agada Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 I kto by powiedział, że to mowa o tym samym wycofanym i płochliwym strachulcu, który trafił kiedyś do Murków? Niesamowite [B]PRAWDZIWA DAMA!!!![/B] Quote
Murka Posted December 10, 2010 Author Posted December 10, 2010 Nowe wieści :) [QUOTE]Witam ! Wiadomości Kawusiowe są bardzo dobre - suczka praktycznie dzień w dzień robi postępy , aklimatyzuje się coraz bardziej i nabiera pewnosci siebie . Chętnie wieczorami wskakuje na łóżko i dokazuje , bawiąc się jak szczeniaczek . . . Ma niesamowicie dużo uroku i w ogóle jest cudowna . Sama a zaczepia albo mnie , albo żonę - siadając na tylnych i podając przednie łapki - tym samym zmuszając do zainteresowania się Kawusią - a tym samym głaskania i zachwycania się Kawusią . Robi to zapewne po to , aby ją chwalić za to , jaka jest mądra , śliczna i cudowna - co akurat jest najszczerszą prawdą . . . Jest jeszcze cały wrażliwa na różne niespodziewane głośne odgłosy np. będąc w ogrodzie - na spadające z drzewa kawały zmarzniętego śniegu , czy też ostatnio nieco się wystraszyła sroki , która przyleciała do karmika po porcję słoninki . Co ciekawe - nie boi się stadka sikorek , czy też innych mniejszych ptaków . Zresztą słowo boi - może nie jest najwłaściwsze - to taki raczej rodzaj wrażliwości , która zresztą zaraz znika . Z jedzeniem nie ma kłopotów - je chętnie , z taką delikatnością , nie śpiesząc się . Jest też posłuszna , zawołana zaraz przybiega . Na razie jeszcze faworyzuje żonę , nad czym boleję . . . Ale zmieni się i to . Przesyłam też pierwsze zdjęcia Kawusi z domku ( niezbyt udane , następne będą lepsze ) i kilka zdjęć z Kawusiowego ogrodu - te są z końca lipca tego roku . Pozdrawiam serdecznie .[/QUOTE] [IMG]http://img443.imageshack.us/img443/8564/kawa1jpg1.jpg[/IMG] [IMG]http://img191.imageshack.us/img191/5079/kawa3jpg.jpg[/IMG] [IMG]http://img338.imageshack.us/img338/7327/kawa4jpg.jpg[/IMG] A tu oczko wodne z ogrodu Kawusiowego domku, zdjęcia z lipca :) [IMG]http://img840.imageshack.us/img840/3224/oczkowodne1bmp.jpg[/IMG] [IMG]http://img443.imageshack.us/img443/1580/oczkowodne2bmp.jpg[/IMG] [IMG]http://img413.imageshack.us/img413/9352/oczkowodne3bmp.jpg[/IMG] [IMG]http://img96.imageshack.us/img96/9953/oczkowodne5bmp.jpg[/IMG] Quote
Reno2001 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 I kolejny bajkowy domek. Nie mogę się nadziwic, jak się trafiło i Kundzi i Kawie. Miały na co czekac dziewczynyki, oj miały. A to oczko ... mmmmm ... marzenie :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='Reno2001']Nie mogę się nadziwic, jak się trafiło i Kundzi i Kawie.[/QUOTE] I Jarkowi! :evil_lol: Nie no, ogród jak z "Tajemniczego ogrodu"! I nawet czerwone rybki są w oczku wodnym! A Kawcia już brzunio wystawia do głaskania - znaczy się, że będzie dobrze! :loveu: Quote
eloise Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 a wiecie, nam kiedyś koty rozkradły wszystkie czerwone rybki! :mad: Quote
sonia71 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 o qrczę ..ja skądś znam ? ten mostek i oczko ogrodowe-czy to przypadkiem nie forumka ogrodowo-działkowa?!Kawusi się trafiła? Quote
Joodith Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Bajkowa historia, wspaniała rodzinka :) Warto było czekać, prawda Kawusiu? Quote
Reno2001 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='Jelena Muklanowiczówna']I Jarkowi! :evil_lol: Nie no, ogród jak z "Tajemniczego ogrodu"! I nawet czerwone rybki są w oczku wodnym! A Kawcia już brzunio wystawia do głaskania - znaczy się, że będzie dobrze! :loveu: Nie no, o nim to już w ogóle nawet nie wspomnę :) Ten to już lepiej trafic nie mógł. Po prostu chodziło mi o ostatnie adopcje, bo w tym hotelikowym zastoju, gdzie domy przez ostatnie miesiące znalazły praktycznie jedynie szczeniaki, to na prawdę domy Kawy i Kundzi spadły jak gwiazdka z nieba. Quote
eloise Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 no i Łatek! temu też się w końcu trafiło! :) Strasznie cieszą mnie te adopcje, a Jaruś i Jelena to są już tacy swoi, że się zapomniało... ;) Quote
Jo37 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Ale fajne wiadomości. A ogródek bardzo ładny. Quote
Reno2001 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 eloise napisał(a):no i Łatek! temu też się w końcu trafiło! :) Strasznie cieszą mnie te adopcje, a Jaruś i Jelena to są już tacy swoi, że się zapomniało... ;) Oj fakt. Jeszcze Łatuś. Tak tak Jelena. Z Jarciem jesteście już tak Nasi :bigok:, że nie myśli się o Was w kategorii adopcji ;) Quote
Murka Posted December 18, 2010 Author Posted December 18, 2010 U Kawy wszystko ok :) Nasza Kawusia zadomawia się coraz bardziej , nabiera odwagi i pewności siebie - jest taka śliczna i kochana . . . A ta jej delikatność , wrażliwość i subtelność - tylko dodaje uroku tej pięknej suczce . Zdecydowała się w końcu na swoje miejsce do spania - śpi oczywiście z nami w łóżku i bardzo to jej odpowiada , sądząc z wyrazu Kawusiowego pyszczka . Na brak apetytu nie narzeka i bardzo dobrze . Jest też ciekawa wszystkiego i w domu chodzi za mną , czy żoną - krok w krok - i wszystko ją bardzo interesuje . Załączam zdjęcia z wczoraj - nasza Kawusia w pełnej krasie . . . Pozdrowienia Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 No! Na takiej pięknej błękitnej pościeli sobie księżniczka leży! :D Żeby ją tylko ziarnko grochu nie uwierało! ;-) Jak bajka, to bajka, nie ciotki? :) Quote
dorota1 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Ale cudnie się sunia prezentuje na tej pościeli:lol: Quote
Isadora7 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 O mateńko Kawusia w swoim naturalnym środowisku - suuuuper Quote
Murka Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Wieści od Kawci ;) U Kawusi wszystko dobrze , jest bardzo grzeczna , cicha - wcale nie szczeka - raz jeden tylko Kawusi się zdarzyło zaszczekać . A co do akceptacji mojej osoby przez Kawusię - to powiem tak - ta akceptacja była już niemak już od pierwszego dnia , tyle tylko , że Kawusia jednocześnie zachowywała przy tym taką nieufność i rezerwę - jednocześnie chciała by i bała się . . . Np. pozwalała się głaskać , ale przytulona blisko - sztywniała . . . Oczywiście - teraz jest z dnia na dzień coraz lepiej - suczka oswaja się szybko , jest pojętna , ale do całkowitego i pełnego zaufania jeszcze brakuje , choć - np. teraz - zawołana chętnie przybiega do mnie , kładzie się i wystawia brzuszek do głaskania , podaje też łapkę . Sądzę , że jest to kwestią czasu , może miesiąc , może dwa i wszystko będzie dobrze . Nawet dziwił bym się gdyby było inaczej - Kawusia ma wrażliwa psychikę i potrzebuje czasu , by pozbyć się złych , nieprzyjemnych wspomnień i skojarzeń . [...] Nasza Kawusia dostała też swoją wygrawerowaną adresówkę i swoje szeleczki , choć na razie jeszcze nie byliśmy na spacerze ( Kawusia biega i szaleje w zaśnieżonym ogrodzie ) - to jednak jest to rzecz niezbędna . Pozostanę w kontakcie . Pozdrawiam serdecznie . Quote
Isadora7 Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Człowiek dostaje kopa po takich informacjach :) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Ciekawe co tam u Kawusi słychać... Quote
Jo37 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dostałam PW od p.Pawła . U suni wszystko OK . Dogadała się z rezydentką ,śpi w łóżku .Ma swoje lęki ale wszystko idzie ku lepszemu. Quote
Murka Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Wieści z DS :) U Kawusi wszystko dobrze , a nawet - bardzo dobrze. Jest śliczna i kochana , a ostatnio była na wakacjach na Mazurach i bardzo się jej tam podobało - nam zresztą też . Kawusia jest bardzo posłuszna np. w lesie , na spacerze i nie ma z nią żadnych problemów - zawołana zawsze przybiega . Załączam dwa zdjęcia Kawusi z Mazur , jedno z domowego ogrodu i dwa krótkie filmiki ze mazurskiego , wakacyjnego spaceru . Pozdr. Czy mi się wydaje, czy ona jest jeszcze bardziej puchata?? i chyba się jej trochę przytyło ;) Quote
Jo37 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Ślicznie wygląda Kawa. No i te mazurskie wakacje. Tylko pozazdrościć. Quote
Recommended Posts