Wadercia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 aż naprawde nie chce się wchodzić na ten wątek.. zaczyna sie robić tutaj ponuro jak na wątku Jaśka swego czasu. Niestety, ale stanę tutaj po stronie jubu. Po pierwsze smieszne bylo mu wytknięcie 33 postow, po co w ogole? I tez pytam tak jak rozmowca wyzej. Jaki wplyw ma jego pojawienie tutaj? Napewno nie jest to utrara darczyncow. Ajli mogla poczuc się dotknięta uwagamia Moniki stad jubu TYLKO I WYLACZNIE wchodzi by pisac o Franiu na biezaco. Powinnismy mu byc chyba za to wdzieczni? Z pewnoscią ajli zamiast tlumaczyc sie itp po prostu zajmuje sie psiakami.Jubu zatem pisze wszystko dokladnie jak Moniko przeciez chcialas? Wracajac do darczyncow. Znow podkresle JUBU nie ma nic przeciez do ich utraty a nawet zadeklarowal i cos od siebie. A wydaje mi się, że niektóre (bo przecież nie wszyscy) osoby moze sadzily iz z Frankiem wystarczy 3 razy pojechac do lekarza i chlopak nam wyzdrowieje. A tym czasem jest calkiem inaczej stad ich rezygnacja.... Nie wiem czy tak jest, tylko takie mysli mi sie nasuwają do głowy. Powinnismy wszyscy chcec tutaj tylko DOBRA FRANIA! Quote
Monika z Katowic Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 A skąd to porównanie do wątku Jaśmina? Jestem nieco zaskoczona. :crazyeye: I myślę, że jest nietrafne, bo nikt tu nie chce w podobny sposób załatwić sprawy... A przecież " różnić się można pięknie".:loveu: Po bazarku i allegro oraz wysyłce do sponsorów i dobrych dusz z Fb, które podarowały dary rzeczowe zostały 22 kartki z wizerunkiem Frania. Jako, że jesteś pomysłodawczynią kartek - proszę, Waderciu, zdecyduj, co mam z nimi zrobić? Najchętniej wysłałabym je do Ciebie. Może we wrześniu chciałby Ci się zrobić "kartkowy bazarek na bis"? Oczywiście czekam jeszcze na wypowiedzi drogich darczyńców. Quote
Wadercia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 hm.. jesli chodiz o kartki to nie myslalas o kolejnym bazarku na dogo z kartkami Frania? :) aczkolwiek jesli nie masz czasu to ja moge owybazarek poprowadzic :) Quote
Monika z Katowic Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 wadercia napisał(a):hm.. jesli chodiz o kartki to nie myslalas o kolejnym bazarku na dogo z kartkami Frania? :) aczkolwiek jesli nie masz czasu to ja moge owybazarek poprowadzic :) Waderciu! Właśnie myślałam o bazarku - tylko chciałbym, żebyś teraz może Ty go poprowadziła! Masz takie ciekawe pomysły, ładne ikonki i byłoby fajnie, gdyby Franuś skorzystał.:):) Więc wysłać do Ciebie te 22 kartki?:) Co sądzisz? Quote
Wadercia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 jest mi to obojetne :) czyli gdzies we wrzesniu zalozymy bazarek drugi z karteczkami :) Quote
Monika z Katowic Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 wadercia napisał(a):jest mi to obojetne :) czyli gdzies we wrzesniu zalozymy bazarek drugi z karteczkami :) Więc 22 franiowe karteczki wysyłam już dzisiaj do Waderci. I z góry dziękuję bardzo za wrześniowy bazarek. :):) Quote
magdyska25 Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Wątek podczytuję i widzę, że jasiowe spory nie są nikomu obce....no ale nie o tym chciałam napisać. Moniczko, jeszcze jeden bazarek się szykuję? Mówiłam, że w połowie sierpnia będę bardziej dostępna ;) Quote
Monika z Katowic Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 magdyska25 napisał(a):Wątek podczytuję i widzę, że jasiowe spory nie są nikomu obce....no ale nie o tym chciałam napisać. Moniczko, jeszcze jeden bazarek się szykuję? Mówiłam, że w połowie sierpnia będę bardziej dostępna ;) O! Jak wspaniale! Dziękuję! Dziękuję serdecznie! :) Mam OGROMNĄ ilość fantów z FB i bardzo potrzebuję pomocy!:loveu::loveu: Quote
magdus84 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='Monika z Katowic'] A propos darczyńców - martwi mnie fakt, że odkąd jubu (który ma zaledwie 33 posty na Dogomanii) pojawił się na wątku - Franuś zaczął tracić stałych sponsorów. Właśnie stracił drugiego stałego darczyńcę, który uważa, że sytuacja na wątku staje się dziwna, niezrozumiała i zdecydował o zaprzestaniu finansowania. Niedobrze się dzieje, bo zostało już tylko 13 sponsorów stałych (z których regularnie wspomaga Frania tylko 10 osób)! To sygnał, że powinniśmy zacząć rozmawiać o tylko konkretach, Moniko jestem zszokowana tym co piszesz i że piszesz to TY.. :niedowia: Odkąd jest jubu - wiemy o Franiu więcej i jest to jeden z moich najbardziej konkretnych subskrybowanych wątków. Nie dostrzegam niczego niepokojącego w podejściu hoteliku, natomiast wyczuwam jad w wypowiedziach co niektórych osób i chwiejność w decyzjach jak postępować dalej z leczeniem Franka. Zanim podejmowane są jakiekolwiek działania, hotelik konsultuje się z nami na forum, głównie z Tobą Moniko. Drodzy opiekunowie wirtualni, jeżeli macie jakiekolwiek obawy, bądź większą wiedzę, a także znacie lepszych lekarzy, jeżeli nie ufacie decyzjom dr Sikorskiego - zasugerujcie coś. Nie wypowiadam się na wątku, ponieważ nie czuję się kompetentna w temacie, nie znam specjalistów z regionu, w którym przebywa Franuś. Może warto o wszystkim pisać na forum, a nie nagle wysuwać tezy na podstawie prywatnych dyskusji, raptem z dwiema osobami. Nie wiem kim są Ci dwaj darczyńcy, ale często dzieje się tak, że jeśli podopieczni wymagają długofalowego leczenia, wzmożonej opieki – darczyńcy wycofują swój udział w dalszej pomocy zwierzaku. Czy aby jego los nie jest priorytetowy? Cóż najwyraźniej dla TYCH osób nie! Skoro skupiają się na własnych domysłach, wątpliwościach, zamiast je rozstrzygnąć dla dobra psiaka. Przykro to stwierdzić, ale komuś po prostu nie pasuje, że tak dużo finansów jest przeznaczonych na leczenie tego biednego psiaka..:-( Wiesz Moniko...ja straciłam psa w lutym, szukałam go wszędzie gdzie to możliwe..nie udało się dotychczas natrafić nawet na jeden właściwy ślad. Podczas owych poszukiwań natrafiłam na serwis dogomania.pl. Czy to mnie w jakimś stopniu dyskwalifikuje jako osobę wiarygodną, czy ilość wpisów ma znaczenie na jakość niesienia pomocy naszym czworonożnym? Staram się zrozumieć motywy Waszych przepychanek i wycieczek osobistych - niestety nie rozumiem.:-( Quote
jubu Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Jak kiedyś obiecałem - jak mam więcej czasu to mogę robić i wklejać zdjęcia. Pierwsze: przed kąpielą... Drugie: po kąpieli... Quote
czerda Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 jeju, cudny jest bardzo dziekuję za kartkę z Franusiem , też jest piękna jeśli są potrzebne jakieś leki proszę napiszcie tpo wyślę Quote
hebanowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 No niestety wygląda na to ,że sie pudłuje trochę z wetami. Ja wpłacałam 100 zł na wizytę u weta -ala neurolog no i widzę ,że to trochę minęło się z celem:shake:. Quote
hebanowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Nieraz proszę znajomych o jakieś deklaracje ,ale również po oglądnieciu wątku nie są chętni i mają wiele wątpliwości . Zwłaszcza chodzi o powielanie badań Franka , niepotrzebne jeżdżenie i jak ktoś powiedział ,nowa wizyta ,nowa zmiana ...:shake:byle zmienić. A co do dalszych badać to ja sugeruję jeśli można:cool3: USG dla sprawdzenia powiększania się zmiany w pęcherzyku za pół roku;). I to wszystko....ponieważ żadne badania profilu wątrobowego nie zmienią faktu ,że zmiana w pęcherzyku jest i jesli nawet parametry krwi związane z tym się pogorszą to nie ma leczenia farmakologicznego chyba ,że ktoś zna sposób nieoperacyjny leczenia np polipu ,cysty czy kamienia w pęcherzyku żółciowym .:lol: Ja ktoś znajdzie to dawajcie opisy albo linki:cool3:. Każdy darczyńca może podać swoje zapatrywania zwłaszcza na leczenie,bo to w końcu darczyńczy decydują i nie musimy się ślepo trzymać zaleceń jednego weta przecież. To jest dla dobra psa ,ale też weźmy pod uwagę ,że nie o wykrywanie coraz to nowych chorób i psychoze robienia co miesiąc badań .Ten psiak ma mieć spokój i się wylegiwać na słoneczku. Quote
haliza Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Myślę, że skupmy się na Franusiu bo to najważniejszy cel tego wątku. Piesek jest wiekowy i wiadomo było, że opieka będzie długoterminowa i szanse na znalezienie domku dla tak schorowanego psiaka są jakie są wszyscy wiedzą. Albo mamy jakieś zaufanie do veta albo nie.A ciągłe zmiany niczemu nie służą ....Fajnie, że są informacje na bieżąco i fajne zdjęcia facecika ;):evil_lol: Quote
jubu Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Monika z Katowic - pieniądze z deklaracji stałej za miesiąc sierpień wysłałem na Twoje konto kilka godzin temu. Rozliczenia/potwierdzenia wpłat: 16. 08. - wpłata 23 zł za Hexoderm 16. 08. - wpłata 79 zł za usg+transport Doszedł Encorton 10 mg. Dwa opakowania. :) A tak swoją drogą - zauważyliście, że w wątku Frania ubyło kilkuset postów? Quote
Monika z Katowic Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [FONT=Comic Sans MS]Dzisiaj nie dotarły jeszcze żadne wpłaty na moje konto. Oczywiście rano sprawdzę ponownie. Ponieważ już wszyscy wpłacili pieniądze mogę dokonać rozliczenia bazarku kartkowego dla Franusia, który zorganizowałam. [/FONT][FONT=Comic Sans MS]Sprzedałam 36 kartek po 5 zł = 180 zł plus 30 zł z nadpłat (czyli pojedynczych karteczek kupionych drożej przez obraczus87, unixena, Jola-li). ZYSK z mojego bazarku wynosi 210 zł Zysk zapisuję w rozliczeniach w poście nr 2. Kartki pocztowe z podobizną Franusia ufundowałyśmy ja i Wadercia.:loveu: Autorką tekstu na odwrocie kartki jest Wadercia. :loveu: Dziękuję bardzo. Ufundowałam wszystkie znaczki pocztowe na bazarek. Karteczki na razie dotarły do 7 osób z bazarku - czekam na pozostałe potwierdzenia. [/FONT] Quote
Wadercia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 prawodopodobnie od poniedzialku mam w koncu prace! :roll: wiec we wrzesniu zakupie kolejne frankowe karteczki :) Quote
Monika z Katowic Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 wadercia napisał(a):prawodopodobnie od poniedzialku mam w koncu prace! :roll: wiec we wrzesniu zakupie kolejne frankowe karteczki :) Waderciu! Serdeczne gratulacje! :) Dzisiaj wysłałam do Ciebie priorytetem te 22 karteczki, które pozostały z bazarku. Quote
Wadercia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 to pewnie jutro pojutrze beda bo ostatnio ekonomiczne dochodza do mnie w jeden dzien :) a nie gratulowac bo w niedziele sie dowiem czy na 100% :) Quote
Agucha Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Franeczku, śpieszę podziękować Ci za cudowną pocztówkę, która niezmiernie poprawiła mi dziś humor w ostatnim dniu urlopu! :Rose: Trzymaj się chłopaku dzielnie i rozsiewaj czar tak jak do tej pory! Niech nam się Deklarowicze i Fani nie wykruszają ;) Ps. Troszkę przykro, że tak się tu u Ciebie przepychają. "Nakrzycz" trochę coby spokój na TWOIM wątku nastał :diabloti: Quote
KrystynaS Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Witam Wszystkich późną porą. Nie było mnie u Frania 2 dni, bo mam pobojowisko w domu - wymiana podłóg. No wiecie najpierw byłam pomocnikiem montażysty (tak się teraz mówi), tragarzem, zaopatrzeniowcem, operatorem szczotki+szufelki, młotka. Dziś cały dzień operatorem ścierki. Dopiero przed paroma minutami podłączyłam Internet i jestem u Frania. Oświećcie mnie i powiedzcie o co chodzi??? :crazyeye: co się stało??? :crazyeye: Padło tyle pytań, jakiś niedomówień, no nie chcę powiedzieć pretensji ale to są jakieś pretensje. Kto??? o co??? do kogo??? byłabym wdzięczna jakby ktoś krótko i zwięźle mi powiedział. Quote
Monika z Katowic Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Odpowiem Ci krótko i zwięźle, Krystyno kochana. :):) A po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój... Nastał PAX. Mam dla Was poranną zagadkę geograficzną (kto pierwszy odpowie dostanie kartkę z wizerunkiem Franeczka - na serio). :multi::multi: PYTANIE BRZMI::roflt::roflt: Co to za wątek, gdzie Śląsk kłócił się ze Stolicą o to, kto lepiej opiekuje się psem z Wielkopolski, mieszkającym w województwie łódzkim? :):) Przyszła paczka na franiowy bazarek od Magdaleny S.- J. z Sulejówka. Dzięki piękne magdus84!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
hebanowa Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Hotelik ,który jest w końcu "organizacją "komercyjną jest arogancki i nieuprzejmy na wątku co wiele osób POSTRONNYCH zauważyło:shake:. Przykra prawda.. Poza tym wg mnie to jest za daleko od osób ,które opiekują się wirtualnie psiakiem i powinny jeździć i nadzorować ,a tak to pies jest pozostawiony sam sobie:-(. Quote
magdyska25 Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Jesteśmy tu dla tego Pana : https://lh3.googleusercontent.com/-yvOpkbyTgPc/Tkz_1UI5kSI/AAAAAAAAA9I/UPQl9l_nT1E/s512/DSCF6134.JPG i nie zapominajmy o tym. Moniko- wysłałam na PV swój adres, także czekam na fanty na bazarek i zabieram się do pracy ;) Quote
Wadercia Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 hebanowa uwazam ze to juz jest przegiecie z Twoja wypowiedzia. To juz jest robienie wielkiego szumu, oraz jakies niepotrzebne aluzje. I to przez takich ludzi robi sie, a raczej zrobilo tutaj tak pusto. Zastanowcie sie co piszecie- FRANEK LEPIEJ TRAFIC NIE MOZE! Jest w hotelu gdzie a) nie przebywa ciagle w kojcu i wychodzi na 2-3 h pobiegac, ma staly dostep do domu i podworta dzieki temu czuje ze do kogos nalezy! b) dbaja o jego najmniejsze potrzeby, chca jak najlepiej(ktory hotel jesdzilby na kazde widzimisie pojedynczych uzytkownikow dogo na badania) c) znosza beznadziejne komenatrze pod ich adresem. Nie wiem na jakiej to jest zasadzie hotelowanie Frania, czyjest jakas umowa spisana. ale przez wasze glupie piep.rzenia naprawde moze stac sie nie szczescie i zeby nie sluchac jacy to oni są zli i nie dobrzy ajli i jubu psa wam zwroca do prywatnego domu zebyscie mogli wszyscy nad nim stac i plakac jaki to on biedny i zle mial w hotelu w ktorym go KOCHAJĄ i traktują jak swojego. Jesli hebanowa masz problem to wyslij tam kogos na wizyte - sprawdz co Ci tam nie pasuje... Zmien hotel na taki z kojcem. Franek znowu pojdzie za kraty. Albo najlepiej wez Franka do siebie i pokaz jak super o niego zadbasz. Az mam tego juz serdecznie dosc. Wypisuję się z wątku, a o Frania bede pytac indywidualnie ajli, chyba ze cos naprawde wam stzeli do glowy by go zabrac stamtad. Powodzenia! Quote
Recommended Posts