KT Arts Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Słodziak:loveu: Uploaded with ImageShack.us My ;) Uploaded with ImageShack.us Tak, wiem że nie widać mojej twarzy:P Uroki zachodzącego słońca:P Uploaded with ImageShack.us Szczęśliwe, pomimo że zmęczone:loveu: Uploaded with ImageShack.us Koniec;) Quote
vege* Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 śliczna i bardzo pozytywna psinka :loveu: i jaka uśmiechnięta :loveu: jakie na prawdę są rottki? :oops: sorry, że tak pytam, ale nigdzie nie spotkałam się z rottkiem tak oko w oko, żeby go poznać, każdego jakiego spotkałam to był agresywny, rzucał się i wgl tragedia :shake: a to chyba są dość miłe i chętne do pracy psiaki? ;) Quote
sator_k_ Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 ja zagladam i czytam wszyściutko tylko nie mam czasu pisać :) Życzę powodzenia w handlingu :) Quote
KT Arts Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Nie dziwie ci się że pytasz, bo ja zanim poznałam Emi i Tajgę to też nic o rottkach nie wiedziałam poza plotkami. Naprawdę są niesamowite. Emi jest takim typem psa jak Toro. U niej nie da się nic na siłę bo przestaje współpracować. Jakbyś ją zobaczyła za płotem to w życiu nie odważyłabyś się nawet do niego podejść. Dzisiaj jak po nią poszłam to jej właściciel powiedział żebym weszła na podwórko, mówię ok, najwyżej mnie zeżre:P Poszedł i otworzył kojec, a ona wybiegła z niego prosto na mnie ! Jak w połowie drogi zorietowała się że ja to ja to myślałam że jej zadek okręci się o 360 :) Tak się cieszyła że nie mogła się opanować przez chyba 15 min. nie dała sobie nawet zapiąć obroży w tej radości. Obskakała mnie, dała kilka buziaków i dopiero po tym mogłam na spokojnie wziąć ją na spacer. Tajga ma teraz szczeniaki więc siedzi z nimi. Emmę poznałam rok temu, miałam ją wystawiać, trenowałam z nią, ale więź z właścicielem była tak ogromna że na stresującej wystawie stresował ją jego brak. Tak więc wytrenowałam właściciela do wystawiania jej i ją też ćwiczę tak jak dzisiaj np. Dodam że w zeszłym roku zakończyła młodzieżowy championat polski, a dorosły ma na ukończeniu !;) Ale powiem szczerze że z tego co zdążyłam zaobserwować to rottki mają bardzo różne charaktery. Zależy też od wychowania. Ale im bardziej je poznaje tym bardziej fascynuje mnie ta rasa, jak i wiele innych oczywiście (na pierwszym miejscu niufy):D Jak chcesz coś jeszcze wiedzieć to pisz;) Tajga Emi Quote
Vilena Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 http://img233.imageshack.us/img233/1606/dsc00606d.jpg Ślicznie :) Quote
misia93 Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Hej :) Oglądałam Twoją stronę bardzo mi się podoba tylko pracuj szybko nad galerią :mad: i życzę dalszych sukcesów w handlingu! Z miłą przyjemnością będzie na Ciebie popatrzeć na następnej wystawie :cool3: A te rottki są po prostu cudowne! Osobiście nie znam żadnego tak wspaniałego psa tej rasy! Wszystkie właśnie agresywne :shake: a wystarczy trochę z psem popracować i od razu mamy w domu milusiego obrońcę! :loveu: Niestety ludzie kupują takiego psa do obrony i zamykają w kojcu a potem wyrasta na takiego agresora i się słyszy w radiu że pies pogryzł dziecko :shake:! Ale o tym by można było całymi dniami opowiadać... temat rzeka. Pozdrawiam :) ! Quote
KT Arts Posted March 22, 2011 Author Posted March 22, 2011 Hejka;) DZięki Vilena;) misia93 Tajga i Emi też są w kojcach, ale przesiadują w domu, mają kontakt z właścicielami, są boskie pod względem charakteru, Emi to mogę rękę do pyska wsadzić i nic;) heh..;) Cieszę się że stronka się podoba, nad galerią pracuję, ale nie mam pomysłu jak ja zrobić.. ogólną czy na działy czy jeszcze jakoś inaczej.. chyba zrobie na albumy.. jakie się najlepiej oglada, pomóżcie !! Quote
łamAga Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ja tu zagladam codziennie :lol: Piekny Rottek , tylko ja wolę z obcietym ogonem moze dlatego że od niedawna spotyka sie z długimi , na wystawach zawsze sobie je poogladam i kurcze wydaja mi sie takie jakies chude moja milosc do rottkow kojarzy mi sie z wielką masywną głowa i dużą klatką piersiowa Emma ma bardzo ładna głowę :loveu: Tez moge napisać że to bardzo łagodne psiaki , poprzedniczka Qwendii Brixe była bardzo łagodna , strasznie lubiła się miziac , wchodziła każdemu na kolana i kazała sie godzinami głaskać , przekochane psisko ale niestety juz jej z nami nie ma :-( Quote
KT Arts Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Nie no to ja kocham te z długimi:loveu: Rottki sa fajne;) Tylko szkoda że maja taką złą sławę.. Quote
zuzolandia Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Witankoo;-) oo rottki ...Emi wydaje mi sie na fotach bardziej masywna niz Tajga czy to tylko złudzenie ? swego czasu u mnie w pracy był rotek wabił sie Bartuś ..mój szef zabrał go od patologicznego wlaściecia który trzymał go na łancuchu i podawała żarcie na łopacie w wieku 3 lat ...myślałam że mnie zamorduje jak wszedł do knajpy a tuu pies niby morderca o mało mnie nie zadeptał z radości ;-) był bardzo zrównawazony i wrecz niesamowicie radosny co mnie wprawiało w osłupienie zwazywaszy w jakich warunkach bytował i jakiego miał odchylonego pana . Spedził znami blisko 5 lat i odszedł pokonany przez nowotwór a ja zawsze bede Go wspominac z czułością . Buziamm ;-) Quote
KT Arts Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 Nie wydaje ci się:) Emi jest masywniejsza niż Tajga:) Mają zupełnie różną budowę. Dlatego właśnie ja nie wieże w to że są rasy niebezpieczne/agresywne. Taką opinie powoduje kilka osobników a rozchodzi się na wszystkie.. ehh Quote
vege* Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Niufciak napisał(a): Dlatego właśnie ja nie wieże w to że są rasy niebezpieczne/agresywne. Taką opinie powoduje kilka osobników a rozchodzi się na wszystkie.. ehh Dokładnie, albo np. ludzie kupują sobie labki bo myślą " o super mam labradorka no to na pewno od zawsze będzie taki madry jak te z filmów/reklam itd. i są łagodne i takie spokojne" a tu klops, człowiek nie wychowa labka, a labek rośnie na 40 kg cielę i staje się agresywne, bo też nie z socjalizowane bo po co skoro one są od zawsze łagodne :shake: ja akurat zazwyczaj spotykam te niewychowane, agresywne i te, które wyprowadzają właścicieli na spacery :lol: oooo i jeszcze Dobermana chciałabym jakiegoś normalnego poznać, bo też nie oszukujmy się, ale opinie też mają straszne :shake: Quote
misia93 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Niufciak']Hejka;) DZięki Vilena;) misia93 Tajga i Emi też są w kojcach, ale przesiadują w domu, mają kontakt z właścicielami, są boskie pod względem charakteru, Emi to mogę rękę do pyska wsadzić i nic;) heh..;) Cieszę się że stronka się podoba, nad galerią pracuję, ale nie mam pomysłu jak ja zrobić.. ogólną czy na działy czy jeszcze jakoś inaczej.. chyba zrobie na albumy.. jakie się najlepiej oglada, pomóżcie !! hehe chodziło mi o to że ludzie zamykają w kojcach i psy tam siedzą całymi dniami bez kontaktu z człowiekiem :) A jeśli chodzi o galerię to moim zdaniem fajnie by było zrobić albumy. Co do obciętych ogonów... głupio się przyznawać ale jednak u niektórych ras jak i ogon tak i uszy wyglądają lepiej gdy są przycięte :oops: Może dla tego że częściej się widuje właśnie rottki z przyciętymi ogonami... vege* jak chcesz poznać 'normalnego' labradora to zapraszam do mnie :evil_lol: co prawda mały wariat z niego ale jako tako wychowany :evil_lol: haha! Quote
vege* Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 dzięki za zaproszenie, tylko szkoda, ze tak daleko mam do Ciebie :shake: misia93 napisał(a): Co do obciętych ogonów... głupio się przyznawać ale jednak u niektórych ras jak i ogon tak i uszy wyglądają lepiej gdy są przycięte :oops: Może dla tego że częściej się widuje właśnie rottki z przyciętymi ogonami... no faktycznie, np dla mnie Doberman to TYLKO kopiowany (uszy i ogon), dog niem. też wolę kopiowanego (uszy), ale rottki wolę z ogonkami, boksery też wolę naturalne :lol: Quote
KT Arts Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 Hej dziewczyny;) Vege to tak samo jest z niufami, a powiem ci że to wcale nie jest łagodna rasa tak jak mogłoby się wydawać i jak wszędzie jest napisane. Mój wychował się w sforze więc potrafi się zachować "normalnie" przy innych psach, ale znam takie które nie tolerują żadnych psów.. eh.. co ludzie robią z tym światem :( A co do kopiowanych psiaków to ja wszystkie uwielbiam z ciapowatymi długimi uszami i ogonem nad którym nie maja kontroli:P Moim zdaniem obcięcie psu ogona i/lub uszu to największa krzywda jaką można mu zrobić. Pozbawia sie go najważniejszych części służących do porozumiewania i unikania konfliktów wśród psów, ponadto psy z krótkim ogonem chorują na zapalenie stawów itp przy nasadzie ogona, bo jego ruchy są za krótkie i często nadwyrężają mięsień i staw.. Poza tym po co udoskonalać to co już jest doskonałe :loveu: Quote
Tepes Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 śliczne rottki w szczególności Emi:loveu: aah a nieciachane ogonki sa u nich cudne!! http://img156.imageshack.us/img156/6550/dsc00615t.jpg :loveu: Quote
KT Arts Posted March 26, 2011 Author Posted March 26, 2011 Witam i dziękuję za odwiedzinki:) Mam newsa:D Tajga ma szczeniaczki;)) więcej na http://www.reyrott.pl/ Quote
łamAga Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='Niufciak']Witam i dziękuję za odwiedzinki:) Mam newsa:D Tajga ma szczeniaczki;)) więcej na http://www.reyrott.pl/ Uooooooo jakie tez słodziaki :loveu::loveu::loveu::loveu: ja chcę takiego :loveu::loveu::loveu::loveu: gratulacje dla szczęśliwej mamusi :loveu: Quote
Avaloth Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Cudowne dziewczyny:loveu: mi się jakiś czas temu rottki zaczęły podobać, a w schronisku zakochałam się w Napoleonie, miksie rottka i teraz straszny sentyment do tej rasy mam :) Co do kopiowania ja chyba wszystkie rasy wolę z naturalnymi uszami/ogonami. Boksery, asty dla mnie o niego lepiej wyglądają naturalnie. Jedyne co to briardy ze stojącymi uszami mi się bardziej podobają, ale ogólnie jestem raczej przeciwna kopiowaniu, więc ;) Quote
Bartiśkowa_ Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Rottki naprawdę mają w sobię to coś :loveu: A z ogonkami to całkiemn inne psy, boksie, dobermany tak samo rottki wyglądają o niebo lepiej z ogonkami :roll::razz: prze fajne kluchy :loveu: Quote
misia93 Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Jakie kochane kluchy:loveu:! Ja chcę takiego ale żeby nie urósł :evil_lol: Gratulacje, śliczne szczeniaczki. A co do kopiowania uszów i ogonów, każdy ma inne zdanie i inne gusty jednemu się to podoba drugiemu tamto ;) jeśli taki zabieg jest wykonywany odpowiednio wcześnie i przez odpowiednie osoby to jest ok. Poza tym niby jest zakazane prawo kopiowania uszów i ogonów a na wystawach widzi się różne rasy z przyciętymi uszami i ogonami :roll: nie wiedziałam że ten zabieg niesie za sobą takie konsekwencje różnych dolegliwości... A jeśli psiak ma już taki krótki ogon? Quote
KT Arts Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Witam was kochane;) Widzę że zachwycacie się maluszkami:D A wiecie że jeden z tych maluchów jest imiennikiem mojego Toro czyli w papierach ma Agano, tak jak mój:D Wracając do ogona i uszu to trochę na ten temat: http://www.vetopedia.pl/article306-1-Kopiowanie_uszu_i_ogona_u_psow.html http://zwierzak-w-domu.info/index.php?option=com_content&task=view&id=159&Itemid=234 Rozumiem kopiowanie uszu i ogona u np. azjatów. Ich dawny "zawód" niestety wymagał obcięcia "zbędnych" części ciała aby wilki i inne stworzenia z którymi walczyły im ich nie poodgryzały. Psy w tedy nie musiały tak cierpieć z powodu np. odgryzionego lub nadgryzionego ogona w walce itp. I fotki z .. kąpieli ! :D W zeszłym tyg. rozpoczęliśmy sezon wodny 2011 !;) Woooda..!? Uploaded with ImageShack.us WOOODA !!!!!! :loveu: Uploaded with ImageShack.us Patrz Pańcia ! Znalazłem Wiosnę !:loveu: Uploaded with ImageShack.us Mleczyki :D Uploaded with ImageShack.us Quote
KT Arts Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Zaaciesz:eviltong: Uploaded with ImageShack.us Ja tu zostaje!:roll: Uploaded with ImageShack.us Moje mleczyki:razz: Uploaded with ImageShack.us 15 minut później: A co tam płyywa?:lol: Uploaded with ImageShack.us Quote
KT Arts Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Eh, takie tam.. trawki.. Uploaded with ImageShack.us Nie mogłem się powstrzymać:D Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Patrz Pańcia! Dawam nura !:D:D Uploaded with ImageShack.us Patyk?! Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts