Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja bardzo przepraszam w imieniu Darka ale ten, kto u nas był, wie ze jak jest zima to u nas jest bardzo ciężko cokolwiek zrobić. Ja spóźniłam się dziś 2 godziny do pracy.

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

megii1 napisał(a):
Ja bardzo przepraszam w imieniu Darka ale ten, kto u nas był, wie ze jak jest zima to u nas jest bardzo ciężko cokolwiek zrobić. Ja spóźniłam się dziś 2 godziny do pracy.

A jak wczoraj pytałam, czy przy takiej pogodzie do was się dojedzie to było " no pewnie, ja codziennie do pracy jeżdżę, to nie koniec świata":evil_lol: a czułam, ze jak ode mnie ledwo można wyjechać do u Was dopiero jest nieźle:evil_lol:
Nawet się cieszę, bo już myślałam, że tam gdzieś utknę:eviltong:

Posted

Super, że pasuje :)

nazwijmy ten wątek wątkiem skradzionych ludziom psów ;) Ja labka wyrwałam w trakcie spaceru, Darek onkę :)

W dalszym ciągu zdarzają się zapytania o Lunę- w razie czego skieruję do Ciebie.

Posted

A Wy tylko o onkach i onkach a o labkę nikt nie pyta słowem. Brzydko ;)

Niestety lekarka, która ma sterylizować Figę zachorowała i przełożyła termin. Szczerze mówiąc to już mnie to zdenerwowało, bo to drugi raz. Może jakies ostrzeżenie? Ja mam takie schizy. Najchętniej pojechałabym na sterylkę do dra Galantego, bo to guru chirurgii ale tam drożej i nie ma pewnie opcji płacenia przelewem.

Megii podejrzewała, że Fidze zaczyna się cieczka ale na razie nie widać krwi. Zobaczymy za kilka dni. Termin kolejnej sterylki ma na czwartek na 13.

Posted

gusia0106 napisał(a):
Mhm....a ile po cieczce można sterylizować?

Z miesiąc. Ale Magda mówi, że raczej nie ma. Poczekamy kilka dni i poproszę lekarza o badanie przed zabiegiem.

Posted

Ciocia wróciła :)
Może faktycznie umówić dziewczynę na marcową sterylizację?

Posted

mysza 1 napisał(a):
No nie wiem czy jest sens czekać i zwlekać z tym.

Ja bym nie czekała;) To też opóźnia nam trochę szukanie domu.

Mysza, a tak z innej beczki - umiałabyś sama zdjąć szwy posterylkowe?

Posted

gusia0106 napisał(a):
Ja bym nie czekała;) To też opóźnia nam trochę szukanie domu.

Mysza, a tak z innej beczki - umiałabyś sama zdjąć szwy posterylkowe?

Jasne, nawet swoje pooperacyjne zdejmowałam. ;)

Posted

Tyle czasu mnie tu nie było, a mysza nadal ma labiszona?! :-o

Optymalny moment na sterylkę, to 2-3 mies. po cieczce, o ile nie wystąpiła ciąża urojona.
Wiadomo, że większość z nas sterylizuje w momentach conajmniej nieoptymalnych i tragedii nie ma.

Zdejmowanie szwów to łatwizna ;)
Mój weterynarz zazwyczaj zakłada śródskórne, nie wiem jak u Was.

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Ja też bym nie zwlekała ze sterylką.....naprawdę szkoda żeby taka fajna sunia w hoteliku siedziała (chociaż Megii pewnie się cieszy;)), Ona powinna migiem dom znaleźć....

Właśnie Megi się nie cieszy. Luna bardzo się do nas przywiązała, jest we mnie wpatrzona jak w obrazek i przez parę dni może mieć problemy żeby zaaklimatyzować się gdzie indziej. Ona ma chyba wrażenie , ze jest naszym psem a do tego chce rządzić w stadzie - rzuca się na moją Onkę i czasem wygrywa ale rzuca się też na kaukaza... On na razie patrzy na nią ze zdziwieniem bo kobiet nie tyka ale już na nią raz warknął ostrzegawczo. Przestała już rozpaczliwie gryźć ogrodzenie jak wyjeżdżam do pracy ale przy furtce na powitanie jest zawsze pierwsza jeżeli akurat jest na dworzu.