LadyS Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Czy ta sunia z kontenerka, która miała iść do mshume, ale nie poszła, nadal szuka DT? Miałabym dla niej DT, prawdopodobnie za karmę i pomoc w ew. leczeniu, ale to można na bazarkach uzbierać - tym bardziej, że jest zdrowa. Quote
Asia & Ginger Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 MASAKRA ten biedny spanielek. :-( [URL]http://img850.imageshack.us/img850/3627/10208996.jpg[/URL] Tu wygląda raczej jak puli niż jak spaniel. :shake: [quote name='chomic9']ale ten spaniel nie szuka właściciela... został mu odebrany w ramach interwencji i na razie jest niejako dowodem w sprawie , która ma być wytoczona.[/QUOTE] Czyli psiak tak samo zawieszony w próżni jak psiaki z tej zlikwidowanej pseudo pod Toruniem. Czy psiak przebywa teraz w schronisku? Czy można mu szukać tymczasu albo DS, ale z umową warunkową. Czy właściciele zrzekli się psa, czy sąd ma dopiero wydać wyrok? [quote name='golf']tak, i nie byl strzyzony, bop jak twierdzila wlascicielka chciala zeby mu bylo cieplej...[/QUOTE] Jaka kochająca właścicielka! :mdleje: [quote name='golf']Marlej juz zostal ostrzyzony, tzn zostaly mu wyciete dredy.Ponoć odetchnał chlopak, bo ze 3 kg wazyly te dready[/QUOTE] Biedak, a dał się ostrzyc bez środków uspokajających? Quote
LadyS Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Doczytałam, chodzi mi o Pchełkę - dla niej miałabym prawdopodobnie domowy DT, jak mówię - pewnie za karmę. Quote
golf Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='ladySwallow']Doczytałam, chodzi mi o Pchełkę - dla niej miałabym prawdopodobnie domowy DT, jak mówię - pewnie za karmę.[/QUOTE] z nieba spadals!! Pchelka jest juz po sterylce, wiec w niedziele pojechalaby na gielde jak nic! karma spoko.A gdzie ten ew tymczas? Quote
inga.mm Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='ladySwallow']Czy ta sunia z kontenerka, która miała iść do mshume, ale nie poszła, nadal szuka DT? Miałabym dla niej DT, prawdopodobnie za karmę i pomoc w ew. leczeniu, ale to można na bazarkach uzbierać - tym bardziej, że jest zdrowa.[/QUOTE] LadySwallow, jeśli znajdziesz dla niej dt to lepiej, bo u mnie byłaby w hoteliku. Uważam, że hotelik to ostateczność. Szczególnie, że bryndza finansowa społeczeństwa utrudnia zbieranie funduszy. Quote
LadyS Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Zaraz poproszę potencjalny DT, żeby się odezwał na wątku. Quote
golf Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Asia & Ginger']MASAKRA ten biedny spanielek. :-( [URL]http://img850.imageshack.us/img850/3627/10208996.jpg[/URL] Tu wygląda raczej jak puli niż jak spaniel. :shake: Czyli psiak tak samo zawieszony w próżni jak psiaki z tej zlikwidowanej pseudo pod Toruniem. Czy psiak przebywa teraz w schronisku? Czy można mu szukać tymczasu albo DS, ale z umową warunkową. Czy właściciele zrzekli się psa, czy sąd ma dopiero wydać wyrok? Jaka kochająca właścicielka! :mdleje: Biedak, a dał się ostrzyc bez środków uspokajających?[/QUOTE] wycinane mial na razie te koltuny, i obylo sie bez wspomagaczy ,nie byl tez agresywny podczas zabiegu. Ma byc dowodem w sprawie, jest teraz w schronie, ale prawdopodobnie nie bedzie mogl tam zostac az do rozwiazania sprawy, bo nie mam miejsc i kasy na trzymanie go tam. Wlascieciel poki co sie nie zrzekl, chyba nie wymagali tego od niego, dlaczego , nie wiem.Moze zeby mogl tam wrocic i czekac na rozwoj sytuacji...... Jutro bede w schronie to sie dowiem jak wyglada sytuacja, ale mysle ze jesli chodzi o DT to nie bylo by zadnych problemow. Quote
golf Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='inga.mm']LadySwallow, jeśli znajdziesz dla niej dt to lepiej, bo u mnie byłaby w hoteliku. Uważam, że hotelik to ostateczność. Szczególnie, że bryndza finansowa społeczeństwa utrudnia zbieranie funduszy.[/QUOTE] bryndza to jest u dogomaniakow, bo co do reszty spoleczenstwa to nie wiem....Bylam wczoraj w CH Reduta, i w kazdym sklepie tłumy... Quote
golf Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='ladySwallow']Zaraz poproszę potencjalny DT, żeby się odezwał na wątku.[/QUOTE] oki, czekamy :) Quote
golf Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='ladySwallow']Napiszcie mi jeszcze, ile ona waży?[/QUOTE] waga nie dziala bo lecznica jest troche podtopiona wiec nie ma jak zwazyc. na moje oko maxxxxxxxxxxxxxx 6kg,ale wydaje mi sie ze mniej. Jutro moge poptyac, moze ktos ma wage w "rekach " i doszacuje. Quote
sacred PIRANHA Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 witam to ja jestem tym ewentualnym domem tymczasowym dla Pchełki widze ze mshume zrezygnowała ze wzgledu na dzieci, ja mam 2 letnia córke wychowana z psami (aktualnie mamy 8 miesiecznego yorka) pozwolicie ze przemysle wszystkie za i przeciw do jutra i dam wam znac pogadam z kolezanką, czy by jej nie wziela gdyby jednak sie okazało ze w relacjach z dzieciakami jest masakra- wole miec plan B po prostu, nie sztuka psa wziac w porywie serca na dt;) dt byłoby oczywiscie domowe, za karme i ewentualnie weta jakby cos tam trzeba było u niej zrobic Quote
golf Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='sacred PIRANHA']witam to ja jestem tym ewentualnym domem tymczasowym dla Pchełki widze ze mshume zrezygnowała ze wzgledu na dzieci, ja mam 2 letnia córke wychowana z psami (aktualnie mamy 8 miesiecznego yorka) pozwolicie ze przemysle wszystkie za i przeciw do jutra i dam wam znac pogadam z kolezanką, czy by jej nie wziela gdyby jednak sie okazało ze w relacjach z dzieciakami jest masakra- wole miec plan B po prostu, nie sztuka psa wziac w porywie serca na dt;) dt byłoby oczywiscie domowe, za karme i ewentualnie weta jakby cos tam trzeba było u niej zrobic[/QUOTE] ok, to czekamy na decyzje. Daleko od Wawy mieszkasz? Nie sadze zeby byly jakies klopoty z dziecmi, bo ona poza kontenerkiem zachowuje sie zupelnie normalnie, jest oczywiscie troszke przestraszona, ale daje robic ze soba wszysko, nawet na stole lekarskim. Ale ostroznosci nigdy za wiele. Pchelka jest po sterylce i odrobaczeniu. Quote
golf Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 w piatek/sobote wraca z adopcji Bobek?Hicior. Dzwonial pani wlascicielka do schronu,nie tyle wlascicielka, co mama wlascicielki u ktorej pies mieszka. Bobek/Hit mieszkał w mieszkaniu w bloku, i kiedy odwiedzaly pania wnuki, owa pani przywiazywala go do kaloryfera(???)dzis psiak zlapal wnuka za lydke i musi wrocic do schronu.. to jest mikropsiak,taki 6kg, wiekszy york [URL=http://img21.imageshack.us/i/terierek1.jpg/][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/8976/terierek1.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://img339.imageshack.us/i/p1100222g.jpg/][IMG]http://img339.imageshack.us/img339/3581/p1100222g.jpg[/IMG][/URL] Quote
mestudio Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ludzie to jednak kretyni. Brak mi w tej chwili ochoty na kulturalny komentarz w sprawie Bobka. Quote
Asia & Ginger Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='golf']wycinane mial na razie te koltuny, i obylo sie bez wspomagaczy ,nie byl tez agresywny podczas zabiegu. Ma byc dowodem w sprawie, jest teraz w schronie, ale prawdopodobnie nie bedzie mogl tam zostac az do rozwiazania sprawy, bo nie mam miejsc i kasy na trzymanie go tam. Wlascieciel poki co sie nie zrzekl, chyba nie wymagali tego od niego, dlaczego , nie wiem.Moze zeby mogl tam wrocic i czekac na rozwoj sytuacji...... Jutro bede w schronie to sie dowiem jak wyglada sytuacja, ale mysle ze jesli chodzi o DT to nie bylo by zadnych problemow.[/QUOTE] Dzieki za info. Dobrze, że psiak nie był agresywny podczas zabiegów pielęgnacyjnych. Co do ładniejszego przystrzyżenia, to może poszukam kogoś na spanielowym, tylko niech psiak trochę odpocznie. Poczekamy też co powiedzą o jego sytuacji w schronie. Quote
malagos Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ale by było dobrze, gdyby Pchełka pojechała do Piranha! A Muszka, co z nią?................ Quote
beka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 bedzie ciachnięta za ok tygodnia wiec tyle napewno mamy czasu. Quote
golf Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Pchełka nie jest suka gryzaca! [I]Beka odwolaj to bo fama sie ciagnie za mala strasznie.[/I] Przez pierwsze dni byla sparalizowana strachem i pokazywala zeby, zreszta wszystko to znika jak wychodzi z kontenera. Jest to jakis ratlerek, wiec charakter na pewno ma, ale nie jest to rekoobcinacz. Quote
koosiek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Mogłybyście zrobić listę psów, które teraz są w lecznicy? Wystarczą mi imiona. Poodświeżam im ogłoszenia. Quote
Nevada Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 biedny Bobek, wygląda troszkę jak gryfonik brukselski z tą bródką Quote
tripti Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='golf']Pchełka nie jest suka gryzaca! [I]Beka odwolaj to bo fama sie ciagnie za mala strasznie.[/I] Przez pierwsze dni byla sparalizowana strachem i pokazywala zeby, zreszta wszystko to znika jak wychodzi z kontenera. Jest to jakis ratlerek, wiec charakter na pewno ma, ale nie jest to rekoobcinacz.[/QUOTE] no nie wiem, trzymasz ją w rękawiczkach ;) to żart. Quote
beka Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 [quote name='beka'][B]Byłyśmy dziś z Pchełka z kontenerka na spacerze. Ona pokazywał zabki przez pierwsze 2 dni, ze strachu. Inna rzecz że troche zostałam wprowadzona w błąd :(. Dziś ją dotykałam, głaskałam - żadnych zabków. Ona sie trzesie i zaraz wspina na nogi zeby ja na raczki wziąć. [/B] :([/QUOTE] Przeciez sprostowam. Quote
edek Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Przepraszam za offa. Szukamy ochotników do łapania Kudłatego Smoka, jest zagrożony babeszają !!!! ( jego kolega zabrany w zeszłym tygodniu jest chory na babeszaje ). Psiak przebywa koło schroniska Paluch. [B]Łapanka w tą sobotę koło 13-14[/B]. Za każdą parę rąk będziemy wdzięczni. [url]http://www.dogomania.pl/threads/204432-Kudłaty-Smok-z-Palucha-zagrożony-babeszją-kto-pomoże-łapać-go-w-sobotę?p=16556117&posted=1#post16556117[/url] Quote
Recommended Posts