Jump to content
Dogomania

Fafik i ferajna, jaki piękny świat ...:))

Recommended Posts

• Replies 185
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

łooooo rany Patia, ale stado cudowne:lol:

więcej o całej menażerii dowiedziałam się z wątku o dożce de bordożce ze szczeniakami, niesamowicie, pięć psów, trzy koty i papugi prawda?

:loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

U mnie podobnie, ale bez papug:oops:

tylko że u mnie takie to oszukane, w domu dwa psy i trzy koty, jedna malutka suczka na oswajaniu mieszka w kojcu, na razie przez 10 miesięcy doszliśmy do tego, że podejdzie po jedzenie, da się dotknąć, od paru dni wspina się na kolana po jedzenie:lol:

no i ponieważ mam różnej maści i rodzaju znajdowane i schroniskowe kundelki z różnym temperamentem, mimo początkowych sukcesów nie udało mi się ich wszystkich ze sobą pogodzić i nie mogą być pod jednym dachem, albo byłaby tragedia:shake: albo moje umiejętności wychowawcze mogą być za słabe:oops:

ale do czego dążę - z tego co wyczytałam, masz liczne stado w domu, pracujesz zawodowo, masz rodzinę, w domu zawsze czysto (tak kiwi pisała:eviltong: ) i widać to zresztą na zdjęciach:p i jeszcze z tego co widzę dajesz domki tymczasowe, obecnie jeszcze masz przygarnięte szczeniaczki no i masz zdaje się więcej czasu na chodzenie po dogomanii niż ja:mdleje:

I ja mam jedno proste pytanie - JAK TY TO ROBISZ ??????????:crazyeye: :???:

powiedz, bo ja też tak chcę:modla: :modla: :modla: :Rose:

Posted

jak zwykle zdjecia śliczne..:loveu:

ja sie tylko cały czas zastanawiam jak te wszystkie molosy wytrzymuja na śniegu a i jeszcze wytarzać sie potrafia (leksa jest mistrzynia jesli o to chodzi:evil_lol: )

nogi i brzuchy łyse...:crazyeye:

ech białe szlaenstwo otumania..

Posted

[quote name='swan']

I ja mam jedno proste pytanie - JAK TY TO ROBISZ ??????????:crazyeye: :???:

powiedz, bo ja też tak chcę:modla: :modla: :modla: :Rose:

Izi - pieli ogródek:mad: czytaj kopie dziury
Bąbel - zmusza do częstego wietrzenia pomieszczeń , bo pierdzi niemiłosiernie:oops:
Maks - sprząta , czytaj ogonem zmiata z półek dopiero co poukładane precjoza
Fafik - segreguje śmieci:mad:
Koty - malują dolne partie ścian ( szkoda , ze tylko na czarno:mad: )
Musisz po prostu swój zwierzyniec zagonić do roboty:evil_lol:

A tak poważnie , to przeczytałam kiedyś , że bordogi mają niezaburzony instynkt stadny i można je trzymać w dużej ilości , one faktycznie bez problemu przyjmują nowego do stada .
Ja czytam jak pracujesz z Lusią i jestem pełna podziwu dla Twojej wytrwałości :loveu:
Ja nie mam u siebie takich trudnych przypadków i nigdy nie miałam , nie ma co nawet porównywać naszej pracy przy psach .
Powiem Ci też , że im mam więcej do zrobienia a mój plan dnia jest bardziej napięty tym więcej u mnie energii i lepsza organizacja , zwoje mi szybciej pracują wtedy chyba:p

Posted

to chyba zgodnie z treścią powiedzenia, że jeśli masz za mało czasu, to znajdź sobie dodatkowe zajęcie:evil_lol:

u mnie to też działa:p

niestety ostatnio pracuję na 1,75 etatu , więc na resztę zostaje straszliwie mało czasu

ale tak jeszcze offowo, w czwartek zamontowałam w drzwiach wejściowych drzwiczki dla kotów i zauważyłam, że jak nie wstaję co noc trzy do pięciu razy żeby wypuścić albo wpuścić któreś z kociego stada, to nagle chcę się bardziej żyć:cool3:

A tak w ogóle to się przerzucę chyba na molosy. Jak obserwuję Twoje stado, jak odwiedziłam PaulinęT z Jej stadem (Abi całą wizytę przeleżała na łóżku, ledwo główkę raczyłą podnieść:evil_lol: ) to myślę, że potrzebuję jakieś spokojniejsze psy, a nie Darmę, która depcze mi po piętach :loveu: Werę z ADHD:cool3: Korala skoczka i zjadacza ogrodzeń:crazyeye: dziką Lusię:p i, o dziwo, najspokojniejszą z nich wszystkich Kobyłkę Agę:lol: ;) ;) ;) .

A przede wszystkim postaram się na przyszłość dojść do stanu idealnego, że wszystkie zwierzaki są równo traktowane i mieszkające w domu, ze mną w zgodzie i ze sobą w zgodzie:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Moi rodzice , kotomaniacy , zamontowali, też niedawno , kocie drzwiczki u siebie i już w pierwszy dzień mieli u siebie wszystkie koty sąsiadów.

Posted

Patia napisał(a):
Moi rodzice , kotomaniacy , zamontowali, też niedawno , kocie drzwiczki u siebie i już w pierwszy dzień mieli u siebie wszystkie koty sąsiadów.

na to świetną radą jest ulokowanie u siebie dwóch dużych czarnych psów, działa niezawodnie, sprawdziłam:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Poza tym do mnie zewsząd jest tak daleko, że jeśli na horyzoncie pojawi się jakiś "niemój" kot, to znaczy, że szuka domu i zamierza się wprowadzić:lol:

tak zrobiła "jużmoja" Puma:p

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Patrycja, ależ ja Ci zazdroszczę całej ferajny.

ło matko, co za mina...

marzy mi się taka faflowata sunia...
taka jak Fafik, Bąbel, tyle że sunia...:)