Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ten DT nie bardzo powazny - chyba trochę to go przerosło , nienawidzę deklarowania nieprzemyślanych decyzji.
Zawsze nim się ktoś zadeklaruje powinien przemyśleć wszystko. Ale widac było, ze szukał pretekstu - najpierw czy ma grzyba, jak wyszlo , ze pies nie ma niczego zarazliwego , to się poprostu rozmyślił.

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny wiem ze to strasznie glupia sytuacja. Ale ja nikogo zmusic nie moge. Klare oglosilismy jeszcze na kilku innych forach, moze sie uda. Tak bardzo mi przykro:placz::placz::placz:Staram sie jak moge!!!

Posted

wpłynęła kasa od anonima z WAszego szarpkoweo forum bo opłacimy to co były płacone, ale teraz na hotel znowu jest zero zł
czemu dt w Niemczceh odmówił? jaki powód? i pisałaś że jeszcze jest inny jakby co?i on też odmówił?

Posted

ten drugi sie chyba przestraszył, że nie ma żadnego doświadczenia z psami a musiał by się opiekować sunią po operacji /tak przynajmniej zrozumiałam/...chyba operacja ich wszystkich wystraszyła...

Posted

DOBRE NOWINKI!!!Ten drugi dom wezmie Klare !!! Ale moze ja wziasc dopiero od 16.12.09.
Planujemy zrobic ta operacje w Polsce i moze do tego czasu jakis Hotelik? W tym domu jak wszystko dobrze pojdzie bedzie mogla Klara zostac na zawsze.
Jak bede miala dokladny plan co i jak to dam znac. Jestem dobrej mysli.

Posted

A wiec dom dla Klary stoi. Ta pani mogla by ja odebrac 19.12.09 z granicy. Od 16 mogla by sie przeprowadzic, ale byl by problem z transportem, dlatego tez 19.12.09.
Niemieckie forum pokryje koszt operacji i hotelu,ale potrzebne jest rozliczenie.(Niemiecka biurokracja) Czy jest tez mozliwe spisanie umowy przejecia Klary?
Betka napisze do Ciebie na PM na forum.

Posted

wiecie co, zła jestem jak cholera. Bo ona miała być u mnie chwile, i nawet nie dałam jej do tego chwilowego dt, bo buda dla niej nie jest miejscem odpowiednim. Dlatego teraz również nie wyrażę zgody, na żaden kojcowy hotel, bo z deszczu pod rynnę dziewczyny nie dam. Tym bardziej, ze my już sie bardzo lubimy, dajemy sobie łapkę, buziaczki itd. Mała zaufała, a teraz eh...
z rachunkami nie będzie problemu, ale zróbmy to wszystko jakoś mądrze.
Ide z moim kocim dt do weta, takze wezmę i ją i już się zaczne dogadywać co i jak od początku tygodnia możemy załatwić.
I chyba nie wyobrażacie sobie targać ją tydzien po operacji taki kawał świata z obcymi ludzmi? Toż to ten pies nam zejdzie jak nic, przecież to nie worek ziemniaków. Rozumiem, że w de zabiegu nie chcą robić.
Zła jestem przeokropnie, ale złość mi przejdzie, a potem wszyscy będziemy się bardzo cieszyć z szczęśliwego zakończenia- a że ja kolejne zęby na tym wszystkim zjem, to inna sprawa:>

Posted

To co teraz??? Juz nowy dom nie potrzebny??? Do 19 jeszcze dwa tygodnie, do tego czasu Klara napewno po operacji miala by sie lepiej. Musze konkretnie wiedziec, zawrocilam ludzia glowe i nie chce ich rozczarowac mowiac ze finansowac chetnie moga ale suni nie dostana.

Posted

A.K. napisał(a):
To co teraz??? Juz nowy dom nie potrzebny??? Do 19 jeszcze dwa tygodnie, do tego czasu Klara napewno po operacji miala by sie lepiej. Musze konkretnie wiedziec, zawrocilam ludzia glowe i nie chce ich rozczarowac mowiac ze finansowac chetnie moga ale suni nie dostana.

ale zachowujmy sie jak poważni ludzie, przecież ja nie dam wycieńczonego psa na stół bo zejdzie na tamten świat. To lepiej ludzi rozczarować i powiedzieć im, że może troche później ją bedą mieć, dopiero po ściągnięciu szwów, niż powiedzieć im, że dzieki temu ze muszą mieć psa na dany dzień pies zszedł?
I nie pisz że "Już nowy dom niepotrzebny?" bo dobrze wiemy, ze potrzebny, ale jak zapominamy o tym w jakim pies jest stanie, to przepraszam...
My nie robimy nic dla ludzi, tylko dla zwierząt, także bez przesady.

Posted

potrzeba by nam było tydzien wiecej czasu, tak, żeby szwy małej ściągnąć. i niech jedzie.
ale zabieg i transport róbmy z głową, mała juz jest w rozsypce, ma sie rozsypać do konca- tego na pewno nie chcemy.
Ide z małą i Kiciokiem do weta, zobaczymy co mi powiedzą, kiedy wstepnie zabieg itd.

Posted

Demi, zle sie zrozumialysmy. Chodzi mi czy Klara pojedzie do Niemiec czy nie. Jezeli bedzie potrzeba zeby sie sunia wykurowala to oczywiscie ze ten czas jej damy.
Myslalam po Twoim poscie ze ma zostac u Ciebie na zawsze.
Ps. Powazna to ja jestem, to nie temat na zarty :-) powiem tej rodzince ze musza trche poczekac, zdrowie Klarci najwazniejsze!!!

Posted

A.K. napisał(a):
Demi, zle sie zrozumialysmy. Chodzi mi czy Klara pojedzie do Niemiec czy nie. Jezeli bedzie potrzeba zeby sie sunia wykurowala to oczywiscie ze ten czas jej damy.
Ps. Powazna to ja jestem, to nie temat na zarty :-))

bo ja zła już na cały świat jestem.
Tak, pojedzie, jeśli czekają tam na nią dobrzy ludzie:)

Posted

A.K. napisał(a):
Ps. Powazna to ja jestem, to nie temat na zarty :-))

niezapominając oczywiście o osobach, które mają je wieść :razz:

Posted

demi napisał(a):
bo ja zła już na cały świat jestem.
Tak, pojedzie, jeśli czekają tam na nią dobrzy ludzie:)

Dobrzy ludzie sa!
Klara trafi do rodzicow Pani ktora juz ma dwa Shar pei. Jeden z nich to suczka uratowana z Wegier.

Posted

Skopiowalam z World forum, wiadomosc od Wkura

do
rozwazenia jest propozycja: suka przyjedzie jutro do schroniskowego
hotelu w bytomiu-miechoowicach w godzinach 9.00 -13.00 i zostanie do
19.grudnia.w tym czasie powiedzmy miedzy 7 a 10.grudnia. TOZ Bytomski
sfinansuje tą niby sterylke pozostalaby kwestia sfinansowania hotelu
czyli koszt ok 30 zl doba. i tyle. KASA JEST?TRANSPORT DO BYTOMA JEST?

[ Dodano: Pią, 04 Gru 2009 13:17 ]

PRZEWIDYWANE WYDATKI 15 DUP HOTELOWYCH X30 = 450 ZL PLUS JAKIES EWENTUALNE KOSZTY DODATKOWEGO DOLECZENIA SUKI OK 150 ZL

CZYLI DOBRZE BY MIEC 600 ZL MINIMUM. BEDZIE?

Posted

wzbraniacie sie przed szybka operacja suuni a skad wiecie czyobecny stan suki nie jest spowodowany ta macica, moze operacja jest konieczna natychmias by ratowac jej zycie, skoro ta pilna kapiel jej nie zaszkodzila wiec moze rzniecie tyz nie zaszkodzi a pomoze.

czekam na decyzje co do bytomia, trzeba zaklepac z TOZ-em i ze schroniskiem, ZAKLEPAC DZISIAJ ZARAZ, CZEKAJĄ NA INFO CZY SUKA JUTRO PRZYJEDZIE DO BYTOMIA.

Posted

ten jakis hotelik to hotel przy schronisku w bytomiu miechowicach, koszt 30 zl za dobe karmia royalem. a ja wkur bede jej dogladac, i dopiluje operacji, a jesli was zjadaja ambicje to sie bujajcie. ja nie bede robic z siebie glupka przed tozem i w schronisku.

Posted

moj tel 503 764 034 do 16.00 czekam na info czy jest kasa na hotel, czy suka jutro dojedzie miedzy 9.00 a 13.00 do miechowic.i to byloby na tyle jak mawial pewnien profesor.

Posted

Dla tych racjonalniejszych dogomaniaków informuje, że byłam u weta, zabieg wstępnie na piątek, ale w pt dopiero sie okaże; ile dziąszka przytyła, i przede wszystkim jakie będą wyniki badań krwi.
Wstępnie chcą u mnie zrobić oprócz krwi, RTG. Dla pewności, choc może nie bedzie potrzeby. Zabieg operacyjny, plus przepuklina/ z macica(?) czy cokolwiek tam jest ok 430zł. A jeśli by czas i narkoza pozwoliła, to usunęło by sie guz na ogonku i ząbki porządnie zrobiło, bo tam gnój okropny (140zł). I dodatkowo uszka itp, itd.
Co do narkozy, to miałaby być jakaś specjalna, nie pamietam nazwy preparatu, ale jakiś taki, z którego można w razie czego bez problemu wymudzić zwierzaka.
Ale wszystko narazie jest palcem pisane.

Posted

Witam,

Jestem z Wrocławia i mam kilkaset sztuk przeróżnych książek - czy któraś z wrocławskich Ciotek pomogłaby w zrobieniu bazarku dla Klary? PW lub gg - 4333349

EDIT: Ciotka monika083 pomoże, dzisiaj wieczorem ruszamy z bazarkiem!