Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majkowska napisał(a):
Pamiętam że kiedyś na jakieś wystawie doczepił się do mnie niufek i babka mi dała smycz i kazała go ustawić żeby sobie zrobić jego fotę jak stoi :D Nie wiedziałąm jak się do bydlaka zabrać :D A potem jak poszedł na ring to obserwowałam go i też wcale nie był przy innych psach duży.
Kurcze, ciekawe czy jest jakaś rasa w której stawiają na zgrabność, co z tymi ludźmi że potrzebują coraz tęższych psów aż do przesady...

tzn, ja lubię potężne psy, ale nie tłuste. Niech on jest wielki, ale mięsisty i zbity a nie otyły..
zapomniałam jeszcze dodać że mięliśmy dzisiaj fajną sytuacje wracając do domu. Toro biegnie sobie chodnikiem jakieś pięć metrów przede mną, i nagle z otwartej bramy jakieś 10 m przed nim wyskakuje taki ciemnoszary pręgowany kocur i toi. Ja do Toro spokojnie - stój, on się zatrzymuje i widzę jak go rozsadza chęć dopadnięcia tego kota (zwłaszcza że ja go szczuje na koty i to bardzo bo srają mi w garażu u łażą po aucie), więc mówię mu również spokojnym normalnym tonem - noga, on bez większych oporów wraca się i sraje koło lewej ngi, następnie mówię mu - idziemy, on idzie przy nodze bez smyczy, nie trzymany, mijamy kota który troszkę cofnął się na podwórko i idziemy dalej. Jak tylko minęliśmy kota Toro dostał komedę biegaj i poleciał przodem zapominając od razu o kocie ;) tadammm :D byłam w szoku ;)

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Niufciak napisał(a):
Dzięki ;) jeździmy tam co roku ;)
dla tych co nie wiedzą, to Toro to ten co stoi na tej fotce ;)

Przecudowny widok!!! :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']To z kooopą zdarzenia nie zazdroszczę :shake: A z koteczkiem, to szczun dla Toro za zachowanie spokoju :)
jestem dumna z niego jak nie wiem :loveu: a kupa mnie wkurzyła mistrzowsko, dawno nie byłam taka wściekła
[quote name='Vilena']https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/64869_497502553629525_463287742_n.jpg !!
o matko!!! :mdleje:

http://img97.imageshack.us/img97/1808/img0021br.jpg
pewnie milutko o mroźnym poranku przytulić się to takiego futerka
oj taaak :loveu: uwielbiam spacerować tam o poranku :loveu:

Posted

[quote name='Olson']o jessssooooooooo, ale cudeńko. :loveu:
no i weź tu opieprz go za coś, nie da się :loveu:
[quote name='magdabroy']Nie mam teraz czasu na drugiego psa :shake::( Niufek musi poczekać kilka lat :(:(:(
ale będzie i to się liczy ;)
po wkurzam Was jeszcze słodkościami bo dorwałam sie do fotem z telefonu ;)

Uploaded with ImageShack.us

Posted

nie pamiętam czy już to wrzucałam, jak tak to trudno, bedzie drugi raz :P
mój zestaw antystresowy przed maturą ;)

a tak wyglądała moja nauka do matury, las, cisza, spokój, z dala od komputera, pełne skupienie i Toro śpiący obok lub szlajający się w pobliżu :loveu:

a tak Toriś przygryza warę :loveu:

Posted

Niufciak napisał(a):
to będzie jeden niuf drugi ON :loveu:

I spałabym pod mostem w kartonie :evil_lol: Mój mąż nie jest taki świrnięty i nie zgodzi się na dwa (tak duże) psy :shake:

Posted

magdabroy napisał(a):
I spałabym pod mostem w kartonie :evil_lol: Mój mąż nie jest taki świrnięty i nie zgodzi się na dwa (tak duże) psy :shake:

uuu no to Ci współczuję jeśli masz dylemat ON i niuf a nie możesz mieć obu na raz. Ja czasami zastanawiam się jak by to było mieć inna rasę i co bym z tym psem robiła, np. chciałabym mieć malamuta i jeździć z nim na rowerze po lesie a zimą jakieś biegówli lub coś tego typu, chciałabym mieć rottweilera i trenować z nim obi, charta i z nim rower i crousing, aussie i z nim sztuczki i obi, pudla dużego i z nim też sztuczki i obi, ale potem i tak zostaje na niufie :loveu:

Posted

[quote name='magdabroy']Ale jak się znajdzie hodowca, który sprzeda mi niufka, to chciałbym spróbować sił z tą rasą :)
Angelika na pewno by Ci sprzedała niufa :loveu: o ile podobają Ci się randiowe psy ;)

odkopałam jeszcze takiego słodziaka, już chyba było to foto, ale kij :P