Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak pierwszy raz zobaczyłam zdjęcia maluchów pomyślałam, że świetnie nadawać się będą do psich sportów :) Zdanie swoje podtrzymuje i jak widzę miałam rację co potwierdza Lara :) - agility, tropinie, posłuszeństwo dodałam bym także w przyszłości frisbee :)

Posted

co do szkolenia, to późno z uwagi na to, że trzeba zachować regularność przez 6-8 tygodni, a jest to trudne jak kursował się między dwoma miastami. Robię to co mogę zrobić, czyli zgodnie z książkami szkolenie pozytywne krok po kroku. Co do kolczatki, a raczej półkolczatki, to udało się wypracować pozytywne zachowanie (które już pewnie poszło w niepamięć), pies od momentu założenia kolczatki w domu idzie przy nodze, na luźnej smyczy.

A jak tam nowa właścicielka - Karolina? Macie jakieś nowe informacje?

Posted

[quote name='karolina_g_k']elinka co u Karoliny i Elipsy?

Nic nie wiem. :niewiem: Karolina się nie odzywa, nie odpisuje na e-maile. Ale z tego co wcześniej do mnie pisała, dzisiaj ma operację.

Posted

Ciotki kochane, błagam wybaczcie mi off topic, ale te 3 biedaki na gwałt potrzebują pomocy. Proszę Was zajrzyjcie jeżeli macie choć chwilkę!

Staruszek Znajdek - ma czas na znalezienie tymczasu do lutego czyli mamy 4 dni!

http://www.dogomania.pl/threads/178777-Znajdek-zamarzniAE-ty-staruszek-od-lutego-schron-Szukam-DT-POMOCY

Molly - kruszynka w fatalnym stanie, cudem uratowana przed śmiercią w schroniskowym boksie... teraz przebywa w klinice. Bardzo potrzebne wsparcie.

http://www.dogomania.pl/threads/178776-MaA-a-Molly-staruszka-w-klinice-szukamy-pomocy

Amant - kolejny biedak przebywający w klinice. Za kilka dni musi ją opuścić i co dalej ? Finansowo wystarczy na 15 dni w hoteliku, a co później?

http://www.dogomania.pl/threads/176760-Sznaucerek-Amant-w-schronie-sika-krwiAE-potrzebuje-wsparcia

Z góry dziękuję za odwiedzenie tych wątków!

Posted

[quote name='tripti']co do szkolenia, to późno z uwagi na to, że trzeba zachować regularność przez 6-8 tygodni, a jest to trudne jak kursował się między dwoma miastami. Robię to co mogę zrobić, czyli zgodnie z książkami szkolenie pozytywne krok po kroku. Co do kolczatki, a raczej półkolczatki, to udało się wypracować pozytywne zachowanie (które już pewnie poszło w niepamięć), pies od momentu założenia kolczatki w domu idzie przy nodze, na luźnej smyczy.[/QUOTE]
ale trudno z tym szkoleniem. tak wyszło. tylko ze szczeniakiem jest łatwiej.
co do kolczatki to nie musimy tu niej rozmawiać, to nie miejsce. jak dla mnie tylko robi dużo więcej złego niż dobrego. ale przecież kiedyś była moda na szkolenie negatywne psów i zimny chów dzieci. psycholodzy dziecięcy się wycofali i walnęli pięścią w pierś, szkoleniowcy jeszcze nie wszyscy ;)
ale przecież każdy popełnia błędy. ja na pewno nie jeden.

Posted

[quote name='Lara']Laska ma ogloszenia na:
adopcjapsa.pl
adopcjepsow.org
mojpupil.pl
przygarnijzwierzaka.pl
psy.pl
adopcje.org

reszta wkrotce :-D[/QUOTE]
Kciuki mocno zaciskamy!!!!

Posted

[quote name='tripti']tak kciuki trzymamy z mamusię:) a jakieś wieści od Karoliny są? a jak reszta maluszków? oswoiły się z nowymi domkami?
też trzymamy kciuki i łapki
i też jesteśmy ciekawi co u reszty :)

p.s. Lara buchnęłam ci banerek, nie obrazisz się? :)

Posted

Jesli chodzi o Etiudę-Malinkę-Nukę to wszystko w jak najlepszym porządku.
Państwo zakochani, napisali, że sunia wspaniale się zaaklimatyzowała, że jest wesoła ale grzeczna, pięknie chodzi na smyczy i załatwia się na spacerach. Rośnie jak na drożdżach i ma wilczy apetyt.
Moja malutka ;)

Posted

[quote name='karolina_g_k']Jesli chodzi o Etiudę-Malinkę-Nukę to wszystko w jak najlepszym porządku.
Państwo zakochani, napisali, że sunia wspaniale się zaaklimatyzowała, że jest wesoła ale grzeczna, pięknie chodzi na smyczy i załatwia się na spacerach. Rośnie jak na drożdżach i ma wilczy apetyt.
Moja malutka ;)[/QUOTE]
Super!:)Szczęśliwości:)

Posted

U nas też super szczęśliwości ;) Już jest nasz, a to już jego dom :)
Co prawda jeszcze siusia w domu, ale nie szkodzi. Nauczy się. Może chłopcom trudniej się trzyma, nie wiem ;)

A ciekawe co u reszty. Z Panem co wziął Eliotka chyba nie ma kontaktu. Kropka chyba widziała Państwa z Eureką i było fajnie, tak?

oj, Laska do domu..

Posted

[quote name='Lilmo']Owieczko zrobione :) Bardzo przepraszam Was za moją nieobecność na wątku, ale naprawdę mam ograniczony dostęp do internetu.[/QUOTE]

Znam ten ból Lilmo :)
Dzięki :)