Jump to content
Dogomania

Pilne!Straszna KrAksa, watek wsparcia dla Ulv - POMOCY - dług u weta prawie 4 tysiące

Recommended Posts

Posted

To może znaczyc jedno.....Aksa jest zdrowa....:lol: :lol: :lol:
Jak czytam o Jej wyczynach,to jakoś mi się wydaje ,że to nic nowego-ciąg dalszy typowego dla Niej zachowania ...
Ulv,nuda Ci nie grozi....

Posted

KrA łapie smaka :evil_lol: takie tubki jakby wypchane czymś mięsnym... moja współlokatorka mówi na to "oczy"...
A to dlatego, że pewnego razu mi się mole zalęgły w szafce, więc niezamolone jeszcze jadło wsadziłam na wszelki wypadek do zamrażalnika... ona otworzyła i jak twierdzi "zobaczyła wielki worek foliowy pełen oczu" :eek2: :huh:

Posted

...tylko ciekawe, co wtedy będzie jadła i jak zapłaci za światło...

Dzisiaj stało sie coś niebywałego... Aksa była sama w domu... całe 6 godzin... bez kagańca... i ... NIC!!! NIC nie zjadła, nie zdemolowała, nie poszarpała... :crazyeye: chora, czy co...?

PS. No chyba, żeby uznała, że poranne wywalenie kosza z psimi utensyliami (sprzęt i zabawki) i nakupkanie na rozrzucone rzczy wyczerpuje zasób rozrób na jeden dzień ;)

Posted

A potem sprawdzała, czy maść (Argosulfan) nie jest przypadkiem jadalna... Maść niestety, ku wielkiemu zmartwieniu KrA, nie chciała się dać zjeść i szybciutko wróciła ta sama drogą. A ciotka ulv sprzątała :mad:

Posted

Włąśnie wróciłyśmy ze spaceru. A właściwie, to PRZYNIOSŁAM Aksę ze spaceru :angryy: No bo kochana pannica roz.... wózek po raz nie wiem który- tym razem ten od Andy. W dodatku narobiła mi wstydu, w pościgu za piłką najechała na biednego młodziutkiego goldenka, wywaliła się przez niego, wytytłała się w kurzu jak nieboskie stworzenie; a ja wyszłam na nieczułą właścicielkę, bo zamiast ratować i pocieszać biedną inwalidkę, to ją opieprzyłam. Oczywiście inwalidka natychmiast po podniesieniu dalej popędziła szaleć z psami i w końcu na jednym z wybojów odleciało kółko :cool1: Na szczęście okazało się, że to tylko nakrętka odpadła. W zapadającym zmierzchu i w wysokiej trawie nie udało się odnaleźć nakrętki, więc musiałam ją częściowo nieść do domu. Ręka mi odpada.

Dla usprawiedliwienia KrA trzeba przyznać, że trafiła na wyjątkowo fajnych kompanów do szaleństw z piłką :eviltong: aczkolwiek wydaje mi się, że ją coś za dobrze szkolę, bo jest "nakręcona" dużo bardziej na mnie niż na psy:p ogląda się ciągle, czy jestem, chce się bawić piłka chętniej ze mną i bezproblemowo wraca na każde wołanie... :evil_lol:

Posted

Też właśnie wróciłam ze spacerku - moze bez takich atrakcji ale mój Bormen ma sr....e i nie wiem, który to dziś spacerek(10?) i to jeszcze nie koniec, ale po węgielku teraz usiadł ale nic nie wyleciało -uffff.
Czyli jak co dzień u Ulv nie ma dnai bez atrakcji.

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Włąśnie wróciłyśmy ze spaceru. A właściwie, to PRZYNIOSŁAM Aksę ze spaceru :angryy: No bo kochana pannica roz.... wózek po raz nie wiem który- tym razem ten od Andy.

Na szczęście okazało się, że to tylko nakrętka odpadła. W zapadającym zmierzchu i w wysokiej trawie nie udało się odnaleźć nakrętki, więc musiałam ją częściowo nieść do domu. Ręka mi odpada.

Jednym słowem na spacer musisz zabierać zestaw młodego majsterkowicza.:evil_lol:

Posted

Normalnie zapomniałam nakrętki zapasowej, bo klucz nastawny to juz standartowo w plecaku :eviltong: Do drugiego wózka- tzw. grzechotka... Takiego mam psa, co to mu śrubki trzeba przykręcać i łozyska smarować, żeby nie skrzypiał:evil_lol:
"Morderca" - koleżanka przypadkowa, ale znana z widzenia...

Posted

KrAksa nawet grzeczna- no... to znaczy że nie robi niczego wybitnie strasznego, bo trochę to świruje, jak zawsze... Prawdę mówiąc, jak gadałam z Justyną, to nie tylko mnie podgryzałą za łokieć, którym ją odpychałam, ale próbowała również wyciągnąć mi spod tyłka krzesełko. Zębami za nogę.
Skorasa lubi, nie przejęła sie nawet jego nachalnymi z początku zalotami, nawet często śpią razem :loveu: jedynie poburkuje, jak mały łobuz usiłuje kraść jej smakołyki :evil_lol: Aks ogólnie jest zgodna, nie wszczyna awantur, nie wykazuje agresji... nie to co panowie geriatrycy :mad:

Posted

Nooo.... ot taki dzisiejszy dzień jak co dzień: na początek, w czasie kiedy wyszłam z chłopakami na siku, pożarła opakowanie cukru waniliowego i próbowała dobrać się do jałowca- ale ten jej nie zasmakował, więc się tylko wytarzała (no i mam pięknie pachnącego psa:evil_lol: ). Następnie ku zgrozie współlokatorki dobrała się do swojej maści, którą popijała syropem Skora- wszystko zostało jej wydarte niemal od razu z paszczy, więc można, mam nadzieję, liczyć na brak skutków. A na koniec rozpirzyła opakowanie i rozrzuciła po całym pokoju swoje pieluszki... :mad: :mad: :mad:

Posted

ulv jak spotkasz kogośkto narzeka na nudę to zaproponuj tej osobie godzinke z Aksą :evil_lol:

w jałowcu się wytazrala no no hrabianka ;)
Rybak wytarzal się w oborniku a Karina z Sarną zjadły po trochę ( fuuuuuuuj )

Posted

Ok, odbiorę zaraz. I od razu dam pierścioneczek :cool3: (o ile mnie Poker nie zabije, do czego akurat ma święte prawo...:oops: )
Seaside- poczekaj, spokojnie.... może jeszcze cos wypatrzę na bazarku?