Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Muszę zapytać weta, czy czy można je co miesiąc-dwa odrobaczać w okresie do jesieni (bo jesienią kończą się ryby-źródło pasożytów)...

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj koty dostały ostatnią dawkę proszku z karmą z puszek. Mam nadzieję, że pomoże i przy okazji zapytam weta, kiedy najwcześniej mogę powtórzyć odrobaczanie.

Nie wiem, czy pamiętacie kociaki spod smażalni? Te które znalazły DT-DS w Szczecinie dzięki pomocy AlfaLS?
Poszłam dziś zapytać o ich matkę, starszą kotkę, która tam została... Miałam zamiar ją wysterylizować, jeśli jeszcze się nie okociła.
Żałuję, że tam poszłam, bo chyba dziś spać nie będę mogła, przez to co usłyszałam - jakieś dzieciaki bawiły się z nią, zabrały ją na plażę i UTOPIŁY! Strasznie podle się czuję, bo mogłam mimo tego, że była już niemłoda, szukać dla niej DT/DS

Posted

Clean napisał(a):
O boże:-(((
Jak można być tak okrutnym???I to dzieci???To nie do pomyślenia:-(

Lato idzie, mam nadzieję, że też potopią się, potwory.

Szkoda, że nie wiadomo kto to, bo za to co zrobili, powinno ponieść jakąś karę.

Posted

Bidulki:-(Oby te robale zostawiły nasze kociaki bo tutaj na zdjęciach to nie widać jak one w rzeczywistości wygládajá:-(
A co do tych Potworów którzy uśmiercili kotkę to ja nie wierzę że nikt nic nie wie i nie widział!Kiedy to się dokładnie stało?
Ja bym nawet była skłonna nagrodę dać temu kto powie co to za bestia to zrobiła!

Posted

Już znam nazwisko sprawcy, jutro z Lupi idziemy na policję.
Byłam dziś w tej smażalni zapytać, kiedy to się stało, ale nie było Osoby, która mi powiedziała o kotce a reszta "zmowa milczenia".
Wracając posłyszałam rozmowę dwóch chłopców w wieku ok 9-10 lat, jeden opowiadał drugiemu, jak topili kotkę "podpłynęła do drabinek, a ona kociaki jeszcze miała małe, zdechły pewnie, i jak podpłynęła to ją pod wodą przytrzymał i się utopiła". Podali nazwisko kolegi-mordercy.

Pod smażalnią są jeszcze podobno 3 koty (kociaki utopionej kotki, pewnie z jesieni).

Posted

na usta cisną mi się same niecenzuralne słowa @#%^&*@ bachory od samego mała zepsute do szpiku kości, gnoja nad wodę i podtopić nieco żeby poczuł jak czuło się zwierzę żeby popamiętał raz na zawsze :-x oj jakbym ja dorwała takiego gówniarza to pewnie otarłoby się to o prokuratora ale popamiętałby mnie

Posted

Koty bidnie wyglądają...
Myslę że przeszkód nie będzie aby je częściej odrobaczać - ale lepiej dla spokoju zapytać fachowca :).

Co do tej utopionej kotki...
Modlę się aby dzień "mordu" przypadał na okres działania monitoringu w tamtym miejscu - bo obecnie jest awaria i nic nie rejestruje... :-(

Posted

brawo dziewczyny!!!Dobrze że znacie personalia tej kanalii bo inaczej tego nie da się nazwać!Jak tak można!Boże,nie wiem co bym zrobiła jak bym tego gnoja dorwała!Biedny kociak:-(
Ja nie wiem czy Policja cokolwiek zdziała, z chęcią sama wymierzyłabym sprawiedliwość tak, żeby popamiętał jeden z drugim że zwierze to nie przedmiot!
Pomyślę co można zrobić tak żeby kara go nie ominęła:-)
Ta bestia chodzi może do szkoły?Na pewno powiadomiłabym szkołę o tym co zrobił.Muszę podpytać mojej koleżanki, która jest dziennikarzem w Głosie Szczecińskim, może Ona wpadnie na jakiś pomysł.

Posted

Clean napisał(a):
brawo dziewczyny!!!Dobrze że znacie personalia tej kanalii bo inaczej tego nie da się nazwać!Jak tak można!Boże,nie wiem co bym zrobiła jak bym tego gnoja dorwała!Biedny kociak:-(
Ja nie wiem czy Policja cokolwiek zdziała, z chęcią sama wymierzyłabym sprawiedliwość tak, żeby popamiętał jeden z drugim że zwierze to nie przedmiot!
Pomyślę co można zrobić tak żeby kara go nie ominęła:-)
Ta bestia chodzi może do szkoły?Na pewno powiadomiłabym szkołę o tym co zrobił.Muszę podpytać mojej koleżanki, która jest dziennikarzem w Głosie Szczecińskim, może Ona wpadnie na jakiś pomysł.

popieram bez względu co wyjdzie prawnie karę ponieś powinien ten @#$%^&*@ <piiiip> :lmaa:

Posted

Sprawa została zgłoszona na Policję. Jednak cholernik ma szczęście bo nie ma jeszcze 13 lat :angryy:. Jednak Policja sporządziła notatkę, która zostanie wysłana do sądu rodzinnego za popełnienie czynu karalnego z przejawami demoralizacji (jakoś tak fachowo to nazwane). Ale co zrobi sąd to nie wiem (podejrzewam że stwierdzi niską szkodliwość społeczną i dzieciak dalej będzie szalał :( ).
Clean - porozmawiaj z tą swoją koleżanką z GS - może jakiś konkretny pomysł będzie miała (może jakiś krótki artykuł jak się "bawią" współczesne dzieci).
Na naszej lokalnej stronie internetowej jest krótki artykuł (jednak sądząc po ilościach komentarzy nie wzbudza zainteresowania - bo to tylko kot...): http://nowa-stepnica.x25.pl/2012/05/28/zupa-byla-za-slona/

Posted

__Lara napisał(a):
Bardzo dobrze, że będzie miał chociaż trochę problemów....

Pewnie...oby tylko w międzyczasie nie potopił pozostałych oswojonych kotów z tego samego miejsca...

Posted

Może ktoś z Was ma zbędny stary transporter? Lub wie, gdzie można go tanio kupić?

Jadę dziś z moją kotka do weta, mogłabym przy okazji zabrać Wampira, żeby sprawdzić czy nie ma grzybicy (sierść wygląda nieciekawie), a nie mam do czego go zapakować :( Bardzo przydałby się dla portowych kociaków choc jeden transporter na takie "okazje".

Posted

[quote name='Cudak']Może ktoś z Was ma zbędny stary transporter? Lub wie, gdzie można go tanio kupić?

Jadę dziś z moją kotka do weta, mogłabym przy okazji zabrać Wampira, żeby sprawdzić czy nie ma grzybicy (sierść wygląda nieciekawie), a nie mam do czego go zapakować :( Bardzo przydałby się dla portowych kociaków choc jeden transporter na takie "okazje".

To może złożymy się na taki transporter?