Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

pucka dziękujemy :)

U Maxia bez zmian. Nie jest gorzej ale też nie lepiej. Nikt o niego nie pyta :( Boje się , że nie zdąży znaleźć domku.

podaję wstępnie rozliczenie, jeszcze raz to muszę posprawdzać..

[FONT=Arial]Dotychczasowe wpłaty na Maxa:

+ 50zł - RenW
+ 25zł - Aimez_Moi
+12zł - DORA1020
+100zł - Katarzyna K.
+15zł - Aimez_moi
+50zł - Emigrantka
+30zl - Jadwiga J.
- 1197,70 - lecznica styczeń
+50zł - Emigrantka - do 31.01

+30zł - Asiulek85
+35zł - Aska7
+66zł - Bazarek Nemko
+20zł - Bjuta
+50zł - Dorota B.
+20zł - Ossa98
+17zł - bazarek Ciapuś
+45zł - holly101
+30zł - Neonka - do dnia 3.02
-300zl - Bonharen

+600zł - ketunia
-300zł - Bonharen
+50zł - Ossa98
+20zł - Ossa98
+30zł - Iza82
+38zł - bazarek supergoga
+45,20zł - Madcat1981 (od Baranka)
+10zł - Funia
110zł - Od Batiego
+100zł - Betina
+70zł - RenW - do dnia 16.02
? - lecznica luty

dług na 16.2[/FONT][FONT=Arial] wynosi zatem = [/FONT][FONT=Arial]- 79,50 zł[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

• Replies 800
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='_bubu_']pucka dziękujemy :)

U Maxia bez zmian. Nie jest gorzej ale też nie lepiej. Nikt o niego nie pyta :( Boje się , że nie zdąży znaleźć domku.

podaję wstępnie rozliczenie, jeszcze raz to muszę posprawdzać..

[FONT=Arial]Dotychczasowe wpłaty na Maxa:

+ 50zł - RenW
+ 25zł - Aimez_Moi
+12zł - DORA1020
+100zł - Katarzyna K.
+15zł - Aimez_moi
+50zł - Emigrantka
+30zl - Jadwiga J.
- 1197,70 - lecznica styczeń
+50zł - Emigrantka - do 31.01

+30zł - Asiulek85
+35zł - Aska7
+66zł - Bazarek Nemko
+20zł - Bjuta
+50zł - Dorota B.
+20zł - Ossa98
+17zł - bazarek Ciapuś
+45zł - holly101
+30zł - Neonka - do dnia 3.02
-300zl - Bonharen

+600zł - ketunia
-300zł - Bonharen
+50zł - Ossa98
+20zł - Ossa98
+30zł - Iza82
+38zł - bazarek supergoga
+45,20zł - Madcat1981 (od Baranka)
+10zł - Funia
110zł - Od Batiego
+100zł - Betina
+70zł - RenW - do dnia 16.02
? - lecznica luty

dług na 16.2[/FONT][FONT=Arial] wynosi zatem = [/FONT][FONT=Arial]- 79,50 zł[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

Bubu - dzieki zz to.

To MUSI byc na biezaco na 1 stronie....

Wtoj jest 2 post wiec moze tam to wrzucaj?

Posted

madcat1981 napisał(a):
Heh, ja tez mam niemiłe odczucia ile razy widzę te przypomnienia i apele. Menadżerów na dogomanii nigdy nie brakowało tyko robić nie ma komu :roll:

Szkoda ze tak myslisz bo niestety prawda jest taka ze masa ludzi zaglada na 1 strone i nie widzac aktualnej informacji - idzie po prostu dalej a Max bardzo potrzebuje pomocy.

A miedzy 800 zl na minusie a 80 zl na minusie roznica jest wielka.

Nie kazdy ma czas przeczytanie 100 stron zeby dowiedziec sie jaki jest stan finansowy psa niestety - dlatego wszystko aktualne powinno byc na 1 stronie.

A co do "robic nie ma komu" - pomine ten niemily komentarz.

Bubu, Pinczerka i Gizmo - dzieki za aktualizacje 1 strony.

Posted

trzeba jeszcze pamiętać o tym , że za lecznice zawsze płacimy na końcu miesiąca i wtedy saldo się obniża raz a konkretnie niestety. więc jednego dnia może być -80 a drugiego -800 . No ale nic nie poradzimy.

Posted

Emigrantka napisał(a):
Szkoda ze tak myslisz bo niestety prawda jest taka ze masa ludzi zaglada na 1 strone i nie widzac aktualnej informacji - idzie po prostu dalej a Max bardzo potrzebuje pomocy.

A miedzy 800 zl na minusie a 80 zl na minusie roznica jest wielka.

Nie kazdy ma czas przeczytanie 100 stron zeby dowiedziec sie jaki jest stan finansowy psa niestety - dlatego wszystko aktualne powinno byc na 1 stronie.

A co do "robic nie ma komu" - pomine ten niemily komentarz.

Słuchaj, nie kwestionuję tego, że informacje na pierwszej stronie powinny być aktualne. Więc może zamiast chodzić od wątku do wątku i wytykać wszędzie błędy, sama poprzejmujesz pierwsze posty i się tym zajmiesz? Ja tak zrobiłam jak mi coś nie odpowiadało.
I dopiero wtedy gdy przejęłam 1. posty zaczęłam szanowac pracę ludzi zakładających wątek, bo zobaczyłam jak trudno jest ogarniać sytuację na bieżąco, działać w realu i jeszcze znosić uwagi na temat swojej własnej, dobrowolnej i z sercem robionej pracy. Trochę szacunku dla pracy innych życzę.

A bez komentarza pozostawię coś innego - praktykę deklarowania pieniędzy na wielu watkach i wycofywanie się gdy znajdzie się kolejną bidę do pomocy albo grożenie(ostrzeganie?) że się wycofa jeśli jakieś warunki nie zostaną spełnione.

Przepraszam niezainteresowane osoby za zaśmiecanie wątku. Następnym razem takie sprawy załatwiać będę na pw.

Posted

A bez komentarza pozostawię coś innego - praktykę deklarowania pieniędzy na wielu watkach i wycofywanie się gdy znajdzie się kolejną bidę do pomocy albo grożenie(ostrzeganie?) że się wycofa jeśli jakieś warunki nie zostaną spełnione.

Watekjeden wisi sobie od maja 2009 roku.
Watek drugi - psa nawet znalezc nie moga.
Innym psom te pieniazki sa potrzebne na JUZ.

Tyle ode mnie w tym temacie.
PW od ciebie sobie nie zycze.

Posted

I dopiero wtedy Gdy przejęłam 1. Posty zaczęłam szanowac pracę ludzi zakładających wątek, bo zobaczyłam jak jest trudno ogarniać sytuacje na bieżąco, działać w realu i jeszcze znosić uwagi na temat swojej własnej, dobrowolnej sercem iz robionej pracy. Trochę szacunku dla pracy życzę innych

Brawo !! I to jest motto miesiąca.
Dziewczyny Kochane nie popadajmy w paranoję z tym aktualizowaniem pierwszej strony. Przecież nikt nie będzie siedzieć non stop przed komputerem i tego śledzić. Pewnie też nie ma takiej możliwości, zważywszy na to, że nie jest to konto prywatne tylko fundacyjne. Poza tym Dziewczyny maja i tak sporo roboty, bo przecież maja rodziny, dzieci ( często małe), sędziwych rodziców, pracę, dokształcają się nierzadko, wolontariat... własne życie i własne problemy... I jak to pogodzin w 24 h..?

Posted

[quote name='RenW']
Dziewczyny Kochane nie popadajmy w paranoję z tym aktualizowaniem pierwszej strony

To ja sobie pozwole zacytowac regulamin....

13. W wypadku gdy na watku zbierane sa fundusze konieczne jest wklejanie na bieżąco max. raz na tydzień (nie po skończonej akcji) rozliczeń w 1 poście tzn. wpłat, wydatków i salda końcowego.
a. gdy fundusze zbierane są na konto fundacji/ schroniska na ogólne potrzeby rozliczenia nie sa potrzebne
b. gdy fundusze zbierane sa na konto fundacji/ schroniska na KONKRETNE potrzeby/zwierzaki wklejanie rozliczeń jest koniecznie. Jednak po skończonej akcji, gdy pieniądze juz nie są potrzebne, a została nadyżwka nie ma obowiązku pytania userów na co chcą przekazać reszte pieniędzy. Fundacja/schronisko infromuje o tym ile zostało pieniędzy i że wykorzystuje je na inne potrzeby.
c. gdy fundusze zbierane są na konto prywatnej osoby należy robić dokładne rozliczenia, a po skończonej akcji zapytać userów na co chca przekazać reszte pieniędzy.
d.W WYPADKU GDY ROZLICZEŃ NIE BĘDĄ ZAMIESZCZANE W 1 POŚCIE WATKI BĘDĄ USUWANE, A OSOBY ZBIERAJĄCE PIENIADZE BĘDĄ BANOWANE "

Prosze zwrocic uwage na punkt 13d.
Dziekuje bardzo....

Posted

Nikt nie neguje konieczności wklejania rozliczeń, to jest oczywiste jak amen w pacierzu.
Nie widzę tu niezgodności z regulaminem, przecież są rozliczenia, wpływ wpłat, wydatki i saldo końcowe. A że z małym poślizgiem..
Gdyby tak ściśle regulaminu się trzymać, i to nie tylko w kwestii zbierania funduszy, to niestety, trzeba by było połowę wątków na dogo zamknąć.

Posted

A tak a propos...
Kto ma bezpośredni wgląd do fundacyjnego konta ? Pinczerka_i_Gizmo ? _bubu_ ? Czy może innna osoba..? Pytanie z rzędu retorycznych. Bo jeśli żadna z tych dwóch osób prowadzących wątek - a istnieje zależność od komórki zwanej księgowością, a zakładam, że takowa istnieje, to może być problem z bieżącym wklejaniem wpłat. I to miałam na myśli, pisząc : "Pewnie też nie ma takiej możliwości, zważywszy na to, że nie jest to konto prywatne tylko fundacyjne"

Posted

Kochani Dogomaniacy, Serdecznie zapraszamy na bazarek dla Kundelkowej Skarbonki!
Na pewno o niej słyszeliście, robi wiele dobrego, bądzcie hojni dla potrzebujących kundelków!!
:cool2:
http://www.dogomania.pl/threads/179836-PrzyozdA-b-mieszkanie-na-wiosnAE-dla-kundelkA-w-Do-27-02-2010-r-do-godz-22-giej

Posted

I tak już na koniec .... pół żaretem, pół serio .. by nie urazić nikogo.
Droga Emigrantko, my tu w Żyjemy nie POLSCE na emigracji. Tak jest u NAS: Przepisy sobie, życie sobie.:roll:
Niestety, szara polska rzeczywistość. Czyżbyś już zapomniała O tym ...?

Posted

Właśnie pisałam tutaj elaborat o tym na jakich zasadach rozliczają się w Polsce fundacje, które mają obowiązek robić to raz do roku za ubiegłe lata:o ale w sumie to skoro dziewczyny się rozliczają w 1. poście to znaczy, że mają dobre dojścia;) i bardzo dobrze, tak trzymać. Może właśnie ze względu na te przepisy, rozbieżne z regulaminem dogomanii, moderatorzy nie pilnują tak zażarcie tych terminów rozliczeń.

Żeby nie odbiegać już od tematu - Maksiu - dużo, dużo , dużo zdrówka życzę...

Posted

[quote name='RenW']I dopiero wtedy Gdy przejęłam 1. Posty zaczęłam szanowac pracę ludzi zakładających wątek, bo zobaczyłam jak jest trudno ogarniać sytuacje na bieżąco, działać w realu i jeszcze znosić uwagi na temat swojej własnej, dobrowolnej sercem iz robionej pracy. Trochę szacunku dla pracy życzę innych

Brawo !! I to jest motto miesiąca.
Dziewczyny Kochane nie popadajmy w paranoję z tym aktualizowaniem pierwszej strony. Przecież nikt nie będzie siedzieć non stop przed komputerem i tego śledzić. Pewnie też nie ma takiej możliwości, zważywszy na to, że nie jest to konto prywatne tylko fundacyjne. Poza tym Dziewczyny maja i tak sporo roboty, bo przecież maja rodziny, dzieci ( często małe), sędziwych rodziców, pracę, dokształcają się nierzadko, wolontariat... własne życie i własne problemy... I jak to pogodzin w 24 h..?
Bardzo,bardzo madrze:pTen tylko doceni prace zakladajacych watek,kto sam to robi.A jezeli ktos zaklada dwa lub trzy watki,bo chce pomoc psiakom,za wszelka cene,nawet ciaglej krytyki,naprawde nie jest latwo.Bo tak jak napisalas jest jeszcze zycie w realu i o tym powinny pamietac osoby ganiajace po watkach i ciagle kogos krytykujace.Takze dziewczyny jestem bardzo Wam wdzieczna za to,ze jestescie z Maxem,za to,ze wyciagnelyscie go z tego schronu,ze go leczycie:lol:a jak 1 post uzupelnicie kilka dni pozniej,nikomu to nie zaszkodzi.

Posted

[quote name='togaa']Zeby tylko zdażyć mu pomóc... Zeby nie stało sie to,co dzisiaj z Piratem.....:-(
Wlasnie przeczytalam,ze Pirata juz nie ma:-(tak mi przykro.Moze Maksio bedzie mial wiecej szczescia,chociaz martwi mnie ten jego smutek,nadal taki smutny?