GoskaGoska Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 a czy moze ktos w jakis sposob pomoc jej finansowo? bez kasy ani rusz nie da sié jej uratowac Quote
Neris Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Pozwolę sobie wkleić maila, jakiego dostałam w odpowiedzi na założenie wątku na Molosach: " Ok. To jestem w temacie. Szukam już domu dla suni, choćby tymczasu (jestem z Wrocka I wiem że w schronie nie ma racji bytu),ale warto by było dać ja pod opiekę jakiejs fundacji żeby zbierać pieniądze bo wymaga leczenia.Żeby byl numer konta. A na pewno łatwiej ją będzie wyadoptować jesli będzie partycypacja w kosztach leczenia. I prosba - jesli jestes wolontariuszką w naszym schronie i masz taką mozliwosć to zróbcie jej "test na koty". Pozdrawiam" Quote
GoskaGoska Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 a co taka bęzzębna i ledwo chodząca sunia zrobi kotu. a tu założyłam wątek na tym forum, ale nie mogę tam zdjęć dodać http://www.sharpei-forum.pl/viewtopic.php?t=2331&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Quote
betka-sp Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 równoległy temat - http://sharpei-world.pl/viewtopic.php?p=43247#43247 jest ktoś chętny na DT w niemczech......... Quote
GoskaGoska Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 TRasnport nie jest problemem, tylko ze co to za DT? Nic o tym nie jest napisane , co to za ludzie , co za warunki itd Quote
Agnieszka(Visenna) Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Niech ktos kto umie, zrobi jakies poruszajace bannerki Quote
xmartix Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 ja nie umiem banerków... sunia ma dt na 1 m-c we Wrocławiu, pisałam już o nim, dt ogrodowy (buda i dowolne latanie po terenie), ale nie mieszkanie, nie kojec, nie łańcuch. jutro ją zabieram ze schronu, jadę do drugich wetów i potem do dt. Porobimy zdjęcia! zbieramy oczywiście fundusze. żeby było taniej zabieramy już wyniki krwi suni ze schronu, podobno też dostaje jakiś antybiotyk.. nie wiem na co. wypytam się tych drugich wetów jakiej karmy potrzebuje i w ogóle co i jak pomysł z Niemcami ok ale pod warunkiem że wiemy co to za dt... potrzebne fundusze na leczenie, podaje konto: Marta Kowalczuk ul.Bednarska 10/11 54-134 Wrocław ING Bank Śląski: 17 1050 1575 1000 0022 8713 0914 z dopiskiem: "na Klarę" SWIFT: INGBPLPW Quote
betka-sp Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 a ten DT...tam jest więcej piesków?? ktoś się nią jakos zajmie?? bo przy takim uzębieniu to trzeba jej będzie min tą karmę dobrze rozmaczać....... Quote
xmartix Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 mieszka tam sam Pan, żadnych dzieci ani innych zwierząt, będzie się nią on zajmował, wszystko mu powiemy co i jak z karmieniem, nie będzie problemu, jeszcze postaram się tak zrobić żeby pan nam fundował to jedzonko dla niej, spokojnie Quote
MagYa^^ Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 o kur.. ale biedna wysuszona psina :( Zaraz skombinuję jakiegoś banerka.. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Fundusze oczywiście są niezbędne, ale ponieważ suczka będzie zabrana ze schroniska cześć zabiegów można wykonać nieodpłatnie w jego ambulatorium. Quote
Guest Guśka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [quote name='GoskaGoska']a co taka bęzzębna i ledwo chodząca sunia zrobi kotu. a tu założyłam wątek na tym forum, ale nie mogę tam zdjęć dodać http://www.sharpei-forum.pl/viewtopic.php?t=2331&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= To ja napisałam tego maila - nie znalazłam wczoraj wątku na DGM. To co potrafi zrobić szarpek kotu , nawet ciężko chory to ja wiem - bo takiego miałam. Pytanie jest proste - choćby z tego względu ,że sunia może kotów nie tolerować i ma potrzeby dodatkowo jej kotem w domu stresować. Xmatrix numer konta już widzę ,wszyscy znajomi miłośnicy rasy zmobilizowani, ja dodatkowo mogę w razie potrzeby wspomóc "zoologicznie" tj.karma,suplementy,jakaś obroża lub smycz itp. Tylko napiszcie co potrzeba. Quote
xmartix Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 co do obroży i smyczy to jutro muszę już kupić, myslałam o szelkach, wiec na to przydałyby sie finanse, bo sama zafundowalam allegro wyróżnione i nie mogę więcej, własnych deklaracji na inne psy jeszcze nie zaplaciłam... Quote
Guest Guśka Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 xmartix napisał(a):co do obroży i smyczy to jutro muszę już kupić, myslałam o szelkach, wiec na to przydałyby sie finanse, bo sama zafundowalam allegro wyróżnione i nie mogę więcej, własnych deklaracji na inne psy jeszcze nie zaplaciłam... Przechodzę na priv Quote
xmartix Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 ok, sunia może jechać do Berlina do osoby która zna się na szarpkach i mają jakąś fundację (to info jest z forum szarpków, ja też mam dostać maila do tej Niemki a że umiem niemiecki to się z nią skontaktuję), w ten weekend jest osoba która może zawieźć sunię do granicy ale z poznania, potem oni sobie odbiorą Klarę, ten tymczas opłaci jej leczenie i utrzymanie, nasza rola: dowieźć ją na weekend z Wro do Poznania. Potrzeba więc jeszcze transportu i kasy na paliwo i 50 zł na paszport. Quote
demi Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 przepraszam, ze sie wtrącam, to nie ze złosliwości czy coś i prosze nie brać sobie tego do serca, ale ciśnienie wali mi na dziub jak widze jak nas ktos wypytuje co to za dt jakie warunki itd z wieloma wykrzyknikami, znakami zapytania- to chyba wiadome, skoro już tyle czasu działamy na dogo i nie tylko, ze nie damy jej z deszczu pod rynnę:) Także jutro sie okaże co i jak. a co z transportem? ja widze to BARDZO mało realnie, bo kto jest tak szalony? eh... ale daj Boże jak nam nigdy nie dajesz, zeby to jakoś poszło i suni i nam sie ze wszystkim udało. Quote
monika083 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Marta ale nie rozumiem po co wiezc psa do poznania ,przeciez to dalej niz z wrocka do granicy.jeszcze teraz leci autostrada z wrocka do samej granicy to szybciutko sie jedzie. Quote
xmartix Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 hmm taki plan głośno myślę jestem otwarta na nowe propozycje :) ja sama w takim szybkim tempie zgubię realizm sytuacji Quote
GoskaGoska Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 z tego co wiem, to tak chce osoba wioząca, pozniej trzeba by bylo znalesc trnasport do autostrady a znając zycie to będzie cięzej niz do Poznania Quote
betka-sp Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 demi napisał(a):przepraszam, ze sie wtrącam, to nie ze złosliwości czy coś i prosze nie brać sobie tego do serca, ale ciśnienie wali mi na dziub jak widze jak nas ktos wypytuje co to za dt jakie warunki itd z wieloma wykrzyknikami, znakami zapytania-...................... a co z transportem? ja widze to BARDZO mało realnie, bo kto jest tak szalony? . sorrki..ale co ci sie nie podoba , że ktoś jest ciekawy o DT i zadaje pytania?? spotkałyśmy sie juz na paru wątkach i obie wiemy , że ty nie wydała byś pieska nawet do DT osobie nie sprawdzonej...... Co do transportu....to widocznie tak dograna jest trasa odbioru, że pasuje przez Poznań.....a nie do Zgorzelca ja biegnie teraz bezposrednia nitka autostrady.. Quote
demi Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 betka-sp napisał(a):sorrki..ale co ci sie nie podoba , że ktoś jest ciekawy o DT i zadaje pytania?? spotkałyśmy sie juz na paru wątkach i obie wiemy , że ty nie wydała byś pieska nawet do DT osobie nie sprawdzonej...... Co do transportu....to widocznie tak dograna jest trasa odbioru, że pasuje przez Poznań.....a nie do Zgorzelca ja biegnie teraz bezposrednia nitka autostrady.. nie, ciekawość jest ok- nie ma buziek i dlatego to może wrogo zabrzmiało. ja traktuje podwójne wykrzykniki itd jako strikte sprawdzanie, niedowierzanie itd, także luz. bo każdy chce wiedzieć gdzie idzie mała itd, takze bardziej zwale to na nowe forum, niz na daną osobe:) takze luz. DT jest ode mnie, takze jest sprawdzone :) nie ma co sie bać. nie zrozumiałyśmy sie. Quote
A.K. Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Witam, to ja zorganizowalam dla suni ten DTw Berlinie. Gwarantuje ze jest to wielka szansa dla biedulki , nie bedzie jej brakowalo niczego. Bedzie pod opieka weterynarza i dopiero gdy bedzie zupelnie zdrowa i odzyje bedzie szukany dla niej dom na stale. Co do transportu to trzeba bedzie to ustalic z osoba odbierajaca ,na ktorej granicy bedzie spotkanie. Z Poznania do granicy gwarantowany jest darmowy przewoz, czyli pozostaje droga z Wroclawia do Poznania. Quote
betka-sp Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 hahah...spox..nowe forum chyba daje wszystkim popalić☺;)) .......... jak narazie obgadywane jest mimo wszystko wywiezienie suni............Niemcy maja na to fundusze zbierane na ich forum.....ja wioze mała do Poznania /jesli oczywiscie założycielka wątku przyklepnie całość/.....dziewczyna z Poznania wiezie ja do granicy..........oczywiści wszystko free......... Quote
demi Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 betka-sp napisał(a):hahah...spox..nowe forum chyba daje wszystkim popalić☺;)) .......... jak narazie obgadywane jest mimo wszystko wywiezienie suni............Niemcy maja na to fundusze zbierane na ich forum.....ja wioze mała do Poznania /jesli oczywiscie założycielka wątku przyklepnie całość/.....dziewczyna z Poznania wiezie ja do granicy..........oczywiści wszystko free......... :) Szaleństwo:)))) A zdjecia z dt będą;> Quote
Recommended Posts