy złapać podrzuconą kocicę z portu. [COLOR=#ff0000]Szukamy dla niej DT (najlepiej w okolicach Szczecina)[/COLOR].
Jeśli DT się nie znajdzie, po sterylce zostanie wypuszczona... a jako oswojony kot długo tam niestety nie pożyje [/B] :shake:

Szukamy również DT dla pozostałych oswojonych, dorosłych kotów z portu (na pewno oprócz wspominanej kocicy są jeszcze 2 kocury).

Posted

Podnoszę..

Nadal prosimy o wsparcie i wpłaty na jedzonko dla kotów:

Fundacja Kocia Dolina
Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

koniecznie z dopiskiem w tytule przelewu: "na koty z portu w Stepnicy" lub
"na koty ze Stepnicy"

Posted

Wiem, że mnie zamordujecie zaraz i słusznie ale do 18.02 nie mogę wziąć kotów bo muszę wyjechać na kilka dni za granicę, jest to dla mnie bardzo ważne, a nie będę miała ich nawet z kim zostawić. Moja tymczasowiczka pojechała dziś do domu i gdyby nie wyjazd, który mam planowany na przyszły tydzień mogłyby przyjechać choćby jutro.To mi wypadło niespodziewanie i bardzo przepraszam.

Posted

Truskawa144, kociaki miały dużo szczęścia, bo znalazły DT we Wrocławiu, więc nie ma tego złego....

[quote name='"Cudak"']W weekend planujemy złapać podrzuconą kocicę z portu. Szukamy dla niej DT (najlepiej w okolicach Szczecina).
Jeśli DT się nie znajdzie, po sterylce zostanie wypuszczona... a jako oswojony kot długo tam niestety nie pożyje
:|

Szukamy również DT dla pozostałych oswojonych, dorosłych kotów z portu (na pewno oprócz wspominanej kocicy są jeszcze 2 kocury).
Nie dała się franca złapać :angryy:
Pogłaskać się da, łasi się, ale na ręce nie da się jej wziąć...

Złapaliśmy za to inną:

(ta z podniesionym ogonem miała zostać złapana, ale złapała się ta druga)

Posted

Aha czyli one mogą tam zostać? Bo ja na początku zrozumiałam, że to awaryjnie, dokąd mam Żabkę na DT. Kamień z serca. I na prawdę przepraszam, nie planowałam, że to się tak potoczy. Cudak - wysyłam PW.

Posted

Tak, mogą :) Są na razie leczone i oswajane, później będą szukały DS.

PILNIE POTRZEBUJEMY WSPARCIA FINANSOWEGO NA PALIWO I STERYLKI. Zostało jeszcze kilka kocic z działek, na Osiedlu jeszcze żadna nie wysterylizowana i w porcie doszło kilka kotów.

Posted

Potrzebujemy pieniędzy na sterylki.

Jest szansa na dwie w Goleniowie po 30 zł za kocicę, więc z dojazdem wyszłoby jakieś 80-90 zł (za dwie kotki).

Lokalny były wet zaproponował Opiekunowi kotów sterylki po 50 zł Nie wiem, ile kocic jeszcze zostało... Stada zamieszkujące śmietniki przy Osiedlu i działkę przy bramie jeszcze wcale nie ruszone, w porcie jest do zrobienia czarna oswojona kotka i trzeba sprawdzić, kim jest marmurek
Obawiam się, że nie damy rady uzbierać tyle pieniędzy, żeby wszystkie wyciąć zanim zaczną się kocic

Bardzo prosimy o wsparcie i wpłaty (nr konta na PW)

Posted

[quote name='Cudak']
Lokalny były wet zaproponował Opiekunowi kotów sterylki po 50 zł

Sprostowanie: zaproponował 1 sterylkę jednej kotki :)

Posted

Na koncie sterylkowym są już dwie wpłaty, w sumie 100 zł :)
Dwie kotki są umówione na zabiegi, na piątek 18.02.br. (mam nadzieję, że bez problemu dadzą się złapać...)

Nadal prosimy o wpłaty (nr konta na PW), inaczej nie damy rady wysterylizować ich zanim zaczną się kocic :shake: