Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

Posted

Przykro mi, ze spowodowalam cale zamieszanie, nie tak mialo byc ... W takim razie zaraz napisze do wszystkich osob kt proponowaly deklaracje miesieczne, czy nadal sa tym zainteresowane ....

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oki wiec zaraz wszystko wyjasnie .....

To, ze Ozzym inetersuja sie niemcy i zaspaonsoruja mu badania, bylo napisane w 3 poscie prowadzonym przez Betty ....

W 1 kolejnosci napisze o niemcach, bo widze wszystkich to bardzo zaniepokoilo ....

Od kilku lat lodzkie schronisko i nie tylko, wspolpracuje z niemiecka fundacja HundeHilfe .... Fundacja ta zajmuje sie wyadoptowywaniem psiakow z polskich schrnisk, sa to najczesciej staruszki i psy bardzo pokrzywdzone , ktore w polsce nie mialyby szans na znalezienie domow .... Na ich stronie fundacyjnej,. mozna znalezc psiaki, ktore wypatruja na stronach naszych schronisk ...najczesciej to jednak dziewczyny wysylaja im kandydatow opisujac historie i proszac o znalezienie domu ... Fundacja szuka im domu, bedac jednoczesnie w stalym kontakcie z opiekunkami psa .... Kazdego miesiaca do niemiec jedzie kilka psiakow z lodzi i innych schronisk z ktorymi wspolpracuja ... Psy nie przepadaja bez wiesci, zawsze umieszczane sa informacje z domow, zdjecia, i informalcje jak sobie radza w nowych domach ... Dzieki tej wspolpracy, duzo psiakow z hospicjum starszych, chorych znalazlo dom ... Za co jestesmy m bardzo wdzieczne ...

http://www.hundehilfe-polen.de/html/informacje.html

Psiaki jezdza do nich do domow tymczasowych, badz do domow stalych ... w przypadku Ozziego kontakt z nimi ma Ania i on ma jechac tam tylko i wylacznie do domu stalego ...
Niemcy bardzo czesto w przypadku psiakow starszych lub chorych, prosza wczesniej o badania za ktore placa, zeby przyszle domy ktorych im szukaja wiedzialay w jakim stanie jest pies ktorego chca adoptowac .... Tak tez jest w przypadku Ozziego, dlatego poproszono o przeswietlenia i badania krwi... Po to, zey przyszly dom, wiedzial jakie najlpesze leczenie mu zapewnic ...

Posted

[FONT=Times New Roman]Dziewczyny,[/FONT]
[FONT=Times New Roman]To ja zaprosiłam Beatkę-BETTĘ do zarejestrowania się na DOGO, bo odezwała się do mnie w sprawie Ozzego, kt. wypatrzyła na stronie łódzkiego schronu i którego chciała zaadoptować.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Pisałyśmy maile, SMS-y, Beatka dzwoniła do naszych schroniskowych wetów- niestety przeszkodziło słynne 26 schodków z mieszkania Beaty na podwórko- OZZY powinien chodzić tylko po płaskim.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Betta była inicjatorką wątku Ozzego, by szukać mu pomocy i jako nowicjuszka wywiązała się z zadania znakomicie- to ona rozsyłała wątek, prosiła i zdobywała deklaracje, kontaktowała się z hotelikiem i deklarowiczami, świetnie prowadziła rozliczenie potrzeb, deklaracji i opis sytuacji w poście nr.3. Postępowała rozważnie i ostrożnie, prosząc o przemyślenia i potwierdzanie deklaracji-okazuje się, że słusznie…. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]BETTA, dzięki, nie zniechęcaj się, tak trzymaj………, to jest Twój wątek.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Widziałam, że zaangażowałaś się w pomoc też na innych watkach.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Regulamin DOGO mówi jasno, że założyciel wątku w 1-szym poście prowadzi transparentne rozliczenia, więc sytuacja będzie teraz jasna i modelowa-teraz założycielka atku im prowadzącą rozliczenai jest Asia.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Co do pomocy HUNDEHILFE- po naszych wielu mailach z prośba o pomoc dla niego poprosili o zrobienie mu badań ( na swój koszt), by móc ewent. zainteresowanych wiarygodnie uprzedzić o jego stanie zdrowia , koniecznym leczeniu i wydatkach.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Jest niejako w ich ”bazie danych” jako szukający domu i moim zdaniem szybciej znajdzie dom u Niemczech niż w Polsce, choc może to trwac wiele m-cy, a może wcale. To cała "opieka" pod jaką sie Ozzy znajduje , za jktórą jesteśmy wdzięczni,ale w niczym nie poprawia toobecnej sytuacji OZZEGO.[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Niezależnie czy do końca życia, czy też tylko kilka m-cy do czasu znalezienia DS- Ozzy powinien być w hotelu. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]Dzięki zaangażowaniu wolontariuszek jest w czasie mrozów w ogrzewanym boxie, zwanym u nas hotelikiem, wraz z 3 innymi psami, bez spacerów, nadal dostaje jednak tylko schroniskowe żarcie, bez glukozaminy, witamin, nutradylu itd., a wolontariuszki kosztem swoich psów i życia osobistego zaglądają do niego2-3 razy w tyg., by choć chwilkę pospacerował i dostał lepsze jedzenie.-dla stawów i by wyrwać Go z depresji. Ozzy w schronisku powoli posuwa się, grozi mu, że przestanie wstawać na łapki i zakończy swoje dni w schronisku........[/FONT]

Posted

Myślę, że wynikło małe nieporozumienie. Aska jak i Betty na pewno chcą dla Ozziego dobrze tylko wyszedł mały konflikt.
Uważam, ze pieniądze powinny być zbierane na razie na konto prywatnej osoby, a później na konto fundacji, by wszystko było klarowne. Na pewno hotelik nie zgodzi się na to by pieniądze za Ozziego wpływały od kilkunastu osób, bo nikt by tego nie ogarnął. Takie jest moje zdanie

Posted

Ja osobiscie przeprosilam juz Betty i wyjasilam jej dlaczego tak napisalam
....
Do kazdej osoby, ktora zadeklarowla pomoc napisalam wyjasnienie w tej sprawie i wyjasnilam sytuacje ktora zaistniala ... Wiem, ze nie powinnam tak pisac ... Jednak chodzilo mi tylko i wylacznie o dobro Ozziego ....

A Betty to wspaniala dziewczyna, ktora jest bardzo zaagazowana w pomoc Ozziego,

Posted

To ja w takim razie napisze na watku skad cale to zamieszanie .... Bo przez swoja podejrzliwosc tylko chyba zaszkodzilam, jednak chcialam uniknac ewentualnych problemow ....

Otoz Betty byla w stalym kontakcie z Ania, kt byla zalozycielka tego watku .... Wiem, ze z nia dogadywala sie ze wszystkim zwiazanym z Ozzy, bo ja wrocilam do schroniska dopiero w tym tygodniu z racji mojej nieobecnosci w lodzi ... Wiem, ze narazie pieniadze nie moga isc przez konto fundacji z racji tego, ze osoba ktora prowadzi hotel nie wystawia jeszcze faktur ....Stad padla propozycja tego, zeby szlo przez konto osoby prywatnej ... Bylam przekonana z bedzie to szlo przez konto Ani, ktora opiekuje sie Ozzym, moje wina, ze nie rozmawaialam na ten temat z Ania i nie wiedzialam wczesniej, ze ustalily, ze bedzie to szlo przez konto Betty ... Wczoraj dostalam pw z numerem konta ... Dostalam tez pw, czy znam Betty ... I tu sie zaczal problem .... Otoz nie znam osobiscie Betty, Ania tez nie, na dogo tez nikt jej nie znal, teraz juz wiem, ze dlatego, ze zalogowala sie specjalnie dla tego 1 psiaka .... wiem, ze to co napisalam moglobyc bardzo krzywdzace dla niej, za co przepraszalam ja wczoraj i dzis tez ... Jednak tu chodzilo o zbiorke pieniedzy na naszego pisaka, ktory mial za nie mieszkac w hotelu, dlatego pojawily sie obawy z mojej strony ... Jestem osoba bardzo podejrzliwa, chociazby z tego powodu, ze 2 razy zostalam naciagnieta na pieniadze przez osoby, ktore organizowaly wlasnie takie zbiorki pieniezne ... Wiem, ze mnie to nie usprawiedliwia, ale to byl jedyny powod dla ktorego mialam watpliwosci ....

Stad zrodzil sie pomysl, zeby pieniadze szly bezposrednio do hotelu. Jednak okazuje sie, ze osoba prowadzaca hotel woli dostac od razu cala kwote niz bawic sie w zbieractwo ...

Betty poczula sie urazona i w pelni ja rozumiem i jeszcze raz bardzo przepraszam, za to w jakiej formie to napisalam, ze niestety tego sie juz nie da cofnac i nic wiecej nie moge zrobic ... Betty dalej bedzie sie interesowac losem Ozziego, nie wycofala sie z deklaracji swojej, nie bedzie juz jednak prowadzic watku rozliczeniowego ...
Chcialam, zeby robila to Ania, jednak ona ma dostep do inetrnetu jedynie w pracy, wiec wychodzi na to, ze ja bede musiala to robic ... Nie jest to latwa dla mnie sytuacja, bo jestem tez osoba prywatna .... Jednak kazda z osob bioracych udzial w watku, moze sprawdzic mnie, dzwoniac do schroniska i pytajac o mnie ... Znaja mnie tez dziewczyny z lodzkich fundacji ...

To wszystko co moge napisac ... cala zaistniala sytuacja spowodowana byla moja podejrzliwoscia i brakiem wiary w lodzi ... chcialam dobrze wyszlo zle .... Bo w nieodpowiedni sposob to zalatwilam .... 1 tego skotki sa juz widoczne, bo Emigrantka wycofala sie z wplat stalych swojej i corki, na kwote 50 zl miesiecznie ...Na to miejsce zalatwilam 1 wplate 25 zl od mojej mamy .... Wiec bedzie brakowalo 25, jesli inne osoby inie zrezygnuja z deklaracji .... Jesli tak bedzie to to 25 zlotych bede jakos kombinowac i mam nadzieje, ze sie uda, a jesli nie bede dkoladac ze swojej kieszeni, bo to moja wina ....

Napisalam do wszystkich osob ktore sie zdeklarowaly zeby przemyslaly to jeszcze raz, piszac im wyjasnienie tego postepowania ....

Zrobie wszytsko zebyscie jak najszybciej zapomnialy o tej calej akcji, bo dla mnie liczy sie dobro Ozziego tak samo jak dla Betty i Ani ...

Posted

Zarówno Betta jak i Asia25 to kochane , wspaniałe cioteczki, podobnie jak wszystkie inne dziewczyny na tym watku.
( Przepraszam -i chłopak też-jest przeciez wujek Kajetan).

I przynajmniej inne pieski też coś dostały do skarpety od Emigrantki, co bardzo cieszy, bo ja sama ostatnio widziałam chyba kilkanaście watków starszych ON-ków i fajnie,że tam też poszedł grosz....Oby te wszystkie bidy mały lepsze życie.

Posted

No, nareszcie uczciwe przyznanie sie do tego jak doszlo do tak nieprzyjemnej dla wszystkich sytuacji - szczegolnie nieprzyjemnej dla Betta ktorej dobro Ozzy tak bardzo lezalo na sercu.

Na to czekalam.

100 ktora mialam jednorazowo dla Ozzy juz poszla na 2 psie bidy po 50 na lebka ktore sa w fatalnej sytuacji.

50 na luty dla Ozzy mam (25 ode mnie i 25 od mojej corki)

I skoro sytuacja sie wyjasnila (chociaz niesmak zostal ale.. o psa mi chodzi) to bede i ja i corka wplacac dla Ozzy po deklarowane 25 miesiecznie (50 razem). POdtrzymuje obie deklaracje jako deklaracje stale - dopuki Ozzy DS nei znajdzie.

Czy to znaczy ze Ozzy brakuje tylko 25 zl deklaracji stalej na hotel?

Gdzie wplacic nasze 50 zl na luty?

Dziekuje.

Posted

Bardzo dziekuje Emigrantka za zaufanie za zrozumienie takiego postepowania. Mam nadzieje, ze niesmak tez minie i niedlugo wszystkie zapomnicie o tej niemilej sytuacji .....

1 post zaktualizowalam, narazie czekam z podliczeniem, zanim nie odpisza wszystkie osoby do ktorych napisalam po zmienie osoby i calym zameiszaniu
....

Posted

Natalka wiem, ze wyszlo nie fajnie, ale najwazniejsze, ze sprawa sie jakos wyprostowala ....

Na ta chwile potwierdzily swoje deklaracje osoby kt wypisalam w 1 watku ... Doszla tez moja mama wiec 25 zl wiecej bedzie co miesiac ... Na ta chwile jest to 170 zlotych miesiecznie .....

Posted

Emigrantka liczylam kilka razy i deklaracje, ktore potwiedzono mi na pw, opiewaly na kwote 170 zlotych, a byly to:

[FONT=Arial]Betta: [/FONT][FONT=Arial]20 zł (od lutego)[/FONT][FONT=Arial] - nadal podtrzymuje swoja deklaracje
Emigrantka:
[/FONT]
[FONT=Arial]25 zł (od lutego) [/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial] Monika (córka Emigrantki): [/FONT]
[FONT=Arial]25 zł (od lutego)[/FONT][FONT=Arial] - [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial] mamamuminka: [/FONT][FONT=Arial]20 zł[/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial]czerda: [/FONT][FONT=Arial]2[/FONT]
[FONT=Arial]0 zł [/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial] Aska25: [/FONT][FONT=Arial]25 zł[/FONT][FONT=Arial] - [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial] Izabela124: [/FONT]
[FONT=Arial]10 zł[/FONT][FONT=Arial] - [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje
[/FONT]
Ewa (mama Aski25): 25 zl - nowa deklaracja

[SIZE=3]Teraz udalo i sie dodzwonic do wirtualnej opiekunki ze schroniska, ktora powiedziala ze zadeklaruje nie 40, ale 70 zl, takze na ta chwile jest to
240 zl :p

Posted

[FONT=Arial]Na chwile obecna potwierdzone:

Betta:
[/FONT]
[FONT=Arial]20 zł (od lutego)[/FONT][FONT=Arial] - nadal podtrzymuje swoja deklaracje
Emigrantka:
[/FONT]
[FONT=Arial]25 zł (od lutego) [/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial] Monika (córka Emigrantki): [/FONT]
[FONT=Arial]25 zł (od lutego)[/FONT][FONT=Arial] - [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial] mamamuminka: [/FONT][FONT=Arial]20 zł[/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial]czerda: [/FONT][FONT=Arial]2[/FONT]
[FONT=Arial]0 zł [/FONT][FONT=Arial]- [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial] Aska25: [/FONT][FONT=Arial]25 zł[/FONT][FONT=Arial] - [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje [/FONT]
[FONT=Arial] Izabela124: [/FONT]
[FONT=Arial]10 zł[/FONT][FONT=Arial] - [/FONT][FONT=Arial]nadal podtrzymuje swoja deklaracje
[/FONT]
Ewa (mama Aski25): 25 zl - nowa deklaracja
Wirtualna opiekunka: 70 zl

Co razem daje 240 zlotych ....

Czekam jeszcze na odpowiedz od osob, ktore zadeklarowaly wplaty, ale nie odpisaly mi na pw. Prosilam o zapoznanie sie z watkiem i o tym co napisalam na nim ... Czy po tym wszystkim chca jeszcze wspomoc Ozziego, a sa to :

[FONT=Arial]malibo57:[/FONT]
[FONT=Arial] 30 zł[/FONT][FONT=Arial]
Sabina02:
[/FONT]
[FONT=Arial]30 zł[/FONT][FONT=Arial](+20?)[/FONT][FONT=Arial]
figanadrzewna:
[/FONT]
[FONT=Arial]10 zł[/FONT][FONT=Arial]
kakaicezar:
[/FONT]
[FONT=Arial]30 zł[/FONT][FONT=Arial]

[SIZE=2]Probuje tez skontaktowac sie telefonicznie z wlasnicielka tymczasu dla Ozziego, w celu potwierdzenia jego przyjazdu, ale nie odbiera telefonu ...

Zaprosilam na watek osobe, ktra szuka dla niego transportu, mam nadzieje, ze niedlugo sie na nim pojawi ...
[/FONT]

Posted

Aska, malibo57 mi wczoraj napisała że przemyślała to po raz drugi ]: > i podtrzymuje..... mam nadzieje że nie kazałaś jej przemysleć po raz trzeci .....<strach>

Dziewczyny , żadnej kłótni nie było tylko wyrażenie swojego zdania, moze ewnt obruszenie, ale wszystko jest w porządeczku, tylko potwierdźcie jeszcze Asce te swoje deklaracje i nie gniewajcie sie PROSZE wyslijmy juz Ozzusia do Kikou

Posted

Oki w takiej sytuacji 1 strona zaktualizowana, deklaracje na kwote 280 zlotych ....

Czekam jeszcze na odpowiedz: [FONT=Arial]Sabina02: [/FONT][FONT=Arial]30 zł[/FONT][FONT=Arial](+20?) i [/FONT][FONT=Arial]kakaicezar: [/FONT][FONT=Arial]30 zł[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]

Posted

BETTO, tro piekne że chciałas zapewnić OZZIEMU dom i troskliwą opiekę w Twym domu. Kiedy przeczytałam o tej przeszkodzie jaka stanowi 26 schodów, pomyslałam że dobrze by było abyś jak najszybciej ze mną się skontaktowała w każdej chwili a najlepiej w sobotę w Gliwicach lub Knurowie. pokazałabym ci psa który nie chodził wogóle z podobnych jak OZZY przyczyn był w okropnej depresji, porzucony przez właściciela z powodu schorzeń, wychudzony do granic możliwości ,. mało było szans na wielką pomoc ale nawet co sobotnie wizyty z odpowiednio dostosowanym , gotowanym jedzonkiem, masaże i spacery, masaże specjalnym aparatem z wiązka promieni podczerwonych spowodowały że pies jest w dobrej formie i wyrażnie na mnie czeka , grubiutki, wyczesany, i .... biegamy sporo razem po lesie. nie było pomocy weta, bo nikt nie miał nadziei. jeżeli zobaczyśz że się da, zdecydujesz sie odmienić kierunek jego podróży????

Zobaczysz sama na własne oczy, OZZI widać jest w dużo lepszym stanie niż był mój pupil. Sama zobaczysz jak na mnie czeka, jak biega i jak wygląda. pomyśl o tym . Jesteś blisko, dam Ci wszelkie wskazówki, i podziałamy razem. zapewnij mu domek, nie bój się. ma wprawdzie deklaracje i miejsce w dobrym dt, ale ma też szanse na ds. trzeba te szansę wykorzystać, tymbardziej że są fundusze na dianostykę i leki, do leków najlepszą pomoca możesz być TY. wierz mi to ogromne szczęście widzieć te zmiany nieprawdopodobne. ZOBACZYĆ SZCZĘŚCIE W OCZACH PSA NA SWÓJ WIDOK . czekam na szybki kontakt.MOŻE TRANSPORT BĘDZIE TU NA ŚLĄSK DO CIEBIE I NIE BĘDZIESZ ŻAŁOWAĆ.

Posted

Jutro wszystko sie wyjasni, beda prześwietlenia Ozziego, ktore w zancznym stopniu ulatwia ocene jego stano zdrowia. Karolinka ma z nim jechac do wterynarza kolo 12, wiec kolo 14 juz bedzie wiadomo, oczywiscie o wszystkim nedziemy informowac w watku ....

Teresow Twoja propozycja wydaje sie bardzo kuszaca i jesli Betta bedzie sie nad tym zastanawiac, na pewno zrobimy wszystko, zeby jej pomoc .... A te 20 kilo do dzwigania po schodach, to troche jak silownia ;)

Wlasnie zmieniam uklad 1 postu i przeczytalam, ze tyle Ozzy wazy ;)

Posted

Chciałabym aby to przemyslała, bo jest wielka szansa. Aparat mam, a i chęci psa się zmienią jak będzie w domowych warunkach, czyli jeszcze jeden atut którego ja nie miałam. Służę pomoca w każdej chwili, a jak sie uda???? Chciałabym by to sama na własne oczy zobaczyła. Nie ma do mnie daleko.