Jump to content
Dogomania

Złoty spaniel z Nowodworu w DS. KRAKÓW - szukamy do wizyty poadopcyjnej!

Recommended Posts

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Topi napisał(a):
Co z wizytą ?
Co z psiakiem ?

Dobre pytanie... Czekam na wieści od dziewczyn, które wstępnie miały iść na wizytę - ostatnio były jakieś problemy zdrowotne i z transportem u nich, ale może już jest ok...

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Coś za długo to trwa.Spaniel osiwieje ze starości.Może kogoś innego poprosić.

Prosiłam kilka osób, większość nawet nie odpisała na PW ...

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Czyli dalej nic nie wiadomo, kurczę trzeba albo dziewczynom przypomnieć, albo napisać do kogoś innego. :roll:

Będę zaraz pisać PW i się przypominać.

matrioszka2 napisał(a):
A może na początek poprosić fotki z DS ? Tylko kogo ? Chyba dolce vitę, nie ?

Matrioszko, znasz moje zdanie na ten temat - w takiej zaistniałej sytuacji dolce vita powinna zrobić wszystko, żeby się uwiarygodnić w naszych oczach, tymczasem nie robi nic.

Posted

matrioszka2 napisał(a):
A może ona nie wie, czy te fotografie byłyby pożyteczne dla obu stron.

Nie mówię o fotografiach - mówię o jakichkolwiek wieściach.

Posted

Topi napisał(a):
Oj Cioteczki,
nie ładnie !!!
Na poprzedniej stronie, 8 marca zgłosiłam chęć pomocy !!!
Nie czytacie wątku ???

Czytamy, ktoś powiedział, że będzie jechał szybciej - dlatego się nie odzywałam... Jednak jeśli nadal możesz, to byłabym wdzięczna.

• 3 weeks later...
Posted

Asia & Ginger napisał(a):
No w końcu! :multi:
Czekam z niecierpliwością na wieści i fotki (mam nadzieję). :p

Prosiłam Ewę, żeby zrobiła - myślę, że jakieś będą. Evl rozmawiała z panem, ponoć pozytywnie zakręcony, więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

Posted

Złoty Johny ma nowe, domowe imię Babel i już bardzo ładnie na nie reaguje.

Nowe „stado” Bąbla to pięcioosobowa, miła rodzina: babcia, mama i tata dwójki dzieci: młodszego chłopczyka i starszej dziewczynki.

Podczas wizyty obserwowałam zachowanie Bąbla w stosunku do domowników i do mnie jako gościa.
Piesek był wesoły i ufnie nastawiony do wszystkich, podbiegał (w tym bardzo chętnie do dzieci) domagając się pieszczot i widać było, że w rodzinie czuje się pełnoprawnym jej członkiem.

Bąbel mieszka w domku na obrzeżach Krakowa. Działka nie jest jeszcze ogrodzona (ogrodzenie w budowie), położona daleko od ruchliwej ulicy.
Podczas ładnej pogody piesek biega luzem i nie oddala się od domu. Gdy pogoda jest brzydka, na spacery wychodzi na smyczy.

W mieszkaniu Bąbel ma własne legowisko (ale Pani Domu - p. Agnieszka - powiedziała mi, że chętnie korzysta z kanapy), stały dostęp do wody i niestety (tu wyraziłam dezaprobatę) do jedzenia.

Kilka dni temu Bąbel, na spacerze został zaatakowany przez innego dużego psa i odniósł kilka obrażeń.
Wizyta u weterynarza i zastosowane leczenie odnotowane zostały w „książeczce zdrowia psa”.
Państwo powiedzieli mi, że wizyta kontrolna ustalona została na piątek (16.04.2010 r.).

Piesek nie jest jeszcze wysterylizowany ale Państwo zobowiązali się poddać go zabiegowi nie później niż w przeciągu trzech nadchodzących tygodni.
Ja ze swej strony uprzedziłam, że będę molestować ich telefonami i - jak zajdzie potrzeba – wizytami aż do skutku.

Ogólnie Bąbel wygląda na szczęśliwego psa i widać, że cała rodzina (która nigdy wcześniej nie miała psa ) bardzo go lubi - nawet nastawiona początkowo sceptycznie Babcia.

Na razie tyle wieści od Bąbla.
Macie Cioteczki jeszcze jakieś pytania to proszę …

Aha
no i najważniejsze przecież ….
o zdjęcia poproście ladySwallow – Ona ma …

Posted

ladySwallow napisał(a):
Dzięki cioteczko za wizytę, cieszę się, że wszystko jest ok :) A zdjęć póki co nie mam ;)

Ciotka, !!!
ja nie przewidziałam ześ taka szybka
i najpierw napisałam tutaj a później wysłałam Ci zdjęcia.
(w trzech mailach)

Posted

Topi napisał(a):
Ciotka, !!!
ja nie przewidziałam ześ taka szybka
i najpierw napisałam tutaj a później wysłałam Ci zdjęcia.
(w trzech mailach)

Hehe, tak, już mam zdjęcia - w przerwie pracy je przeglądnę, obrobię i wstawię :) Dzięki Ci cioteczko jeszcze raz za wizytę :)