Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kana zapytaj Baśkę o naszych wetów, może któryś znizkowo ciachnie. W Gdyni mam jednego co mi kastrował za połowę ceny. W Gdańsku też mam jednego darmowego, ale ejst przez nas eksploatowany, trzeba by innego dorwać;)

Posted

Jeszcze poczekam.
Muszę ją kąpać w manusanie a po operacji to jest niemożliwe.
Ale powiem wam że mala jest niesamowita!
Ma w sobie tyle radości i energii... Cudeńko ;)
Wczoraj normalnie szukalam jej wylącznika :D

Jako że jej "ulubiona" koleżanka Buba pojechala wczoraj do nowego domu, dzisiaj ciocia Keiti przywozi mi nową koleżankę dla niej
[url]http://www.dogomania.pl/threads/177577-AMSTAFFKA-szukamy-transportu-z-Wawy-do-GdaA-ska-do-DT[/url]
Będzie wesolo :bigcool:

Posted

[quote name='Kana']
Ale powiem wam że mala jest niesamowita!
Ma w sobie tyle radości i energii... Cudeńko ;)
Wczoraj normalnie szukalam jej wylącznika :D
[/QUOTE]

Witaj w "zagrzywaczonych" ;) No niestety te psy tak mają, że do ostatnich dni wariują :) To takie małe pieski z ADHD :D
Kiedyś ktoś pierwszy raz mając stycznośc z tymi psami powiedział: "Pierwszy raz widziałam, żeby pies latał po mieszkaniu! Biegał tak szybko i w różnych kierunkach, że wydawało by się, że nie dotyka ziemi:)"

PS. UWAGA! Grzywki sa jak chipsy. Bierzesz jednego i już chcesz następnego;)

Posted

Szkoda, że sweterki nie pasują ;( Wystawcie je na bazarek to choć kilka groszy jeszcze się małej zbierze lub może jakiś inny golasek, którego znacie, potrzebuje pomocy.

Posted

Fixacja już od Ciebie spyliła? Wiedziałam że długo z Tobą nie wytrzyma :diabloti:
Jakim cudem tak szybko domek się znalazł? Weź mi odstąp któryś dla Trolla albo Śmieszki ;)

Posted

O Fixację telefonów było kilka. To po prostu typ psa, który ludziom się podoba, dodatkowo pies zupełnie bezproblemowy, a przede wszystkim akurat trafiła na tych jednych jedynych ludzi, którym chyba była pisana. Których nie przeraziły koszty operacji, leczenia, rehabilitacja, po prostu taka idealnie dopasowana rodzina. Taka, jakiej szukamy dla wszystkich naszych psów miesiącami, a czasem i latami...

Posted

Taaak,wystawcie sweterki na bazarek i dokładne wymiary poproszę,bo mam ze schronu dwie takie maleńkie ratlereczki staruńkie,to kupiłabym,gdyby były dobre
Jeżeli chodzi o ceny sterylek/kastracji,to w Gdańsku Moria kastrowała psa średniej wielkości i 300zł zapłaciła,więc co się dziwić,że sterylka droższa,jak takie ceny weci serwują:shake:

Posted

Cioteczki, aż mnie krew zalewa!!!!!!!!!!!!!!!!1 Catani znowu w akcji: [url]http://allegro.pl/item885428784_chinski_grzywacz_chinskie_grzywacze.html[/url] Ciekawe kiedy ta sunia sie wyeksploatuje???????
Poza tym jakiś miesiąc, dwa temu były tam też szczenki ! I w dobrej hodowli taki pies kosztuje ok 1000-2000, a nawet do 10.000 (!) , a tutaj 300 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cholera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Posted

O Matko!!! Dzwoniłam do hodowli jako potencjalny klient, a z hodowcami już rozmawiałam wiele razy i poprostu SZOK!!! Tak niemiłej osoby przez telefon jeszcze nie słyszałam, próbowała mnie spławić i odpowiadała na pytania zdawkowo. Pewnie myśląc po co ja ją tak meczę, lepiej bym zapłaciła, a psiaka priorytetem wysłała. Zaproponowała mi również grzywacza golaska za 800zł, a te owłosione za 300zł. I faktycznie o czym ta cena ma świadczyć. Kurcze przecież są przeglądy miotów-chyba w łape daje,że je przechodzi:shake:
Taką to tylko :mad:

Posted

Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Może są to psiaki "do kochania", niewystawowe, więc niehodowlane ale mające rodowód, z legalnego krycia po licencjonowanych rodzicach. Niektórzy hodowcy takie mniej udane szczeniaki sprzedają taniej. Zawsze lepiej nabyć takiego niż z pseudo bez rodowodu. Ja ostatnio miałam proponowanego kociaka perskiego z rodowodem za podobną cenę, którego jedyną wadą (podobno poważną) było to że miał zbyt długi nosek. Jak dla mnie - laika - ten kocio jest cudny bo strasznie nie podobają mi się koty z "wkopanymi nosami między oczy". Ale zdaniem hodowcy taki kot nie ma czego szukać na wystawie...

Posted

Jeszcze jedno czy przeglądaliście u niej zakładka in memory. Jakos dziwne, że pieski u niej żyją mniej więcej ok 6 lat. To trochę mało jak na pieski o które się niby dba, bo z hodowli??? Zobaczcie sobie rotki-tam jest chyba więcej "in memory" niż żywych.

Posted

POMOCY!!!

PILNIE SZUKAMY DLA GRZYWKI INNEGO DT!
AMSTAFFKA KTÓRA DZISIAJ DO MNIE PRZYJECHALA POLUJE NA GRZYWKĘ!

Sytuacja jest pilna bo suka widząc ją ma mord w oczach!
Suka nie toleruje kotów i grzywkę uważa za kota!

POMOCY!

Posted

[quote name='KONICZYNKA 47']Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Może są to psiaki "do kochania", niewystawowe, więc niehodowlane ale mające rodowód, z legalnego krycia po licencjonowanych rodzicach. Niektórzy hodowcy takie mniej udane szczeniaki sprzedają taniej. Zawsze lepiej nabyć takiego niż z pseudo bez rodowodu. Ja ostatnio miałam proponowanego kociaka perskiego z rodowodem za podobną cenę, którego jedyną wadą (podobno poważną) było to że miał zbyt długi nosek. Jak dla mnie - laika - ten kocio jest cudny bo strasznie nie podobają mi się koty z "wkopanymi nosami między oczy". Ale zdaniem hodowcy taki kot nie ma czego szukać na wystawie...[/QUOTE]

Wierz mi u tej Pani zawsze są takie ceny, a sunia z wątku po 9 latach trafiła na ulicę.... Nieproduktywna była.... To na pewno nie chodzi o "pety"

Posted

[quote name='Monia85']Zaproponowała mi również grzywacza golaska za 800zł, a te owłosione za 300zł. I faktycznie o czym ta cena ma świadczyć.[/QUOTE]

Może o tym, że na samca grzywacza ale owłosionego (a więc nie tak egzotycznego i pożądanego jak golas) jest mniej chętnych i przez to jest tańszy. W końcu kryzys mamy, ludzi nie stać kupować psy za kilka tysięcy. Te psy mają metryczki, zatem nie widzę problemu. Trzeba było zapytać hodowcę dlaczego tak tanio... a swoją drogą, to wybaczcie mi ale cena 10 000,-zł za psa jest dla mnie astronomiczna, chociaż w nią wierzę. Wspomniany przeze mnie persik miał miotową siostrę za 2 000 euro (tamta nosek miała ok i w dodatku rzadkie umaszczenie).

Posted

[quote name='KONICZYNKA 47']Może o tym, że na samca grzywacza ale owłosionego (a więc nie tak egzotycznego i pożądanego jak golas) jest mniej chętnych i przez to jest tańszy. W końcu kryzys mamy, ludzi nie stać kupować psy za kilka tysięcy. Te psy mają metryczki, zatem nie widzę problemu. Trzeba było zapytać hodowcę dlaczego tak tanio... a swoją drogą, to wybaczcie mi ale cena 10 000,-zł za psa jest dla mnie astronomiczna, chociaż w nią wierzę. Wspomniany przeze mnie persik miał miotową siostrę za 2 000 euro (tamta nosek miała ok i w dodatku rzadkie umaszczenie).[/QUOTE]

Koniczynka ja się rozpisywać nie będę. ZK na bank przymyka na to oczy, zreszta oni maja to głęboko, ważne, że szczeniaki maja papiery! Ale wybacz jakbyś widziała zdjęcia psów u tej Pani, skupowanych i chorych specjalnie do "rozrodu" to zmieniłabyś zdanie! Są hodowle z prawdziwego zdarzenia, popytaj, ale nikt z szanowanych hodowców nie wypowie się o tej Pani. Można kupić taniej psa niewystawowego, ale w Catani wszystkie psy są super wystawowe i proszę Cię nie rozgrzebuj tego... Dzięki Bogu nie mam szczenka z tej pseudo.....wrrrrrrrrr

Posted

[quote name='Kana']POMOCY!!!

PILNIE SZUKAMY DLA GRZYWKI INNEGO DT!
AMSTAFFKA KTÓRA DZISIAJ DO MNIE PRZYJECHALA POLUJE NA GRZYWKĘ!

Sytuacja jest pilna bo suka widząc ją ma mord w oczach!
Suka nie toleruje kotów i grzywkę uważa za kota!

POMOCY![/QUOTE]

Kto da DT?

Posted

Mieszkam w Gdańsku na Niedźwiedniku. Nie jestem zmotoryzowana, ale właśnie jedzie do mnie ze Śląska mama. Powinna być za 2-3 godziny. Naradzimy się i mam nadzieję, że coś wymyślimy. Z tym, że ja też mam dwa amstaffy. Rozdzielone samce, tolerują suki. 3 miesiące temu odeszła od nas sunia i starszy bardzo tęskni za towarzystwem. Jeśli byłyby jakieś problemy, to zawsze mogę małą posadzić w kuchni. Ale na razie nic nie obiecuję. Dam znać później.