ewab Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Tamb nie wiem czy umaszczenie Elzy określić jako rude, czy raczej wilczaste podpalane rudym. Dziewczyny jak określiłybyście szatę Elzy? Quote
erka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Może napisz raczej,że rudo-czarna i trochę mniejsza od owczarka niem., bo jeżeli za średniego przyjmiemy psa np. wielkości spaniela, to ona dużo większa. Quote
tamb Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='tamb']Poprawcie, jeśli coś się nie zgadza (Elzę widziałam tylko na zdjęciach). Tekst do gazety: 4 kwietnia, przy ulicy Marczyńskiego, zginęła na spacerze suczka, podobna do owczarka niemieckiego, tylko trochę mniejsza. Ma sierść rudo - czarną ( tułów ciemny, głowa ruda), nie ma ogona. Miała na sobie czerwoną obrożę i różową smycz (we wzorki). Suczka, o imieniu Elza, była adoptowana od wolontariuszy, dzień wcześniej. Jest bardzo łagodna, prosimy o pomoc w złapaniu. Jeśli ktoś widział ją, błąkającą się, albo znalazł, proszony jest o kontakt: nr. tel. 791891348.[/QUOTE] Poprawiłam. Zmienić coś jeszcze? Quote
erka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Może dodać,że sunia jest łagodna,żeby ludzie nie bali sie jej złapać w razie czego. Quote
Florentynka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Tamb, sprawdź ulicę - powyżej ktoś korygował że nie Marczewskiego tylko Marczyńskiego. Jaki to rejon Krakowa? Quote
halcia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Zawiadomiłam Kasie,dobrze ja znała,pomoze opisac.... Quote
red Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [IMG]http://i53.tinypic.com/o94iom.jpg[/IMG] Trzymam kciuki, żeby się znalazła....co ona teraz przeżywa.... Quote
Agucha Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Elza jest bardzo podobna do ONka i najlepszym wyjściem będzie ogłaszanie jej jako drobną suczkę ONka, bez ogona. Można podkreślić, że ma rudą głowę bez ciemnych znaczeń i, że zaginęła ze smyczą. Każdy kojarzy bardziej bądź mniej wygląd onków, większość jest podobna do siebie - więc jest duże prawdopodobieństwo że ktoś zwróci uwagę. Quote
tamb Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 A teraz? Dodałam wszystko. 4 kwietnia, przy ulicy Marczyńskiego, zginęła na spacerze suczka, podobna do owczarka niemieckiego, tylko trochę mniejsza. Ma sierść rudo - czarną ( tułów ciemny, głowa ruda), nie ma ogona. Miała na sobie czerwoną obrożę i różową smycz (we wzorki). Suczka, o imieniu Elza, była adoptowana od wolontariuszy, dzień wcześniej, nie zna miasta, ani terenu. Jest bardzo łagodna, prosimy o pomoc w złapaniu. Za pomoc w odnalezieniu Elzy czeka nagroda. Jeśli ktoś widział ją, błąkającą się, albo znalazł, proszony jest o kontakt: nr. tel. 791891348. Quote
Rumi. Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Przyszłam z wątku chanelki, napiszcie na wątku krk zwierzaków tam wszyscy krakowiacy są Quote
Florentynka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='tamb']poprawiłam. Zmienić coś jeszcze?[/quote] ulica marczyńskiego Quote
olalolaa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Ja tez z wątku Chanelki. Boże, prawie identyczna sytuacja.. jaki pech. Musicie dużo plakatować i szukać jej!! Na plakatach najlepiej jakby było napisane o nagrodzie. Quote
ewab Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='Florentynka']Jaki to rejon Krakowa?[/QUOTE] Os. Kuźnicy Kołłątajowskiej. Najbardziej charakterystyczną cechą Elzy jest to, że nie ma ogona. Quote
tamb Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Jak mam coś jeszcze dopisać, np. o nagrodzie, dajcie znać do jutra wieczorem. Wtedy ją wyślę. Chyba, że jeszcze dzisiaj,żeby wsadzić jak się da, przed Szopena i Misia (one już w redakcji). Quote
J_ulia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Skorzystam z tego tekstu jeśli można i zrobię jej ogłoszenia na portalach. Trzeba napisać do Asior (jak mądrze mi podszepnęła malibo) może bardzo pomóc. Quote
ewab Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='J_ulia']Skorzystam z tego tekstu jeśli można i zrobię jej ogłoszenia na portalach. Trzeba napisać do Asior (jak mądrze mi podszepnęła malibo) może bardzo pomóc.[/QUOTE] Asior już wie. Quote
kaskadaffik Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 O matko wchodzę, dostałam już dwa telefony, zaraz poproszę Radunię o banerek o zaginięciu, Elza dziecko gdzie sie podziewasz u nas zaczęło lać, mam nadzieję, że w Krakowie spokojnie i że będziesz uważać na te ruchliwe ulice :( Elza faktycznie najbardziej przyciąga wzrok brakiem ogonka i masywną budową ciała, jest mniejsza od Onka i ma krótsze nogi... Quote
erka Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 [quote name='tamb']Jak mam coś jeszcze dopisać, np. o nagrodzie, dajcie znać do jutra wieczorem. Wtedy ją wyślę. Chyba, że jeszcze dzisiaj,żeby wsadzić jak się da, przed Szopena i Misia (one już w redakcji).[/QUOTE] Ja deklaruję 50 zł do tej nagrody, czy ktos się dołoży? Quote
J_ulia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Kochana Isadora zaraz zabiera się za plakat dla Elzy. Edit: dopiszę w ogłoszeniach o nagrodzie. Quote
Rumi. Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Os. mało mówi, nie jest to koło prądnika czerwonego? Quote
kaskadaffik Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 To jest nad Prądnikiem jakby patrzeć na mapę, od Opolskiej - obwodnicy na północ... Wrzuciłam kilka zdjęć na Krakowski wątek, może zapamiętają Elzę i się komuś trafi ją zobaczyć ,,,, Elzi wracaj !!! :( Quote
KasiaKia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Rozglądałam się za sunią... może się gdzieś schowała przed deszczem... to jest Kraków przy wyjeździe na Warszawę... Quote
kaskadaffik Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Kasia szukaj szukaj !!!! Elza jest kochana i strasznie dziwię się, że uciekła od człowieka, to taki przytulak, ona nie szął od ludzi, ale zawsze do nich, nie mam pojęcia co teraz w główce jej siedzi :( :( I jest bardzo ufna, sama podchodzi. Quote
KasiaKia Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Dziś już nic nie wskóram, bo ciemno... pada... ale jutro z samego rana razem z moim psem wybierzemy się po okolicach na wyprawę... Quote
olalolaa Posted April 4, 2011 Posted April 4, 2011 Wołajcie ją, tylko tak żeby nie przestraszyć. Ona pewnie teraz gdzieś lata na oślep, jest zdezorientowana. Lubiła jakieś kiełbaski? Jak tak to wabić ją na to i zawsze mieć coś takiego przy sobie przy poszukiwaniach. Chanelka była bardzo nieufna do ludzi i tym bardziej nie znała miasta, Elza lubi ludzi ale w takiej sytuacji może się bać wszystkiego. Może zostawcie jedzenie w kilku miejscach na tym osiedlu, żeby wróciła jeśli znajdzie.. Mam nadzieje że jeśli nikt z Was jej nie odnajdzie to schronisko jakoś ją złapie, w końcu będzie musiała wyjść do ludzi, jak zgłodnieje i ochłonie.. Quote
Recommended Posts