Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

Posted

Niestety zrobienie Ozzikowi zdjecia w ladnej pozycji graniczy z cudem, jest wyjatkowo ruchliwy i odwraca sie od aparatu, fot najwyrazniej nie lubi :p stad na 1 zdjeciu uchwycony :evil_lol:
Na 2 fotce biegl do mnie przywolany, na 3 widac w jakim jest stanie ....

Wiecie on jest cudowny, taki maluszek, polamany, powyginany .... Dzis sikal w pozycji na malysza :eviltong: Jedna tylna girka normalnie, a 2 wyciagnieta jak u malysza .... Smieszny jest, czasami robi jak facet, czasami jak dziewczynka ;)
I wiecie on tak fajnie przybiega ... Niestety psy jeszcze mnie nie znaja i jak Ania wychodzi z wybiegu, to siedza wszystkie i czekaja na nia, ale ze z Ozzikiem mieszka moj nowy ulubieniec ( 10 letni onek ze swiezbem i powygryzanymi lapami, ktorym teraz sie konkretnie zajme ), to jakos on za mna szedl i Ozik za nami ... Tak smiesznie biegnie, pysio mu sie usmiecha, ogonek mu chodzi, ale jak podbiega, jest malo wylewny. Nie bardzo chyba narazie jest przyzwyczajony do glaskania ... Ale juz zauwazylam, ze lubi jak sie go smyra pod pyszczkiem ....
Uszka ma zakraplane, jutro jak po Maje pojedziemy, to tez mu zakropimy. Ania mowila ze w sobote mial czyszczone, smrodek byl, ale nie bylo juz takiej tragedii .... Dzis mial tylko zakraplane ... Jutro tez mu sie zakropi ...

Jutro mamy odebrac pelna biochemie i doktorek ewentualne leczenie przepisze .....

Transport pilnie potrzebny, bo w warunkach schroniskowych, to szczerze nawet nie ma co zaczynac jakiejs kuracji lekami, bo nie ma szans na to, zeby codziennie dostawal .....

Moim zdaniem jak sama nie podasz, to nigdy byc pewna nie mozesz, ze dali :angryy:

TRANSPORT DLA OZZIKA BŁAGAM, ON NAPRAWDE MUSI JAK NAJSZYBCIEJ JECHAC !!!!!!!

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

http://mapy.google.pl/
Polecam.
Moze tez byc do Legnicy, Kiku pisala, ze moze po niego wyjechac ..... Nie jestem w stanie napisac do tej kobitki co mowila o transporcie, bo mnie wywala jak Pw do niej pisze (szok, ale nie wiem czemu tak jest )

Zobaczymy jak bedzie wygladala jutro bichemia .... Jesli bedzie musial dostawac codziennie leki, to bede do niego jezdzic, ale moge raz dziennie i to nie na 100% ... Nie wiem tylko jakie koszta beda lekow, ale ma w fundacji 110 zl, to najwyzej wezme fakture i kupie z tej kasy ....

Posted

Do Kikou jedzie Redi i Sonia w przyszly piatek ale nie pamietam skad i oglnie sie gubei bo tak sie Dogo krzaczy ze zawal...

Nie wiem czy udaloby sie Ozzy na 3go do transportu ale tu sa watki Soni i Redi - zobaczcie to geograficznie bo ja z geografi leze i kwicze :(

Redi

http://www.dogomania.pl/threads/52312-Redi-od-10-lat-dzieA-w-dzieA-wyczekuje-domu-Czy-zdAE-A-y-poznaAE-co-to-szczAE-A-cie

Sonia

http://www.dogomania.pl/threads/144093-Sonia-owczarkowata-PIAE-KNA-sunia-ZBIERAMY-NA-HOTEL

Teresa im ten transport wykombinowala bo tez tam byly problemy :(

Ozzy trzymajsie przystojniaku - fajnei chyba bylo po sniegu polatac co?

Aska - dzieki za nowe zdjecia.....

:)

Posted

JEDZIE SUPER EKIPA OD NAS Z PIESKIEM DO ADOPCJI DO ŁODZI w tym tygodniu. Uproszę bardzo aby pomogła dostarczyć OZZIEGO do nas na ŚLąsk. 2 razy w tygodniu jest cudny pan który, już wyraził zgodę na transport biedaka do Wrocławia, też bezpłatnie . jeżeli się uda zgrac te 2 transporty to super, jesli jest róznica w terminach, ewentualnie psiak by przeczekał u mnie lub innym miejscu bliskim, to skorzystałby z kilku super masaży i ćwiczeń , pojadł ekstra wzmacnijącego jadełka gotowanego i pojechał dalej. w ten piątek wysyłamy 2 psiaki ta trasą i czekamy na potwierdzenie transportu z Wrocławia do Gryfina Sl. JESLI OFERTA POTWIERDZONA OKAŻE SIĘ KORZYSTNA TO POWTÓRZYMY DLA OZZIEGO. ten plan wydaje mi się korzystny, choć powstał tak ad hoc w związku z sytuacją. wszystko do zoragnizowania, mamy kapkę czasu na przemyślenie. a poniewaz gross drogi bezpłatne, i utrzymanie i leczenie w przerwie w podrózy też, zaoszczędzone transportowe pieniązki, moga iść na leki. co wy na to?
to tak na wypadek gdyby nic sie nie znalazło bezpośrednio. też szukam, szkoda że nam dogo zabrało tyle czasu!!! nić sie nie da robic od 3 dni.

Posted

Dopisuję tak na szybko po przeczytaniu wyników. Miałam takie anemiczne predoperacyjne przypadki którym należało w ekspres tempie poprawić obraz krwi. Tylko wołowina gotowana robi to szybko i skutecznie, mięsko i rosołek z jarzynami, (marchew, buraki, zielona natka pietruszki, sok żurawinowy naturalny) podawałam royal c hepatic przy osłabionej wątrobie. Poprawia stan wątroby, wręcz regenerujje używanie posiekanych daktyli dodanych do jedzenia, nawet nie za bardzo szkodza przy cukrzycy.o daktylach mało kto wie ale wypróbowałam na bliskim wschodzie. Wielki lek na watrobę i na ogólne wzmocnienie.polecam wszędzie.

Posted

kurcze.... jak dobrze... Teresko, ale to kiedy wieziecie te psiaki z łodzi na śląsk? bo zrozumiałam że piątek odnośi sie do transportu ze śląska do wrocka.... ??
kurcze super by było żeby Ozzy'ego podleczyć tymi twoimi masażami, bo on taki zmarnowany

Aska bedzie dzis późno bo z majka pojechała...

Posted

laikinia jedzie do łodzi po benka i mówiła że mogłaby zabrać Ozzy'ego do Kikou bo tam odbiera Boro

musimy pogadac z laikinia kiedy jedzie, ale ja powiem że mnie osobiscie skusiła Twpje propozycja Teresko, żeby podleczyc Ozzusia masażami...
nie wiem co zrobic.ale dobrzez ze mamy transport

Tersko dzieki !

Posted

laikinia jedzie do łodzi po benka i mówiła że mogłaby zabrać Ozzy'ego do Kikou bo tam odbiera Boro

musimy pogadac z laikinia kiedy jedzie, ale ja powiem że mnie osobiscie skusiła Twpje propozycja Teresko, żeby podleczyc Ozzusia masażami...

Tersko dzieki !

Posted

Tersko dzieki !

Posted

Tersko dzieki !

Posted

Tersko dzieki !

Posted

Tersko dzieki !

Posted

kiedy jedzie laikinia? ja narazie ten transport mam taki nie bardzo sprawdzony, gdzieś z dwa trzy dni będę wiedzieć czy ta nasz ekipa sie zgodzi, bo jadą w wielkim pośpiechu tylko odwieżć adoptowane cudo do ŁODZI. prawdopodobnie pojadą w końcu tygodnia, rzecz do uproszenia. Gdyby był transport wcześniejszy i pewny to szkoda ryzykować. metodę moją można podać Kikou , i też pomoże nieco, Jej by się taki masażer przydał. NIE WIEM CZY MI SIĘ NIE UDA WYCIAGNĄĆ OD JEDNEJ FIRMY GDZIE TO KUPIŁAM. CHYBA ŻE ZNAJDZIEMY GDZIEŚ NA RYNKU.DZIŚIAJ BEDĘ JESZCZE RAZ ROZMAWIAĆ NA SPOKOJNIE I SIE ZJAWIĘ. POPYTAJCIE OD RAZY KIEDY JEDZIE TAM LAIKINIA.

Posted

sprawdziłam, rozmawiałam z Kikou.Boro będzie odbierany w czwartek. czas optymalny, no i bezpośrednio. myśle że to dobra okazja. zarezerwujcie te opcję, i szykujcie psika. co do leczenia porozumię się z KIKOU.CZY TO JEST TRANSPORT PLATNY?

Posted

WITAM. Pisze z kompa mamy, bo niestety nie mam chwilowo neta w pracy .... Co do transportu, powiem szczerez ze nie wiem co lepsze, czy taka zmiana wlascicieli bedzie lda niego dobra ... Czy nie lepoiej jesli pojedzie od razu do Kiku. Moze ona tez bedzie go masaowac :D:D:D:D:D:D:D:D

Dzwonilam do lecznicy, biochemia jest juz i jak bedziemy jechac po Majke to wjedziemy do weta i wezmiemy badania i lekarz przepisze nam odp leczenie .....

Przed transportem trzeba wykorzystac kase z fundacji, jest 110 zl, ja chcialam kupic przede wszystkim arthtofos, bo wet mowil, ze bardzo wazne jest podawanie go systematycznie, Aurisol do uszu juz jest, pewnie trzeba bedzie kupic jakis srodek do czyszczenia, dobry jest otosol ...

Dzis jak bedziemy jechac po Maje, to zanim ja doprowadze do porzadku, troche wyczesze, bo koltujn z niej straszliwy, zrobimy to na wybiegu, a Maja lata z chlopakami, Ozikiem i spolka, wiec ucholki m,u zakropimy i wyczyscimy ... Od piatku ma uszki kropione codziennie, wiec powinno byc lepiej ....

Odezwe sie poznym wieczorem, jesli ktoraz z was ma numer mojego kata, czy moglaby go dac fidze nadzrezwnej, bo ja nie znam, a haslo mam 30 cyfr i nie pamietam ....

Ale sie ciesze, transportow az nad to |:D:D:D:D:D:D

BETTY szacuneczek 7 postow, ja 3 mialam i myslalam, ze to duzo, ale pobiłas wszystkich :D:D:D:D:D

Posted

[quote name='Aska25']
Przed transportem trzeba wykorzystac kase z fundacji, jest 110 zl, ja chcialam kupic przede wszystkim arthtofos, bo wet mowil, ze bardzo wazne jest podawanie go systematycznie, Aurisol do uszu juz jest, pewnie trzeba bedzie kupic jakis srodek do czyszczenia, dobry jest otosol ...

Ale sie ciesze, transportow az nad to |:D:D:D:D:D:D

W sprawie finansow-wydaje mi się,że na koncie Fundacji wpłat pozostałych z Muszkieterów i dla Ozzego będzie wiecej- od Agnieszki-Ciapuś dostałam wykaz na 22-01-2010, a dodatkowo jeszcze na 25-01 i dalej na każdego 25, aż do kwietniia 2010 będzie wpływać 50 zł od p.Tomasza F.,wiec poza lekarstwamim i suplementami powinno wystarczyc na paliwo za transport.

W sprawie płynu do czyszczenie uszu-jest b. dobry, włoski, który pieni się po wlaniu do uszu i wypływa razem z całym syfem-dowiem się nazwy od AniII od Szamana, czyszczenie jest wtedy proste, bezbolesne i skuteczniejsze.

Posted

ja jak najbardziej jestem za najszybszym wyslaniem psika do Kikou. jest ten transport w czartek to korzystajcie. KIKOU TO WSPANIAŁA OSOBA I WIEM ŻE MA TAKIE ZAMIŁOWANIE DO LECZENIA I POMAGANIA JAK JA. Jestem spokojna że zrobi co może, a im szybciej OZZI tam będzie tym lepiej. Bardzo się cieszę że ma swą szansę. Pakujcie wyczyszczonego chłopaka , będzie dobrze, jeszcze może i domek znajdzie.