:: FiGa :: Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 FOtka jest krzywo czy ja cos z monitorem mam? :evil_lol: Mloda przekrec ja :evil_lol: I wszystkiego najj :cool3: Quote
Tepes Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 wszystkiego najlepszego;) Bono tyż dzisiej szukoł ino wody ale nic mu sie nie udało zwęszyć wszystko powysychało:evil_lol: Quote
Vilena Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Pierwszy raz tu zaglądam :) I jestem pod dużym wrażeniem! Życzę Wam dalszych sukcesów! :) Quote
KT Arts Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 Witanko dziewczynki;)) w piątek było 3 godzinne kąpanie i suszenie potworka.. w sobote 4 godzinne strzyżenie (obcinałam go sama, normalnie jestem z siebie dumna:D) i nareszcie wygląda jak ładny niufek:loveu: Już nie mogę się doczekać wystawy;) nowofundlandy idą o 10.00 więc my tak gdzieś koło 10.30 na lodowisku, ring bodajże 18 :) Tak poza tym to u nas nic ciekawego;) wałkujemy wchodzenie zadkiem na .. krawężnik i niewielkie stopnie :D w sensie jako pierwszy krok przed czymś większym:D. ćwiczymy sobie kontakt i szybkie siadanie, przychodzenie na zawołanie i odwoływanie od psów. Jak narazie inie nam (nie)źle.. żeby nie zapeszać haha..:D mam troche czasu i wene na pisanie, za to nie mam fot bo niestety ale jedyny sprzęt focący jaki w tej chwili posiadam to aparat telefonowy:) a w ogóle chce sobie kupić w przyszłym roku lustereczko i nie moge sie zdecydować jakie, weźcie coś poradźcie!!!! chciałabym nikona, ale są do niego ciut drogie obiektywy.. no i teraz nie wiem.. może uda mi sie niedługo nakręcić jakiś sztuczkowy filmik to wam zaprezentuje (bo jeszcze nie widzieliście) w jakim tępie mój pędziwiatr wykonuje ćwiczenia i komendy (hahah!):D W ogóle przemyślałam sobie ostatnio temat mojego dalszego handlingu i doszłam do wniosku że jak Toro skończy karierę wystawową a to nastąpi mam nadzieję niebawem:) nie będę mieć co wystawiać ehh.. Co myślicie o tym żeby być handlerem na "większą skalę", bo mnie się ten pomysł podoba i powiem szczerze że to lubię:) W ogóle dorwałąm moją książkę której jeszcze chyba nigdy nie przeczytałam od dechy do dechy i wygrzebałam z niej sporo fajnych rzeczy:) W tym roku bede robić sobie tor agility żeby trenować wyskok z tym głupkiem bo gamoń się nie chce wybijać a ławki przeskakuje różnie, raz na dwa odbicia a raz na jedno.. no cóż, co on sie bedzie wysilał haha!:D Podziwiam tych co to przeczytaja bo pisze dzisiaj takie pierdoły ze masakra;p a w ogóle nie pochwaliłam wam się! zrobiłam użytek ze starej kolczatki i trochę za małego dławika:) połączyłam i jest fajna obroża łańcuszkowa:D:D wyglada mniej więcej tak: http://www.karusek.com.pl/img_prod/b/b_1360.jpg tylko wyobraźmy sobie że ten łańcuch jest grubszy a część zaciskająca ma dłuższe ogniwa:) jak zrobie fotke to wam pokażę:) dobra koniec tych wypocin, miłego czytania;) i lece do was:) Quote
sator_k_ Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Ja przeczytałam wszytsko ;) Gratuluje sukcesów. Ja zostawiłam na boisku gdzie ćwiczymy linkę 15m i już jej nie znalazłam, także nasze ćwiczenia w odwoływaniu się od psów znowu staną w miejscu :( Mam nadzieję, że zdobędziesz jakieś ringowe zdjęcia Championa Toro ;) A tak wogóle to gdzie na wystawę jedziecie? Quote
KT Arts Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 No to gratuluję wytrwałości w czytaniu tych pierdół:P Do championa nam jeszcze troche brakuje (jedno CWC z międzynarodówki:D) , a wystawiamy sie w Katowicach:) Quote
Tepes Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 a tam pierdół:evil_lol: a Niufy są kiedy to przydziemy wom pokobicować!:) Quote
Bartiśkowa_ Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 mam nadzieję że sie gdzieś w tym zamieszaniu znajdziemy ;) Bo Joker bedzie zaliczał swoją pierwszą wystawę ;d My wchodzimy o 10:20 wiec myslę że wpadnę na ring niufów chodź na chwilę:) Quote
Kilche Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Haha, ja przeczytałam, nie wiem dlaczego, ale uwielbiam Cię czytać :lol: Ja też się wybieram do Kato, chętnie bym poznała, ale obawiam się, że w tym natłoku niufów trudno mi będzie Was rozpoznać :oops: Quote
KT Arts Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 W sobotę na ringu 18(chyba) to jest lodowisko;) Anita, my tez chyba tak koło 10.20 pójdziemy, po ocenie to gamonie się poznają;) Łatwo nas będzie znaleźć, bo zawsze na wystawach mam taka samą fryzurkę, juz sie normalnie nie mogę doczekać;) Ha! Pochwalę wam sie że Toro robi pierwsze większe postępy w świadomości zadu !:D Nagrałam filmik, co prawda jest trochę ciemny bo już była szarówka, no i telefon leżał na ziemi więc jakość jest taka sobie:) Na razie filmik sie ładuje, wrzuce jak się załaduje:) EDIT: Ooo, bardzo mi miło Kilche;) Ale super że tyle nas będzie !!! Nas łatwo rozpoznać;) Dla tych któży chca nas poznać ale nie rozpoznają;) Jak cos to szukać tych kłaków z dużym miśkiem;) TERAZ JUŻ NA PEWNO NAS ZNAJDZIECIE ;) nie mogę się już doczekać;) Quote
KT Arts Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Sory że tak post pod postem, ale nie chce mis ie juz tamtego edytować, bo... FILMIK SIE ZAŁADOWAŁ !!!:D Wiem że się cieszycie haha! ;) Napiszcie co o tym sądzicie :D http://www.youtube.com/watch?v=QFs8yH7CEKo Quote
sator_k_ Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Filmik się nie wyświetla. Wyskakuje coś, że jest prywatny :/ Łał, ale masz długaśne włosy!!! Ja bardzo chciałam zapuścić dłużesz włosy była na dobrej drodze, ale miałam zmaskarowane końcówki i musiałam obciąć. Ja niestety musze myć głowę codziennie i suszyć je, przez to się niszczą. I podziwiam Cię. Mi się na basen nie chce wyjść, bo to dodatkowe mycie/suszenie, a Ty w wodzie tak częstwo pluskasz. :) Quote
KT Arts Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Hehe, przyzwyczajenie;) Ja myje co drugi dzień no chyba że jest bardzo ciepło i sie przetłuszczają to codziennie :) Sprawdź teraz czy sie wyświetla bo zmieniłam ustawienia;) Quote
vege* Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Niufciak dokąd jeszcze zapuszczasz włosy? :evil_lol: Ja mam włosy do talii, ale na początku wakacji trochę je zetnę tak do łopatek bo sobie zrobię na głowie dredloki, a chcę je mieć właśnie takiej długości jak mam teraz włosy, więc troszkę muszę ściąć :lol: A tak wgl to już mówiłam, że nienawidzę swoich włosów, bo są proste i wgl nie chcą się kręcić? :evil_lol: Quote
KT Arts Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Hehe, mam ten sam problem, to sie nie chcą kręcić.. zawsze są proste.:P A moje włosy rosna jak chcą:P:D Quote
eria Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 oo widzę,że będziecie w Katowicach w sobotę :) może wymiziam Tora jak Was znajdę ? :) Quote
łamAga Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 https://lh6.googleusercontent.com/_5WZR3QTt6K4/S22UJjTGYwI/AAAAAAAAASk/1wB8i0LWBuc/DSC_0174.JPG :crazyeye: normalnie spadłam z krzesła jak zobaczyłam długość Twoich włosów :crazyeye: jeszcze długo będe w cieżkim szoku :mdleje: Quote
sator_k_ Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Jak śmiechowo wyglądało jak go ręcznie wstawiałaś na tą kładkę. Takie krówsko wielkie :D Pozwolę sobie coś poradzić :) Po pierwsze ustabilizuj jakoś tą deskę. On siadał, bo się trochę niepewnie czuł. Nie wymagaj, żeby od razu wchodził na sam koniec deski. Jak będzie chciał siadać to ręka ze smakiem idzie w dół, prawie na ziemię. Żeby wszamać smaka będzie musiał podnieść tylek ;) Staraj się jak najmniej ustawiać go ręcznie. Lepiej będzie wykonywał komendę jak sam trochę pomyśli. A tak po za tym, to bardzo fajnie już rusza tym zadkiem do tyłu. W sumie to najtrudniejszy moment już za Wami ;) Quote
Tepes Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 nono nieźle jak na poczatek oby tak dali:) kurde to o ty porze tyż jest Anita z młodym to nie wiem bo już my obiecali ji kibicować Quote
KT Arts Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 eria - na pewno nie ruszymy sie spod ringu nowofundlandów cobyśmy się wszyscy łatwo znaleźli;) sobota ring 18 ;) Będę mieć kucyka jak na tym zdjęciu https://lh6.googleusercontent.com/_5WZR3QTt6K4/S22UJjTGYwI/AAAAAAAAASk/1wB8i0LWBuc/DSC_0174.JPG doglov - spokojnie, widziałam dłuższe, jak znajdę w kompie ta fotke to wam wkleję:) Ale miło mi;) tepes- to przecież przyjdźcie obie po ocenie Anity;) my zostajemy do końca bo tez kibicujemy naszym niufowym siostrą i siostrzeńcom od Torusia;) sator_k_ - tak tak, dechę trzeba ustabilizować, musze troszkę zmniejszyć tępo pracy nad tym ćwiczeniem, jutro, albo jeszcze dzisiaj spróbujemy położyć tą dechę na płasko i jak opanuje to do perfekcji to dopiero kolejny kroczek, zobaczymy jak nam pójdzie, bo to chyba trochę za szybko i on się zniechęca jak mu tyle razy nie wychodzi, potem już nie chce pracować tylko leży smutas.. ale w sumie uczymy się na błędach :) teraz w sumie sie zastanawiam nad tym czy rozdzielić mu te komendę na dwie czy jako na jedną.. i sama nie wiem... musze go jeszcze porządnie cofać nauczyć, ale kurde, on jest tak trudnym psem ze czasami mi ręce opadają, ale powiedziałam sobie że udowodnie (sobie przede wszystkim) że on potrafi się nauczyć, że nowofundland tez potrafi ! Oo ! (w tym momencie tupnęłam nogą) hihihi Zawzięłam się i nie odpuszcze mu ha ! normalnie strach się bać:P Quote
sator_k_ Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Znam ten ból - za bardzo i za szybko chcę. My mamy osobną komendę na cofanie (tył) i na tylne łapy (łapy) (ale instrukcję pisałam już u mnie to nie będę znowu zanudzała ;)) A co do uporu to ja też tak miałam. Na YT w sumie widziałam tylko bordery i inne nie za duże pieski czasami łażące po drzewach. Myslałam, że on za duży, że się nie da, ale da się. Może nie tak zwinnie, ale równie pięknie :) A jak się już zacznie to ambicje rosną. Ja myślałam, że niczego bardziej zaawansowanego niż włażenie na drzewo się nie nauczymy, a jesteśmy teraz w trakcie nauki slalomu do tyłu :D. Mocno wam kibicuje i na wystawie i w upartym dąrzeniu do sztuczkowego celu :) Quote
KT Arts Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Z ust mi to wyjęłaś;) Ja tez na początku myślałam że Toro jest za ciężki żeby się tego nauczyć (70 kg) ale potem stwierdziłam że dopuki sie nie przekonam to nie bedę wiedzieć:) a poza tym fajnie jest zabłysnąć wśród np. niukarzy ze nowofundland i to mój tak potrafi:D nie znam jeszcze zadnego niufa który by tak robił, znam jednego który sztuczkuje, razem z moim to dwa, a reszta nic, co nawyzej ratuje, ale to my tez umiemy, a chcemy umieć coś innego niż wszystkie niufki ;) Nie ma to jak mega ambicja:P (nie)dziekujemy za kibicowanie ;) jutro bedziemy sie piłować haha! zdam relacje w wolnej chwili bo 3 sprawdziany mi się szykuja na czwartek i piątek:) Teraz idziemy zrobić 3 próby i do łózia :loveu: KOLOROWYCH !!!:loveu: Quote
:: FiGa :: Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Jakie Ty masz dlugaaaasne wlosyyy :loveu: Quote
Kilche Posted March 16, 2011 Posted March 16, 2011 Pierwsze wrażenie - jaki on jest wielki! :O Dobrze sobie radzi, zazdroszczę samozaparcia :) I chyba niestety się nie zobaczymy, bo myślałam, że niufy są w niedzielę... a nas w sobotę nie będzie :( Quote
Recommended Posts