Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dobrze, że na razie chociaż 2 szczeniory mają transport i chwilowo domek.

Mam nadzieję, że lada moment pojawi sie transport do Inowroclawia, żeby elinka mogła zając się kolejnym maleństwem.

Byłoby cudnie, gdy odezwała się "Moja pani" - chyba jutro ją pomęczę, no bo ile można zdjęcia oglądać i się zastanawiać ;)

Zostałby juz tylko jeden ...

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jaka jest na dzisiaj sytuacja szczeniaczkow i mamusi ( nigdzie nie znalazlam jej zdjecia ???) ?? jak z jedzeniem i gdzie one jada, bo jakos nie moge sie polapac:roll::roll::roll:

Posted

2 szczeniaki (chłopczyk i dziewczynka, ale nie wiem które) pojechały do KropkaKropka. Chłopczyk jest w miarę spokojny, a dziewuszka ruchliwa i strasznie ciekawska, obydwoje żarłoczni i weseli :loveu:. To takie małe okruszki, że nawet nie czułam że coś niosę :lol:. Szczegóły napisze esperanza, bo ja to tylko pojechałam towarzysko, żeby sobie pomacać srylki ;).

Posted

Jedzie Eliot i Etiuda bądź Eureka- sama nie wiem, która.
Psiaki były zabierane w wielkim pędzie, opiekun wyniósł nam wybraną przez siebie dwójkę i poleciałyśmy :-)
Dołożyłam 30zł do transportu Nataleczce. Mam nadzieję, że maluchy nie będą rozrabiać podczas podróży.
*Monia* wielkie dzięki za pomoc i liczę na Ciebie również jutro ;-)

Jeśli będzie potrzebna wizyta u weta, będziemy zbierać pieniądze na opłacenie.
Wieczorem wystawię bazarek z książkami na karmę dla maluchów.

Posted

Nie mogę edytować postów, więc pisze kolejnego.
Jutro zrobimy zdjęcia mamie maluchów.
Potrzebujemy jeszcze dt dla pozostałej 3, a najlepiej domków stałych...
Kto jutro po 12 odwiedzi szczeniaki?

Posted

Jak ją wzięłam, to od razu stwierdziłam że mała ma adhd :evil_lol:. A wybierając malucha do niesienia sądziłam, że mniejsze będzie łatwiejsze w 'obsłudze' - i się bardzo pomyliłam :p. Ona pod kurtką nie wytrzymała nawet minuty, a puszczona na moment na trawkę zdążyła zrobić kilka okrążeń i nie chciała się zatrzymać. Po moim szczeniuchu leniuszku to dla mnie szokujące było :evil_lol:. Teraz tylko odkarmić i do domków nowych wytransportować szybciutko :razz:.

Posted

Najlepszy sposób na to , aby psy padły - zgaszenie światła. :) Chłoptaś skromny, byle do nóżki sie przytulić, gdzieś z tyłu, żeby nie przeszkadzać. Taka sierotka mała, nawet porządnie nie potrafi się obronić przed siostrą. Dziewucha wariatka, obgryza zabawkę na poduszce ;) tak ogólnie to och i ach. Zakochana jestem po uszy ;) oczywiście tymczasowo. Koooopka do kuwety za , no, trzecim podejściem. Będzie git , narazie kuwetka , później spróbujemy ze spacerkami. Głody straszne , ryżyk z rosołkiem podchodzi bardzo:) bałam się że będzie gorzej :multi:
Teraz idziemy spać , wszyscy razem , mam nadzieje tylko ze nie utoniemy w siuśkach ;):cool3:
i jeszcze , bardzo proszę , mordeczki:
http://images40.fotosik.pl/231/44e758cc3f2f4d93med.jpg

Posted

KropkaKropka, Edi100 ogromne podziękowania za pomoc dla maluszków!!! Powiedzcie mi tylko imionami, które szczeniaki do Was pojechały? Postaram się porobić im ogłoszenia skierowane na Wrocław, bo teraz w tych okolicach będziemy im szukać domów :) Czy są szanse na większą ilość takich domowych, ślicznych zdjęć jak to powyżej? :)

Posted

Wczoraj już baterie mi padły ,ale dzisiaj zrobie im jakieś ładne zdjęcia :) podrukuję plakaciki A4 , że szukają domków, powywieszam gdzie się da. Chciałabym żeby znalazły domki w okolicy , żebym miała na nie oko :loveu:
Nocka była dosyć ciężka :cool3: budziłam się przez te wiercidupki co chwilę , bo odcinały mi dopływ tlenu , Dziewuszka spała mi na szyi , a chłopak na głowie , z pyszczkiem na moim pyszczku :diabloti:
było pierwsze spotkanie z moim Dropsem , on zaciekawiony przyglądał się maluchom , a one sie bały .. Dziewczynka bardziej niż chłopczyk , chowała się za mnie i szczekała na Dropsa. Mały próbował nawiązać kontakt :cool3: narazie bez skutku.
Chłopak to Eliot , a dziewczyna ,chyba Eureka :

Odrazu mówie ,że nie wybierała piesków które mają do mnie przyjechać :oops:

Posted

Dostawały chyba 2 razy dziennie.
Ja też nie wybierałam, wybrał p.Maciek.
Ich matka jest przepiękną suczką. Wygląda jak mix owczarka belgijskiego i ma bardzo fajny charakter.
Wstawię fotki, jak tylko je zgram.

Posted

Matka szczeniuchów jest śliczna i bardzo do nich podobna (raczej one do niej, ale to taki szczegół mały ;)). Tylko jest bardzo duża w porównaniu do maluszków, jest taka jak belg mniej więcej. Zdziwiłam się, że dzieci ma takie drobniutkie, bo inną suczkę podejrzewałam o bycie ich matką :roll:. Ja zdjęć matki niestety nie robiłam, bo zajęłam się bieganiem za inną suczką - matką Wiki :loveu:.