Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak dla mnie to mieszanka czegoś z czymś ;) a w poprzednim pokoleniu stała koło kaukaza, tylko że nie ma długiej sierści, ale jest potężna, silna, a szczek zza kratek ma taki, że można pod siebie zrobic ze strachu ;)

Posted

Wrzucam Koni na allegro na świętokrzyskie.Żal mi jej.Przypomina mi moją bidę ze schroniska,tyle,że moja waży niecałe 4kg,więc trochę łatwiej mi było pokonać jej opór i lęk.Przy Koni to bym się nie odważyła lekceważyć ząbków i szczekania;-)

Posted

Usia:
kupię psa,
przygarnij zwierzaka,
adopcje psów,
adopcja psa,
morusek,
gumtree,
e-zwierzak,
cafeanimal,
animalia,
mam misia,
mam ofertę,
e-oferty,
ojej,
pet world,
pineska,
cret,
najpewniej,
rzeszowiak,
anonse-ogłoszenia,
szerlok

Posted

Dzisiaj dzwoniła jakaś Pani z WAwy i pytaął o Usię, ale Asia odniosła wrażenie, że jakaś bardzo chaotyczna osoba, pytała co i jak, że chce, ale chyba za bojąca,a wogóle to za daleko.... Asia jej mówiła, że to nie problem, ale Pani powiedziała że się zastanowi, czyli tere fere kuku, baba strzela z łuku !!!!

Usi się należy najlepszy domek, za to co napewno bidusia przeszła kiedyś, sikać i robić pod siebie na widok człowieka, to już masakra, jak ja ktoś musiał skrzywdzić :angryy:

Posted

[quote name='kaskadaffik']

Usi się należy najlepszy domek, za to co napewno bidusia przeszła kiedyś, sikać i robić pod siebie na widok człowieka, to już masakra, jak ja ktoś musiał skrzywdzić :angryy:[/QUOTE]
Jak znajdę chwilę to poczytam o Usi.Biedny psiak.
Siostra wzięła ze schroniska suczkę-szczenię o dokładnie takich samych reakcjach.Dziwne,że szczeniak a już tak zniszczona psychika.Generalnie psiak nie nadawał się do bloku(np.nie była w stanie w ogóle wychodzić na spacer-tzn.trzeba ją było wynosić na rękach podczas gdy ona gryzła z całej siły i wydalała pod siebie ,a na spacerach leżała na dworze bez ruchu cały czas,nawet przy mrozach -10st.Najbardziej zniszczony psychicznie pies jakiego widziałam.Musiała przeżyć koszmar w tym kieleckim schronie jako szczenię:-(

Posted

dzisiaj dzwoniła do mnie Pani z Lubartowa - mieszkanie w bloku - Pani dzwoniła w sprawie Żelki /u mnie na DT/ i Elzuni - umówiłam się, na spotkanie w niedzielę. Ma przyjechac od Tarnobrzega. Zobaczyc Żelusię i ewentaulnie podjechać do Asi zobaczyć Elzunię.
Czy przyjedzie - nie wiem- aczkolwiek brzmiała bardzo bardzo wiarygodnie - ale będę z Panią rozmawiać jeszcze jutro. Będę zachęcać.......

Posted

Czy Koni taka do wszystkich ufna się zrobiła , czy tylko do znanych osób?

Do jakiego domu ona sie nadaje? Czy do mieszkania, czy raczej buda? A wiadomo, jak do dzieci?

Posted

Koni od obcych jak się pojawią ucieka, staje lub kładzie się 20 m dalej i szczeka donośnie, kwestia czasu napewno, żeby się do "nowej" osoby przekonała. U nas nie ma ludzi, tak żeby nawet z nią gdzies wychodzić na smyczy i się przchadzać....

A tu następny gostek , troszkę się układa, ale nie bardzo ;)
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ESKPKA0zy2g[/url]

Posted

Dostałam maila o Usię:
Witam!

Gdzie można odebrać pieska (jakie miasto w woj. podkarpackim).
Czemu ktoś pozbył się takiego fajnego pieska???

pozdrawiam

Odpiszę, pytać o wizytę? Później przekażę na numer do hoteliku.

Posted

[quote name='kaskadaffik']Karolcia koniecznie napisz albo przekaż mi tego maila, Pani z Rzeszowa czy inna, bo do nas dzisiaj dzwoniła Pani z Rzeszowa i bardzo też chce Usię, Halcię zaraz zgwałcę o wizytę :)[/QUOTE]
Spoko, Halciu przygotuj się na obie rzeczy:diabloti::diabloti:;)

Posted

Ale Usia chyba bez sterylki nie pojdzie do nowego domu? U dr Koziola sterylka jest bardzo niedroga i male ciecie. A roznie to bywa pozniej, ludzie sie boja, nie chca robic albo uslysza, ze powinna miec suczka szczeniaki itd.

Jak Halcia sprawdzi dom, to mozna byc pewnym, ze bedzie sie nadawal.