Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asiu, zrobiłam to tak:

Trzy łapki. Jedno oczko. Jeden, maleńki Loluś :-(

Jaka to musiała być tragedia? Co się zdarzyło, że ta przekochana, łagodna, delikatna i cichutka kruszynka straciła to co, najcenniejsze: właściciela (bo zapewne, jakiś był), szansę na znalezienie nowego domku (ot, efekt oszpecającego kalectwa), radość życia i... nadzieję (ona umarła z chwilą trafienia za stal schroniskowych krat)??? Czarny, młodzutki (góra 1,5 roczny) Loluś z niemałym trudem przedostaje się na przód boksu, który dzieli z innymi współtowarzyszami niedoli. Z porażającym smutkiem odprowadza spojrzeniem swego ocalałego oczka pospiesznie oddalające się postacie. Odwiedzający schronisko w poszukiwaniu przyszłego pupila obojętnie mijają lokum biedaka. Niektórzy z nich odwracają wzrok z odrazą. Nie chcą, choćby w mglistym wspomnieniu, zabrać ze sobą obrazu drobniutkiego, umęczonego ciałka. Kalectwo nie jest trendy. Błagamy!!! Pomóżcie nam odnaleźć to jedno, jedyne w swoim rodzaju, czułe i wrażliwe serce, które zapragnie zabić dla Lolusia!!! To jego okazja na: wydostanie się z więzienia, normalność i powrót uczucia bycia kochanym i potrzebnym. To wyśniony raj wszystkich, bezdomnych, porzuconych, odtrąconych i niechcianych stworzeń. Loluś jest jednym z nich tylko..., że okaleczenia, jakich doznał, stawiają go na szarym końcu oczekujących. Jego więc eden dalej jest niż bliżej...

Osoby zainteresowane losem Lolusia proszone są o kontakt pod numerem 0-698684638 lub drogą mailową, pisząc na adres [email protected]

Posted

Majuś.. cudnie...

pod koniec tygodnia będzie jeszcze wersja od Marysi to będziemy mogły robić różne ogłoszenia z obydwoma tekstami..... :multi:

Posted

Jestem po banerku z podpisu Majqi....

oczywiście zafundowałam sobie senas ryczenia na początek dnia :( mam słabość do czarnuszków...

o to samo pytam - Asiu czy planujecie umieścić Maluszka gdzieś w DT??

Posted

Naiwnie, bo naiwnie ale zaciskam kciuki Asiu, by Ci się tel. rozdzwonił do obłędu. Nad ranem podciągnęłam jeszcze ogłoszenia. Na pewno są jeszcze do obskoczenia i inne strony (w tym i Wasze krakowskie, mnie nieznane), mam nadzieję, że ktoś dopomoże.

Posted

Z boksami hm...krótkowłosy, oczko blizna, łapka blizna (a blizny inaczej reagują na temp.)... Loluś jest podkołderny, a nie zewnętrzny. :-( Jeśli, to domek z pobytem psiaka w środku.

Posted

[quote name='obraczus87']acha, nie zauważyłam wzmianki o tym, więc dlatego zapytałam[/QUOTE]
No coś Ty, zawsze można coś przeoczyć (jak, błahahahaha, ja ostatnio; zapytałam o baner na wątku, a osoba post przede mną miała poszukiwany przeze mnie, oooogromniasty w podpisie).

Posted

[quote name='majqa']No coś Ty, zawsze można coś przeoczyć (jak, błahahahaha, ja ostatnio; zapytałam o baner na wątku, a osoba post przede mną miała poszukiwany przeze mnie, oooogromniasty w podpisie).[/QUOTE]

o tym nie ma informacji :) aż musiałam przejrzeć raz jeszcze wątek :)
ja ostatnio prosiłam o numer konta... prosiłam chyba 2 dwa razy. Oczywiście numer konta był w 1 poście.