Jump to content
Dogomania

Wyżełkowate psiaki BOYKA i BOY po latach w schronisku nareszcie w domach!!!

Recommended Posts

• Replies 988
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może jacyś leśnicy by je wzięli ? Nie do polowań :shake: tylko do obchodu lasu :-) Od mojej Siostry jedni leśnicy wzięli kiedyś kociaka od jej kotki - ma tam u nich podobno (bo to dawno było) bardzo dobrze - wszyscy którzy tam przychodzą do pracy przynoszą zawsze jakąś dobrą kiełbaskę - kotek wyłapuje im tam wszystkie myszy - wszyscy zadowoleni :-)
Może gdzieś wśród leśników popytać ? W internecie poszukać ?
Nie wiem tylko jakby było ze środkami na kleszcze - trzeba by było to ustalić - bo to w tym przypadku byłoby bardzo ważne - na wściekliznę by jedynie na pewno szczepili.

Posted

bonika napisał(a):
Może gdzieś wśród leśników popytać ? W internecie poszukać ?
Kazdy dogomaniak z watku moze szukac domu dla Boyow. Nie ma zadnych ograniczen, ze ten ma robic zdjecia, inny oglaszac, a jeszcze inny podnosic watek.
Jesli chodzi o kleszcze to nie bardzo rozumiem z kim ustalic i co. Po adopcji nie mamy przeciez zadnego wplywu na wlasciciela, moze zalozyc obroze, moze zakropic kroplami, ale czy to zrobi, to tylko ten wlasciciel wie.

Posted

Ulka18 napisał(a):
Kazdy dogomaniak z watku moze szukac domu dla Boyow. Nie ma zadnych ograniczen, ze ten ma robic zdjecia, inny oglaszac, a jeszcze inny podnosic watek.
Jesli chodzi o kleszcze to nie bardzo rozumiem z kim ustalic i co. Po adopcji nie mamy przeciez zadnego wplywu na wlasciciela, moze zalozyc obroze, moze zakropic kroplami, ale czy to zrobi, to tylko ten wlasciciel wie.

Ale czy pomysł Wam się wydaje dobry ? Dawno nie gadałam z takimi ludźmi - a uchodzili kiedyś za takich dość specyficznych :-) - kochają przyrodę i tacy trochę oderwani od świata :-) Nie wiem jak oni są teraz nowocześni - czy trzymają psy, jak się nimi zajmują bo nad Boykami musieliby trochę popracować, potrzymać w jakimś kojcu, oswoić aby im nie poszły w las i nie polowały ;):roll:. Ale Boykom przy leśniczówce byłoby chyba super :-)

A co do środków na kleszcze to gdyby Boyków zechcieli jacyś pracownicy leśnictwa to trzeba by im było o tych środkach na kleszcze szczególnie powiedzieć bo na ile znałam tych ludzi to oni tak jak na wsi - na wściekliznę zaszczepią i to może być wszystko a pies w lesie to na 100% musi być systematycznie zabezpieczany przeciwko kleszczom.

Poszukam w internecie jakiś leśniczych - Boyki tak strasznie długo czekają :oops:

Posted

agata51 napisał(a):
A alegratek nie trzeba wyróżnić?

Trzeba raz w tygodniu ;) co 7 dni ...

ostatnie skonczyły sie 17 czerwca czyli co srode trzeba wznawiac :cool3:

Posted

Ponieważ Siostra borderowata nr 3 idzie u Murki na miejsce Filipków, Boyka wspina sie w kolejce ogólnej mieleckiej na miejsce trzecie ;).
Niech teraz Era szybo znajdzie dom!!!

Posted

agata51 napisał(a):
Sama chętnie bym zamieszkała w jakiejś leśniczówce! :lol:

Ja jeszcze nic nie szukałam bo nie mam czasu posiedzieć dłużej w necie, postaram się na dniach. Znam jedną rodzinę leśniczych (tj. mąż tej pani jest leśniczym), ale oni już mają psy i koty ..i wszystko :lol:

Posted

Reno2001 napisał(a):
Ponieważ Siostra borderowata nr 3 idzie u Murki na miejsce Filipków, Boyka wspina sie w kolejce ogólnej mieleckiej na miejsce trzecie ;).
Niech teraz Era szybo znajdzie dom!!!

A Boyek? :-(

Posted

[quote name='agata51']A Boyek? :-(

no to jest trudne pytanie :-( tak duzo psów czeka na nasza pomoc...
tez czasem mam dylemat czemu akurat temu pomagam a nie innemu :roll:

to chyba jedno z tych pytan retorycznych ...

Agato kody doszły dziekuje serdecznie :loveu:

Boykowie wyroznieni :

Boy

Boyka