Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Kilka dni temu dostałam telefon,że pewien biedny człowiek, który ledwo,ledwo wiąże koniec z końcem przygarnął bezdomną sunie. I potrzebuje pomocy w znalezieniu Jej nowego domu, bo nie chce Ją oddać byle komu,a brakuje Mu pieniędzy na jedzenie dla Niej...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Wzięłam adres i zaraz po pracy tam podjechałam. Kupiłam puszki i suchą karmę.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Na miejscu zoriętowałam się,że sprawa wygląda nieco inaczej. Okazało się,że dwóch bardzo chorych mężczyzn [bracia] mieszkają w domu, który niemal się wali... Nie mają na nic pieniędzy... Zapomoga z opieki jest niewielka... Obaj mają problem ze wzrokiem, ten drugi jest jeszcze przygłuchawy... I bardziej ślepy... Do tego mają jeszcze kilka innych chorób... [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]W domu zimno, niemal jak na polu...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ale panowie mili... [/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Sunia długo długo błąkała się, zrobiło się Im żal, więc Ją zabrali. Mówił,że przygarnęli Ją jako szczeniaka - na wiosnę. Wtedy jeden z Nich jeszcze pracował, więc był grosik więcej na jedzonko...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Oprócz suni mają jeszcze pieska. Chorego... I dwa koty - też przygarnięte.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Sunia jest w dobrym stanie, troszkę boi się obcych. Biega z kotami i pieskiem.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Bardzo się ucieszyła z kostki - ciastka, którą dostała od Michała.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pan mówił,że chodzi z Nim na spacery bez smyczy - koło nogi.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ale powiedział,że uczy Ją chodzenia na smyczy...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Smycz którą dla Niej zrobił widać w rogu zdjęcia tego pieska z wywiniętymi trzecimi powiekami.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]AKTUALIZAJCA:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]27.03.2010.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Byłam u Panów z jedzeniem dla zwierzaków.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Bida dalej straszna.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Sunia kochana, ale wystraszona.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ma już około roku. W tym domu jest jeszcze piesek.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Boję się,żeby nie było jeszcze szczeniaków za jakiś czas... Oni nie wiedzą czy miała cieczkę czy nie...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Konieczna jest sterylka...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jeżeli ktoś może dołożyć grosik do jedzenia lub sterylki to bardzo proszę o pomoc...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Może chociaż bazarkiem może ktoś wesprzeć...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Aktualne zdjęcia dodaję na ostatniej stronie.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Zdjęcia są fatalne,bo robione telefonem, dodam też krótki filmik.[/FONT]

Sunia...

Piesek... :( (po lewej stronie widać smycz, na której uczy chodzić sunie)

Jeden z dwóch kotów:

• Replies 300
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
A czego najbardziej tym panom potrzeba, czasto sa zakladane takie watki a wiadomo kazdy z nas ma w domu cos zbednego i mozna by im pomoc.

Potrzeba Im wszystkiego...
Widać,że serca mają dobre nieboraki... Tylko los Im nieszczęść nie szczędził...
Zawieźliśmy Im całą reklamówkę jedzenia - że to niby dla psów... Kupiłam świeży chleb, masło, kiełbasę, pasztet, serki, ryż, makaron. Na górę reklamówki dałam suchą karmę i puszki. Powiedziałam,że dowiozłam jeszcze kilka rzeczy dla psiaków i kociaków - żeby Ich nie krępować. Zawiozłam to jeszcze tego dnia co byłam tam po raz pierwszy, bardzo mi ich szkoda było i nie mogłam tam nie pojechać... Od znajomej Pani z opieki dowiedziałam się,że Oni już całkiem bez pieniędzy byli... Zawiozłam też krople temu psiakowi z tymi powiekami.
I smycz, bo nie wiem czy widać na tym zdjęciu,ale smycz zrobił ten Pan ze sznura...

Posted

Z reguly podejmuje sie tego jedna lub dwie osoby, i w pierwszym poscie umieszczaja najbardziej potrzebujace rzeczy, ciuchy koldry, posciel itp. Kase tez mozna zbierac na jedzenie dla panow i zwierzynca. Ten watek trzeba porozsylac do jak najwiekszej liczby osob z dogo, mozna tez linki podawac na watkach byle nie za duzo zeby modzi sie nie dopatrzyli lamania regulaminu.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Szuka szuka.
Jakby ktoś mógł w ogłoszeniach pomóc...
Mi też się wydaje,że cieczkę już miała.
Obiecałam przed świętami jeszcze jakieś jedzonko przywieźć.
Ani mi nie mów o tym,że może być w ciąży,bo zawał dostanę.