Jump to content
Dogomania

DZIKA Lusia - u SWAN na oswajaniu - trzymac kciuki aby sie udalo!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

u missieek była w pomieszczeniu z kotami - raczej nie zrobiły jej krzywdy, tylko to było nieznane miejsce, zamknięte i tyyyle kotów! to mogło jej się źle skojarzyć chyba, ale teraz to będzie juz tylko lepiej :loveu::loveu:

Guest Mrzewinska
Posted

Luska ma kamien na zebach?
Czy zmiany ponosowkowe?

Na kamien to ona troche mloda.

Zofia

Posted

normalnie nie wiem od czego zacząć

może będę punktować:

1. Lusia ma żółte zęby i ciemniejsze u nasady, nie wiem czy to ponosówkowe, jak się da to spytam weta, w życiu raz widziałam zmiany ponosówkowe 15 lat temu, ale tam to była ciemna obrączka w połowie zęba i nierówna szerokość kłów, u Luśki jest tylko zciemnienie przy nasadzie kłów, ale nie wykluczam nosówki, kamień może mieć, u nas twarda woda i wszyscy, zwierzęta i ludzie, się z tym borykamy
2. Nikt się nie zdziwił, że Lusia sobie dała obejrzeć zęby i uszy i w ogóle :mad: a to o to chodziło :cool3:
3. Lusia dała sobie obejrzeć zęby, mogę odsuwać fafelki i jej dogłębnie oglądać, jest tym trochę stremowana, ale nie ucieka a co ważniejsze nie gryzie ani się nie wyrywa, nawet głowy nie odwraca:loveu: w następnym etapie zacznę jej wkładać palucha między zęby:cool3:
4. Lusia dała sobie zajrzeć do uszu a nawet włożyć doń palca:cool3:
5. Lusi mogę wytrzeć śpiochy z oczu:loveu:
6. Lusię mogę podnieść na ręce, jest wystraszona, ale nie ucieka, nie wyrywa się, to jest kwestia czasu, żeby się do tego przyzwyczaiła
7. Lusia merda na mój widok :loveu: już prawie za każdym razem :loveu: i robi taki fajny taniec, wychodzi z budy, przeciąga sie, zamerda, wbiega do budy,wyskakuje, przeciąga się, zamerda itd
8. Lusia zapoznała się z Darmą przez siatkę kojca, do tej pory nie była nią zainteresowana, a wczoraj podeszła do samej siatki i chciała się ewidentnie przywitać i tak wymachiwała kitą, że jej niemal odpadła, Darma zachowała stoicki spokój ale nie pokazała zębów, co na nią to i tak dobrze
9. Lusia dzisiaj odstawiła taką mowę ciała że mi szczęka opadła, znowu byłam blisko jej kojca z Darmą, żeby się mogły przywitać, a Lusia nie tylko merdała jak oszalała i chciała się z Darmą przywitać przez siatkę i ją obwąchać, ale nawet zrobiła lekkie zaproszenie do zabawy, przygięcie przednich łapek, uszka po sobie i energiczne merdanie ogonkiem. Wiecie przecież, jak wygląda pies, jak się wita z opiekunem, uszka po sobie lekko, ogonek kręci młynka, taką widziałam dzisiaj Lusię po raz pierwszy w życiu :loveu: a Darma, no cóż, Darma leciuchno merdnęła dwa razy ogonkiem, będę pracować nad tą znajomością :razz:
10. dzisiaj złapałam sąsiadkę i dałam Jej Lusię na smyczy, Lusia poszła grzecznie, troszeńkę bardziej wystraszona niż ze mną, ale poszła dzielnie, dała się oprowadzić po ogrodzie sąsiadki, okrążyła dom tak,że mnie nie widziała, szła spokojnie, na luźnej smyczy, obok sąsiadki, tylko na samym początku za, a potem obok
11. Lusia najczęściej ze mną na smyczy dziarskim krokiem maszeruje obok mnie, równo z nogami, już się nie plącze za moimi piętami

uff, chyba dosyć, jak na parę dni :p

Guest Mrzewinska
Posted

Swan, zachowanie wobec Ciebie i ludzi - rewelacja.

Chyba jakiego szampana otworze dzisiaj!!!! Strzeli tak, ze uslyszysz!!!!:loveu::multi::loveu:

Ale co do psow - malenka watpliwosc - czy ona jest wycieta?
Czy ta sympatia i chec kontaktow z psami to nie okres przedrujowy?

Zofia

Posted

nie wierze!!!!
nie wierze!!!!

ja juz wiem o co w tej zabawie chodzi :]
swan wziela normalna, fajna do tego przesliczna suke i niby ze opisuje postepy :lol:

Posted

no właśnie, kiwi rozgryzła całą szajkę:razz:
bo dziewczyny , które Luśkę wyciągały ze schroniska, chciały wyjść na bohaterki i ciągle się popisują bliznami, które im zostały po ranach kąsanych :cool3:

:evil_lol:;)

a ja wcześniej napisałam dłuuuugiego posta i widzę że mi go wcięło

nie mam siły odtwarzać w tej chwili, ale Lusia oczywiście nie została wysterylizowana i przez półtora roku jak jest u mnie nie widziałam u niej cieczki, może teraz ma, ale ja tego po prostu nie widzę :shake:

w każdym razie klejki samców pod kojcem brak

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Swan... a moze ktos w odruchu dobrego serca i litosci nad Toba po cichutku podprowadzil Luske z kojca a wpuscil klonika?:razz:

:loveu::loveu::loveu: serce rosnie jak sie czyta te relacje:loveu:

Guest Mrzewinska
Posted

To jest takie wspaniale w wielu psach, ze jesli uda sie przejsc jakas bariere pozornie nie do pokonania - to postepy w komunikacji idą błyskawicznie. Podobnie zreszta czesto jest w szkoleniu - mlody pies zabrany ze zlych warunkow bardzo dlugo mial problemy z aportowaniem, chwytaniem i przynoszeniem czegokolwiek. Gdy wreszcie przekonal sie z pomoca wlasciciela, ze to jest mozliwe - stal sie z miejsca fanatykiem zabawy w aportowanie.
Luska tez jest w tej chwili na najlepszej drodze do rozkwitania emocjonalnie przy Swan.
Luska po prostu z ciemnosci wyszla na swiatlo, brawo Swan.

Zofia

Posted

I ja też potwierdzam ten pogląd, jak juz przełamiemy pewną barierę, to postęp bywa skokowy! :loveu:
Potem może nastąpić regres albo stagnacja, ale Swan chyba już to przećwiczyła.

• 4 weeks later...
Posted

dogomanka_ napisał(a):
Swan....przydalyby sie jakies relacje z zycia Lusi...:mad:
:evil_lol:

Myślę, że ciężko będzie teraz w okresie świąteczno-noworocznym i swan może nie znaleźć czasu na pisanie :shake:
Cierpliwości - w nowym roku na pewno będą jakieś wiadomości świeżutkie jak poranne bułeczki :p

Posted

masienka napisał(a):
swan na pewno szykuje nam niespodzianke :) napisze i zobrazuje fotami jak Luska spi w lozku, szaleje za aportem i bawi sie z psami :)

i daje buziaki :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

kochani, naprawdę biegiem, mam usprawiedliwienie na te moje długie nieobecności

jeśli chodzi o Wasze oczekiwania, to się nieźle rozmarzyłyście :diabloti:

no ale Lusia wyczesana :cool3: kołtuny z uszek powycinane:p ma nowe szeleczki, bo ze starych wyrosła, chodzi na spacerki z sąsiadką dla odmiany od czasu do czasu

siad na komendę robi szybciej i lepiej niż reszta moich psów:-o

mogę ją wziąć na ręce , udało mi się ją zatem zważyć i waży 8 kg

na spacerkach dla odmiany biegamy, żeby trochę więcej ruchu miała

regularnie spaceruje z Werą, do której merda ogonem

do mnie też merda ogonem i cieszy się jak do niej idę z jedzonkiem albo nawet bez

napchałam jej do budy tyle słomy, że ledwo się zmieściła w środku, na pewno jest jej ciepło

ma zrobione drzwiczki z wykładziny, więc jej nie wieje

trochę się tych drzwiczek wystraszyła i cały dzień do budy nie chciała wchodzić, ale w końcu się przekonała :lol:

na razie nie pracujemy nad całusami, tylko nad wywołaniem na mordce Luśki psiego uśmiechu

dam znać, jak nam się uda:p

a teraz moje usprawiedliwienie - oczywiście święta i nowy rok to jedno, za 6 dni wychodzę za mąż, to drugie, potem wyjeżdżam na ponad dwa tygodnie w podróż poślubną (od studiów nie miałam tyle wolnego naraz:crazyeye:) więc w firmie trzeba wszystko tak przygotować, żeby funkcjonowało podczas naszej nieobecności

tak więc kochani,żebyście się nie martwili, Lusia ma zapewnioną opiekę, pani sąsiadka będzie z nią wychodziła na spacerki, karmiła i poiła i opiekowała się pod moją nieobecność, a jak wrócę to powklejam nowe fotki :lol:

wszystkiego dobrego dla Was wszystkich na święta, odpoczywajcie, radujcie się i obdarowujcie prezentami i uśmiechem :lol:

dziękuję Wam ogromnie za pomoc , wsparcie, kibicowanie i samą obecność tutaj na tym wątku :loveu:

Posted

Swan :Rose: Wszystkiego Najlepszego na nowej drodze życia :loveu::loveu::loveu: i Wesołych Świąt!!!!!

Odpocznij przez te 2 tygo poślubne :multi::multi::multi: należy Ci się kochana ojj nalezy!!!!!!! :multi: