Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

Posted

Oki, to ja spadam do schronu a pozniej do wawki ....

Co do kasy fundacyjnej, ja poprosilam dziewczyny, zeby sprawdzily piebniadze ktore wplynely w styczniu.Dzis wieczorkiem jak wroce, poprosze, zeby sprawidzily od listopada ....

Wieczorem sie odezwe i sprawdze jak finanse ...

A teraz jedziemy do wygledow :D:D:D:D:D

Bez nawigacji, wiec moze byc ciekawie :D:D:D:D

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witajcie,
odbieram mojego benka w czwartek juz ok. 9.00 (bo nocujemy w Lodzi) . Pozniej 10-11 przyjedziemy po Ozzego - tylko nie wiem gdzie mam sie zglosic, w schronisku lodzkim? Prosze poinformujcie mnie jak to sie ma odbyc- czy piesek bedzie wyciagniety, czy to ja mam byc ta wyciagajaca ze schroniska, czy moze Ozzy jest juz w dt ? :)

Posted

Witajcie,
odbieram mojego benka w czwartek juz ok. 9.00 (bo nocujemy w Lodzi) . Pozniej 10-11 przyjedziemy po Ozzego - tylko nie wiem gdzie mam sie zglosic, w schronisku lodzkim? Prosze poinformujcie mnie jak to sie ma odbyc- czy piesek bedzie wyciagniety, czy to ja mam byc ta wyciagajaca ze schroniska, czy moze Ozzy jest juz w dt ? :)

Posted

Oki wiec tak bylam dzis w schronie .... I u weta, wyniki biochemi (poda wam Betty w 3 poscie, bo juz jej napisalam, ale ... jest dobrze :D:D:D:D:D Oziik nie potrzebuje zadnych lekow :D:D:D:D
Zla morfologia, to wynik najprawdopodobniej jalowego zarcia i braku witamin, a pies juz wczesniej musialbyc nie za dobrze karmiony i na 100 nie leczony, 0 witamin itp .....

Uszko juz duzo lepiej, nie ma smrodku, nie bylo takie barrdzo brudne, ale Ozik piszczy strasznie jak mu sie je czysci, ale nie ma wysiekow jeszcze i blotka wiec jest dobrze .... Trzeba codziennie zakraplac i dalej czyscic, co 2 dzien lub codziennie w zaleznosci od potrzeb ...

Ozzik juz sie do mnie dziaiaj cieszyl, tak radosnie biega, taki kulawek, ale trzyma sie swojego stadka i jak tylko troszke odeszlismy, to on sie kapowal, to tak kical smiesznie do nas ... Przyszedl dzis na glaskanie i 1 raz dal sam lepek. Troszke go tez poczesalam, bedzie masakara, ale w srode pojade to go jeszcze troszke odpicuje do wyjazdu ....

Zalecenia:
- arthrofos codziennie na stwy
- dobra dieta z witaminkami
- uszko czyscic i zakraplac Aurisolem

Thats alll ... Ahas i duzo milosci :D:D:D:D:D:D

Posted

Jutro bede w schronie, to zajrze do Ozika. Jade do 2 onkow, chorych na swiezba, bo musza dostac zastrzyki, wiec przy okazji wypuszcze dziadunia, no i uszka zakropie ... W schronir juz wiedza ze w czw ozika zabieraja ...

Ania mowila, ze Hundehilfe chce mu zasponsorowac leki ewentualne, to przejade przez lecznice, to kupie mu arthrofos i cos do czyszczenia uszkow i jakies witaminy, ale to zalezy ile dadza kasy ,Te 2 rzeczy napewno. Zostawie tez Aurizol i te wyniki Morfologie i biochemie, to Hania tez da Kiku, moze sie przyda na cos ;)

Posted

Oki jestem ...

Na poczatek 2 filmiki z Ozzym, ale on seriacko nie lubi nawet telefonu :D:D:D:D Ogolnie na filmikach mnie zlewal, ale cieszy sie i wdac jak kreci dupka i ogonkiem :P

W tle widac jego sasiadow i moich nowych 2 podopiecznych, ten dlugowlosy z grzybica ( dzis go ogolilam maszynka tak do polowy :D:D:D), 2 z krotsza sierscia ma mega ropnia na lapce ... Masakrycznie chodza iestety lapy im mocno siadaja :(

Kupilam mu dzis 2 opakowania Arthrofosu i opakowanie plynu do czyszczenia uszkow, koszt 103 zlote, kaske odda HundeHilfe :cool3::cool3::cool3:

Pan doktorek nowy ze schroniska z ktorym zalatwiam leczenie nowych 2 kolegow, dal mu dzis jakis zastrzyk na wypadajace pracie :-(, ale wet z janosika mowil, ze spowodowane to jest tymi zmianami zwyrodnieniowymi kregoslupa ..... :-(

Ogolnie moim zdaniem z kazda wizyta Ozzy ma sie lepiej, jest taki zwawy jak na swoj stan, biega jak taka koza i to sikanie ... mozna by artykol napisac, 100 pozycji w ktorych mozna to zrobic :evil_lol:

Aha co do transportu, dzwonilam do tej dziewczyny i zmiana planow .... Jada sprinterem, takze psy nie jada na kipie tylko na siedzeniu .... beda z oprocz kierowcy 3 osoby do pinowania psow, wiec na pewno nie sie nie stanie ;)

Oziik dostanie od Hani do przekazania dla Kiku :

- wyniki badan ( morfologia + biochemia)
- Arthrofos 2 opakowania - dawka 1 tabl na 20 kilo psa, jest 180 szt, wiec straczy na dluugo :cool3:
- Otisol czy cos w tym stylu, plyn do czyszczenia uszek 100 ml
- Aurisol - krople do uszu 1 opakowanie

Posted

1 post zauktualizowany, doszly wplaty od Mamamuminka, Malibu i Izabela124 .... Razem na koncie ma juz Ozik 260 zl ;)

No ciotki zadna nie zaglada, a ja az sie trzese z podniecenia :D:D:D:D:D

Posted

Przyprawicie mnie o zawał czy wyjazd do swobody to sądny dzień. Ale mnie wystraszyłyście. Wszyscy zaglądamy, co chwile i śledzimy wątek z zapartym tchem.

Oby wszystko sie udało. Jak narazie transport bezpieczny , domek też. Trzymamy kciuki za szcżęsliwa podróż. I dziekujemy za tę szanse dostarczenia psika w lepsze życie!!!!!