Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa od Was też jest malutka dzika Sunia jak mniemam :) Czy imię Tama to jest dla niej konieczne ? Wiem, że to nie moja sunia, ale zupełnie nie da sie tak do niej wołać, Tama to dla dużej starszej suki ;) a to maleństwo śliczne musi mieć jakies "żywe " imie ;) już się głaskamy, na rączkach jest bardzo grzeczna, chodzi tylko na smyczy narazie, bo ma momenty "zdziczenia" i wtedy leci jak torpeda do przodu na oślep, nie ma szans żeby ja złapać. Ale jest prześliczna.
Szkoda że Pan od Elzy narobił nadziei i ani słowem się nie odezwał :(

Posted

[quote name='kaskadaffik']Ewa od Was też jest malutka dzika Sunia jak mniemam :) Czy imię Tama to jest dla niej konieczne ? Wiem, że to nie moja sunia, ale zupełnie nie da sie tak do niej wołać, Tama to dla dużej starszej suki ;) a to maleństwo śliczne musi mieć jakies "żywe " imie ;) już się głaskamy, na rączkach jest bardzo grzeczna, chodzi tylko na smyczy narazie, bo ma momenty "zdziczenia" i wtedy leci jak torpeda do przodu na oślep, nie ma szans żeby ja złapać. Ale jest prześliczna.
Szkoda że Pan od Elzy narobił nadziei i ani słowem się nie odezwał :([/QUOTE]

Kasiu imię jak najbardziej robocze i nie ostateczne (to był skrót od Tamary:)). W Waszych rękach wszystkie psiurce się odmieniają na lepsze. Czy woda Was oszczędza?

Posted

A to nowa Sunia, nie wiem jakie to imię by tu wymyślić, ona taka śliczna i juz się nie boi tak, można ją na rączki wziąć, je sobie przy mnie spokojnie, już bez lęku :)
Koni też jest super teraz, a jak donośnie szczek ze swojego boksu :)
Elza też ma się dobrze :)

Posted

Ulka18 napisał(a):
Wplacilam 80 zl na suczki. Nie wiem czy potrzebne sa jeszcze pieniadze czy nie.

pewnie, ze potrzebne...tyle psiaków w hotelach i płatnych dt, ze juz nie wiadomo ska brać kasę:-(

dzięki Aguś:loveu::loveu::loveu:

Posted

Poniewaz nie bede juz wplacac na mielecki schron, to przerzuce czesc srodkow na inne potrzebujace psiaki, a kieleckie od zawsze w biedzie i teraz tyle biedakow mieszka tuz pod Mielcem.

Ja bym tej maliznie dala na imie : USIA ;-) Wot zboczenie zawodowe :wink:

Posted

Dziękuję bardzo Ulka18. Za kaskę i za imię. Oj dużo tych kieleckich psiaków pojechało pod Mielec. Nawet nie wiedziałam, że tak często będę te strony odwiedzać:)

Posted

Nasza Usia biedusia jest chora :( wczesne stadium nosówki... ale jest bardzo dobrze z Nią, zauważyłam przedwczoraj ropę w oczkach i zawalony nosek, dzwoniłyśmy do Doktora, kazał dac antybiotyk, jak nie przejdzie to przyjechać. Wczoraj rano Asia pojechała z malizną, podejrzewałyśmy nosówkę, bo moja jamnisia podobnie wyglądała niedawno .... Dostała dożylnie szczepionkę i tu spokojnie, wiem że zaraz zaczną się krzyki o surowicę, ale wierzcie mi moja Fifka schodziła juz z tego świata, ja nie wiedziałam że to nosówka, myślałam że osłabienie po sterylce, a jak Doktor ją zobaczył od razu podał co trzeba i nie odeszła :)
Usia oprócz tego bardzo dobrze się czuje, je wszystko do końca co ma w miseczce, teraz sie tulić uwielbia, taka bidulinka :) Niestety nosówka dla psiaka bez żadnych szczepień wchodzi w grę mimo tego że wszystkie pieski w hotelu sa zaszczepione i żaden na nosówke nie chorował ... Czekamy aż Usia wyzdrowieje :) :) :)

Posted

jak nie urok...to sraczka:( nie dosć, ze biedna Usia tyle przeszła to teraz jest chora...no ale moze faktycznie nie będzie tak źle...

ten watek to chyba powinien nosic tytuł - bidy kieleckie w hoteliku u Joasi:):):)

może zrobić jeden wątek - Mozarta, Chopina, Usi, Koni i Pakosi - byłby tylko jeden do podnoszenia...

Posted

Dobry plan, to ja będę miała jeden wątek do uzupełniania ;)

Aga my mamy taki płyn od Dr. Kozioła, taki kolor rdzawy, ja tym myje podłogi tam gdzie były chore psiaki, to jest ponoć bardzo dezynfekujące dobrze, Asia jest właśnie u Usi bo dzwoniłam i się miziaja :)

Posted

andzia69 napisał(a):
jak nie urok...to sraczka:( nie dosć, ze biedna Usia tyle przeszła to teraz jest chora...no ale moze faktycznie nie będzie tak źle...

ten watek to chyba powinien nosic tytuł - bidy kieleckie w hoteliku u Joasi:):):)

może zrobić jeden wątek - Mozarta, Chopina, Usi, Koni i Pakosi - byłby tylko jeden do podnoszenia...

Już mi się ten pomysł tłukł w głowie, ale musicie chwile poczekać zanim to przekuję w czyn.

Posted

ooo - teraz widzę - ależ wyrośniete maluszki:) Rysiu i Buba:) a Rysiu taki bardziej pościelowy:):)

Maada - to już Rysia nie chcą oddać? (no chyba, ze to nie Rysiu:oops:)

Posted

To Buba i Lady (teraz Saba i Kora).. przecież napisałam, że panienki :) Lady była tu u mnie w "drugim rzucie", poszła do stróża nocnego tyle, że zamiast stróżować wyleguje się w piernatach (autentyk - odwiedziłam ich bez zapowiedzi). A Buba to wulkan energii, zrobić jej zdjęcie to istna sztuka. Ma super warunki, olbrzymi teren do biegania, spanie w domku, własne koty i kury do ganiania i przemiłych ludzi.
Zdjęcie Lady sprzed miesiąca a Buby sprzed dwóch dni.

Nie wiem niestety co u Rysia :( Pojadę tam w niedzielę tylko muszę odgrzebać skądś adres.. mam nadzieję, że u nich został..