LadyS Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 Topi napisał(a):Co z wizytą ? Co z psiakiem ? Dobre pytanie... Czekam na wieści od dziewczyn, które wstępnie miały iść na wizytę - ostatnio były jakieś problemy zdrowotne i z transportem u nich, ale może już jest ok... Quote
matrioszka2 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Coś za długo to trwa.Spaniel osiwieje ze starości.Może kogoś innego poprosić. Quote
LadyS Posted March 22, 2010 Author Posted March 22, 2010 matrioszka2 napisał(a):Coś za długo to trwa.Spaniel osiwieje ze starości.Może kogoś innego poprosić. Prosiłam kilka osób, większość nawet nie odpisała na PW ... Quote
Asia & Ginger Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Czyli dalej nic nie wiadomo, kurczę trzeba albo dziewczynom przypomnieć, albo napisać do kogoś innego. :roll: Quote
matrioszka2 Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 A może na początek poprosić fotki z DS ? Tylko kogo ? Chyba dolce vitę, nie ? Quote
LadyS Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Asia & Ginger napisał(a):Czyli dalej nic nie wiadomo, kurczę trzeba albo dziewczynom przypomnieć, albo napisać do kogoś innego. :roll: Będę zaraz pisać PW i się przypominać. matrioszka2 napisał(a):A może na początek poprosić fotki z DS ? Tylko kogo ? Chyba dolce vitę, nie ? Matrioszko, znasz moje zdanie na ten temat - w takiej zaistniałej sytuacji dolce vita powinna zrobić wszystko, żeby się uwiarygodnić w naszych oczach, tymczasem nie robi nic. Quote
matrioszka2 Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 A może ona nie wie, czy te fotografie byłyby pożyteczne dla obu stron. Quote
LadyS Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 matrioszka2 napisał(a):A może ona nie wie, czy te fotografie byłyby pożyteczne dla obu stron. Nie mówię o fotografiach - mówię o jakichkolwiek wieściach. Quote
bico Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 [quote name='ladySwallow']Prosiłam kilka osób, większość nawet nie odpisała na PW ... to akurat "normalka"... http://www.dogomania.pl/threads/32052-KrakA-w-wAE-tek-pom-plakat-rozlicz-dla-psA-w-i-kotA-w-bezd-w-KR-owie-LINKI-Pwp-str-1/page1019 Quote
LadyS Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 [quote name='bico']to akurat "normalka"... http://www.dogomania.pl/threads/32052-KrakA-w-wAE-tek-pom-plakat-rozlicz-dla-psA-w-i-kotA-w-bezd-w-KR-owie-LINKI-Pwp-str-1/page1019 Ech, dobrze wiedzieć... Nigdy już nie wydam psa daleko, jeśli nie będę tam miała "zaufanych" osób... Quote
Topi Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Oj Cioteczki, nie ładnie !!! Na poprzedniej stronie, 8 marca zgłosiłam chęć pomocy !!! Nie czytacie wątku ??? Quote
LadyS Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Topi napisał(a):Oj Cioteczki, nie ładnie !!! Na poprzedniej stronie, 8 marca zgłosiłam chęć pomocy !!! Nie czytacie wątku ??? Czytamy, ktoś powiedział, że będzie jechał szybciej - dlatego się nie odzywałam... Jednak jeśli nadal możesz, to byłabym wdzięczna. Quote
Asia & Ginger Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 ladySwallow napisał(a):Jutro wizyta u snapiela ;) No w końcu! :multi: Czekam z niecierpliwością na wieści i fotki (mam nadzieję). :p Quote
LadyS Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Asia & Ginger napisał(a):No w końcu! :multi: Czekam z niecierpliwością na wieści i fotki (mam nadzieję). :p Prosiłam Ewę, żeby zrobiła - myślę, że jakieś będą. Evl rozmawiała z panem, ponoć pozytywnie zakręcony, więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok :) Quote
Topi Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Złoty Johny to teraz Bąbel. Domek jest OK, ale relacja jutro bo dzisiaj jeszcze na własne papu muszę zarabiać. Quote
Asia & Ginger Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Topi napisał(a):Złoty Johny to teraz Bąbel. Domek jest OK, ale relacja jutro bo dzisiaj jeszcze na własne papu muszę zarabiać. To czekamy z niecierpliwością! :multi: Quote
Topi Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Złoty Johny ma nowe, domowe imię Babel i już bardzo ładnie na nie reaguje. Nowe „stado” Bąbla to pięcioosobowa, miła rodzina: babcia, mama i tata dwójki dzieci: młodszego chłopczyka i starszej dziewczynki. Podczas wizyty obserwowałam zachowanie Bąbla w stosunku do domowników i do mnie jako gościa. Piesek był wesoły i ufnie nastawiony do wszystkich, podbiegał (w tym bardzo chętnie do dzieci) domagając się pieszczot i widać było, że w rodzinie czuje się pełnoprawnym jej członkiem. Bąbel mieszka w domku na obrzeżach Krakowa. Działka nie jest jeszcze ogrodzona (ogrodzenie w budowie), położona daleko od ruchliwej ulicy. Podczas ładnej pogody piesek biega luzem i nie oddala się od domu. Gdy pogoda jest brzydka, na spacery wychodzi na smyczy. W mieszkaniu Bąbel ma własne legowisko (ale Pani Domu - p. Agnieszka - powiedziała mi, że chętnie korzysta z kanapy), stały dostęp do wody i niestety (tu wyraziłam dezaprobatę) do jedzenia. Kilka dni temu Bąbel, na spacerze został zaatakowany przez innego dużego psa i odniósł kilka obrażeń. Wizyta u weterynarza i zastosowane leczenie odnotowane zostały w „książeczce zdrowia psa”. Państwo powiedzieli mi, że wizyta kontrolna ustalona została na piątek (16.04.2010 r.). Piesek nie jest jeszcze wysterylizowany ale Państwo zobowiązali się poddać go zabiegowi nie później niż w przeciągu trzech nadchodzących tygodni. Ja ze swej strony uprzedziłam, że będę molestować ich telefonami i - jak zajdzie potrzeba – wizytami aż do skutku. Ogólnie Bąbel wygląda na szczęśliwego psa i widać, że cała rodzina (która nigdy wcześniej nie miała psa ) bardzo go lubi - nawet nastawiona początkowo sceptycznie Babcia. Na razie tyle wieści od Bąbla. Macie Cioteczki jeszcze jakieś pytania to proszę … Aha no i najważniejsze przecież …. o zdjęcia poproście ladySwallow – Ona ma … Quote
LadyS Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Dzięki cioteczko za wizytę, cieszę się, że wszystko jest ok :) A zdjęć póki co nie mam ;) Quote
Topi Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 ladySwallow napisał(a):Dzięki cioteczko za wizytę, cieszę się, że wszystko jest ok :) A zdjęć póki co nie mam ;) Ciotka, !!! ja nie przewidziałam ześ taka szybka i najpierw napisałam tutaj a później wysłałam Ci zdjęcia. (w trzech mailach) Quote
LadyS Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Topi napisał(a):Ciotka, !!! ja nie przewidziałam ześ taka szybka i najpierw napisałam tutaj a później wysłałam Ci zdjęcia. (w trzech mailach) Hehe, tak, już mam zdjęcia - w przerwie pracy je przeglądnę, obrobię i wstawię :) Dzięki Ci cioteczko jeszcze raz za wizytę :) Quote
Recommended Posts