Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pierwsza strona już uaktualniona. Proszę sprawdzić czy wszystko się zgadza

Wklejam potwierdzenie pieniędzy które już są na moim koncie

2010-01-05 PRZELEW UZNANIOWY (NADANO 05-01-2010) DORA NA PSA Z LASU ELZBIETA SZCZECIN 15,00 zł

Bardzo proszę o podawanie w pierwszym rzędzie niku, bo bez niego nie wiem o kogo chodzi.

2010-01-04 PRZELEW UZNANIOWY (NADANO 02-01-2010) ANNAA DLA PSA Z LASU 25,00 zł

2010-01-04 PRZELEW UZNANIOWY (NADANO 03-01-2010) EMILIA2280- NA ONKA Z LASU 30,00 zł

Na wszystkie pytania odpowiem jak przeczytam sobie posty po 21

Posted

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za przybycie :) pomimo chmmmmmmm gróźb, że juz nie żyję... i kto wtedy pomagac bedzie?? :evil_lol:

Wysyłajać do Was PW byłam przekonana, że pies przebywa jeszcze w lesie.. stąd mój takiiiii wielki alarm.. ale tak czy siak dobrze sie stało, że tyle osób zawitało.

Wandziu, czy jesli znajdziemy inny DT to korzystamy z Jego usług??
Jakiego rodzaju wsparcia potrzebujesz na dana chwile??

Posted

Obraczus87[COLOR=Blue] przede wszystkim bardzo dziękuję Ci za wejście na wątek i zorganizowanie pospolitego ruszenia. [/COLOR] Od razu człowiek czuje się pewien jak widzi licznie wspierające obok siebie osoby.
Ponieważ to jest okres zimowy i ja siedzę w bloku cała opieka nad psami spada na mojego męża, który siedzi na wsi i pilnuje mojego zwierzęcego dobytku. Nie jest on mały (papugi, drób pokaźny, ryby no i w tej chwili dodatkowe psy (3 tymczasy). Działka leży w dołku klimatycznym i zawsze jest tam temperatura równa najniższej w Polsce. Pracy przy tym sporo i warunki trudne.
Psy na suchej karmie potrzebują mieć stały dostęp do wody a woda momentalnie zamarza.
Psy mają możliwość biegania luzem, ale jedynie na podwórku mają bliski kontakt z człowiekiem. Te które są na sadzie są odgrodzone siatką i pozostaje w większości tylko kontakt wzrokowy. TZ w nawale obowiązków (jest tam przecież sam) ogranicza się do wypuszczania psów, nakarmienia i zadbania o to aby miały wodę. Nie ma możliwości wzięcia go do domu, bo w domu są trzy inne psy pozostałe trzy z naszym wilkiem myszą więc być w boksie. Znalezienie dla niego drugiego DT domowego, gdzie ktoś miałby dla niego dużo więcej czasu i pokazał jak się żyje w mieście dałoby naszemu psiakowi inny start w życie.
Byłoby cudownie. Wystarczy zamknąć oczy i wyobrazić go sobie w dobrym kochającym domu gdy leży przy nogach swojego człowieka i inny obrazek, smętnie spogląda zza ogrodzenia kojca.
[COLOR=Blue][B]Spróbujmy więć zmobilizować siły i powalczyć o to lepsze życie dla niego. Pomóżcie więc mi w szukaniu dla niego właśnie takiego DT, który go do tego lepszego życia przygotuje.[/B][/COLOR]
Jeżeli chodzi o imię zostawmy to do przyszłego tygodnia. Spróbuję tam podjechać i zobaczyć jaki on jest, jakie imię pasuje do niego najlepiej, z jakim najlepiej będzie się kojarzył

Posted

Piesio potrzebuje deklaracji stałych........................ po raz kolejny obejrzałam filmik... jeju jak On domaga się kontaktu z człowiekiem, a jednoczesnie jest wystraszony... dobrze, że juz Mu nic nie grozi

Posted

DUŻY PIEKNY PIES, I TAK PRAGNIE CZŁOWIEKA, TRZEBA GO POROZGŁASZAĆ GDZIE SIE DA I ZNALEŻĆ JAKIEŚ KONKRETNE MIEJSCE. w TEJ CHWILI UMIESZCZAMIy TAM INNEGO PIESKA, TEŻ OFIARE LASU I LUDZI. ZNALAZLAM MIEJSCE W HOTELIKU CHYBA ODPOWIEDNIM DLA TAKIEGO PRZYPADKU. PSIAKI MAJĄ TAM DOBRA OPIEKĘ, ŚPIĄ W BUDYNKU, NIE W KOJCACH ZEWNĘTRZNYCH I BUDACH, MAJĄ WYBIEG DOBRY, HOTELIK JEST W LWÓWKU ŚLASKIM, I JAK MAŁO KTÓRY W TEJ CHWILI MOŻE ZAPEWNIĆ MU MIEJSCE. CZY MAM SIĘ SKONTAKTOWAĆ I ZAKLEPAĆ ?

W MIARE MOŻLIWOŚCI BĘDE WSPIERAC AKCJE DLA TEGO PSIKA, POSTARM SIĘ TEŻ TROCĘE LUDZI ŚCIĄGNĄĆ., DO OGŁOSZEŃ, BANERKÓW, BAZARKÓW.

Posted

[quote name='TERESA BORCZ']DUŻY PIEKNY PIES, I TAK PRAGNIE CZŁOWIEKA, TRZEBA GO POROZGŁASZAĆ GDZIE SIE DA I ZNALEŻĆ JAKIEŚ KONKRETNE MIEJSCE. w TEJ CHWILI UMIESZCZAMIy TAM INNEGO PIESKA, TEŻ OFIARE LASU I LUDZI. ZNALAZLAM MIEJSCE W HOTELIKU CHYBA ODPOWIEDNIM DLA TAKIEGO PRZYPADKU. PSIAKI MAJĄ TAM DOBRA OPIEKĘ, ŚPIĄ W BUDYNKU, NIE W KOJCACH ZEWNĘTRZNYCH I BUDACH, MAJĄ WYBIEG DOBRY, HOTELIK JEST W LWÓWKU ŚLASKIM, I JAK MAŁO KTÓRY W TEJ CHWILI MOŻE ZAPEWNIĆ MU MIEJSCE. CZY MAM SIĘ SKONTAKTOWAĆ I ZAKLEPAĆ ?

W MIARE MOŻLIWOŚCI BĘDE WSPIERAC AKCJE DLA TEGO PSIKA, POSTARM SIĘ TEŻ TROCĘE LUDZI ŚCIĄGNĄĆ., DO OGŁOSZEŃ, BANERKÓW, BAZARKÓW.[/QUOTE]
Tereso, dostałam info na temat hotelu od zaufanych ludzi. Jest dobrze - maja bardzo dobra opinie i referencje.
Wypracuję logistykę, aby ktoś dyspozycyjny tam zaglądał do psiaków.

Posted

dla psika nieco mniejszego Bilona z Trzebienia płacilismy 12 zl z karmą, ten z Gubina też. wilczurek jest większy ale może ponegocjuję i też pójda na ta cenę. Wobec tego wstepnie przedzwonię, i zaanonsuję nowego kandydata, a po otrzymaniu terminu wyjazdu potwierdze ostatecznie. W międzyczasie zawalczymy o kase i rozejrzymy sie za transportem, może się uda okazyjny, aby kaski mniej trzeba było. NIE WIEM GFDZIE JEST PIES SKĄD BYŁBY TEN TRANSPORT?

ja sie bardzo cieszzę z potwierdzenia opinii wolontariuszek z tamtych terenów, bo mam zwyczaj korzystać z dobrych miejsc. chwalono pana KAZIA też za podejście do psów, więc jestem spokojna., oj malibo57, będzie chyba 2 pieski do doglądania na miejscu. Państwo z hoteliku pomagają w adopcjach, ja mam też w tamtych okolicach powiązania rodzinne i zauważyłam że na tamtych terenach wilczurki cieszą się powodzeniem.

Mam jeszcze jedno godne polecenia miejsce w specjalnie budowanym budynku, ogrzewanym centralnie, , kameralnym w Krakowie ale psia osobodoba kosztuje 20 zl, niezależnie od wielkości psa, z karmą.