Basia1244 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 No codziennie - ja kupie kilogram i zobaczymy na jak długo starczy - to będziemy miały orientację ile miesięcznie schodzi. Quote
xmartix Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Ok, Basia, bardzo dziękujemy powyżej wstawiłam link do allegro mam nadzieję że nie za kolorowe i zmieniam w innych ogłoszeniach na tych innych stronach Quote
Basia1244 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 No to allegro jest ładniutkie - te zdjęcia nareszcie pokazują Bosmana w całej okazałości! niech ludzie zobaczą, jaki to ładny i duży pies! Quote
xmartix Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 już od dłuższego czasu ma allegro z nowymi zdjęciami ale nie wstawialam do 1 postu aktualizacji myślę Basia jednak że ten Twój tekst podziała :) Quote
Basia1244 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Zobaczymy :) - niech podziała i niech ktoś go wypatrzy! Quote
TERESA BORCZ Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 I allegro i sam tekst cudne, tak jak bosman. Mam nadzieje że w końcu szczęśliwa godzina wybije dla bosmana!! Quote
xmartix Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Musimy podjąć pewną decyzję! Rozmawiałam z wetką naszą Tozową i ona mówi że teraz wyszedł lek nowej generacji o działaniu takim samym jak Caprodyl f, nazywa się TROCOXIL, ale podaje się go tylko raz na miesiąc. A nie codziennie. Cena tej tabletki wynosi 90 zł, no ale raz na m-c co wychodzi i tak nam taniej o 30 zł i nie powoduje tyle zniszczeń w organizmie co jak się podaje codziennie Caprodyl. Tylko na poczatku podawania, jakby sie dzis dało to potem za tydz znowu ale potem już co m-c. Co robimy? Jeszcze muszę sprawdzić wyniki nerek i watroby Bosmana, gdzies tu mieliśmy wyniki Quote
Basia1244 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Moją dietę trafił szlag. A wszystko przez daktyle. Są słodziutkie. Kilogram słodziutkich daktyli, paczka mielonego siemienia lnianego oraz list z instrukcją podawania tych produktów został wysłany paczuszką pół godziny temu do Lwówka. Ciekawa jestem, kiedy dojdzie na miejsce przesyłka. Ponieważ Teresa tak zachwalała działanie tych owoców na wątrobę i nie tylko, to kupiłam także kilogram dla nas - no i się obżeram. Napisałam panu Kazimierzowi, że jak produkty będą się kończyć, to ma sygnalizować, to doślemy. Quote
xmartix Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 dziękuję Basia tak napisałaś, że 2 razy musiałam czytać czy masz pretensję czy co:) ale już wiem że nie, musiałam 2 razy czytać bo nie załapałam PROSZĘ O WYPOWIEDZI W KWESTI TEGO LEKU NOWEGO!!! do wieczora muszę wiedzieć żeby jak coś wysłać z samego rana jutro żeby na poniedziałek czy wtorek doszło do Bosmanka Quote
Basia1244 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 :evil_lol: bo ja tak wybitnie komunikatywna dziś jestem przez tę pogodę :) A jeśli chodzi o ten nowy lek- to uważam,że warto spróbować, zwłaszcza, że do 10 maja to mało czasu jest, więc trzeba go wysłać szybko. No i w efekcie końcowym jest to łatwiejszy w podawaniu lek, no i nowszej generacji. Bazarek coś tam przyniesie, więc kupuj te dwie tabletki i będzie do połowy czerwca spokój z lekami. Quote
TERESA BORCZ Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 trzeba aby upięknić sobie i usmacznić te daktyle , podjadać je popijając naturalnym, przyzwoitym yogurtem. to starcza za posiłek!! albo naszym kwaśnym mlekiem z Krasnego stawu, ewentualnie świeżą maslanką konecką. pycha. Quote
xmartix Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 to dzisiaj Demi wyśle 2 tabletki Trocoxilu dla Bosmana żeby zdażyć na wtorek i podać ją Quote
xmartix Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 Jutro albo pojutrze Bosman będzie miał podany ten Trocoxil. Kuracja polega na tym, że dostaje ten lek przez 3 m-ce do pół roku, a następnie 3 miesiące przerwy w podawaniu tego leku. Potem badania krwi. Jeżeli będzie się źle czuł to wtedy znowu ten Trocoxil. Dzwoniłam do pana Kazia, od 2 dni Bosman nie dostaje Caprodylu. Bosman nadal wykazuje entuzjazm (czyt. jest szczęśliwy), macha ogonkiem, nawet podskakuje :) hehe Pan Kaziu daje mu to siemię lniane i daktyle:):) tylko gdzie ten domek...:( na dniach mamy mieć nowe zdjęcia Quote
adkaaaaa5 Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Bosmanku biegnij na góre! <głaski za uszkiem> Quote
xmartix Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 doszła wpłata od bros 20 zł dziękujemy :) na koncie Bosmana jest 503 zł za maj zapłacimy 372 zł i zostanie nam 121 zł... biorąc pod uwagę tylko 274 zł deklaracji, ale minus te deklarcje co nie wpływają na konto Bosmana, czyli od Yuki i A.piurek to zostaje deklaracji 244 zł deklaracje + to co zostanie z maja = 365 zł, po opłaceniu czerwca zostanie 5 zł !!! a na leki i tak nie będzie Bosman prosi o spamowanie i proszenie o deklaracje.. :-( Quote
Basia1244 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Będziemy się starać :) - nie zostawimy Bosmanka na lodzie - obiecuję. Quote
bros Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Basia1244 napisał(a):Będziemy się starać :) - nie zostawimy Bosmanka na lodzie - obiecuję. dokładnie .............. Quote
malibo57 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Pierwsza dawkę Trocoxilu podaje się wg wagi ciała, następną po 2 tygodniach. Po 10 dniach od drugiej dawki można zrobić badania kontrolne, w tym czasie ma prawo pojawić się znacząca poprawa. Następna dawka po miesiącu od drugiej i potem co miesiąc. Quote
xmartix Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 tak, dokładnie malibo, tak będzie robić :) Bosman dostal juz 1 tabletkę Quote
Harley Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Nie udzielam się aktywnie na dogomanii, ale pamiętam o Bosmanie. Poszła ode mnie jednorazowa wpłata. Quote
Basia1244 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Jutro (sobota 22 maj) jadę do Lwówka (skoro świt - 8 rano), wiec jak coś trzeba zawieźć Bosmankowi lub innemu zwierzakowi w hoteliku w Lwówku ,to proszę do mnie dziś zgłaszać! Quote
Basia1244 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Harley!! Bardzo dziękujemy za wpłatę!! Bardzo bardzo bardzo :) . Quote
xmartix Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Harley bardzo dziękujemy!!! że pamiętasz o Bosmanku, Twoja wpłata już się zaksięgowała, 100 zł!!! :multi: Bosmanek ma obecnie 603 zł 31 maja będzie przelew na 372 (31 dni po 12 zł) za hotel Basia dzięki !! już się ugadałyśmy :) Basia Bosmanka zaopatrza w daktyle i siemię także też bardzo się przyczynia do poprawy jego zdrowia!! :loveu: Quote
Recommended Posts