ewab Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ciiisza. Pani Joasia też nic nie mówiła, żeby ktoś pytał:(. Chyba teraz ludzie mają inne problemy na głowie. Quote
kaskadaffik Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ewa od Was też jest malutka dzika Sunia jak mniemam :) Czy imię Tama to jest dla niej konieczne ? Wiem, że to nie moja sunia, ale zupełnie nie da sie tak do niej wołać, Tama to dla dużej starszej suki ;) a to maleństwo śliczne musi mieć jakies "żywe " imie ;) już się głaskamy, na rączkach jest bardzo grzeczna, chodzi tylko na smyczy narazie, bo ma momenty "zdziczenia" i wtedy leci jak torpeda do przodu na oślep, nie ma szans żeby ja złapać. Ale jest prześliczna. Szkoda że Pan od Elzy narobił nadziei i ani słowem się nie odezwał :( Quote
ewab Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='kaskadaffik']Ewa od Was też jest malutka dzika Sunia jak mniemam :) Czy imię Tama to jest dla niej konieczne ? Wiem, że to nie moja sunia, ale zupełnie nie da sie tak do niej wołać, Tama to dla dużej starszej suki ;) a to maleństwo śliczne musi mieć jakies "żywe " imie ;) już się głaskamy, na rączkach jest bardzo grzeczna, chodzi tylko na smyczy narazie, bo ma momenty "zdziczenia" i wtedy leci jak torpeda do przodu na oślep, nie ma szans żeby ja złapać. Ale jest prześliczna. Szkoda że Pan od Elzy narobił nadziei i ani słowem się nie odezwał :([/QUOTE] Kasiu imię jak najbardziej robocze i nie ostateczne (to był skrót od Tamary:)). W Waszych rękach wszystkie psiurce się odmieniają na lepsze. Czy woda Was oszczędza? Quote
Ulka18 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Wplacilam 80 zl na suczki. Nie wiem czy potrzebne sa jeszcze pieniadze czy nie. Quote
kaskadaffik Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 A to nowa Sunia, nie wiem jakie to imię by tu wymyślić, ona taka śliczna i juz się nie boi tak, można ją na rączki wziąć, je sobie przy mnie spokojnie, już bez lęku :) Koni też jest super teraz, a jak donośnie szczek ze swojego boksu :) Elza też ma się dobrze :) Quote
andzia69 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ulka18 napisał(a):Wplacilam 80 zl na suczki. Nie wiem czy potrzebne sa jeszcze pieniadze czy nie. pewnie, ze potrzebne...tyle psiaków w hotelach i płatnych dt, ze juz nie wiadomo ska brać kasę:-( dzięki Aguś:loveu::loveu::loveu: Quote
Ulka18 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Poniewaz nie bede juz wplacac na mielecki schron, to przerzuce czesc srodkow na inne potrzebujace psiaki, a kieleckie od zawsze w biedzie i teraz tyle biedakow mieszka tuz pod Mielcem. Ja bym tej maliznie dala na imie : USIA ;-) Wot zboczenie zawodowe :wink: Quote
andzia69 Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Ulka18 napisał(a): Ja bym tej maliznie dala na imie : USIA ;-) Wot zboczenie zawodowe :wink: Usia - bardzo ładnie i pasuje do niej:):) Quote
ewab Posted May 30, 2010 Posted May 30, 2010 Dziękuję bardzo Ulka18. Za kaskę i za imię. Oj dużo tych kieleckich psiaków pojechało pod Mielec. Nawet nie wiedziałam, że tak często będę te strony odwiedzać:) Quote
divia_gg Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 Patrzcie jakie podobne: z tego watku: http://www.dogomania.pl/threads/183625-psy-ULICY-suki-w-CIECZKACH-potrzebna-pomoc...-SZCZENIAKI!!! i Usia: jak siostry, chyba ze mnie oko myli:) Quote
kaskadaffik Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 O matko identyczne, dwie Usie .................. Quote
andzia69 Posted May 31, 2010 Posted May 31, 2010 kaskadaffik napisał(a):O matko identyczne, dwie Usie .................. ale nasza Usia ma większe usi:):) Quote
ewab Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 andzia69 napisał(a):ale nasza Usia ma większe usi:):) Nasza Usia jest bardziej liskowata. Liska-chytruska:) Quote
kaskadaffik Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Nasza Usia biedusia jest chora :( wczesne stadium nosówki... ale jest bardzo dobrze z Nią, zauważyłam przedwczoraj ropę w oczkach i zawalony nosek, dzwoniłyśmy do Doktora, kazał dac antybiotyk, jak nie przejdzie to przyjechać. Wczoraj rano Asia pojechała z malizną, podejrzewałyśmy nosówkę, bo moja jamnisia podobnie wyglądała niedawno .... Dostała dożylnie szczepionkę i tu spokojnie, wiem że zaraz zaczną się krzyki o surowicę, ale wierzcie mi moja Fifka schodziła juz z tego świata, ja nie wiedziałam że to nosówka, myślałam że osłabienie po sterylce, a jak Doktor ją zobaczył od razu podał co trzeba i nie odeszła :) Usia oprócz tego bardzo dobrze się czuje, je wszystko do końca co ma w miseczce, teraz sie tulić uwielbia, taka bidulinka :) Niestety nosówka dla psiaka bez żadnych szczepień wchodzi w grę mimo tego że wszystkie pieski w hotelu sa zaszczepione i żaden na nosówke nie chorował ... Czekamy aż Usia wyzdrowieje :) :) :) Quote
Ulka18 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 No to macie problem ... musicie wszystko odkazic specjalnym plynem, Virkon. Drogi, ale powinniscie go miec w hoteliku. http://www.darewit.pl/sklep/index.php?p61,virkon-s-wiaderko-5-kg Quote
andzia69 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 jak nie urok...to sraczka:( nie dosć, ze biedna Usia tyle przeszła to teraz jest chora...no ale moze faktycznie nie będzie tak źle... ten watek to chyba powinien nosic tytuł - bidy kieleckie w hoteliku u Joasi:):):) może zrobić jeden wątek - Mozarta, Chopina, Usi, Koni i Pakosi - byłby tylko jeden do podnoszenia... Quote
kaskadaffik Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Dobry plan, to ja będę miała jeden wątek do uzupełniania ;) Aga my mamy taki płyn od Dr. Kozioła, taki kolor rdzawy, ja tym myje podłogi tam gdzie były chore psiaki, to jest ponoć bardzo dezynfekujące dobrze, Asia jest właśnie u Usi bo dzwoniłam i się miziaja :) Quote
ewab Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 andzia69 napisał(a):jak nie urok...to sraczka:( nie dosć, ze biedna Usia tyle przeszła to teraz jest chora...no ale moze faktycznie nie będzie tak źle... ten watek to chyba powinien nosic tytuł - bidy kieleckie w hoteliku u Joasi:):):) może zrobić jeden wątek - Mozarta, Chopina, Usi, Koni i Pakosi - byłby tylko jeden do podnoszenia... Już mi się ten pomysł tłukł w głowie, ale musicie chwile poczekać zanim to przekuję w czyn. Quote
andzia69 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Maada napisał(a):Poznajecie te panienki? :) a wstawiałaś jakieś zdjęcia? bo ja nie widzę:( Quote
andzia69 Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 ooo - teraz widzę - ależ wyrośniete maluszki:) Rysiu i Buba:) a Rysiu taki bardziej pościelowy:):) Maada - to już Rysia nie chcą oddać? (no chyba, ze to nie Rysiu:oops:) Quote
Maada Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 To Buba i Lady (teraz Saba i Kora).. przecież napisałam, że panienki :) Lady była tu u mnie w "drugim rzucie", poszła do stróża nocnego tyle, że zamiast stróżować wyleguje się w piernatach (autentyk - odwiedziłam ich bez zapowiedzi). A Buba to wulkan energii, zrobić jej zdjęcie to istna sztuka. Ma super warunki, olbrzymi teren do biegania, spanie w domku, własne koty i kury do ganiania i przemiłych ludzi. Zdjęcie Lady sprzed miesiąca a Buby sprzed dwóch dni. Nie wiem niestety co u Rysia :( Pojadę tam w niedzielę tylko muszę odgrzebać skądś adres.. mam nadzieję, że u nich został.. Quote
Recommended Posts