Jump to content
Dogomania

Sznaucer mini - przerażony Dropsik srajek i lejek szuka ... albo i nie szuka...

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
no chodzimy z nim do mamy (czyli za ścianę :lol: ) na obiad to on ucieka do pracowni i sie tam chowa, wychodzi dopiero jak idziemy do domu, albo ucieka do piwnicy i czeka pod naszymi drzwiami

Ale myślę o waszym domu, tak gdzie się pewniej czuje.

Nie wydaje mi się, że od tego nie daje się dotykać. Ciężki orzech. Naprawdę. Moja do tej pory nie daje się dotykać obcym....

Trzymam kciuki za spotkanie ze szkoleniowcem.

• Replies 851
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to u nas tak nie robiłam jeszcze - no poza Oliwią, ale z nią jest Drops bardziej zaznajomiony i aż tak się jej nie boi, a ja mimo, że mam w domu tyle ludzi to oni nie chcą pomagać :( ale przycisnę...

Posted

no ja go mam cały czas na stronie i na allegro minikowym - ale był tylko jeden telefon od tego typa co mu szczeniak na parwo umarł :( opisałam tam dość dokładnie i ludzie nie chcą problemowego pieska... no i jeszcze ci co wzięli Huga o Dropsa pytali, ale to mieszkanie w mieście, a to w tej chwili całkiem odpada bo spacery to byłaby męczarnia, w domu by szczekał na każde stuknięcie - u mnie już przestał tak jazgotać na dźwięki domowe - teraz tylko raZem z moimi babami szczeka jak ktoś przechodzi, czy ejedzie drogą, ale to powiedzmy normalne

Posted

ależ był dzisiaj super spacer :) żeby to jeden hihi ale jeden był super, bo poszedł z nami sąsiedzki jamnik - dzieciakowaty jeszcze, najpierw Drops na smyczy to próbował kogucić i być groźny i prężył się i stawał łapami na karku jamnika, ale że jamnik nic sobie z tego nie robił i zaczepiał do zabawy to chłopaki się dogadali, szłam z wózkiem z Igą więc źle mi było Dropsa na smyczy trzymać jak biegał w kółko się bawił, poza tym on na smyczy jak nie może dostać tam gdzie chce to się wkurza i szczeka jak wariat, więc żeby się nie szarpać to go puściłam - troszkę się bałam czy nie pogna za jamnikiem jakby jamnik chciał do domu wrócić, ale na smyczy najpierw kilka razy przywołałam, dał się odwołać od zabawy ładnie, przypomniałam mu że mam smaczki w kieszeni :lol: i heejaaa ależ oni szaleli - bosko! bieganie jak dzikie zające, turlanie się - tzn krótkołapny jamnior się częściej turlał :lol: ale tak to chyba Drops się jeszcze nigdy nie wyszalał bo z Luną to są krótkie zabawy - takie bardziej zrywy, z Pepą tylko w domu się bawią bo ona do gonitw się całkiem nie nadaje już, więc jamnior był idealny :lol:

Posted

no kkurde jakbym wiedziała, że to będzie taki fajny spacer to bym Igi nie brała tylko aparat :evil_lol: ale szkoda mi się jej zrobiło bo było tak cieplusio a ona taka malutka przy drzwiach stała i w tą malutką szybkę bucikiem stukała :lol:

Posted

no, ale jakby się ten drugi pies postawił na te jego zaczepki to raczej byłaby walka :roll: bo on jest dość nachalny z tym włażeniem na kark łapami i jeszcze czasem tak dociska :lol: w schronie pewnie trafił na takiego co mu się to nie spodobało :/

Posted

Nooooooooooooo Amiga zaraz by mu się odgryzła! Ona nie cierpi jak mu jakiś inny pies - nawet płci przeciwnej kładzie łapy na kark. Od razu jest ostry protest.

Posted

AMIGA napisał(a):
Nooooooooooooo Amiga zaraz by mu się odgryzła! Ona nie cierpi jak mu jakiś inny pies - nawet płci przeciwnej kładzie łapy na kark. Od razu jest ostry protest.

A moja laleczka wkrwiona na Bimsa, co też ją tak ustawiał - odchodziła :loveu: Wprawdzie z pomrukiem, ale i tak szok :multi: Naprawiłam psa :razz:

Posted

Z psami widzę lepiej pójdzie niż z ludźmi... No ale trzeba pracować bo poprawa będzie z pewnością tylko czas, czas, czas, cierpliwość i duużo miłości. No a dom? Na to też przyjdzie pora choć może i lepiej by było teraz żeby to już nowi ludzie z Dropsem pracowali, tyle że musieli by być super na 10000% a wiadomo, że takich nie sieją :(