Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że ta kwota wystarczy. Przyszedł mi na myśl kojec w hoteliku w Jeziórku. Mam nadzieję, że do soboty suczka z wątku http://www.dogomania.pl/threads/172103-Osiem-psA-w-duA-y-problem-w-Duczkach , która przebywa właśnie w Jeziórku pojedzie do DT, więc miejsce dla Mamuśki i jej maluchów znalazłoby się. Odpłatność za m-c 300 zł + jedzonko.
Pytanie jeszcze jakiej wielkości są maluchy, bo w kojcu jest tylko jedna buda. No i jak wygląda sytuacja z odrobaczaniem i szczepieniem, pewnie jeszcze przed. Dobrze byłoby znaleźć jakiś gabinet wet na trasie pomiędzy Kruszewem a Jeziórkiem (odległość około 25 km), np. w Rembertowie. Tam można byłoby je odrobaczyć hurtem, a odpchlić już samemu w Jeziórku. Tam byłyby bezpieczne od wirusów, ale bez częstego kontaktu z człowiekiem - niestety.
Myślę, że na obecną chwilę taka tymczasówka byłaby dla nich dobra. Co Wy na to?

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

esperanza napisał(a):
Znamy hotelik w Jeziórku i niestety wiem, że maluchy nie będą tam socjalizowane.

Owieczko psiaków nie ma kto przywieźć :-(

jest jeszcze jedno miejsce gdzie psiaki mogłyby przyjechać za tę sama kwote plus jedzenie. Odpchlenie i odrobaczenie na miejscu oraz cały przegląd szczeniaków i mamy. Miejsce w Warszawie i można do nich zaglądać :)

Posted

Owieczka napisał(a):
jest jeszcze jedno miejsce gdzie psiaki mogłyby przyjechać za tę sama kwote plus jedzenie. Odpchlenie i odrobaczenie na miejscu oraz cały przegląd szczeniaków i mamy. Miejsce w Warszawie i można do nich zaglądać :)

Naprawdę? Gdzie? Kontakt z człowiekiem częsty? :)

Posted

Aga-33-76 napisał(a):
Naprawdę? Gdzie? Kontakt z człowiekiem częsty? :)

:) odpowiedź dam na PW. Konatkt z człowiekiem częsty :) Ja bede mogła do nich zaglądać nawet kilka razy dziennie o ile czas mi pozwoli i raczej każda z Was po wczesniejszym umówieniu sie telefonicznym ;p

Posted

Pilnie potrzebne są zdjęcia!!! Bardzo prawdopodobne że będę miała DS dla jednego szczeniaka chłopczyka - tylko przyszła, ewentualna właścicielka chciałaby zobaczyć najpierw to małe szczęście.

Potrzebna informacja na temat gabarytów i czy one faktycznie już na chwilę obecną nadają się do adopcji (mam na myśli socjalizację) bo jeśli to podrośnięte dzikuski, to może być problem.

Posted

Owieczka napisał(a):
:) odpowiedź dam na PW. Konatkt z człowiekiem częsty :) Ja bede mogła do nich zaglądać nawet kilka razy dziennie o ile czas mi pozwoli i raczej każda z Was po wczesniejszym umówieniu sie telefonicznym ;p

Nie dostałam ni na PM :( A tu czasu szkoda...

Posted

Wróciłam po kociej łapance, odpoczęłam chwilkę i już piszę. Nie mam dobrych wieści.

Maluchy są już w schronisku. Osoba, która je dokarmiała powiedziała, że nie mogą dłużej być w dotychczasowym miejscu i przywiozła je do schroniska, robiąc prawdziwą, niedźwiedzią przysługę :-(
Psiaki zostały dziś odrobaczone, jutro na moja prośbę zostaną zaszczepione.
Mają 2,5 miesiąca i są brązowo-rude. Ich matka jest średniej wielkości.
Chcemy, by w sobotę przyjechały do W-wy na tygodniową obserwację, po tym czasie powinny trafić do domów tymczasowych lub jeśli stan ich psychiki będzie dobre, do domów stałych.
Pobyt psiaków będzie niestety płatny, tak jak pisała Owieczka, ale na chwilę obecną to jedyne wyjście.

Posted

Trzeba spiąć poślady i nazbierać kasę dla psich bied :( Jednego szczeniora (chłopaka), najbardziej adopcyjnego wstępnie zaklepuję.

esperanza, czy mogłabyś swój banerek wlaściwie podlinkować? jest zainteresowanie tą kicią, tylko nie ma jak poczytać, ;)

Posted

Już po ptakach, a właściwie po kotach :-(
Przywiozłyśmy 8, z czego przeżył jeden. Reszta zaraziła się panleukopenią od innych kotów z lecznicy. Osoba, ktora tamte przywiozła nie powiadomiła lecznicy, że pochodzą ze schroniska, gdzie jest obecnie panleukopenia.

Za to te dzisiaj złapane po odrobaczeniu i zaszczepieniu i socjalizacji będą do adopcji (czarny, biało-czarny i 2 buro-białe)

Posted

esperanza napisał(a):

Za to te dzisiaj złapane po odrobaczeniu i zaszczepieniu i socjalizacji będą do adopcji (czarny, biało-czarny i 2 buro-białe)

I jeden kocurak czarny jak smoła , też po socjalizacji będzie do adopcji :)