Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

po 1 nie rozumiem, to lekarz umowil się na zabieg- i nie wiedział w jakim stopniu zaawansowanie jest ciąża? Chyba nie tak planują zabieg lekarze, chyba, ze od razu wiedział co ma napisać.
po 2 dziewczyny we Wrocławiu jest cała masa weterynarzy - jesli nie ten, to inny moze wykonać zabieg - wystarczy podzwonic mowic, ze jest taka i tak sprawa i czy lekarz podejmuje się zabiegu , za ile i na kiedy.
w obronie
Niedzielski faktycznie jest jednym z najdrozszych wetów we Wroclawiu - więc ta cena jest wysoce prawdopodobna
a pisanie o fundacjach płacących za szczeniaki to juz naprawdę jest bzdura - proszę nie pisać rzeczy o których nie macie pojecia. Fundacja zabiera psy chore, bez szans na dom 90% psow to ślepe, stare, głuche psy , które w schronie były by uśpione. NIgdy w życiu nie zabrali żadnego szczeniaka - wiec juz w tych emocjach nie piszcie jakis fantazji.

Posted

[QUOTE=GoskaGoska;14050726

a pisanie o fundacjach płacących za szczeniaki to juz naprawdę jest bzdura - proszę nie pisać rzeczy o których nie macie pojecia. Fundacja zabiera psy chore, bez szans na dom 90% psow to ślepe, stare, głuche psy , które w schronie były by uśpione. NIgdy w życiu nie zabrali żadnego szczeniaka - wiec juz w tych emocjach nie piszcie jakis fantazji.[/QUOTE]
Czy wyslac ci dowody ?

Posted

Skany, które otrzymałam (opisów nie było):
[IMG]http://img707.imageshack.us/img707/8378/aimg148.jpg[/IMG] [IMG]http://img508.imageshack.us/img508/5908/aimg149.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='emilia2280'] Po zabiegu suka ma dt u Jaagi. Tez nie zostanie sama z kosztami. [/QUOTE]

Niestety dt u Jaagi odpadł...wrócił psiak z adopcji:(

Rozmawiałam z kolezanką ze Straży Dla Zwierząt z Wrocławia - cena za sterylkę w wys. 700-800 ją powaliła z nóg:shake:

[quote name='GoskaGoska']po 1 nie rozumiem, to lekarz umowil się na zabieg- i nie wiedział w jakim stopniu zaawansowanie jest ciąża? Chyba nie tak planują zabieg lekarze, chyba, ze od razu wiedział co ma napisać.
[/QUOTE]

bardzo prawdopodobne...byc moze to tak zostało przedstawione, że wynikiem tego jest taki a nie inny opis z wizyty...

dla tych, którzy są chętni na maluchy - w hoteliku jest 6 maluchów czekajacych choćby na dt - może i kundle swiętokrzyskie...ale juz żyją...

dzisiaj jeździłam za kolejną sunią błąkającą się od 2 mies. po terenie hurtowni(bo jak na złosc najwięcej ci u nas suk wywalonych) - młodziutka, w typie colie/belga - ktos chętny? [B]bo może byc w ciąży[/B]!:razz:

[IMG]http://img706.imageshack.us/img706/7183/panasonic075.jpg[/IMG]

[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/1788/panasonic083.jpg[/IMG]

tu wątek maluchów coliowatych u Ulv - jakoś tłumów to tam nie widzę...

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/177964-Szczeniorki-chude-dwa-mix-collie-sheltie[/URL]

Posted

[quote name='PapryczkaChili']beznadziejnie, że trzeba podejmować takie decyzje... :([/QUOTE]

beznadziejne...to fakt - na pewno nie jest to decyzja podejmowana bez drzenia serca:( ale czasem trzeba wybierać mniejsze zło....

EwaB - jak dla mnie...to naliczyłam 8 maluchów...no ale ja wetem nie jestem:(

Posted

[quote name='PapryczkaChili']beznadziejnie, że trzeba podejmować takie decyzje... :([/QUOTE]
Pewnie, że tak.. bo takie decyzję muszą podejmować osoby kochające zwierzęta... Nikt z uśmiechem tego nie robi. Czy to sterylka aborcyjna, czy uśpienie miotu to przecież to samo.. tu i tu się usypia szczenięta..
W tamtym roku byłam DT wlaśnie dla szczeniąt. Ale fakt, że na miejsce jednego wyadoptowanego czekało już kilkadziesiąt innych mnie bardzo dołował.. I to ja podejmowałam decyzję, które opuszczą schron.. Ile odeszło na parwo, ile odeszło z innych przyczyn.. :(:(
Psów w Polsce jest za dużo, dużo za dużo.. Musimy z tym walczyć, bo kto jak nie my?
I dopóki ludzie nie zmądrzeją, nie będziemy edukować ludzi to trzeba będzie podejmować takie decyzje..
[COLOR=Gray]Dlatego przygotowujemy dużą akcję sterylizacji.. Żeby zbierać fundusze i ciachać bezdomne suki od razu. Ruszy to w najbliższym czasie, więc zapraszam do współpracy już teraz..[/COLOR]

Posted

[quote name='andzia69']beznadziejne...to fakt - na pewno nie jest to decyzja podejmowana bez drzenia serca:( ale czasem trzeba wybierać mniejsze zło....

EwaB - jak dla mnie...to naliczyłam 8 maluchów...no ale ja wetem nie jestem:([/QUOTE]
My liczyliśmy, że jest 6. 7 cieniował podobnie, ale dr Lorenc stwierdził, że jego zdaniem to tylko przejaśnienie. Studenci nie dostają opisów zdjęć od wetów, bo nam jest to niepotrzebne. Napisałam natomiast w mailu co widać na USG.

[quote name='xmartix']za sterylkę aborcyjną z tego co wiem płaci się 450 - 500 zł za dużego psa we Wrocławiu[/QUOTE]
Tak, ale nie w weekend, kiedy trzeba zaprosić anestezjologa i zarezerwować co najmniej jednostkę krwi.

Spokojnie.
Agucha ja myślę, że jak termin jest umówiony na sterylkę tak jak pisała ewab, to sterylka będzie, nawet jak Miszka przejdzie pod LUCY to dlaczego sterylka miała by zostać odwołana?
No chyba, że jest tak jak pisała ewab w ostatnim zdaniu, ze LUCY przejmuje sukę i łoży na szczeniaki.
Ale w takim wypadku to ja wątpię całkiem w instytucje zwane fundacjami....bo przynajmniej one powinny zmniejszac ilość bezdomnych psów, aczkolwiek, jeśli sa gotowi sponsorować akurat te maluch ( choć w sumie tyle jest czekających na pomoc), no to ja im w drogę nie wchodzę, skoro chcą, mają fundusze, niech pomagają kto im broni, to ja w takim wypadku zmywam się z tego wątku, chyba, że poczekamy na ostateczną decyzję dość już mieszania na tym wątku, mam nadzieję, że niebaweim LUCY nam rozjaśni sytuacje.

Naam. no widzisz, a ja byłam przekonana, że jestem zainteresowana losami Miszki, widać pytanie o kondycję i oferowanie pomocy w ogłoszeniach zaginęły w feroworze dyskusji.
Po za tym, uważam, że każdy kto walczył o sterylkę, czy uśpienie małych interesował się suką i miał na uwadze jej dobro jak i dobro jej przyszłych szczeniaków, może ujrzysz to pod pokrywa przykrości.

Posted

[quote name='NaamahsChild']My liczyliśmy, że jest 6. 7 cieniował podobnie, ale dr Lorenc stwierdził, że jego zdaniem to tylko przejaśnienie. Studenci nie dostają opisów zdjęć od wetów, bo nam jest to niepotrzebne. Napisałam natomiast w mailu co widać na USG.[/QUOTE]
A to nie jest tak, że Ty wyniki tak samo jak faktury musiałaś dostać aby je przedstawić Stowarzyszeniu?

Nie robiłaś tych badań kolejnemu przypadkowi na praktykach weterynaryjnych, tylko psu, który jest u Ciebie na DT i MUSISZ się konsultować z osobami odpowiedzialnymi za zwierzę odgórnie... Nie mogłaś tego zaznaczyć przed badaniem??

[quote name='NaamahsChild']Tak, ale nie w weekend, kiedy trzeba zaprosić anestezjologa i zarezerwować co najmniej jednostkę krwi.[/QUOTE]
4 luty był w czwartek...do weekendu było 2 dni...

Posted

[quote name='Agucha']A to nie jest tak, że Ty wyniki tak samo jak faktury musiałaś dostać aby je przedstawić Stowarzyszeniu?

Nie robiłaś tych badań kolejnemu przypadkowi na praktykach weterynaryjnych, tylko psu, który jest u Ciebie na DT i MUSISZ się konsultować z osobami odpowiedzialnymi za zwierzę odgórnie... Nie mogłaś tego zaznaczyć przed badaniem??

4 luty był w czwartek...do weekendu było 2 dni...[/QUOTE]
Tak, ale ewab prosiła o odwołanie sterylki aborcyjnej, bo była przeciwna temu zabiegowi w tak wysokiej ciąży. I ja w pełni się z nią wtedy zgadzałam.

Martuś, w weekend, ponieważ tak chciała Ewa (rozmawiałyśmy wczoraj późnym wieczorem), żeby zabieg był dziś i dopiero rano dzwoniłam się pytać.

Posted

ok :) przepraszam ze tak pytam ale jestem ciekawa strasznie, dlaczego ewa chciala zeby to było w weekend? bo czas naglił?
już wiem kto to jest ewa - nie doczytałam, sorry

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...