Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

faith35 napisał(a):
DROBIAZGI .. :diabloti: być może masz rację :evil_lol:

No drobiazgi hahah :evil_lol: szczerze? mnie bardziej przeraża sierść afgana, to jest dla mnie kosmos :crazyeye:

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

vege* napisał(a):
No drobiazgi hahah :evil_lol: szczerze? mnie bardziej przeraża sierść afgana, to jest dla mnie kosmos :crazyeye:

Miałam porównanie, sąsiadka ma afgana, którym zajmowałam się w wakacje, a niufa też gdzieś tam pilnowałam.. Afgana czesze się o wiele lepiej (wg. mnie) niż niufa :evil_lol: Mniej tej sierści wylatuje :eviltong:

Posted

faith35 napisał(a):
Miałam porównanie, sąsiadka ma afgana, którym zajmowałam się w wakacje, a niufa też gdzieś tam pilnowałam.. Afgana czesze się o wiele lepiej (wg. mnie) niż niufa :evil_lol: Mniej tej sierści wylatuje :eviltong:

Mi raczej chodzi o długość sierści :P
A nf wyczesuje się fajnie, bo całe płaty wychodzą :) nie to co krótkowłose psy -.-

Posted

vege* napisał(a):
Mi raczej chodzi o długość sierści :P
A nf wyczesuje się fajnie, bo całe płaty wychodzą :) nie to co krótkowłose psy -.-

Ja mam cavaliera (a raczej psa w typie rasy, z likwidowanej ph) i jak przynajmniej raz dziennie nie zostanie wyczesany to po domu latają kłęby sierści... :siara: Nie wiem co mnie wzięło na to, by mieć psa z długą sierścią :roll:, ale fakt, w porównaniu do niufa czy afgana to da radę przeżyć :evil_lol:

Posted

[quote name='faith35']Jak często czeszesz niufa?
Jest piękny , niestety, ja bym nie miała cierpliwości do takiego futra
Dzięki ;) zależy kto co lubi :) ja z kolei już nigdy w życiu małego psa ;)
[quote name='vege*']Jak człowiek jest miłośnikiem rasy to nie zwraca uwagi na takie drobiazgi
zgadzam się ;) to trzeba po prostu kochać :)
[quote name='faith35']DROBIAZGI .. :diabloti: być może masz rację :evil_lol:
no to są drobiazgi :) prawdziwe problemy z futrem to np. wysuszenie komondora :D
[quote name='vege*']No drobiazgi hahah :evil_lol: szczerze? mnie bardziej przeraża sierść afgana, to jest dla mnie kosmos :crazyeye:
to tez jak ktoś kocha to jest luz :)
[quote name='dOgLoV']doberek ;)
heloł :)
[quote name='faith35']Miałam porównanie, sąsiadka ma afgana, którym zajmowałam się w wakacje, a niufa też gdzieś tam pilnowałam.. Afgana czesze się o wiele lepiej (wg. mnie) niż niufa :evil_lol: Mniej tej sierści wylatuje :eviltong:
z niufa fajnie wyłazi podszerstek po zimie :) czeszesz i czeszesz i końca nie widać :P
[quote name='vege*']Mi raczej chodzi o długość sierści :P
krótkowłose psy to gumowa rękawiczka i problem z głowy :D
[quote name='faith35']Ja mam cavaliera (a raczej psa w typie rasy, z likwidowanej ph) i jak przynajmniej raz dziennie nie zostanie wyczesany to po domu latają kłęby sierści... :siara: Nie wiem co mnie wzięło na to, by mieć psa z długą sierścią :roll:, ale fakt, w porównaniu do niufa czy afgana to da radę przeżyć :evil_lol:
ło matko, to u mnie byś się przeraziła :D kłęby sierści po kątach, wiecznie pełno piachu, dwa razy dziennie pełna szufla śmieci i piasku z sierścią :D ale ta sierść nie wiucha pojedyńczo tylko zbija się w kłębki i łatwo się ja sprząta, choć przyznam ze jak ktoś jest pedantem albo nie lubi sprzątać to niech odpuści sobie kupowanie nowofundlanda.. szkoda żeby pies wyladował przez to w kojcu..

dobra dziołszki, reszta fot i treningowe :D

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Niufciak napisał(a):
Dzięki ;) zależy kto co lubi :) ja z kolei już nigdy w życiu małego psa ;)

zgadzam się ;) to trzeba po prostu kochać :)

no to są drobiazgi :) prawdziwe problemy z futrem to np. wysuszenie komondora :D

krótkowłose psy to gumowa rękawiczka i problem z głowy :D

Ja jeśli chodzi o małe psy to zrobiłabym wyjątek tylko dla buldożka :lol:

dokładnie :)

oglądałam kiedyś program jak ludzie chcieli zobaczyć czy ich komondor będzie pływał i te dredy zrobiły się tak ciężkie, że właściciele musieli go wyławiać z wody bo szedł na dno i myśleli, że wyschnie sam, taaa zaczął powoli gnić :shake:

no nie powiedziałabym :lol: mam trymer, grzebień z gęstymi igłami i gumową szczotę i kiepsko zbiera :lol:

Posted

[quote name='vege*']Ja jeśli chodzi o małe psy to zrobiłabym wyjątek tylko dla buldożka :lol:

dokładnie :)

oglądałam kiedyś program jak ludzie chcieli zobaczyć czy ich komondor będzie pływał i te dredy zrobiły się tak ciężkie, że właściciele musieli go wyławiać z wody bo szedł na dno i myśleli, że wyschnie sam, taaa zaczął powoli gnić :shake:

no nie powiedziałabym :lol: mam trymer, grzebień z gęstymi igłami i gumową szczotę i kiepsko zbiera :lol:
no to nie zazdroszcze :D hahah
no z komondorami to dopiero mają przesrane :D
ale ja kocham niufki za wszystko :D nawet za ich wady ;)

siiik ;]

Posted

[quote name='Niufciak']no to nie zazdroszcze :D hahah
no z komondorami to dopiero mają przesrane :D
ale ja kocham niufki za wszystko :D nawet za ich wady ;)
Ehem, one nie mają wad, zapamiętaj to :evil_lol:

https://lh5.googleusercontent.com/-2qMlPieeevs/UYJqCYEw1PI/AAAAAAAABXs/MsUFtoGxns4/w426-h639/_DSC2713.JPG zero prywatności, ZERO :mad:

http://img834.imageshack.us/img834/262/40863151940655477245817.jpg kiedyś wstawiałaś identyczne zdjęcie tylko Toro chyba siedział wtedy na trawie :evil_lol:

Posted

[quote name='vege*']Ehem, one nie mają wad, zapamiętaj to :evil_lol:

https://lh5.googleusercontent.com/-2qMlPieeevs/UYJqCYEw1PI/AAAAAAAABXs/MsUFtoGxns4/w426-h639/_DSC2713.JPG zero prywatności, ZERO :mad:

http://img834.imageshack.us/img834/262/40863151940655477245817.jpg kiedyś wstawiałaś identyczne zdjęcie tylko Toro chyba siedział wtedy na trawie :evil_lol:
mają, jedną jedyną... za szybko odchodzą...
oj tam prywatność :P on i tak jest wstydniś bo jak chce mu sie kupkę to dupkę w krzaczki chowa żeby go widać nie było :P
a takich zdjęć to on ma mnustwo :D uwielbiam mu takie robić, są słodkie :loveu:

cd głupawki :D PS. nabieramy wody :P

zabawa musi byc :D

widać ze to kochamy prawda ? :) sama radość :)

Posted

[quote name='Niufciak']mają, jedną jedyną... za szybko odchodzą...
oj tam prywatność :P on i tak jest wstydniś bo jak chce mu sie kupkę to dupkę w krzaczki chowa żeby go widać nie było :P
a takich zdjęć to on ma mnustwo :D uwielbiam mu takie robić, są słodkie :loveu:

cd głupawki :D PS. nabieramy wody :P

zabawa musi byc :D

widać ze to kochamy prawda ? :) sama radość :)
no fakt :(

Nuka też tak robi, a jak jej się nie uda schować w krzaki to z taką smutną miną robi tą kupę :evil_lol:

Z tym się zgodzę, są słodkie :loveu:

Oj widać widać :)

Posted

vege* napisał(a):
no fakt :(

Nuka też tak robi, a jak jej się nie uda schować w krzaki to z taką smutną miną robi tą kupę :evil_lol:

Z tym się zgodzę, są słodkie :loveu:

Oj widać widać :)

hahah te miny potulne podczas kupy sa boskie :P hahahhaha

mój Torus w ogóle jest słodki :loveu: powiem Wam, że życie znim jest coraz lepsze :loveu: teraz nawet odwołam go od psa,m czasem nawet od zabawy z psem :D

FOTY NA POPRZEDNICH STRONACH !!! DUŻO FOT ;)

Posted

[quote name='Niufciak']hahah te miny potulne podczas kupy sa boskie :P hahahhaha

mój Torus w ogóle jest słodki :loveu: powiem Wam, że życie znim jest coraz lepsze :loveu: teraz nawet odwołam go od psa,m czasem nawet od zabawy z psem :D

FOTY NA POPRZEDNICH STRONACH !!! DUŻO FOT ;)
Tak hahahaha :roflt:

na fejsie jest więcej (chyba):diabloti: