Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok, Basia, bardzo dziękujemy

powyżej wstawiłam link do allegro
mam nadzieję że nie za kolorowe
i zmieniam w innych ogłoszeniach na tych innych stronach

Posted

już od dłuższego czasu ma allegro z nowymi zdjęciami
ale nie wstawialam do 1 postu aktualizacji

myślę Basia jednak że ten Twój tekst podziała :)

Posted

Musimy podjąć pewną decyzję!

Rozmawiałam z wetką naszą Tozową i ona mówi że teraz wyszedł lek nowej generacji o działaniu takim samym jak Caprodyl f, nazywa się TROCOXIL, ale podaje się go tylko raz na miesiąc. A nie codziennie. Cena tej tabletki wynosi 90 zł, no ale raz na m-c co wychodzi i tak nam taniej o 30 zł i nie powoduje tyle zniszczeń w organizmie co jak się podaje codziennie Caprodyl. Tylko na poczatku podawania, jakby sie dzis dało to potem za tydz znowu ale potem już co m-c.

Co robimy?

Jeszcze muszę sprawdzić wyniki nerek i watroby Bosmana, gdzies tu mieliśmy wyniki

Posted

Moją dietę trafił szlag. A wszystko przez daktyle. Są słodziutkie. Kilogram słodziutkich daktyli, paczka mielonego siemienia lnianego oraz list z instrukcją podawania tych produktów został wysłany paczuszką pół godziny temu do Lwówka. Ciekawa jestem, kiedy dojdzie na miejsce przesyłka. Ponieważ Teresa tak zachwalała działanie tych owoców na wątrobę i nie tylko, to kupiłam także kilogram dla nas - no i się obżeram. Napisałam panu Kazimierzowi, że jak produkty będą się kończyć, to ma sygnalizować, to doślemy.

Posted

dziękuję Basia
tak napisałaś, że 2 razy musiałam czytać czy masz pretensję czy co:) ale już wiem że nie, musiałam 2 razy czytać bo nie załapałam

PROSZĘ O WYPOWIEDZI W KWESTI TEGO LEKU NOWEGO!!!

do wieczora muszę wiedzieć żeby jak coś wysłać z samego rana jutro żeby na poniedziałek czy wtorek doszło do Bosmanka

Posted

:evil_lol: bo ja tak wybitnie komunikatywna dziś jestem przez tę pogodę :)

A jeśli chodzi o ten nowy lek- to uważam,że warto spróbować, zwłaszcza, że do 10 maja to mało czasu jest, więc trzeba go wysłać szybko. No i w efekcie końcowym jest to łatwiejszy w podawaniu lek, no i nowszej generacji. Bazarek coś tam przyniesie, więc kupuj te dwie tabletki i będzie do połowy czerwca spokój z lekami.

Posted

trzeba aby upięknić sobie i usmacznić te daktyle , podjadać je popijając naturalnym, przyzwoitym yogurtem. to starcza za posiłek!! albo naszym kwaśnym mlekiem z Krasnego stawu, ewentualnie świeżą maslanką konecką. pycha.

Posted

Jutro albo pojutrze Bosman będzie miał podany ten Trocoxil. Kuracja polega na tym, że dostaje ten lek przez 3 m-ce do pół roku, a następnie 3 miesiące przerwy w podawaniu tego leku. Potem badania krwi. Jeżeli będzie się źle czuł to wtedy znowu ten Trocoxil.

Dzwoniłam do pana Kazia, od 2 dni Bosman nie dostaje Caprodylu. Bosman nadal wykazuje entuzjazm (czyt. jest szczęśliwy), macha ogonkiem, nawet podskakuje :) hehe Pan Kaziu daje mu to siemię lniane i daktyle:):)

tylko gdzie ten domek...:(

na dniach mamy mieć nowe zdjęcia

Posted

doszła wpłata od bros 20 zł

dziękujemy :)

na koncie Bosmana jest 503 zł

za maj zapłacimy 372 zł i zostanie nam 121 zł... biorąc pod uwagę tylko 274 zł deklaracji, ale minus te deklarcje co nie wpływają na konto Bosmana, czyli od Yuki i A.piurek to zostaje deklaracji 244 zł

deklaracje + to co zostanie z maja = 365 zł, po opłaceniu czerwca zostanie 5 zł !!! a na leki i tak nie będzie

Bosman prosi o spamowanie i proszenie o deklaracje.. :-(

Posted

Pierwsza dawkę Trocoxilu podaje się wg wagi ciała, następną po 2 tygodniach. Po 10 dniach od drugiej dawki można zrobić badania kontrolne, w tym czasie ma prawo pojawić się znacząca poprawa. Następna dawka po miesiącu od drugiej i potem co miesiąc.

Posted

Jutro (sobota 22 maj) jadę do Lwówka (skoro świt - 8 rano), wiec jak coś trzeba zawieźć Bosmankowi lub innemu zwierzakowi w hoteliku w Lwówku ,to proszę do mnie dziś zgłaszać!

Posted

Harley bardzo dziękujemy!!! że pamiętasz o Bosmanku, Twoja wpłata już się zaksięgowała, 100 zł!!! :multi:
Bosmanek ma obecnie 603 zł
31 maja będzie przelew na 372 (31 dni po 12 zł) za hotel

Basia dzięki !! już się ugadałyśmy :) Basia Bosmanka zaopatrza w daktyle i siemię także też bardzo się przyczynia do poprawy jego zdrowia!! :loveu: