Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kamila Proc']kolejna masakra...[/QUOTE]

Tragedia, tylko tam o tyle dobrze, że koty (jak dobrze pójdzie) z czasem znajdą domy i będzie "po sprawie", a u nas w porcie koty w większości zdziczałe, te które się nadawały już wyadoptowane i wsparcie na ich utrzymanie potrzebne cały czas...

Kupiłam proszek na robaki (fenbenat), tylko jak zwykle musiałam zapomnieć, że trzeba kupić też puszki lub jakieś mięso mielone (nie wiem, co bardziej im posmakuje?), żeby proszek z tym zmieszać, by podać go kotom :shake: a na miejscu ceny mamy takie, że w ilości hurtowej (dla 25 kotów x 3 dni) nie opłaca się kupować :(

Posted

[quote name='Cassi_']Justyś czy paczki doszły? :rolleyes:[/QUOTE]

Doszły, doszły :) Dziękuję :loveu: jutro będę miała aparat, mam nadzieję, że czas też i będą nowe bazarki :))))

Posted

[quote name='Cudak']Doszły, doszły :) Dziękuję :loveu: jutro będę miała aparat, mam nadzieję, że czas też i będą nowe bazarki :))))[/QUOTE]
no to się cieszę :mdrmed:

Posted

Dziękuję :)

Mam nadzieję, że dojdą jutro puszki i będę mogła odrobaczyć koty, bo rozmawiałam z Panią Basią i też mówiła, że u kotów nieciekawie (dużo pochudło, mimo dobrego jedzenia), wymiotują... Powinnam już z miesiąc temu je odrobaczyć :( chociaż i tak przez te ryby surowe, które podjadają od wędkarzy, na nowo się zarobaczają... Błędne koło. Ktoś rzuci rybę i myśli, że pomógł kotu, a taka surowa ryba podana "w całości" bardziej może zaszkodzić niż pomóc :| Był nawet przypadek, że kotu wbiła się ość w gardło i się udusił w porcie.

Posted

biedulki :lookarou: jeśli chodzi o żywienie kociastych to niestety wielu ludzi jeszcze myśli błędnie.... apropo ich karmienia....
pomijając to jednak trzymam kciuki za powodzenie akcji pozbycia się robactwa :rolleyes:

Posted

Dziękuję Cassi...

Moja kotka dziś zwariowała :( rzucała się na psy, potem zaczęła atakować ludzi (rzuciła się na osobę, która przyszła w odwiedziny do sąsiadów, drapała i gryzła, a jak sąsiadka próbowała kocicę odciągnąć, to i ją zaatakowała). Siedzi teraz w klatce i nie wiem co z nią zrobić :( Bo w tej klatce to się jej jeszcze pogorszy, a nie polepszy, a do domu ze względu na dziecko jej nie wezmę...

Posted

Po wyjściu z więzienia (klatki) moja kocica zachowuje się lepiej - nie jest już agresywna :)

Proszę o trzymanie kciuków za dzisiejszą akcję - ODROBACZANIE. Mam nadzieję, że żaden wędkarz nie rzuci kotom ryby, bo wtedy nie zjedzą puszek z proszkiem na robaki.... W ogóle zastanawiam się, czy jakiejś kartki nie wywiesić (o ile zarząd portu się zgodzi), żeby nie dokarmiać kotów surowymi rybami, bo są one źródłem pasożytów i zjadane w całości są dla kotów niebezpieczne (ryzyko udławienia, uszkodzeń przewodu pokarmowego przez ostre ości).

Posted

Cassi_ napisał(a):
pomogę jakby co ;-)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/227457 - zdjęcia i opisy (pomiary) częściowo są, ale bardzo proszę o pomoc z cenami ;)

Z kotami dziś nie do końca się udało, bo panowie pracownicy (przebudowa nadal trwa...) poczęstowali koty kanapkami, ale jak będą dostawały przez 3 dni to mam nadzieję, że wszystkie się załapią.
Nie wiem, jak często można odrobaczać koty? Co miesiąc można, czy to za krótki odstęp czasu? Przez te robale (ryby!) koty wyglądają jak chodzące trupy :(

Wampir chyba dodatkowo ze skórą coś ma... Trzeba będzie do weta z nim chyba (jako oswojonego można go leczyć).

Posted

Byłam wczoraj w porcie z @Cudakiem, faktycznie, koty za ciekawie nie wygladaja bidulki:-(Dałyśmy im jedzenie puszkowe z proszkiem na robaki.Mam nadzieję że to im pomoże.
Poza tym bardzo się cieszę że w końcu udało mi się zobaczyć kociaki i poznać osobiście @Cudaka:-)

Posted

Cudak napisał(a):
http://www.dogomania.pl/forum/threads/227457 - zdjęcia i opisy (pomiary) częściowo są, ale bardzo proszę o pomoc z cenami ;)

Z kotami dziś nie do końca się udało, bo panowie pracownicy (przebudowa nadal trwa...) poczęstowali koty kanapkami, ale jak będą dostawały przez 3 dni to mam nadzieję, że wszystkie się załapią.
Nie wiem, jak często można odrobaczać koty? Co miesiąc można, czy to za krótki odstęp czasu? Przez te robale (ryby!) koty wyglądają jak chodzące trupy :(

Wampir chyba dodatkowo ze skórą coś ma... Trzeba będzie do weta z nim chyba (jako oswojonego można go leczyć).

Koty odrobacza się chyba raz na kwartał, bynajmniej domowe, nie wiem jak reszta.
z Wampirkiem to faktycznie przydałoby się pójść do weta:-(

Posted

Cassi_ napisał(a):
masz zapchaną skrzynkę - nie mogę wysłać propozycji :question: ;)

Już :)

Niedługo również powstanie bazarek z fantami od Clean :loveu:

Koty wszystko zjadły, co wczoraj dostały (miski były puste, a koty czekały dziś głodne :) ).
Wampirka koniecznie do weta trzeba... szkoda, że sezon na kociaki się zaczął, bo Wampirkowi bardzo przydałby się domek, chociaż tymczasowy (jest chorowity i z tego powodu port nie jest dobrym miejscem dla niego).