lulka261 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 WITAM!!! NIESTETY ODDAM PIĘKNEGO DUŻEGO PIESKA, MIESZANIEC MAMA JEST BOKSERKĄ, KUPIŁAM GO OD MAŁEJ DZIEWCZYNKI POD SKLEPEM MIAŁ WTEDY 4- MIESIĄCE. NIE ZDAWAŁAM SOBIE SPRAWY Z KONSEKWENCJI , PONIEWAŻ BYŁO MI GO BARDZO SZKODA, BYŁ MAŁY, BRUDNY A DZIEWCZYNKA CHCIAŁA SIĘ GO POZBYĆ. NIESETY MUSZĘ GO ODDAĆ BO MAM TERAZ DWA PSY I DWA KOTY MIESZKAMY W KAWALERCE. MAMY MAŁA CÓRECZKĘ I NIEDAJE SOBIE RADY Z WYCHODZENIEM NA SPACERY Z CÓRKĄ I DWOMA PSAMI:( BIMBER BO TAK SIĘ WABI PIESEK POTRZEBUJE DOMU Z OGRODEM ŻEBY SIE WYBIEGAĆ, KOCHA DZIECI, WYCHOWUJE SIĘ Z DRUGIM PSEM ACZKOLWIEK WIDZĘ NA SPACERACH ŻE NIE WSZYSTKIE PIESKI DARZY SYMPATIĄ. JEST PIĘKNIE UMASZCZONT, ZDJĘCIA MOGĘ PRZESŁAĆ NA GG: 13795583.PROSZĘ DAJCIE BIMBERKOWI NOWY DOM ON W TEJ NASZEJ KAWALERCE SIĘ MECZY, GDYBYM MIAŁA INNE WARONKI NIGDY BYM GO NIE ODDAŁA. SERCE MI PĘKA ALE WIERZE ŻE ROBIE TO DLA JEGO DOBRA, ŻE BEDZIE MÓGŁ SIĘ WYBIEGAĆ,I KTOŚ GO POKOCHA TAK JAK MY.... ps. Nie wiem jak wkleja się zdjęcia, ale jak ktoś ma ochotę zobaczyć jaki jest śliczny to chętnie wyślę na gg,Bimberek nie jest podobny do boksera,jest ciemno-brązowy w prążki--jest naprawde pięknym i kochanym pieskiem:lol: Quote
brazowa1 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 co zrobisz jak nie znajdziesz miejsca lub gdy kolejni ludzie "nie przemyśla sprawy" i po miesiącu,dówch,czy po roku będą chcieli sie pozbyc psa? I oby kolejni ludzie"nie pokochali go tak jak Wy".Bo sama widzisz,jak taka miłość się kończy. Tutaj masz spis ogłoszeń,nie wystarcza dwa czy trzy,musisz wkleić wszedzie: 2. www.alegratka.pl / 1,22 zł za rok użytkowania – płatność sms / 3. www.eoferty.com.pl 4. www.gieldaogloszen.pl 5. www.kupsprzedaj.pl 6. www.adopcje.org 7. www.4lapy.pl 8. www.krakvet.pl / na forum / 9. www.ogloszenia.szukanie.pl 10. www.kokosy.pl 11. www.kupiepsa.pl 12. www.mojpupil.pl 13. www.aaaby.pl / min. 3,66 zł / ogłoszenie – płatność sms / 14. www.karusek.com.pl 15. www.novacash.pl 16. www.ogloszenia.24polska.pl 17. www.ogloszenia.adverts.pl 18. www.ogloszenia.moje.pl 19. www.ogloszenia.webd.pl 20. www.polskastrefa.eu 21. www.psy.pl 22. www.zwierzaki.org 23. www.zwierzeta.low.pl 24. www.ofertka.pl 25. 26. www.ogloszenia.web-marketing.pl 27. www.allezoo.pl 28. www.afisze.pl 29. www.drobny.com.pl 30. www.przygarnijzwierzaka.pl 31. www.spacerek.net 32. www.przygarnij.pl 33. www.nasipupile.pl 34. www.zoonet.pl 35. www.ogloszenia.vtele.info 36. www.dwukropek.pl 37. www.adin.pl 38. www.owi.pl 39. www.e-ogloszenia.pl 40. www.anonse.pl 41. www.zwierzeta.5aleja.pl 42. www.ogloszenia-drobne.com.pl 43. www.drobne.pl 44. www.isu.pl 45. www.proequo.pl/forum 46. www.swistak.pl / info jak w przypadku allegro / 47. www.cafeanimal.pl 48. www.oglosze.pl 49. www.offer.pl 50. www.vegie.pl 51. www.oglosili.pl Bez rejestracji: 1. www.bono-polska.pl 2. www.ojej.pl 3. www.pajeczyna.pl 4. www.pineska.pl 5. www.animalia.pl 6. www.wegetarianie.pl 7. www.gielda.bai.pl 8. www.gumtree.pl 9. www.petworld.pl 10. www.vetmozga.com 11. www.autogielda.pl 12. www.ogloszenia.yellowpages.pl 13. www.se.com.pl 14.www.adopcjapsa.pl 15. www.emetro.pl 16. www.pupile.com 17. www.rozglos.net 18. www.anonseogloszenia.pl 19. www.najpewniej.pl 20. www.mammisia.pl 21. www.petsy.pl 22. www.vendito.pl 23. www.e-zwierzak.pl 24. www.twoje-ogloszenia.pl 25. www.morusek.pl 26. www.adpedia.pl 27. www.ogloszenia.aleokazja.pl 28. www.olx.pl 29. www.szybko-sprzedam.pl 30. www.sprzedasz.pl 31. www.tablica.com 32. www.pchlitarg.info.pl 33. www.ogloszenia.infoweb.pl 34. www.neeon.pl 35. http://ogloszenia.e-gratka.info/ 36. www.psiegrane-marzenia.pl (dla psich staruszków) 37. www.oddamzadarmo.eu 38. www.tlenek.pl 39. www.top-ogloszenia.com 40. www.ogloszenia.tresura.pl plus ogłoszenia w prasie. Quote
Litterka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Piękna lista! Powinnaś ją wrzucić na jakiś poradnik adopcyjny, albo coś w tym guście. :) Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Może ktoś pomoże wstawić tu zdjęcia psiaka? Quote
lulka261 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 Może mi się uda wkleić zdjęcia BIMBERKA: Quote
KONICZYNKA 47 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Jaka śliczna psina! Ale za boksia to on raczej uchodzić nie może.... Quote
lulka261 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 KONICZYNKA 47 napisał(a):Jaka śliczna psina! Ale za boksia to on raczej uchodzić nie może.... Mama jest bokserka, którą zreszta mieliśmy okazje poznać, a tata nieznany, wyszedł z tej mieszanki taki oto psiaczek:) Quote
brazowa1 Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Czy niszczy lub wyje,gdy zostaje sam w domu? Quote
lulka261 Posted December 14, 2009 Author Posted December 14, 2009 brazowa1 napisał(a):Czy niszczy lub wyje,gdy zostaje sam w domu? Szczerze mówiąc chyba dwa razy został w domu i nic nie zrobił ale na krótko. Mam drugiego pieska znajdę --suczkę która wszystko gryzie w domu co popadnie więc zawsze jezdza z nami.Ja całymi dniami siedzę w domu bo z dwoma pieskami i córeczką nie daje rady wychodzić a jak mąż wraca do domu to jeżdżą wszędzie z nami Quote
zuzka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Ładny psiarek Zapraszam na bazarek MEGA BAZAR dla Kodinki,Stefana,Ciapuleńki,itd...do 21-12 godz 24.00 Quote
zuzka Posted December 14, 2009 Posted December 14, 2009 Pozwoliłam sobie wstawić większe fotki żeby było go lepiej widać Quote
lulka261 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 zuzka napisał(a): Pozwoliłam sobie wstawić większe fotki żeby było go lepiej widać Serdecznie dziękuje:) Quote
pinkmoon Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Lulka, skoro jak sama piszesz, wierzysz że robisz to dla jego dobra, to obejrzyj kilka zdjęć i wyobraź sobie, że niedługo takie same pewnie będziemy robić Twojemu Bimberowi: Myślisz, że łatwo znaleźć dom dla dużego psa? Jaką masz gwarancję, że ktoś kto go przygarnie, nie postąpi tak głupio i nieodpowiedzialnie jak Ty - biorą psa, na którego nie może sobie pozwolic - i nie odda go do schroniska, a Tobie powie, że pies uciekł? Zastanów się dwa razy, gdyby w okolicy były chetne domki z ogrodem na duże psy, to nasi schroniskowi ulubieńcy dawno by w nich zamieszkali... Quote
justysiek Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 domowego psa teraz na zime do schronu, swietny pomysl:mad::angryy: moze mozesz choc hotel mu oplacic? prznajmniej nie bedzie marzl:shake: Quote
zuzka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Co się dzieje od początku grudnia trafiam na trzeci wątek gdzie właściciel psiaka chce się go pozbyć . Wiadomo każdy szczeniak jest śliczny i rozkoszny ale szczenior dorasta i .....no właśnie to i ....zostawiam bez komentarza.Ta nieodpowiedzialność i lekkomyślność ludzka ,to naprawdę przykre..... Quote
andzia69 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 ja to już nawet nic nie powiem...bo po co:( mam 3 psy,2 dzieci i jakos dawałam sobie radę i daję, choc muszę wychodzić na 2 razy...ech:( Quote
lulka261 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Pies mi się nie znudził bo nie jest już szczeniaczkiem, ja mam małe dziecko którego nie mogę zostawić w domu i wyjść z pieskami, muszę trzymać na rękach dziecko i dwa psy na smyczy. Nie oddam go pierwszej napotkanej osobie, muszę mieć pewność że będzie miał dobrze, i trafi do ludzi ktorzy nie oddadza go do schroniska. moja córeczka nie może wyjść w ciągu dnia na spacer jak inne dzieci, muszę czekać na męża aż wróci z pracy i dopiero jak już jest ciemno mogę wyjść z dzieckiem z domu. Dlatego szukam dla Bimberka nowego domu,fakt nieodpowiedzialne było to że go wziełam od tej dziewczynki, ale życie miało potoczyć się inaczej mieliśmy mieć dom, i nie było by problemu,niestety domu nie ma,zostaliśmy w kawalerce... Dlatego dałam tu ogłoszenie bo mam nadzieje że jednak znajdzie się ktoś kto kto będzie mógł wychodzić z nim na długie spacery i go pokocha Quote
lulka261 Posted December 15, 2009 Author Posted December 15, 2009 Kto powiedział że Bimberek pojdzie do schroniska??????? Przeczytaj dokładnie co napisała koleżanka,napewno nie oddała bym go do schroniska. A jeśli ktoś chciał by wziąść Bimberka to napewno załatwie to tak że nie trafi do schroniska, tak jak już wcześniej napisałam nie oddam go bylekomu...:( Quote
marlenka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Może ja tak z innej beczki - dlaczego nie możesz wyjsc z córką na spacer w ciągu dnia i wziac raz jednego psa raz drugiego ??? przeciez są wózki dla dzieci nie trzeba nosic na rękach . Ja naprawdę juz nie wiem co myslec , kurcze tak jak napisał ktos wcześniej to jest kolejny wątek gdzie oddaja psa na zime i przed świetami . Quote
Asior Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 lulka261 napisał(a): GDYBYM MIAŁA INNE WARONKI NIGDY BYM GO NIE ODDAŁA. SERCE MI PĘKA ALE WIERZE ŻE ROBIE TO DLA JEGO DOBRA, noo musisz go strasznie "kochać" :roll: Quote
Kana Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Twoje wyjaśnienia nie są nic warte. Biorąc drugiego psa jako dorosla osoba na pewno mialaś świadomość konsekwencji swojego czynu. Teraz gdy piesek już jest dorosly i urósl chcesz go oddać. Dlaczego nie pomyslalaś o tym jak byl jeszcze szczeniakiem ? P.S Zapraszam do mojej kawalerki jak mam 3 lub więcej psów na raz. Quote
marlenka Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Kana napisał(a):Twoje wyjaśnienia nie są nic warte. Biorąc drugiego psa jako dorosla osoba na pewno mialaś świadomość konsekwencji swojego czynu. Teraz gdy piesek już jest dorosly i urósl chcesz go oddać. Dlaczego nie pomyslalaś o tym jak byl jeszcze szczeniakiem ? P.S Zapraszam do mojej kawalerki jak mam 3 lub więcej psów na raz. Ja mam dom kawalerkę , 2 małe spy w domu +jeden niby bokser + 4 koty . pracuje 8 godzin dziennie conajmniej mam dziecko 2 duże psy na podwórku i z tymi w domu trzeba wychodzić na spacery . Wstaje o 6.30 kłade się o 1 w nocy spac . Sama im czesto gotuje daje rade . Trzeba tylko chciec . Dodam że do niedawna jeszcze opiekowałam się 3 letnim synem siostry . Juz na jednym wątku dostało mi sie że ktos szuka pomocy a ja jestem "mądralińska" ale ja mysle ze to z wygody ludzie sie pozbywają psów - taka jest prawda . Ja nie jeżdze na wakacje - bo nie ma to z psami zostac a 5 sztuk nie zmieści mi ise nawet do auta . Święta spedzam głównie w domu , bo psy . Na imprezy nie chodze - bo psy . Sylwester w domu - psy sie boją wystrzałów strasznie dla ich bezpieczeństwa o północy musze być w domu . Rodzina mówi że jestem wariatka bo zycie moje sie toczy wokół psów , co ja zrobię że kocham moje sierściuchy jak dzieci . Quote
brazowa1 Posted December 15, 2009 Posted December 15, 2009 Lulka,ile zrobiłaś ogłoszeń swojemu psu? Przez Dogomanie domu nie znajdzie. I proszę Cie o jedno-przestań chrzanić,ze pozbywasz sie psa dla jego dobra.DLA SWOJEJ WYGODY to robisz i tyle. A teraz porób psu ogłoszenia,bo nie ma za dużo czasu.Im starszy tym gorzej. czy podasz do siebie kontakt? chciałabym miec Twojego maila,na wypadek,gdyby Bimber w przyszłości wylądował w schronisku.Już nie mówię,ze Ty,ale ludzie,którzy go wezmą. Quote
lulka261 Posted December 16, 2009 Author Posted December 16, 2009 Witam! Oj naczytałam się waszych postów... nie chciała bym ikogo urazić, ale tak naprawdę nikt z Was nie zna tak do konca mojej sytuacji, tylko wyciągacie wnioski z jednego mojego napisanego postu.Taką decyzje musiałam podjąć i dałam to ogłoszenie dla osób których interesuje adopcja takiego pieska. Mimo wszystko bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam. Quote
Recommended Posts