Jump to content
Dogomania

DZIKA Lusia - u SWAN na oswajaniu - trzymac kciuki aby sie udalo!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

panienka mi się ośmieliła, bo jeszcze niedawno próbowałam ją rozruszać na spacerkach, to się opierała i wlokłam ją na tej lince prawie na siłe, a teraz proszę jak się rozbrykała

Swan pierwszy raz ja widze w takiej całej okazalosci i krasie. I wiesz teraz na tych zdjeciach to ona przypomina bardzo border collie. Masz jeszcze jakies inne zdjecia? Takie bliższe? :razz:

Posted

No nie, sikania do wody to ja jeszcze nie widziałam.:crazyeye:

Bardzo mi się podoba zestawienie takiego ogromnego człowieka
z maleńką Luśką.

Laluna, przejrzyj cały wątek Lusi, to trochę zdjęć znajdziesz.

Posted

to ja chyba muszę zrobić taką wystylizowaną sesję :razz::evil_lol:

z bliska jak robię Lusi zdjęcia , to zaraz uszy po sobie, uśmiech z twarzy znika i Lusia wygląda jak "zbity pies" więc teraz robię z daleka, żebyście widzieli, to co ja widzę, w jej zachowaniu

ona jest maleńka, 7 kg ważyła przed moim wyjazdem, teraz pewnie po diecie sąsiadów trochę więcej:p muszę to sprawdzić:evil_lol:

ale na pewno nie urosła wzwyż :shake:

Posted

ona jest maleńka, 7 kg ważyła przed moim wyjazdem, teraz pewnie po diecie sąsiadów trochę więcej:p muszę to sprawdzić:evil_lol:

No to nie podchodzi . Chyba ze ją głodziłas i powinna jakies 10 kg wiecej :razz:
Ale na tych fotkach wygląda cudnie. Umówmy sie ze to minatura bc.;) A kitę to ma zabójczą.
No i wygląda jak normalny kazdy inny pies na spacerku. Kto by Was nie znał ten by nie wiedział i nie uwierzył jak długa droge przebyłas Swan.

Guest Mrzewinska
Posted

Lusia boi sie jeszcze, ze aparat fotograficzny "celuje" w nia, to jak groźna zapowiedz ataku.
Ale przestanie sie bac i aparatu!

Zofia

Posted

mam nadzieję, bo marzy mi się taki wielki portret na zbliżeniu rozradowanej łaciatej mordki, to jest największa nagroda za te dwa lata

ja wiem, że to pompatycznie brzmi

ale jak widzę, jak ona biega i się cieszy , to się chce pracować dalej:loveu:

Posted

zrobiliśmy dzisiaj rekonesans mieszkania

Lusia wykonała istny balet na smyczy wbiegając do domu i natychmiast wybiegając ale po chwili się uspokoiła, przekonały ją co do tego pewnie również smakole, i weszła do domu i zaczęła zwiedzać

na razie jeszcze na smyczy, bo ostatnio jak była w domu, to zwiała pod szafę

ale dzisiaj było ok, chodziła, obwąchiwała wszystkie ciekawe rzeczy - miskę z wodą, moje kapcie, legowiska, stojak z winem :p

zaglądnęliśmy do każdego pokoju

Lusia zapoznała się z lustrem

a potem poszliśmy do łazienki, Lusia się położyła i tak sobie leżała patrząc mi w oczy

na tym zdjęciu wygląda, jakby była wystraszona, ale na żywo to ja tam strachu nie widziałam, patrzyła cały czas na mnie , bo miałam w ręce woreczek z jedzeniem i co chwila dostawała nagrodę, na zmianę z Darmą

parę razy sobie nawet ziewnęła jak sobie tak leżała, a jak zwiedzała mieszkanie, to parę razy się otrzepała, więc nie była taka wystraszona, jak myślałam, że będzie

jest spięta, to prawda,ale ją interesuje otoczenie i mnie to cieszy :lol:

no ale już mniej mnie cieszy, że pod dachem zazdrość Darmy znowu wyłazi w całej okazałości i burczy na Lusię jak jest za blisko do mnie

choinka, Darma jest ciężkim przypadkiem, niezsocjalizowana totalnie, nie lubi dzieci, psów, kotów też nie za bradzo, raczej się ich boi, a ja jestem jej źrenicą w oku i pilnuje mnie tak, że przez całą rodzinę jest nazywana moim cieniem ......

muszę bardzo uważać, zeby nie było konfliktu na samym początku

Guest Mrzewinska
Posted

Na tym zdjeciu to troszke sa przestraszone lapki, mordka jest bardziej znakiem zapytania niz przestrachu.

Ano uwazac tzreba, i to bardzo, bo Darma nie odda Ciebie na pewno.

Zofia

Posted

pocieszam się, że chociaż Darma jest "niepoukładana" to jednak nie startuje łatwo z atakiem , tylko straszy

no ale jak już miałam w przypadku Agi, jak czuje się bardzo zagrożona, to życie położy na szali.....

zobaczymy, na razie za dużo Lusi do do mu nie wprowadzam

mamy na to całą wiosnę i lato, byle do zimy już było lepiej, byle przed następnymi mrozami

a my jesteśmy już umówieni i jutro przyjeżdża do nas pani doktor i kompleksowo Lusię zaszczepi, czyli będą dwa zastrzyki, ciekawa jestem, czy da sobie zrobić ten drugi :razz:

Posted

[quote name='swan']ciekawa jestem, czy da sobie zrobić ten drugi :razz:
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

jessoo co za skleroza, miałam coś powiedzieć i nie pamiętam... :shake:

A już wiem!
wszystkiego najlepszego z okazji setnej strony!!! :cunao::cunao::cunao:

Posted

impreza na miarę szybkości mojego internetu :angryy:

emotikonki imprezowe są na samym dole okienka , nie doczekałam aż się otworzą, nie jestem aż tak cierpliwa :eviltong: