Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hej wszystkim odwiedzającym:D
W Sobotę zabrałam się z rodzicami na zakupy i będąc w okolicy Pogorii namówiłam ich żebyśmy zajrzeli. Pooglądaliśmy troche i na mojej drodze pojawił się zoologiczny. Wchodze a tam KLATKA z maleńkimi dwoma "pinczerkami miniaturowymi" za całe 750 zł (!) normalnie fortuna;/ Jakby tego było mało, były jeszcze 2 lub 3 króliki, kilka klatek z koszatniczkami, chomikami, myszami, szczurem itp. do tego jeszcze papugi i nie wiem co jeszcze bo wyszłam z tego sklepu. w dodatku większość z tych zwierzątek była już dorosła..

A dzisiaj poszłam z Toro na naszą ukochaną piaskownię zobaczyć czy są łabędzie. Miałam nie schodzić na dół bo z góry wszystko fajnie widać, ale coś mi nie pasowało bo były tylko 3 a nie 4 łabędzie i coś białego leżało przy brzegu, ale nie byłam w stanie stwierdzić co to. Poszliśmy sprawdzić co tam leży. Bałam się najgorszego i niestety słusznie.. To był łabędź.. Mam ostatnio lekkiego dołka więc się przy nim popłakałam.. Nie wiem czy to był on czy ona, ale jego druga połowa pilnowała go, nie odpływała na krok.. Trochę się bałam że mnie zaatakuje jak podejdę do zwłok, ale ona spokojnie odpłynęła pozwalając mi podejść. Toro oczywiście czekał w bezpiecznej odległości.. Masakra, sami z resztą zobaczcie..

Uploaded with ImageShack.us

Z takich weselszych wydarzeń to Krosia mnie dzisiaj zaskoczyła bo na spacerze szła i nie spuszczała ze mnie oczy.. hm.. może to efekt tego że miałam smaczki :P
Zaległe fotki Krosi:

Qniec;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Kudlacz kochany :loveu:

A labadek.... ciekawe co mu to zrobilo? :(
Dzięki;)
Też bym chciała wiedzieć co mu sie stało.. biedny..
[quote name='dOgLoV']http://img13.imageshack.us/img13/3009/dsc00350uo.jpg śliczny włochacz :loveu::loveu::loveu::loveu: a łabadek :-(
Prawie jak szczotka do podłogi:D:D hihih..
Musze iśc jutro zajrzeć czy wróciły bo jak byłam teraz to był tylko jeden (pływający):)

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Krosia jest cudna :loveu:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

Masakra, sami z resztą zobaczcie..

[FONT=Comic Sans MS]Straszne, on wygląda jakby go coś za szyję złapało. Widziałam jak facet szczuł psa na kaczki, może tu też jakiś idiota chciał się zabawić :shake:[/FONT]

Posted

Dzięki:loveu:

Nie mam pojecia co mu się stało, ale pies raczej to nie był.. Łabędź by go mógł nieźle poturbować, jak nie gorzej..
Teraz jego partner/ka pływa w pobliżu.. sam/a..

Posted

biedny łabędź..
zgadzam się że to raczej nie pies, jeden łabędź byłby w stanie dużego psa odstraszyć, a w grupie są w stanie zabić.

Krosia przekochana :)

o myślałam że tylko ja mam takiego oszołoma w domu.. jak w domu za smaki zrobi wszystko, a widok psa (bądź zająca/sarny) nie liczy się nic. linke owszem i mam, mam też po niej bliznę na nodze i zgrubienie na palcu. kiedy jest puszczona luzem nie jestem w stanie jej złapac/nadepnąc kiedy pies chce uciec, ewentualne próby kończą się dla mnie niezbyt miło. kiedy linke mam w ręce, zwiniętą i ze smyczą przypiętą na końcu jest ok, ale np. kiedy pies jest na całej długości już nie ma szans go utrzymać, nie jestem w stanie siebie, a co dopiero jego zatrzymać kiedy biegnie. zna dwie komendy na przywołanie, pierwsza uczona metodami tradycyjnymi, druga pozytywnymi. na obydwie reaguje w domu, na szkolenie, na spacerze gdy nie ma nic ciekawego, na żadną kiedy jest pies. generalnie ja już nie mam pomysłów i szczerze mówiąc trochę odpuściłam. najwyżej kiedyś jakiś właściciel albo jego pies dostaną zawału na widok biegnącego, najeżonego wielkiego psa, który jak już dobiegnie nagle traci pewność siebie i na jakikolwiek ruch ze strony drugiego psa ucieka.

Posted

Hehe, to wyobraź sobie zatrzymać pędzącego Niufa:D Prawie niemożliwe:P Ale kilka razy zaparłam się mocno nogami, szarpnęło go kilka razy i sam się nauczył że nie warto tak ciągnąć.. Pozwoliłam mu tylko uczyć się na własnych błędach i doświadczeniach:) I powiem wam że to działa:D
Tak samo ze skakaniem z łódki:) Dziewięć razy wyskoczy źle i w konsekwencji uderzy się kolanami o łódkę, a raz wyskoczy dobrze, a co za tym idzie nie uderzy się i nic go nie będzie boleć czyli sam się nauczy porządnie wyskakiwać ;) Mogłabym takie przykłady wymieniać, ale nie bedę Was nudzić;P

Posted

U nas powodów jest kilka:
1. nie ma aparatu (zepsuty)
2. Ciągle leje
3. nie ma czasu
4. brak modela (wszystkie poddają się błogiemu lenistwu, a ja nie mam sumienia im tego odbierać;))

Także podejrzewam że jeśli nie wykopię jakis starych fotek i nie znajde czasu to w najbliższym czasie fotek nie będzie:)

Ostatnio stwierdziłam ze jak tylko będzie minimum 15 stopni to włazimy z Toro do wody bo to czekanie na łaskawe lato nas już baardzo męczy i popadamy w coraz większe lenistwo eh..
Mieliśmy coś ćwiczyć, ale jakoś nie mamy weny ostatnio:)

Nuda że aż piszczy, a na samą myśl o pogodzie za oknem nam się odechciewa czegokolwiek poza spaniem :D...
Mały pyskacz oczywiście siedzi z tyłkiem w łóżku cały dzień z przerwą na siku, tej to dobrze:D

A musze sie wam pochwalić:D:D powiększyliśmy naszą liste komend:D:D
Toro nauczył się już prawie na blachę "akcję lodową" ;) juz niemal bezbłędnie wykonuje swoje zadanie:) A i jeszcze "prawo" i "lewo" się nauczył mój kochany zdolny osiołek:loveu:
No i nie wiem co mu się stało, ale polubił smaczki haha:) Kantarka już nawet nie próbuje sciągać i chodzi ładnie na luźnej smyczy(!) :loveu:

Kurcze muszę wam troche pomarudzić a nudzi mi sie strasznie więc sobie tu troche pierdół popiszę hihi;)
Kto bedzie chciał to sobie poczyta, a kto nie to sobie odpuści:D

Rozpisałam sie strasznie, ale mam wene na pisanie to piszę:)
zastanawiałam sie czy nie założyć sobie może bloga, ale i tak troszkę zaniedbałam stronę a co dopiero bloga, wiec stwierdzam że jednak sobie odpuszczę;P

No dobra, powiem Wam że mam fotki z Murzasichla (tylko nie zabijajcie);) wstawię kilka jutro ok??;)
Odnajdziecie Nas??;>

Tu mieliśmy wykład o pracy psów w TOPRze;)

nie pamietam czy to wstawiałam czy nie:)

to te 3 tak na razie:) potem dorzuce cos jeszcze:)

Posted

Pewnie że was odnajdziemy :evil_lol: jesteście pierwsi od lewej :evil_lol: nie liczac oczywiście pani w " cywilu " :evil_lol: Blog bardzo fajna sprawa ja tez mam czasami takie dni żebym pisala i pisala ale wiecej mam jednak takich że mi sie nic nie chce tylko spac wiec pewnie pisała bym na blogu raz na miesiac :lol:
Wejsc do wody kiedy jest na dworze 15 stopni ?? :crazyeye: nigdy :shake: brrrr na samą myśl mam ciarki na ciele :roll:

Śliczniaste włochacze :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Hejka dziewczyny;)
szacun dla was ze przeczytałyście te moje pierdoły:D hehe
sator_k - dziękujemy za gratulacje:loveu:
Kilche - zgadzam sie z tobą, uwielbiam ta fotkę:loveu:
dOgLoV - gratulacje;) co do bloga to stwierdziłam że tu mogę sobie pisać i pisać, a nie chce mi sie z blogiem bawić hihi :D Spać to my tez lubimy;)
15 stopni to nie tak zimno:) woda ma w tedy około 10 :) ale nie jestem pewna ;)

pozdrawiamy wszystkich;)

Posted

ja mam czasami problem żeby wejść do wody przy ponad 20stopniach, niżej to nawet na wodę nie patrzę :D

a z aparatem to coś 'poważniejszego' ? oddałaś do naprawy czy coś z nim sama robisz ?

to ostatnie chyba było, albo podobne, ale jest cudne:loveu: 4 potworki na tle gór:loveu:

Posted

zuzolandia - dziękuje:loveu:
Avaloth - Chyba odpuszczę sobie robienie z nim czegokolwiek, mam jeszcze drugi tylko muszę do niego kupić nowy akumulator i będzie git;) Na razie fotki co najwyżej z telefonu :P
A co do wchodzenia do wody przy niskich temperaturach to jesteśmy odpowiednio wyposażeni ;P hehe