Jump to content
Dogomania

Stary OZZY, w drodze do Kiku, czekamy na wiesci :!!!!!

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie ciotki, niemiecka Fundacja szuka dla Oziego także domu w Niemczech. Transport od nas jest z Pabianic, koło Łodzi. Musimy wiedziec czy jesli pies pojedzie do hoteliku to czy Niemcy mają nadal szukac mu domu? Bo jesli nie,to będą szukac dla innej bidy.

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MOment - wlasnie wyslalam 150 zl dla Ozzy do Nikusia zeby mu przelal na konto.

To co zrobic?

Skasowac teraz? Ma przelac jutro.

Bo zglupialam....

Dajcie szybko znac....

Pieniazki przesylam tylko raz w miesiacu, jezeli teraz nie pojda na konto Ozzy to moge cos miec dopiero w marcu ale napewno nie bedzie to 150 zl.

Na luty bylam w stanie dorzucic mu 100 zl deklaracji jednorazowej do normalnych stalych - jezeli to naprawde nie jest potrzebne to przerzuce na inna psia bide.

Dajcie znac....szybciutko.

Ozzy - no i jak Ci tu pomoc staruszku biedny?

Posted

Oki jestem po rozmowie z Ania i sprawa wyglada tak ....

Jestesmy zdania, ze Ozzy nie znajdzie w polsce takiego domu jaki moga mu zapewnic niemcy .... Dlatego uwazamy, ze fundacja nadal powinna szukac mu domu ..... Fakt zeby Ozzzy na stale byl w tym hotelu jest bez sensu z racji tego, ze pieniazki mozna przeznaczyc na inne potrzebujace psiaki, a on nie blokowal im miejsca ...

Jesli jest szansa aby Ozzy poczekal na ten domek w hoteliku to trzeba z niej skorzystać, problemem jest tylko to, ze jest on cholernie daleko od Lodzi .... I jesli bedzie szansa na dom w niemczech to trzeba bedzie go przywiezc z poworotem do Pabianic, na konkretny dzien i godzine ... Nie wiadomo ile niemcom to zajmie, moze sie okazac, ze napisza w polowie lutego, ze zaklepuja go na marcowy transport, a moze to potrwac kilka miesiecy .... Fakt, ze chca zaplacic za jego badania tez pokazuje, ze mocno sie nim interesuja ....

Co do Emigrantki moja propozycja wygl;ada tak .... Jesli mozesz przelac kase na konto Betty, a okazalaby sie, ze bedzie domek, to Betty moglaby w Twoim imieniu przeslac kase na inna schroniskowa bide, oczywiscie jesli sie zgodzi na takie rozwiazanie ....

Jesli macie jakies pytania piszcie, jestem z Ania w kontakcie telefonicznym, bo do neta moze nie miec dostepu 2 dni ....

Posted

Kochane, niech Ozzy jedzie do hotelu. Jeśli Hundehilfe znajdzie mu dom, to dowieziemy go do granicy na jakiś okreslony punkt. To jest do ustalenia i zrobienia. Nie musi wracać do Pabianic - będzie poniekąd "na trasie".
Popytajcie, czy to mozliwe i przygotujemy sie na taka ewentualność.

Posted

[quote name='Aska25']

Co do Emigrantki moja propozycja wygl;ada tak .... Jesli mozesz przelac kase na konto Betty, a okazalaby sie, ze bedzie domek, to Betty moglaby w Twoim imieniu przeslac kase na inna schroniskowa bide, oczywiscie jesli sie zgodzi na takie rozwiazanie ....
....[/QUOTE]

Dziekuje bardzo za sugestie ale jako osoba dorosla majaca na koncie kilkanascie psich biedakow sama sobie poradze z wybraniem innego psiaka lub ewentualnie dodaniem ktoremus z aktualnych podopiecznych :)

Jezeli uwazacie ze dla Ozziego dobrym wyjsciem jest marzniecie w schronie "az cos sie nie znajdzie" no to nie mam innego wyjscia jak sie poddac.

Mysle jak Malibo ponizej ale....

Jezeli zmienicie decyzje i Ozzy ma szanse na DT dopuki nie znajdziecie mu domku stalego - prosze dajcie mi znac do piatku wieczor.

Jezeli nie, poprosze Nikusia na przelanie pieniazkow ktore mialam dla Ozzy na innego z moich podopiecznych.

Ozzy - trzymaj sie chlopak :(

Posted

Emigrantka piszac tak mialam na mysli, to ze skoro jestes za granica i przelanie pieniezy jest dla Ciebie problemem, to Betty moglaby to zrobic za swojego konta na kt przelalbys jej pieniadze na psa ktorego jej wskazesz, absolutnie nie chodzilo o to, ze mialaby go wybrac .... za Ciebie ... Zle mnie zrozumialas ....

Co do wyjazdu Ozziego do hotelu, tez bardzo chcemy, zeby tam pojechal, ale nie ma jeszcze wszystkich deklaracji, wiec nie ma co zaczynac zbiorki dopoki wszystkich nie bedzie ...

Ozzy nie marznie w schrnisku !!! Mieszka w ogrzewanym boksie w hoteliku, nie w boksach, ktore znajduja sie na dworze !!!

ZZanim pojedzie do hotelu trzeba mu zrobic badania, za ktore zaplaci niemiecka fundacja, co znacznie ulatwi nam ocene wjakim naprawde jest stanie ... Mysle, ze osoba ktora bedzie sie nim zajmowac w hotelu, tez bedzie wiedziala jaka najlepsza opieke mu zapewnic. Przeznaczyli na nie ok 200 zlotych. Wiec szkoda nie wyorzystac tej propozycji. Te badania to:
- usg
- morfologia i biochemia krwi
- rtg przedniej lapki, kt byla zlamana
- rtg stawow biodrowych i odcinka ledzwiowego kregoslupa

Jesli chodzi o te badania, to pojawia sie problem, bo trzeba z nim jechac do lecznicy, wiec potrzebny jest transport, trzeba poswiecic ok. 2 godzin czasu na to zeby z nim tam siedziec ... Wiec potrzebna jest osoba, ktora tam z nim pojedzie ... Ja w tym tygodniu nie dam napewno rady, moze w przyszlym, ale tez nie mam 100% pewnosci, bo mam odwiezc sunie Maje do Warszawy ... Prosilysmy Karolinke i ona najprawdopodobniej pojedzie z nim w przyszlym tygodniu do lecznicy ...

Ania nie napisala wszystkich informacji na watku i teraz wyszla dziwna sytuacja .... To nie jest tak, ze my nie chcemy, zeby on jechal, ale najpierw trzeba wszystko dokladnie zorganizowac ....

Poza tym mamy pytanie, czy jest osoba, ktora moglaby czasami pojechac do Ozziego do tego hoteliku i sprawdzic jak on sie miewa, zrobic jakies zdjecia ...

Posted

Asiu - ja pisalam ze pieniadze na wszytkie "moje" psie biedaki juz przelalam do Nikusia do Polski z instrukcjami gdzie/komu/ile- on je pozniej ze swojego konta dzieli na te "moje" futrzaki.

Nie ma problemu, wstrzymalam przelew dla Ozzy w tej chwili. Dajcie mi prosze znac do piatku wieczorem czy na 100% nie sa te pieniazki Ozzy na hotelik potrzebne - jezeli nie bedzie jechal do hoteliku a badania oplaca mu ktos inny to poprostu poprosze Nikusia zeby przelak innemu z moich psiakow. Tylko chce miec 100% pewnosci ze Ozzy do hotelu nie jedzie zanim to zrobie.

Dobranoc.

Posted

Dostałam PW od Betty, że rozpoczynamy wpłaty. Rozumiem, że teraz należy się wstrzymać, tak?
Dogomaniacy i ich znajomi sa w całej Polsce, a miejsce, gdzie znajduje się hotelik, do którego ma jechać Ozzy, to nie koniec cywilizacji, a wrecz przeciwnie. Znam tam dużo ludzi, z kontrolą nie bedzie problemu.
Poza tym, hotelik jest "internetowy" - wystarczy zaprosić na wątek i poprosić o info i zdjęcia - to norma.

Posted

Malibo jesli chodzi o wplaty, to ja swoja napewno podtrzymuje i jesli psiak bedzie jechal do hotelu to przelew wysle. Pieniadze ida 24 godziny wiec nie ma chyba potrzeby, zeby robic to juz teraz .... Chodzi o to, ze nie ma jeszcze deklaracji wszystkich na te 300 zl .... Pamietajcie, ze brakuje 50 zlotych miesiecznie, niby nie duzo, ale brakuje ....
I trzeba mu przed wyjazdem do hoteliku zrobic te badania o ktorych napisalam, bo poprosili o nie niemcy i za nie zaplaca, wiec trzeba skorzystac z takiej okazji skoro sie trafia ... Co jednak wiaze sie z tym, ze ktos musi z nim jechac do tego lekarza i potrzebny jest samochod i osoba, ktora z nim na nie pojedzie ...Ja moge to zrobic, ale nie mam pewnosci czy uda mi sie w przyszlym tygodniu, bo wioze Maje do wawy. Postaram sie jednak zrobic tak, zeby z nim pojechac, jest jeszcze Karolinka, ale nie mamy z nia chwilowo kontaktu, ona tez ma auto i moze jej sie uda znalezc troche czasu ...

Bardzo chcemy, zeby Ozzy pojechal, ale trzeba najpierw zrobic te badania, znalezc osoby, kt zadeklaruja te 50 zl i zostaje jeszcze transport z Lodzi do hotelu, a ktorego chyba jeszcze nie ma ....

Posted

Prosze wszystkich o wstrzymianie sie z wplatami na konto Betty ...
Postaram sie zalatwic z pania prowadzaca hotel, zeby pieniadze mozna bylo wplacac bezposrednio do niej, a nie zeby uczestniczyly w tym osoby prywatne ...

Posted

Jestem za rozwiązaniem, które proponuje Aska25. Wpłaty nie są potrzebne na cito, nawet transportu nie ma.
Czy z jednorazówek wystarczy na transport?
Jesli hotel kosztuje 300/m-c, to na jakie leki jest potrzebne 50/m-c deklaracji stałych, jesli pies jeszcze nie jest zdiagnozowany?

Posted

Aska25, dla mnie od początku było jasne że wysłać go możemy tylko przy pełnej kwocie - zreszta Kikou tez o to prosiła by deklaracje były pewne
brakuje 50 zł, ale 300 na hotelik jest, czekam na wyniki badań bo sie zastanawiam czy starczy te 50 zł.... w każdym razie i tak mamy w zanadrzu od sabiny ewent i wirtualnej opiekunki czego nie wpisywałam w poście

mailbo57 mówi że z transportem spod wrocka do granicy nie ma problemu.... wiec nie ma co czekać, póki kikou ma miejsca - bo cena a przede wszystkim warunki niepowtarzalne - gdy zrobicie badania a będziemy miec pełne deklaracje błagam WYŚLIJMY go
tak............... jesli bedzie dom w Niemczech....niech jedzie psina , a z pieniędzmi każdej z Was zrobie to co każda z Was będzie chciała ... z Kikou tez mozna ustalic że płacimy np w połowie miesiąca gdby okazało sie że ma jechac do niemiec....tylko NIE PRZEGAPMY możliwości , bo okaże sie że albo brak miejsc w hoteliku, albo nici z domu, albo Ozzy nie doczeka

a o wpłacaniu była mowa bo sugerowana mi że warto zacząć zbierac....zresztą 50 zł moze szybko sie uzbierac a i myslałam że badania juz będą.... ale jak chcecie dziewczyny

Posted

oo teraz widze wpis....o załatwieniu przelewów na konto Kikou....Aska25....nie można było od razu na to wpaść??
ja na miejscu osób deklarujących pomyślałabym że coś jest nie tak ..., z Betta, albo z komunikacją między osobami zajmującymi się sprawą Ozzy'ego....
jestem nowa, jestem ostrożna - nawet zarzuca się mi dreczace pouczanie, a okazuje sie że do mnie się nie ma zaufania, w sumie nie powinnam sie dziwić bo tutaj chyba nie powinno sie mieć<?>, w każdym razie dziwnie sie czuję.......

Aska25, skoro sie tym wszystkim tu zajmuje to wystarczyło do mnie zadzwonić, albo PW napisac i sama bym dała znać co, gdzie na co

PROSZE NIE WPŁACAĆ PIENIĘDZY NA MOJE KONTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

Chcialam przeprosic ze w taki sposob napisalam o Betty, tak jakbym ja o cos podejrzewala, absolutnie tak nie jest !!!

Poprostu lepiej, zeby pieniadze szly bezposrednio na konto hotelu, a Betty pomoze mi prowadzic watek jesli bedzie na tyle uprzejma ... ;)

Posted

ok...sprawa wyjaśniona...troche sie porobiło... mi niezręcznie...
tłumacząc jeszcze - nakręciłam sie z pewna dogomaniaczka że juz ku końcowi i dlatego dałam cynk o zbiórce

zbieramy jak już bedzie 350 zł i nie na moje konto - Aska poda jakie niebawem

PRZEPRASZAMY ZA TE NIEŚCISŁOŚCI !!!

Posted

Postaram sie zalatwic jutro z kiku wlascicielka dt, zeby kasa szla na jej konto ... Betty pisze, ze rozmawiala z nia i ona sama by wolala, zeby do niej juz szla pelna kwota pieniezna ni bawic sie w zbieranie .... Ale jak tylko bedzie mogla fakt wystawiac zrobimy to przez fundacje ;)

Co do 50 zlotych na leki, ktore wliczyla w kwote stalej deklaracji Betty, chodzi o glukozamine, jakies dobre witaminy, pies bedzie mial zrobione badania krwi, nie wiadomo czy nie bedzie wymagal przyjmowania jakis lekow na stale ... To mial byc taki zapasik .... Jesli nie bedzie potrzeby zawsze mozna mu kupic za to worek dobrej karmy dla seniorow ...

Jutro kolo 12 zadzwonie do doktor Luiki i porządnie wypytam sie o Ozzy, nakresle sytuacje, ze jest dom tymaczasowy na czas kiedy niemcy beda szukac stalego ... Dziewczyny z fundacji zgodzily sie wyadoptowac go na siebie, Niewiasta zapyta niemcow jak z tym transportem, czy w razie czego mozna go bedzie gdzies przy granicy podrzucic ... W pitaek pojade z nim do weterynarza, takze w sumie mozna juz sie zaczac za transportem rozgladac ;)

Posted

Ok to ja czekam.

Co do oplat za ewentualny hotel - norlamlnie kazdy chce zeby cala sume na jakiegos psine dostawas od jednej osoby raczej niz w przelewch od kilku - czy Kikou zgodzila sie na inne rozwiazanie?

dzieki

Posted

sama prowadzę finanse jednego z psów, to wymaga kontroli i ręki na pulsie. Jakoś nie wyobrażam sobie, by osoba prowadząca hotel/dt miała na to czas? Ktoś zwyczajnie musi podjąć za to odpowiedzialność, zrobiła to Betta i chwała jej za to !

Posted

Osoba prowadzaca hotel nie zgodzi sie na wplaty na 1 psa z kilkunastu zrodel - bezpoesrednio od "deklarowiczow".

Normalnie jedan osoba zbiera na psa i ta osoba miesiecznie robie jeden przelew na tego psa na oplate za hotel.

Posted

Ok jestem po rozmowie z doktor Luizka. Ozzy moze jechac do DT, nie widza, zadnych przeciwskazan .... Jutro Karolinka bedzie jednak wolna i zabierze Ozzy na badania ....

Nie moge sie dodzwonic do Hotelu, jednak jesli to ma isc na konto osoby prywatnej, to niech idzie przez moje konto ....
Za jakas godzinke postaram sie to ogarnac wszystko, bo zrobili mnie autorka watku, wiec napisze w 1 poscie wszysto. odezwe sie do wszystkich osob kt deklarowaly wplaty i do osoby, ktora zaproponowala transport ...

Zadzw jeszzcze do Kiku i potwierdze ze Ozzy na pewno przyjezdza do hotelu ... Jesli bedzie trasport z lodzi, moze to juz byc na poczatku nastepnego tygodnia

Posted

Niestey przez ogolne zamieszanie an watku (nei wazne z czyjej winy itd) - moja deklaracja 100zl jednorazowo dla Ozzy zostanie przelana na inne psy ktore potrzebuja pieniazkow "na juz" a nie maja opieki inncyh osob zza granicy jak Ozzy, przykro mi bardzo ze tak wyszlo ale wielu informacji tu an watku nie bylo a byc powinny.

Mam nadal 25 zl deklaracji dla Ozzy ode mnie i 25 od corki czyli w sumie 50zl.

Prosze zarejestrowac je na 1 stronie jako deklaracje jednorazowe, nie stale.

Prosze dac znac gdzie wplacic - kiedy Ozzy bedzie jechal do hotelu.

Ozzy trzymaj sie chlopak.