Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Myślę, że ta kwota wystarczy. Przyszedł mi na myśl kojec w hoteliku w Jeziórku. Mam nadzieję, że do soboty suczka z wątku http://www.dogomania.pl/threads/172103-Osiem-psA-w-duA-y-problem-w-Duczkach , która przebywa właśnie w Jeziórku pojedzie do DT, więc miejsce dla Mamuśki i jej maluchów znalazłoby się. Odpłatność za m-c 300 zł + jedzonko. Pytanie jeszcze jakiej wielkości są maluchy, bo w kojcu jest tylko jedna buda. No i jak wygląda sytuacja z odrobaczaniem i szczepieniem, pewnie jeszcze przed. Dobrze byłoby znaleźć jakiś gabinet wet na trasie pomiędzy Kruszewem a Jeziórkiem (odległość około 25 km), np. w Rembertowie. Tam można byłoby je odrobaczyć hurtem, a odpchlić już samemu w Jeziórku. Tam byłyby bezpieczne od wirusów, ale bez częstego kontaktu z człowiekiem - niestety. Myślę, że na obecną chwilę taka tymczasówka byłaby dla nich dobra. Co Wy na to? Quote
esperanza Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Znamy hotelik w Jeziórku i niestety wiem, że maluchy nie będą tam socjalizowane. Owieczko psiaków nie ma kto przywieźć :-( Quote
Owieczka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 esperanza napisał(a):Znamy hotelik w Jeziórku i niestety wiem, że maluchy nie będą tam socjalizowane. Owieczko psiaków nie ma kto przywieźć :-( jest jeszcze jedno miejsce gdzie psiaki mogłyby przyjechać za tę sama kwote plus jedzenie. Odpchlenie i odrobaczenie na miejscu oraz cały przegląd szczeniaków i mamy. Miejsce w Warszawie i można do nich zaglądać :) Quote
Owieczka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 esperanza napisał(a): Owieczko psiaków nie ma kto przywieźć :-( No to w ogóle już katastrofa :( Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Trzeba jak najszybciej wstawić ich zdjęcia - święta racja malagos. Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Owieczka napisał(a):jest jeszcze jedno miejsce gdzie psiaki mogłyby przyjechać za tę sama kwote plus jedzenie. Odpchlenie i odrobaczenie na miejscu oraz cały przegląd szczeniaków i mamy. Miejsce w Warszawie i można do nich zaglądać :) Naprawdę? Gdzie? Kontakt z człowiekiem częsty? :) Quote
Owieczka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Aga-33-76 napisał(a):Naprawdę? Gdzie? Kontakt z człowiekiem częsty? :) :) odpowiedź dam na PW. Konatkt z człowiekiem częsty :) Ja bede mogła do nich zaglądać nawet kilka razy dziennie o ile czas mi pozwoli i raczej każda z Was po wczesniejszym umówieniu sie telefonicznym ;p Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No to cudnie!!!! A transport się znajdzie, tylko trzeba poszukać ;) Quote
Soema Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Transport znajdziemy, nawet płatny. Jest ktoś z okolic Ostrołęki, może by podjechał tam? Jednorazowo w przyszłym miesiącu również się dorzucę. Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Pilnie potrzebne są zdjęcia!!! Bardzo prawdopodobne że będę miała DS dla jednego szczeniaka chłopczyka - tylko przyszła, ewentualna właścicielka chciałaby zobaczyć najpierw to małe szczęście. Potrzebna informacja na temat gabarytów i czy one faktycznie już na chwilę obecną nadają się do adopcji (mam na myśli socjalizację) bo jeśli to podrośnięte dzikuski, to może być problem. Quote
malagos Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 A kto zgłosił tę rodzinkę? Kto o niej moze powiedzieć? jakie to okolice Ostrolęki/miejscowosć? Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Lima, esperanza, Owieczka znacie jakieś detale dotyczące rodzinki? Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Owieczka napisał(a)::) odpowiedź dam na PW. Konatkt z człowiekiem częsty :) Ja bede mogła do nich zaglądać nawet kilka razy dziennie o ile czas mi pozwoli i raczej każda z Was po wczesniejszym umówieniu sie telefonicznym ;p Nie dostałam ni na PM :( A tu czasu szkoda... Quote
AnnaA Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Proszę o nr konta bo pewnie pieniążek się przyda. Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Oj przyda się, przyda :) Wielkie dzięki Aniu!!! Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 No nic, poczekamy na wieści do jutra. Oby tylko przymrozku nie było :( Quote
esperanza Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Wróciłam po kociej łapance, odpoczęłam chwilkę i już piszę. Nie mam dobrych wieści. Maluchy są już w schronisku. Osoba, która je dokarmiała powiedziała, że nie mogą dłużej być w dotychczasowym miejscu i przywiozła je do schroniska, robiąc prawdziwą, niedźwiedzią przysługę :-( Psiaki zostały dziś odrobaczone, jutro na moja prośbę zostaną zaszczepione. Mają 2,5 miesiąca i są brązowo-rude. Ich matka jest średniej wielkości. Chcemy, by w sobotę przyjechały do W-wy na tygodniową obserwację, po tym czasie powinny trafić do domów tymczasowych lub jeśli stan ich psychiki będzie dobre, do domów stałych. Pobyt psiaków będzie niestety płatny, tak jak pisała Owieczka, ale na chwilę obecną to jedyne wyjście. Quote
obraczus87 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 więc szukamy kasy..... tylko nie wiem skąd :( Quote
Aga-33-76 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Trzeba spiąć poślady i nazbierać kasę dla psich bied :( Jednego szczeniora (chłopaka), najbardziej adopcyjnego wstępnie zaklepuję. esperanza, czy mogłabyś swój banerek wlaściwie podlinkować? jest zainteresowanie tą kicią, tylko nie ma jak poczytać, ;) Quote
esperanza Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Już po ptakach, a właściwie po kotach :-( Przywiozłyśmy 8, z czego przeżył jeden. Reszta zaraziła się panleukopenią od innych kotów z lecznicy. Osoba, ktora tamte przywiozła nie powiadomiła lecznicy, że pochodzą ze schroniska, gdzie jest obecnie panleukopenia. Za to te dzisiaj złapane po odrobaczeniu i zaszczepieniu i socjalizacji będą do adopcji (czarny, biało-czarny i 2 buro-białe) Quote
Owieczka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 esperanza napisał(a): Za to te dzisiaj złapane po odrobaczeniu i zaszczepieniu i socjalizacji będą do adopcji (czarny, biało-czarny i 2 buro-białe) I jeden kocurak czarny jak smoła , też po socjalizacji będzie do adopcji :) Quote
Kika9004 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Ojej same złe wieści :( Dobrze, że przynajmiej kocur może będzie mieć domek :) Quote
Recommended Posts